Αποστολέας Θέμα: South Africa A.F. Spitfire Mk Vc - Airfix 1/72 /// ΕΤΟΙΜΟ!  (Αναγνώστηκε 17470 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
South Africa A.F. Spitfire Mk Vc - Airfix 1/72 /// ΕΤΟΙΜΟ!
« στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 12:38:35 πμ »
Σήμερα έκανα ό,τι έκανα μικρός: μπήκα στο μαγαζί και πήρα ό,τι μου έκανε κλικ...

το οποίο πάει για να γίνει SAAF δηλαδή έτσι ...

... μόνο που ευελπιστώ το δικό μου να είναι καλύτερο! Θα μου πεις βέβαια "εδώ το F-16 κάνει 4 χρόνια, αυτό θα το κάνεις σε 1 μήνα;" Σωστό, μόνο που εδώ είναι πολύ απλούστερα κατασκευαστικά τα πράγματα συν το ότι δεν πρόκειται να ψαχτώ καθόλου: Straight OOB όπως τότε, πριν 25 χρόνια...

Δεν ευελπιστώ να το ολοκληρώσω αλλά τουλάχιστον να πω ότι προσπάθησα... Αύριο θα επανέρθω με φωτό και σχόλια, αφού το κιτ είναι του '74 αλλά με πτέρυγες τωρινές (χαραγμένες κλπ). Ιδιαίτερη κατάσταση...

Α, και βέβαια προπέλα! ʼλλη φάση...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: South Africa A.F. Spitfire Mk Vc - Airfix 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 12:49:33 πμ »
     Αίσχος,προδοσία καί ντροπή.......... :evil: καί όλα αυτά μαζί  πολλαπλασιασμένα επί τρία.  :evil: :evil:

Ότι είχε μείνει σ΄αυτό τον τόπο ήταν τα ήθη καί οι παραδόσεις.Εσύ απόψε μονομιάς τα καταπάτησες όλα γιά να φτιάξεις ένα μαυριδερό,προπελάτο πράμα,που εκτός των παραπάνω κακών δεν θα το τελειώσεις κιόλας.......... ::glossa::

Θα μπορούσες κάλλιστα να φτιάξεις ένα πολύ ωραίο ΕΛΛΗΝΙΚΟ F5 της δεκαετίας του '60,όταν η Ελληνικά αεροπορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικρή......... :oops: :oops:

Δεν περίμενα ποτέ μιά τέτοια συμπεριφορά από εσένα.

Καί πάλι αίσχος.  :?

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 01:11:12 πμ »
Γιάννη ΝΑΙ μεγάλε ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::drumstel:: ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42::
Καλή αρχή και καλά τελειώματα και μην ακούς αυτούς που θέλουν το κακό σου ::glossa::
Προπελάκι = υγεία και αποτοξίνωση :mrgreen: ::icon_thumright:: ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 10:14:22 πμ »
Ναι, υγεία η προπέλα!
Δεν ανησυχώ για τις καταγγελίες του nick2, θα τον περιλάβει κατάλληλα ο gkontog, προπέλα φτιάχνω και μάλιστα όχι συνηθισμένης χώρας. Τι στο καλό, θα με υποστηρίξει!

Το κιτ είναι Airfix από τα παλιά και είναι λίγο πιο βαρύ από ό,τι θα περίμενε κανείς. Κρατήστε την παρατήρηση για αργότερα...

Δεν θα φτιαχτεί το αφος της φωτό του κουτιού αλλά αυτό...

το οποίο πάνω έχει ένα μπεζουλί + σοκολατί και κάτω ένα περίεργο βαθύ γαλάζιο... Να υποθέσω ότι τα συγκεκριμένα χρώματα ΔΕΝ έχουν σχέση με αντίστοιχα χρώματα των RAF Spits? Αν ναι τότε αυτό είναι καλό, μιας και ανεβαίνει το ενδιαφέρον!

Τα καλούπια έχουν υποτυπώδη ανάγλυφη γράμμωση και όσο και να θέλουμε δεν την γλυτώνουμε την μετασκευή αφού το σημείο στο κίτρινο πλαίσιο πρέπει να φύγει για να μπει η περίεργη εισαγωγή που θυμίζει Hawker Tempest (ναι, jet jet αλλά κάτι έχει πάρει το μάτι μου και από προπέλες...)
Τα decals δεν έχουν πολύ solid το κόκκινο και το μπλε αλλά δεν πειράζει, ίσως αυτό να είναι και σωστό, δεν ξέρω, μιας και το αφος ΔΕΝ είναι RAF αλλά SAAF (κάπου έχω δει και μπλε-πορτοκαλί). Ευχάριστη έκπληξη τα διάφορα προειδοποιητικά, γενικά δηλαδή η καρτέλα είναι πολυ καλύτερη από το κιτ που καλείται να υποστηρίξει.
Μηδέν κόκπιτ (καλύτερα! ) και πιλότος all-time αλλά συνάμα και old-time-classic (δεν θα χρησιμοποιηθεί, απλά θα βάλω χαρτοταινία για ζώνες - βλέπε OOB).

Να και οι πτέρυγες...

,,, και το ΣΟΚ! Για αυτό ήταν βαρύτερο το κουτί...

Υπάρχει και ένα πλαίσιο με επανατυπωμένες πτέρυγες με ανάλγυφη γράμμωση και ελαφρά σαγρέ (new airfix) επιφάνεια! Μαζί με τις πτέρυγες δίνονται και οι κάνες καθώς και η εισαγωγή τύπου Tempest. Βέβαια οι πτέρυγες θα χρειαστούν και κάποια άλλα μέρη αλλά αυτά υπάρχουν στο παλιό sprue. Περίεργη η όλη φάση!
Οι νέες πτέρυγες έχουν πανέμορφη γράμμωση, αν και λίγο έντονη, πράγμα το οποίο βέβαια είναι ό,τι πρέπει για έναν πινελά που θέλει να κάνει και wash. Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 11:41:01 πμ »
Λοιπόν έχεις κάνει φοβερά ενδιαφέρουσα επιλογή (ειδικά το σχόλιό σου περί Tempest όλα τα λεφτά και σαν να βλέπω τον gkontog να τρίβει τα χέρια του :mrgreen:)
Μια προσπαθειούλα για τα χρώματα.
Το καφέ που λέει 29 πιθανώς είναι το κλασικό Dark Earth. Το βρίσκω σαν FS30219, σε Model Master είναι 1742 σμάλτο και 1942 ακρυλικό, ενώ σε humbrol εκτός από το 29, στο ίδιο FS αντιστοιχούν τα 118 και 119.
Το 225 το βρίσκω σαν middle stone στα Humbrol χωρίς άλλη πληροφορία.
Το 157 περιγράφεται σαν Azure Blue. Δεν είμαι σίγουρος αν μιλάμε για το κλασικό "ουρανί" της RAF.
Επιφυλάσσομαι να τσεκάρω το (περασμένου αιώνα) χρωματολόγιο Humbrol κατά το βραδάκι :mrgreen:
Ελπίζω να βοήθησα λίγο για αρχή ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 11:57:02 πμ »
Ευχαριστώ για την έρευνα, τα έχω ήδη αγοράσει σύμφωνα με τους κωδικούς της Humbrol. Δεν τα έχω τεστάρει ως βάψιμο, μου φαίνεται περίεργα σκούρο το γαλάζιο (τουλάχιστον όπως φαίνεται στο καπάκι του τενεκεδακίου του....)

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 12:24:06 μμ »
Γιάννη στα γρήγορα έχω βρει αυτές τις φωτο από έτοιμα μοντέλα
http://www.modelingmadness.com/contests/forspit/denisk72airfixsaafspit5.jpg
http://modelingmadness.com/contests/forspit/slawekkhobbyboss172saafspit5.jpg
όπου οι συνάδελφοι μάλλον πήγαν στο κλασικό γαλάζιο...
Όμως εδώ έχουμε ανεπίσημο site της SAAF και οι φωτο δεν συμφωνούν απόλυτα με τους προλαλήσαντες (εκτός αν μιλάμε για τρελές καπνιές).
http://www.saairforce.co.za/gallery-and-media/89/spitfire-mk-v
Επίσης στα προφίλ το χρώμα φαίνεται πιο κοντά στο δικό σου, ίσως λίγο πιο μουντό - όλα αυτά θα τα σιγουρέψεις βάφοντας φυσικά :mrgreen:
Πιστεύω ότι το χρώμα που έχεις με λίγο έως αρκετό ξάνοιγμα για scale effect και κάπως βρωμισμένο - washιασμένο θα είναι OK :oops: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 01:10:13 μμ »
Για αρχή τα συγχαρητήρια μου για το ότι αποφάσισες να φτιάξεις προπελάτο του Β΄ΠΠ, αν και η επιλογή του κιτ θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Όσον αφορά το καμουφλάζ αυτό είναι το κλασικό ερήμου της RAF Dark Earth, Middle stone και Azure Blue (αρκετά βαθύ γαλάζιο) τα συγκεκριμένα χρώματα βγαίνουν από πολλές εταιρείες και αν δε σε ικανοποιούν τα Humbrol πες το να προτείνουμε κάτι άλλο (τα ακρυλικά της Agama είναι μια καλή εναλλακτική λύση καθώς στρώνουν αρκετά καλά με πινέλο). Το κοκπιτ είναι πρασινογκρί (Humbrol 78 ή 120) ο πίνακας και διάφορα boxes μαύρα, το κάθισμα κοκκινοκαφέ (προσοχή όχι chiping στο κάθισμα ήταν κατασκευασμένο από βακελίτη). Ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε. Καλή συνέχεια.   ::salut::
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 01:31:18 μμ »
Αν είναι σωστό το βαθύ γαλάζιο (σε φωτεινότητα είναι λιγότερο φωτεινό από το ερημί του πάνω μέρους) τότε είμαι οκ και με τα Humbrol - τα χειρίζομαι άνετα... Είμαι βολικό παιδί!
Ας κάτσει απλά το κιτ και στο μέλλον πάμε και σε κάτι καλύτερο (πχ για ένα τυπικό RAF...)

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 03:45:06 μμ »
Ωραία επιλογή Γιάννη, επιτέλους και μία προπέλα από το πινέλο σου, τώρα όμως πρέπει να αλλάξεις και το nick σου  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 03:48:36 μμ »
Ωραία επιλογή Γιάννη, επιτέλους και μία προπέλα από το πινέλο σου, τώρα όμως πρέπει να αλλάξεις και το nick σου  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μη λες για nick, θα μου τα χώσει πάλι...  :mrgreen:
Πάντως ελπίζω σύντομα να γίνει η βασική συναρμολόγηση, δεν της χαρίζω πάνω από 1 ώρα...

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 08:09:35 μμ »
Αν και προπελα, μου αρεσει το πισωγυρισμα που κανεις Γιαννη στα παλια κιτ της Airfix. Μου εκανε τρομερη εντυπωση η νεα πτερυγα. Φαινεται μαματη!!! Και ειδικα επειδη ειναι Airfix!!!  :shock: :shock: :shock:

ΚΑλη επιτυχια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 21, 2010, 01:14:57 μμ »
Η RAF έβαζε azure blue στα κλασικά πρασινο-γκρι spitfires ή κάτι άλλο; (σαν duck egg ας πούμε...)
Γενικότερα μήπως αντί να ξανοίξω το Hu157 μήπως υπάρχει κάτι άλλο σε Hu που να είναι ήδη ξανοιγμένο;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Απ: South Africa A.F. Spitfire Mk Vc - Airfix 1/72
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 21, 2010, 08:59:49 μμ »
Η RAF έβαζε azure blue στα κλασικά πρασινο-γκρι spitfires ή κάτι άλλο; (σαν duck egg ας πούμε...)
Γενικότερα μήπως αντί να ξανοίξω το Hu157 μήπως υπάρχει κάτι άλλο σε Hu που να είναι ήδη ξανοιγμένο;
Οχι,τα μονα spit που ηταν azur απο κατω ηταν αυτα με την παραλαγη ερημου.Μην ξανοιξεις πολυ το χρωμα γιατι οι κατω επιφανιες δεν ξεθωριαζαν πολυ απο τον ηλιο.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 21, 2010, 09:19:15 μμ »
Κατ'αρχήν να σε συγχαρώ διότι αποφάσισες να μπείς στον κόσμο της προπέλας ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Το επόμενο, θα αρχίζει από Focke & θα τελειώνει σε Wulf αλλιώς......... ::punch::

Αν θες μια ιδέα για τις αποχρώσεις, δες το 22άρι που φτιάχνω, βέβαια δεν είναι Humbrol αλλά
με εξαίρεση το azure blue που πιθανόν στα Hu να βγαίνει λίγο σκουρότερο, τα άλλα είναι
πανομοιότυπα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 21, 2010, 09:34:52 μμ »
Αν είναι σωστό το βαθύ γαλάζιο (σε φωτεινότητα είναι λιγότερο φωτεινό από το ερημί του πάνω μέρους) τότε είμαι οκ και με τα Humbrol - τα χειρίζομαι άνετα... Είμαι βολικό παιδί!
Ας κάτσει απλά το κιτ και στο μέλλον πάμε και σε κάτι καλύτερο (πχ για ένα τυπικό RAF...)
Πόσο πιό τυπικό RAF βρε Γιάννη μου?! Η μόνη διαφορά έιναι στα κωδικά γράματα στην άτρακτο! ::glossa::
Εμένα προσωπικά πάντως, θα μου άρεσε περισσότερο να το κάνεις Αυστραλέζικο - όπως στο εξώφυλο του κουτιού! :mrgreen:
Εϊναι και ευκολότερο στο βάψιμο!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 10:01:43 πμ »
Η κατασκευή ήταν προφανώς πολύ απλή.... Τόσο που κατάφερα και "εχω αεροσκάφος" με ασχολία μόνο κάποιων σκόρπιων δεκαλέπτων... στα όρθια που λένε...

Θέλει και κάτι στόκους και όπως περίμενα οι (νέες) πτέρυγες είναι πιο παχιές στη ρίζα τους από την αντίστοιχη υποδοχή της ατράκτου, αλλά δεν σκάω...
Η μισή ντροπή δική μου - η μισή της Airfix! (και με αυτό ως φιλοσοφία θα το πάω ως το τέλος).

Το κόκπιτ θα βαφτεί εκ των υστέρων. Ζήτω το modeling του Δημοτικού!

Ανυπομονώ να φτάσω μέχρι το wash αυτής της χαραγμένης πτέρυγας!

Τα λέμε...

ΥΓ Ύπουλη πώρωση το όλο project: με τρελαίνει η ιδέα ότι προχωράει με ελάχιστο κόπο συν το γεγονός ότι στο τέλος θα είναι πολύχρωμο (μπεζ, καφέ, μπλε, κόκκινα μπλε ΜΕΓΑΛΑ εθνόσημα - για φαντάσου τα πλάι σε αυτά ενός ... F-5! )

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 11:03:54 πμ »
Σε βρίσκω πωρωμένο με το"αεροπλανάκι" ή μου φάνηκε;;;  ::glossa::

Καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 12:21:51 μμ »
      Ωραίο το αεροπλανάκι δεν λέω,αλλά γιατί δεν το κόλλησες με UHU  :?: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 12:24:45 μμ »
Γιάννη έχεις το πιο απίστευτο κιτ όλων των εποχών. ʼτρακτος Airfix με πτέρυγες Tamiya :shock: :shock: :shock:
Καλή συνέχεια :mrgreen: ::icon_thumright:: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 12:28:07 μμ »
      Ωραίο το αεροπλανάκι δεν λέω,αλλά γιατί δεν το κόλλησες με UHU  :?: :mrgreen:

Αναβάθμιση....!

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 05:22:58 μμ »
Είδες πόσο πιο ωραία μπορούν να είναι τα πράγματα με τις προπέλες? Και που να ασχοληθείς με κανένα διαμάντι της κατηγορίας...(Bf-109, FW-190A/D, Corsair κ.λ.π. 1/72 της Tamiya)
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 12:31:11 μμ »
Ωραία, ωραία είναι! Σκέφτομαι να χαράξω και την άτρακτο για λόγους ομοιομορφίας... Πέντε - έξι γραμμές είναι όλες κι όλες !!!

Ερωτήσεις για κάποια επόμενα βήματα:

Τι χρώμα να βάψω στο spitfire
- τις φωλιές; primer / cockpit green?
- το εσωτερικό των θυρίδων; primer / cockpit green?
- τα σκέλη; αλουμινί;
- τις ζάντες; γκρι;

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 12:45:15 μμ »
Για το cockpit και τις φωλεες, αν δεν απατωμαι ειναι το RAF Interion Green :roll:

Τα σκελη νομιζω ναι, αλουμινι :roll:

Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με :wink: ::salut::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 11:53:25 μμ »
Φωλιές και θυρίδες  cockpit green ή χρώμα του καμουφλάζ των κάτω επιφανειών  (επικρατέστερη εκδοχή)
Σκέλη: αλουμίνιο
ζάντες: αλουμίνιο ή χρώμα του καμουφλάζ των κάτω επιφανειών 
Πρώην Hartman

Tags: