Αποστολέας Θέμα: Απορίες Νο2 (Δέκα τρένα σε ένα σύστημα Marklin...)  (Αναγνώστηκε 5537 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manos T.

• Scale 1/144
  • *
Απ: Απορίες Νο2
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 07:38:37 μμ »
Ενταξει παιδια ας μην είμαστε και καθολα κατηγοριματικοι με την maerklin...
Βεβαια και εγω απο εκει ξεκινησα αλλα μετα πηγα στο DCC... Σιγουρα εχει ποικιλια μηχανων το DC αλλα με δυο τρεις ελαφριες μετατροπες μπορεις να κανεις μια DC μηχανη να τρεχει στο AC της Maerklin... Οποτε καποιος που δεν θελει ας πουμε να έχει μονο ελληνικο θέμα ή γουσταρει να κανει καποιες μετατροπες μπορει ανετα να παιξει με την Maerklin. Οσο για τις γραμμες, η σειρα Κ, που ειναι χωρις μπαλαστρο εχουν ενα αρκετα διακριτικο νυχακι για την μεσαια επαφη...
Επισης πλεον το ψηφιακο συστημα της maerklin το υποστηριζουν και αλλες εταιριες οπως η Uhlenbro πχ...και σιγουρα και κανα δυο αλλες... Οποτε δεν εχεις αποκλειστικα την επιλογη του Central Station...

Γενικοτερα... αμα ο οποιοσδηποτε την βρισκει με αυτο που έχει, το τι λενε οι γυρω αλλοι μαλλον φτανει και περισσευει...

φιλικα...

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 07:49:50 μμ »

Γενικοτερα... αμα ο οποιοσδηποτε την βρισκει με αυτο που έχει, το τι λενε οι γυρω αλλοι μαλλον φτανει και περισσευει...

Συμφωνω και επαυξανω  ::icon_thumright:: . Το αναφερω και εγω πιο πανω με αλλα λογια. Τα υπολοιπα ειναι τροφη για συζητηση.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 08:45:22 μμ »

Συμφωνω και επαυξανω  ::icon_thumright:: . Το αναφερω και εγω πιο πανω με αλλα λογια. Τα υπολοιπα ειναι τροφη για συζητηση.

Κι εγώ μαζί σας.

Συμφωνώ και επαυξάνω με τους προλαλήσαντες. Με κανένα τρόπο δεν προσπαθούμε οι Ντισάδες (καλό αυτό, ε Vasgalani ?) να κάνουμε τη Maerklin να χάσει τους πελάτες της και να πτωχεύσει. Σε αυτό τον τομέα τα καταφέρνει πολύ καλά και μόνη της. Απλά είναι κρίμα, επειδή βρέθηκαν 2-3 μαγαζάτορες/εισαγωγείς που επιμένουν να πουλάνε παρωχημένα (κατά τη γνώμη μου) προιόντα, να τα "φορτώνονται " κάποιοι φίλοι μοντελιστές μόνο και μόνο επειδή δεν έτυχε να δουν κάποιες άλλες μάρκες. Μιά εποχή, ναί, η Maerklin ήταν έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Και σε τεχνολογία και σε αξιοπιστία και σε απόδοση των πρωτοτύπων σε κλίμακα. Αλλά τί να κάνουμε, επαναπαύτηκε στις δάφνες τις και ΟΛΟΙ οι άλλοι την προσπέρασαν. Εκτός από αυτό, ανέκαθεν τη διακατείχε ένας ανεξήγητος δογματισμός / ελιτισμός ως προς τη σχεδίαση/τεχνολογία των τρενομοντέλων μόνο και μόνο για να διαφέρει από τους υπόλοιπους (σε αντιστοιχία: ακόμα και η Apple με τα computer της "τσάκισε" και τα έκανε να "τρέχουν" και Windows). Απλά αυτό που λέμε στους νέους μοντελιστές, που έτυχε να ξεκινήσουν με Μaerklin, είναι ότι ίσως θα έπρεπε πριν δώσουν ένα κάρο επιπλέον λεφτά σε κάποιο έμπορο που προσπαθεί να τους "παντρευτεί" πουλώντας τους μία μάρκα που τους περιορίζει πολύ τις επιλογές, να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά και σε άλλες μάρκες (είτε σε μαγαζιά είτε σε κάποιο φίλο τους).

Εν τέλει  ::1st:: ::1st:: ::1st:: DCC Uber Alles  ::1st:: ::1st:: ::1st::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 09:01:30 μμ »
 Manos T. : Γενικοτερα... αμα ο οποιοσδηποτε την βρισκει με αυτο που έχει, το τι λενε οι γυρω αλλοι μαλλον φτανει και περισσευει...

Εχεις δικιο,

Και τι θα κανουμε τωρα ρε παιδια, θα τσακωθουμε επειδη οι μηχανες
του ενως εχουν πεδιλο και του αλλου δεν εχουν;
Ολοι με τρενα δεν παιζουμε;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 09:29:46 μμ »
Φίλε dm,

το όλο θέμα δημιουργείται μόνο και μόνο επειδή κάποιοι παρεξηγούνται όταν κάποιος εκθέτει τα μειονεκτήματα μιας τεχνολογίας η οποία τυχαίνει να είναι επιλογή τους. Η Maerklin, σαν Maerklin δεν είναι απαράδεκτη, πέρα από την καλοπροαίρετη πλάκα (βασικό συστατικό αυτού του forum). Αυτό που κατ' εμέ είναι απαράδεκτο είναι ο συνδιασμός Maerklin/κοντόφθαλμου έμπορα.
Αυτός είναι ο έμπορος που προσπαθεί να "δέσει" τον πελάτη, πουλόντας του ένα προιόν που σχεδόν εξ' ορισμού θα τον ξαναφέρει στο μαγαζί του. Ευτυχώς για όλους μας (AC/DCC) πλέον υπάρχει το διαδίκτυο, οπότε αν κάποιος νέος μοντελιστής θέλει να συνεχίσει σε AC (παίρνοντας τα ρίσκα της επιλογής του και αποδεχόμενος τις αντικειμενικές αδυναμίες αυτής της τεχνολογίας) μπορεί τουλάχιστον να γλυτώσει τα φέσια που συστηματικά κάποιοι ντόπιοι έμποροι επιμένουν να μας φοράνε.

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 11:29:30 μμ »

................ Με κανένα τρόπο δεν προσπαθούμε οι Ντισάδες (καλό αυτό, ε Vasgalani ?)

ΝΤΙ ΣΙ ΣΙ δες  8)    όπως λέγαμε          <<ΑΒ ............και του πουλιού το γάλα>> ? :wink:

ΥΓ: Αν κάποιος δεν θέλει τα Maerklin υλικά του, τα παίρνω εγώ να τα ενσωματώσω σε διάφορα στιγμιότυπα/σκηνές απο ατυχήματα στη μακέτα μου. :lol:
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 12:55:54 πμ »
ΝΤΙ ΣΙ ΣΙ δες  8)    όπως λέγαμε          <<ΑΒ ............και του πουλιού το γάλα>> ? :wink:

Καλό κι αυτό, αλλά νομίζω λίγο επικίνδυνο να μας το αλλάξουν σε ΝΤΙ ΝΤΙ δες και δε λέει !!!

ΥΓ: Αν κάποιος δεν θέλει τα Maerklin υλικά του, τα παίρνω εγώ να τα ενσωματώσω σε διάφορα στιγμιότυπα/σκηνές απο ατυχήματα στη μακέτα μου. :lol:

Έτσι επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου για το προσονύμιο σου. Όπως πάς σε λίγο θα ζητάς αποσυρόμενα Maerklin Starter Set για να τα θυσιάσεις στο Ναό της Lenz.
Καλά μιλάμε δεν παλέβεσαι με τίποτα !!!
  :lol: :lol: :lol:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 09:41:34 πμ »
ΝΤΙ ΣΙ ΣΙ δες  8)    όπως λέγαμε          <<ΑΒ ............και του πουλιού το γάλα>> ? :wink:

Καλό κι αυτό, αλλά νομίζω λίγο επικίνδυνο να μας το αλλάξουν σε ΝΤΙ ΝΤΙ δες και δε λέει !!! 29 κατασκευαστές.......τραίνων ξέρουν!!!!
YEAHΥΓ: Αν κάποιος δεν θέλει τα Maerklin υλικά του, τα παίρνω εγώ να τα ενσωματώσω σε διάφορα στιγμιότυπα/σκηνές απο ατυχήματα στη μακέτα μου. :lol:

Έτσι επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου για το προσονύμιο σου. Όπως πάς σε λίγο θα ζητάς αποσυρόμενα Maerklin Starter Set για να τα θυσιάσεις στο Ναό της Lenz.    ΝΑΙ  
Καλά μιλάμε δεν παλέβεσαι με τίποτα !!!
 :lol: :lol: :lol: με ενα ΣΟΥΜΟ ΜΑΝ???  :lol:

Με μπλε οι απαντήσεις μου
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Tags: