Αποστολέας Θέμα: Kαλησπερα απο ενα αρχάριο τρενακια  (Αναγνώστηκε 23375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dennis

• Scale 1/144
  • *
Απ: Kαλησπερα απο ενα αρχάριο τρενακια
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 10:19:13 μμ »
Καλησπερα φιλε απο που εισαι? εσυ εφτιαξες τελαρο- τραπεζι κλπ, εχεις πάρει start-set γραμμες -μηχανες
για μενα δυστηχως ο χρόνος ειναι πολυ περιορισμενος, αλλα προχωρω με καθε ευκαιρια 

απο μια μεγαλουπολη εν ονοματι αθηνα :wink: αλλα εκανα την βλακεια  αργοτερα το ειδα μαλλον το καταλαβα θα μπορουσα οπως εκανα το τραπεζι να ειχα κανει με τον ιδιο τροπο ενα τελαρο πρωτακαι πανω σε αυτο να ακουμπησω τη βαση της μακετας.!!!αυτο που βλεπεις ειναι βιδωμενο ολο μαζι αλλα οκ αν ειναι βγαζω τα ποδια φτιαχνω ενα τελαρο νεο και με καλυτερα ποδια χεχεχε!! και πανω σε αυτο τοποθετω αυτο που βλεπεις!ξερεις φτιαχνωντας βλεπεις και μαθενεις απο τα λαθη σου...φτανει να φτιαχνονται και να μην πρεπει να το καταστεψεις ολο...ολο??? με τιποτα χεχεχε!

Αποσυνδεδεμένος giannis400

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 10:31:23 μμ »
Έχεις κάνει "καθαρή" δουλειά στο τελάρο με ωραίες συνδέσεις και σωστά γωνιασμένο.
Από την άλλη νομίζω , ότι ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με το αλουμινένιο υπόβαθρο και θα μπεις -δυστυχώς- στην διαρκή ανάγκη αντιμετωπίσεως προβλημάτων , όπως λόγου χάρη : χαλάρωση των πριτσινιών από τις στρεβλώσεις , δυσκολία ενώσεων με τα ξύλα, δυσκολία περάσματος των καλωδίων κλπ.
Το τελικό μέγεθος , θα σου επιτρέψει να φτιάξεις αρκετά πράγματα και να επιλέξεις ένα ικανοποιητικό σχέδιο.

Καλή δύναμη,

Jimmy.k

Εχω βάλει πριτσινια χοντρα των 2mm παχος και 2cm μηκος και οι τρύπες ειναι ισες με την διαμετρο των πριτσινιων... και η διαταξη των κοματιων αλουμινιου ειναι καθετη ωστε το βάρος να πεφτει στην δυνατη απο μηχανικης  αντοχης πλευρα των αλουμινενιων κομματιών.Αρα η διαταξη
-αρχητεκτονικη πιστευω οτι δεν θα επιβαρύνει πολύ τα πριτσίνια  τα οποια ουτως ή αλλως ειναι  γερα ωστε ελπιζω να μην πετσικαρουν  :).
Με τα ξυλα το τελαρο βιδωνετε και σφίγγει μια χαρα με αλουμινοβιδες, να σαι σιγουρος γιατι το τσεκαρα με το προηγουμενο ξυλο.
Τα λαστιχακια που εχω βάλει για να πατάει το αλουμινενιο τελαρο πάνω στο τραπεζι (ειναι κατι καφε οπως βλεπεις στις φωτογραφιες) εχουν μηκως 2,5cm οποτε απο κάτω τους περναω οσα καλωδια θελω.
Αυτο που ειπες για το πετσκαρισμα των πριτσινιως με απασχολει αρκετα ασχετα με αυτο που απαντησα ποιο πανω... αλλα το κέρδος βάρους που μου δινει το αλουμινιο για την φορητοτητα που χρειαζομαι σε αντιθεση με ξυλινο τελαρο  που πιστευω θα ηταν πολυ ποιο βαρη για να πετυχω την ιδια μηχανικη αντοχη που απαιτεί η φορητοτητα που χρειαζομαι για την μακετα'' με εκανε να θυσιασω ρισκαρωντας αλουμινενιο πλαισιο... και με το σκεπτικο οτι θα ειμαι προσεκτικος και δε θα παλευω με το τελαρο οπως λεμε λαϊκα  :D πιστευω θα ειμαι Ο.Κ.
thanks  για τις επισήμανσης  :wink:.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:11:41 μμ »
Καλησπερα φιλε απο που εισαι? εσυ εφτιαξες τελαρο- τραπεζι κλπ, εχεις πάρει start-set γραμμες -μηχανες
για μενα δυστηχως ο χρόνος ειναι πολυ περιορισμενος, αλλα προχωρω με καθε ευκαιρια 

απο μια μεγαλουπολη εν ονοματι αθηνα :wink: αλλα εκανα την βλακεια  αργοτερα το ειδα μαλλον το καταλαβα θα μπορουσα οπως εκανα το τραπεζι να ειχα κανει με τον ιδιο τροπο ενα τελαρο πρωτακαι πανω σε αυτο να ακουμπησω τη βαση της μακετας.!!!αυτο που βλεπεις ειναι βιδωμενο ολο μαζι αλλα οκ αν ειναι βγαζω τα ποδια φτιαχνω ενα τελαρο νεο και με καλυτερα ποδια χεχεχε!! και πανω σε αυτο τοποθετω αυτο που βλεπεις!ξερεις φτιαχνωντας βλεπεις και μαθενεις απο τα λαθη σου...φτανει να φτιαχνονται και να μην πρεπει να το καταστεψεις ολο...ολο??? με τιποτα χεχεχε!
Δεν εχεις βάλει φωτογραφια φιλε, δε φενεται τιποτα, χαρηκα για την γνωριμια, θα σου στειλω και το msn να τα λεμε  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:15:06 μμ »
Παράθεση
απο μια μεγαλουπολη εν ονοματι αθηνα :wink: αλλα εκανα την βλακεια  αργοτερα το ειδα μαλλον το καταλαβα θα μπορουσα οπως εκανα το τραπεζι να ειχα κανει με τον ιδιο τροπο ενα τελαρο πρωτακαι πανω σε αυτο να ακουμπησω τη βαση της μακετας.!!!αυτο που βλεπεις ειναι βιδωμενο ολο μαζι αλλα οκ αν ειναι βγαζω τα ποδια φτιαχνω ενα τελαρο νεο και με καλυτερα ποδια χεχεχε!! και πανω σε αυτο τοποθετω αυτο που βλεπεις!ξερεις φτιαχνωντας βλεπεις και μαθενεις απο τα λαθη σου...φτανει να φτιαχνονται και να μην πρεπει να το καταστεψεις ολο...ολο??? με τιποτα χεχεχε!
Δεν εχεις βάλει φωτογραφια φιλε.. δε φενεται τιποτα. Χαρηκα για την γνωριμια, θα σου στειλω και το msn να τα λεμε  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dennis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:31:29 μμ »
Δεν εχεις βάλει φωτογραφια φιλε.. δε φενεται τιποτα. Χαρηκα για την γνωριμια, θα σου στειλω και το msn να τα λεμε

sorry  !! οι φοτο ειναι στο νεα μακετα.οποτε θες στειλε να λεμε και καμια κουβεντα απο κει.χαρηκα και εγω

Tags: