Ναι, υγεία η προπέλα!
Δεν ανησυχώ για τις καταγγελίες του nick2, θα τον περιλάβει κατάλληλα ο gkontog, προπέλα φτιάχνω και μάλιστα όχι συνηθισμένης χώρας. Τι στο καλό, θα με υποστηρίξει!
Το κιτ είναι Airfix από τα παλιά και είναι λίγο πιο βαρύ από ό,τι θα περίμενε κανείς. Κρατήστε την παρατήρηση για αργότερα...
Δεν θα φτιαχτεί το αφος της φωτό του κουτιού αλλά αυτό...

το οποίο πάνω έχει ένα μπεζουλί + σοκολατί και κάτω ένα περίεργο βαθύ γαλάζιο... Να υποθέσω ότι τα συγκεκριμένα χρώματα ΔΕΝ έχουν σχέση με αντίστοιχα χρώματα των RAF Spits? Αν ναι τότε αυτό είναι καλό, μιας και ανεβαίνει το ενδιαφέρον!
Τα καλούπια έχουν υποτυπώδη ανάγλυφη γράμμωση και όσο και να θέλουμε δεν την γλυτώνουμε την μετασκευή αφού το σημείο στο κίτρινο πλαίσιο πρέπει να φύγει για να μπει η περίεργη εισαγωγή που θυμίζει Hawker Tempest (ναι, jet jet αλλά κάτι έχει πάρει το μάτι μου και από προπέλες...)
Τα decals δεν έχουν πολύ solid το κόκκινο και το μπλε αλλά δεν πειράζει, ίσως αυτό να είναι και σωστό, δεν ξέρω, μιας και το αφος ΔΕΝ είναι RAF αλλά SAAF (κάπου έχω δει και μπλε-πορτοκαλί). Ευχάριστη έκπληξη τα διάφορα προειδοποιητικά, γενικά δηλαδή η καρτέλα είναι πολυ καλύτερη από το κιτ που καλείται να υποστηρίξει.
Μηδέν κόκπιτ (καλύτερα! ) και πιλότος all-time αλλά συνάμα και old-time-classic (δεν θα χρησιμοποιηθεί, απλά θα βάλω χαρτοταινία για ζώνες - βλέπε OOB).

Να και οι πτέρυγες...

,,, και το ΣΟΚ! Για αυτό ήταν βαρύτερο το κουτί...

Υπάρχει και ένα πλαίσιο με επανατυπωμένες πτέρυγες με ανάλγυφη γράμμωση και ελαφρά σαγρέ (new airfix) επιφάνεια! Μαζί με τις πτέρυγες δίνονται και οι κάνες καθώς και η εισαγωγή τύπου Tempest. Βέβαια οι πτέρυγες θα χρειαστούν και κάποια άλλα μέρη αλλά αυτά υπάρχουν στο παλιό sprue. Περίεργη η όλη φάση!
Οι νέες πτέρυγες έχουν πανέμορφη γράμμωση, αν και λίγο έντονη, πράγμα το οποίο βέβαια είναι ό,τι πρέπει για έναν πινελά που θέλει να κάνει και wash. Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει...