Αποστολέας Θέμα: Ferrari 641/2 (F190) 1/12  (Αναγνώστηκε 5194 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
Ferrari 641/2 (F190) 1/12
« στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 12:24:57 πμ »
Ψάχνοντας τα αρχεία μου, για υλικό σχετικό με το επόμενο project μου, έπεσα σε κάποιες ψηφιακές φωτογραφίες του "all time" αγαπημένου μου μοντέλου, και αποφάσισα να σας το δείξω.
Πρόκειται για την πανέμορφη, κατά την γνώμη μου, (και τεχνολογικά προηγμένη*) Ferrari 641/2 (F190) του 1990 με το νούμερο 1 και οδηγό των κ. καθηγητή Alain Prost... To kit της Tamiya στην 1/12 κατασκευάστηκε πριν 13-14 χρόνια! Ενώ οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2002 ή 2003.
Το μοντέλο είναι βαμμένο με ακρυλικά Gunze (νομίζω) και διατηρείτε σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση, σε βιτρίνα στο πατρικό μου σπίτι...

[IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_01.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_02.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_04.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_05.jpg[/IMGt]

[IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_06.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_07.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_08.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_09.jpg[/IMGt]

[IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_10.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_11.jpg[/IMGt] [IMGt] http://i547.photobucket.com/albums/hh451/gtziaf/F190/F190_12.jpg[/IMGt]

*Από το '89 ήδη, η Ferrari χρησιμοποιούσε ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με επιλογέα αλλαγών στο τιμόνι, το όποιο τελειοποιήθηκε το '90.  Ξέρετε πολλά σπορ και όχι μόνο, αυτοκίνητα (για τα μονοθέσια δεν το συζητάμε) που να μην έχουν σήμερα σειριακό κιβώτιο?

ΥΓ. Ανταποδίδω την αφιέρωση στον φίλο vagelis207, μια και ξέρω ότι του αρέσουν τα Γαλλάκια και η συγκεκριμένη καθοδηγούταν από γαλλικό μυαλό....

Ελπίζω να σας άρεσε...
Να έχετε μια καλή εβδομάδα...
Happy Modeling....
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Απ: Ferrari 641/2 (F190) 1/12
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 01:00:15 πμ »
Ευχαριστω πολυ κι εγω για την αφιερωση! :wink:
Το μοντελο απλα ειναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!!!! ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Υ.Γ.Ο συνδιασμος Ιταλικου αυτοκινητου με Γαλλικο μυαλο και το αντιστροφο εχει γραψει ιστορια πολλες φορες !!
Γαλλοι και Ιταλοι ειτε ως οδηγοι ειτε σαν τεχνικοι διευθυντες σε Ιταλικα και Γαλλικα αυτοκινητα αντιστοιχα.Βλεπε Ferrari , Peugeot , Lancia , Renault κτλ

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος renti

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:07:35 πμ »
Λες για μενα οτι ξεκιναω απο πολυ καλο επιπεδο αλλα αν υποθεσουμε οτι αυτο το μοντελο,πριν απο 13-14 χρονια,ηταν απο τα πρωτα σου τοτε τι θα επρεπε να πω εγω;Τρελη δουλεια λεμε!Συγχαρητηρια!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 11:07:24 πμ »
Τι μου θυμισες τωρα...Εναν 19χρονο τοτε πιτσιρικα να περιμενει με την ελευση του Προστ και τη συνδρομη του Μανσελ σαν teammate το πρωτο πρωταθλημα μετα απο αιωνες για το Maranelo.Και το ονειρο συνεχιστηκε μεχρι τον τελευταιο αγωνα στην Ιαπωνια οπου ο αλητης που λεγοταν Σενα "ιπποτικοτατα" τον εβγαλε απ'την πιστα για να ανακυρηχθει αυτος πρωταθλητης (ναι,ξερω,θα αρχισετε τωρα να μου λετε οτι ο Σενα ηταν ο μεγαλυτερος ολων κτλ κτλ,αλλα εχοντας ζησει τα εργα και τις ημερες του εν λογω κυριου θα διαφωνησω καθετα και ευχαριστως το συζηταω με καθε ενδιαφερομενο).
Σπαμ τελος και παμε στα του μοντελου.Εχουμε ενα κλασσικο μοντελο gtziaf δηλαδη αψογα δουλεμενο,προσεγμενο στην παραμικρη λεπτομερειακαι με τελειο φινιρισμα (ολα τα προηγουμενα επαυξανονται στο επακρο απο την ημερομηνια κατασκευης του) ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::.Παντως θα ηθελα μερικες ακομα πληροφοριες:Κατ'αρχην πρεπει να ειναι τεραστιο (1/12) και βλεπω οτι καποια κομματια ειναι βιδωτα ειδικα πανω στις αναρτησεις.Αυτο σημανει οτι ειναι λειτουργικες ή ολο το μοντελο ειναι βιδωτο-κουμπωτο?
Spoiler (hover to show)
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 01:41:15 μμ »
Καταλαβαίνω πολλές φορές την ιερή αγανάκτηση που διακατέχει ορισμένους "οπαδούς" και όχι φιλάθλους για την αγαπημένη τους ομάδα που τους εξωθεί στο να μεταχειρίζονται επίθετα που αν μη τι άλλο απάδουν προς το πρόσωπο που χαρακτηρίζεται έτσι. Τουλάχιστον για τον Βραζιλιάνο η έκφραση είναι ατυχής όταν και ο ίδιος ο γνωστός Γερμανός των 7 πρωταθλημάτων απέδωσε φόρο τιμής στο "fairplay" και τις ικανότητες του πρόωρα απελθόντα.
Η πρόταση ¨έχοντας ζήσει τα έργα και τις ημέρες" υποδηλώνει τουλάχιστον ζωντανή παρουσία σε ορισμένους αγώνες. Εάν είναι έτσι θα ήθελα πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις για τους αγώνες εκείνης της εποχής.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 02:10:05 μμ »
Ευχαριστω πολυ κι εγω για την αφιερωση! :wink:
Το μοντελο απλα ειναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!!!! ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Υ.Γ.Ο συνδιασμος Ιταλικου αυτοκινητου με Γαλλικο μυαλο και το αντιστροφο εχει γραψει ιστορια πολλες φορες !!
Γαλλοι και Ιταλοι ειτε ως οδηγοι ειτε σαν τεχνικοι διευθυντες σε Ιταλικα και Γαλλικα αυτοκινητα αντιστοιχα.Βλεπε Ferrari , Peugeot , Lancia , Renault κτλ

Ευχαριστώ πολύ ξανά! ::icon_thumright::

Λες για μενα οτι ξεκιναω απο πολυ καλο επιπεδο αλλα αν υποθεσουμε οτι αυτο το μοντελο,πριν απο 13-14 χρονια,ηταν απο τα πρωτα σου τοτε τι θα επρεπε να πω εγω;Τρελη δουλεια λεμε!Συγχαρητηρια!!! ::salut::
Ευχαριστώ πολύ! ::icon_thumright::
Για να πούμε την αλήθεια δεν ήταν από τα πρώτα μου μοντέλα, καθώς ξεκίνησα το μοντελισμό στα 8 και η F190 έγινε στα 18! Ητάν από τα πρώτα μου, με αερογράφο... Συνέχισα στα φοιτιτικά μου χρόνια, κυρίως με αεροπλάνα της Π.Α. αλλά διέκοψα για επαγγελματικους λόγους (εργαζόμουν απίστευτες ώρες και που χρόνος...). ʼρχισα ξανα πριν δύο χρόνια περίπου...   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 02:29:27 μμ »
Τι μου θυμισες τωρα...Εναν 19χρονο τοτε πιτσιρικα να περιμενει με την ελευση του Προστ και τη συνδρομη του Μανσελ σαν teammate το πρωτο πρωταθλημα μετα απο αιωνες για το Maranelo.Και το ονειρο συνεχιστηκε μεχρι τον τελευταιο αγωνα στην Ιαπωνια οπου ο αλητης που λεγοταν Σενα "ιπποτικοτατα" τον εβγαλε απ'την πιστα για να ανακυρηχθει αυτος πρωταθλητης (ναι,ξερω,θα αρχισετε τωρα να μου λετε οτι ο Σενα ηταν ο μεγαλυτερος ολων κτλ κτλ,αλλα εχοντας ζησει τα εργα και τις ημερες του εν λογω κυριου θα διαφωνησω καθετα και ευχαριστως το συζηταω με καθε ενδιαφερομενο).
Σπαμ τελος και παμε στα του μοντελου.Εχουμε ενα κλασσικο μοντελο gtziaf δηλαδη αψογα δουλεμενο,προσεγμενο στην παραμικρη λεπτομερειακαι με τελειο φινιρισμα (ολα τα προηγουμενα επαυξανονται στο επακρο απο την ημερομηνια κατασκευης του) ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::.Παντως θα ηθελα μερικες ακομα πληροφοριες:Κατ'αρχην πρεπει να ειναι τεραστιο (1/12) και βλεπω οτι καποια κομματια ειναι βιδωτα ειδικα πανω στις αναρτησεις.Αυτο σημανει οτι ειναι λειτουργικες ή ολο το μοντελο ειναι βιδωτο-κουμπωτο?
Spoiler (hover to show)

Ευχαριστώ πολύ φίλε Overload...
Για τις τεχνολογικές εξελίξεις έχεις δυστυχώς δίκιο, απλά τόνισα το highlight του συγκεκριμένου αυτοκινήτου...

Για το μεγεθός δεν θυμάμε τις ακριβεις διαστάσεις αλλά πρέπει να είναι γύρω στα 45 εκατοστά...
Οι αναρτήσεις (ψαλίδια, αμορτισερ, stabilizer) του είναι από μέταλο και είναι λειτουργικές (νομίζω σε όλα τα 1/12 της Tamiya). Για το λόγω αυτο συνδέονται με βίδες στο σάσι... Όπως και κάποια σημαντικά τμήματα του μονοθεσίου... (π.χ. κινητήρας και μονοκοτ, αμάξωμα, κλπ...).
Το κιτ είναι καταπλητκτικό (όπως και τα αντιστοιχά Μclαren του 91 και Williams του 92) και αξίζει τα πολλά λέφτα που κάνει... (λιγότερα πάντως από ένα 1/20 της Hiro)...
Μια επισκόπηση των κομματιών θα σε πείσει και μπορείς να την βρεις εδώ...
http://www.1999.co.jp/eng/10006675
Κάποια στιγμη θα την ξαναφτιάξω, ελπίζω, για να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες και να διορθώσω κάποια λάθη, μια και την εποχή που την έφτιαξα δεν είχα βελτιωτικά σετ, καρμπον χαλκομανίες κλπ...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 02:48:53 μμ »
Καταλαβαίνω πολλές φορές την ιερή αγανάκτηση που διακατέχει ορισμένους "οπαδούς" και όχι φιλάθλους για την αγαπημένη τους ομάδα που τους εξωθεί στο να μεταχειρίζονται επίθετα που αν μη τι άλλο απάδουν προς το πρόσωπο που χαρακτηρίζεται έτσι. Τουλάχιστον για τον Βραζιλιάνο η έκφραση είναι ατυχής όταν και ο ίδιος ο γνωστός Γερμανός των 7 πρωταθλημάτων απέδωσε φόρο τιμής στο "fairplay" και τις ικανότητες του πρόωρα απελθόντα.
Η πρόταση ¨έχοντας ζήσει τα έργα και τις ημέρες" υποδηλώνει τουλάχιστον ζωντανή παρουσία σε ορισμένους αγώνες. Εάν είναι έτσι θα ήθελα πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις για τους αγώνες εκείνης της εποχής.

Φίλε Est, o φίλος overload απλά παρασύρθηκε λίγο... Μην τον κακίζεις...
Για να σου πω την αλήθεια και εγω είχα απογοητευτεί (δακρύσει) στο περιστατικό της Suzuka το 90, καθώς είχα σχεδον πιστέψε οτι το 1990 θα ήταν η χρονιά της λύτρωσης και η αγαπημένη μου Ferrari θα στεφόταν επιτέλους πρωταθλήτρια ξανά... (που να φανταστώ τότε οτι θα έπερνε άλλα 10 χρόνια).
Ο χαρακτηρισμός συμφωνώ ότι είναι περιτός... Δεν πιστεύω ότι ο Σένα ήταν ο πιο γρήγορος πιλόιτος F1, ούτε ο πιο fair, αλλά σίγουρα ήταν ο ιο ολοκληρωμένος + ότι πραγματικά λάτρευε τους αγώνες και ζούσε μόνο για αυτούς...
Για το λόγο αυτό σέβομαι όλους (σχεδόν) τους οδηγούς της F1, και δεν αντιμετωπίζω οπαδικά το άθλημα μιας και πιστεύω ότι ο καθένας τους συμβάλει ή συνέβαλε στην προώθηση του σπορ που αγαπάω.. Ο Κλάρκ με την άγνη τελειότητα του στην οδήγηση, οι Βιλνέβ και Πέτερσον με τις απιστευτές οδηγικές τους ικανότητες και το θέαμα, ο Προστ για την τέλεια διαχείριση των αγώνων και του αυτοκινήτου, ο Σένα για το πάθος και την επιμονή του και Σούμι για τη αποτελεσματικότητα του...
Πιστεύω πώς όλοι πάνω κάτω συμφωνούμε, ασχέτως με τις προτιμήσεις μας... και προτεινω να οργανώσουμε ένα καφε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας...

ΥΓ. Μιας και λες για εμπειρίες από αγώνες, θυμάμε πιτσιρικάς το 88 στην Monza τον Σένα να εγκαταλείπει μπροστά μας, μετα από ατυχημα με μια leyton νομίζω (ο Νακατζίμα?) και τους Ιταλούς να τρελένονται και να τον χειροκροτούν ειρωνικά και αυτός ατάραχος να πηγαίνει στα πιτς... τελίκα η Ferrari ήρθε 1-2 δεκάπεντε μέρες μετα το Θάνατο του Γέρου..

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:33:03 μμ »
Φίλε gtziaf, έχω εκτιμήσει αφάνταστα το ύφος, το ήθος και την ποιότητα της δουλειάς σου, ακόμη και από τα post σου στην Suber C9.
Έζησα πολλά χρόνια στη Γαλλία, μία από τις χώρες-κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα του αγωνιστικού γίγνεσθαι.
Σε αυτούς που αναφέρεις μπορώ να σου προσθέσω 15 ακόμη ονόματα που σφράγισαν την ιστορία του αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Η οργάνωση του καφέ με βρίσκει απολύτως σύμφωνο - αποκλειστικά αυτοκινητάδες - οποτεδήποτε και οπουδήποτε εσύ προτείνεις.
Δεν κακίζω κανέναν, απλά πρέπει να απαλέιψουμε σαν Έλληνες αυτό το καταστροφικό ¨κουσούρι" του υβριστικού χαρακτηρισμού σε
πράγματα που ούτε κατέχουμε, όντες πολύ μακρυά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και ανύπαρκτοι από αγωνιστική κουλτούρα, ούτε νομιμοποπιούμαστε
να χρησιμοποιούμε - όντες το 2010 προπάντων - απόντες από οιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα παγκοσμίου βεληνεκούς.
Περιμένω pm για συνάντηση.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 03:59:39 μμ »
Φιλε Est. δεν θεωρω ατυχη τον χαρακτηρισμο που απεδωσα,ο οποιος δεν ειναι αποροια τυφλου οπαδισμου,αλλα περισσοτερο μια συντομη συνοψη των μεθοδων που χρησημοποιουσε ο Βραζιλιανος στον δρομο του για τη νικη σε καθε αγωνα στο ονομα της οποιας ουκ ολιγες φορες εθεσε σε κινδυνο τη σωματικη ακεραιοτητα των συναθλητων του (θυμιζω:'88 Πορτογαλια,'89 Σαν Μαρινο και Ιαπωνια,'90 Ιαπωνια.Ας μη συνεχισω...).Οσο για τις ικανοτητες του ως οδηγου,ναι,υπηρξε αξιολογος οδηγος ανταξιος ενος Ντειμον Χιλ ή ενος Ζακ Βιλνεβ αλλα δεν νομιζω να μπορουσε να σταθει διπλα σε ονοματα οπως Προστ,Μανσελ,Λαουντα (τυχαιες αναφορες) κι'αυτο γιατι οι θριαμβοι του επιτευχθηκαν με ενα μονοθεσιο που ηταν 1" στον γυρο γρηγοροτερο απ'τον συναγωνισμο.οσο για το ηθος και το fairplay του ας ρωτησουμε τον Προστ.Αυτος ξερει...
Αλλα τωρα θα μου πεις,που ξερω εγω που δεν εζησα κοντα στα κεντρα ληψης αποφασεων του μηχανοκινητου αθλητισμου και η αγωνιστικη μου κουλτουρα (μηπως και των υπολοιπων ατυχων κατοικων αυτης της χωρας?) ειναι ανυπαρκτη οπως αναφερεις?
Επισης να ζητησω εξ'αρχης συγνωμη που δεν ειχα την οικονομικη ευχερεια να παρευρεθω σε αγωνα F1,αυτο ομως δεν μου στερει την δυνατοτητα της γνωσης και της κρισης καποιων πραγματων...
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 07:47:47 μμ »

Το κιτ είναι καταπλητκτικό (όπως και τα αντιστοιχά Μclαren του 91 και Williams του 92) και αξίζει τα πολλά λέφτα που κάνει... (λιγότερα πάντως από ένα 1/20 της Hiro)...

Και τα 3 απο Fujimi στην τιμη του ενος  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  Η Williams του 92 αναμενεται, όπως και η Williams του 94 που μολις ανακοινώθηκε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 08:27:33 μμ »
Φίλε overlord
Όσον αφορά στην πρώτη παράγραφο της απαντήσεώς σου οφείλω να παραδεχθώ την πρωτοτυπία της προσέγγισης, τόσο της προσωπικότητας, όσο και των ικανοτήτων του Βραζιλιάνου. Δεν μου έτυχε να μελετήσω μια τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό που του αποδόθηκε. Ίσως τόσο καιρό να υπάρχει μια παρανόηση ως προς το εκτόπισμα του ανδρός. Είναι καιρός να διορθώσεις τα κακώς κείμενα σε διεθνές επίπεδο.
Στην δεύτερη παράγραφο έχω να απαντήσω ότι η αγωνιστική κουλτούρα χτίζεται σε χώρες όπου τα ΜΜΕ ασχολούνται επισταμένως με τους αγώνες και οι κάτοικοί τους δεν ενημερώνονται από 1 ή 2 περιοδικά, τα οποία αφιερώνουν το πολύ μια σελίδα κείμενο -χωρίς τις φωτογραφίες- για κάθε GP, ξεχνώντας το θέμα αγώνες από Νοέμβριο έως Απρίλιο κάθε έτους. Οι δε τηλεώραση και το ραδιόφωνο απλώς αγνοούν το θέμα. Αυτό σίγουρα δεν είναι κουλτούρα ή τουλάχιστον δεν ήταν στις δεκαετίες '70, '80, '90.
Το κυρίως θέμα στο οποίο θέλω να απαντήσω είναι η υφέρπουσα μνεία περί οικονομικής ευμάρειας. Ουδέν αναληθέστερον όσον αφορά το πρόσωπό μου. Απλα το γεγονός της διαμονής μου στην κεντρική Ευρώπη, όπου όλες σχεδόν οι πίστες είναι στην άκρη του χεριού σου, σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσεις αγώνες ταξιδεύοντας λίγες ώρες με το αυτοκίνητο και αυθημερόν και να αποφεύγεις την οικονομική αιμορραγία.

Φίλτατε gtziaf, νομίζω ότι η δουλειά σου πάνω στη Ferrari είναι υπεράνω κριτικής. Το λέω μετά λόγου γνώσεως έχοντας τελειώσει 6 μοντέλα της Tamiya στο 1/12, όταν ακόμη η Tamiya δεν έβαζε ζώνες ασφαλείας στο κιτ!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 08:41:11 μμ »

Και τα 3 απο Fujimi στην τιμη του ενος  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  Η Williams του 92 αναμενεται, όπως και η Williams του 94 που μολις ανακοινώθηκε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Την 641/2 σε 1/20 της Fujimi  την έχω στο στοκ και κάποια στιγμή θα την περιποιηθώ... Για τις Williams δεν ξέρω αν θα μπω στην διαδικασία αγοράς. Ίσως του 94 για ιστορικούς λόγους...
Τις  Μclαren του 91 και Williams του 92 τις έχω στο στοκ μου ήδη (στην 1/12)... και πραγματικά είναι μουσειακά κομμάτια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 08:45:47 μμ »
Φίλτατε gtziaf, νομίζω ότι η δουλειά σου πάνω στη Ferrari είναι υπεράνω κριτικής. Το λέω μετά λόγου γνώσεως έχοντας τελειώσει 6 μοντέλα της Tamiya στο 1/12, όταν ακόμη η Tamiya δεν έβαζε ζώνες ασφαλείας στο κιτ!!

Ευχαριστώ... Για τα κιτ της Tamiya ατην 1/12 κάτι ξέρω :wink:...
Εγω έχω ολοκηρώσει 5 1/12 (το ένα protar = εφιάλτης) και διαθέτω αρκετα στο στοκ μου (κάποια παλια π.χ. lotus 49, 72 και κάποιες επανεκδόσεις)... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 12:47:04 πμ »
Για τις Williams δεν ξέρω αν θα μπω στην διαδικασία αγοράς.

θα μπεις...  :mrgreen:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 03:05:55 πμ »
Φιλε Est.
Δεν νομιζω οτι αποτελει πρωτοτυπια προσεγγισης η παραθεση των γεγονοτων και των ημερομηνιων αυτων ωστε να μπορει ο καθενας να ελεγξει και να κρινει αναλογα αν αληθευουν ή οχι.Πιθανοτατα ο λογος που δεν ετυχε να συναντησεις μια τοσο εμπεριστατωμενη αναλυση οπως ειρωνικοτατα αναφερεις ειναι μαλλον ειτε γιατι προτιμας να κοιταζεις παρα να βλεπεις ειτε γιατι αγνοεις τα προαναφερθεντα γεγονοτα.
Δυστυχως κανεις δεν μπορει πλεον να διορθωσει τα κακως κειμενα γιατι ο νεκρος ως γνωστον δεδικαιωται.
Τωρα εαν θεωρεις οτι τα ΜΜΕ με την συνεχη προβολη καποιων γεγονοτων χτιζουν οποιασδηποτε μορφης κουλτουρα πρεπει να σου πω πως πλανασαι πλανην οικτραν.Τα ΜΜΕ το μονο που μπορουν να χτισουν ειναι ρευματα προς καποια οποιαδηποτε κατευθυνση και οχι κουλτουρα.Και τι μεγαλυτερη αποδειξη  γι'αυτο απο τους Αγγλους χουλιγκαν του ποδοσφαιρου οι οποιοι συμφωνα με τη λογικη σου αφου ζουν σε μια χωρα οπου το ποδοσφαιρο ειναι κατι σαν θρησκεια και προβαλεται απο παντου και με καθε τροπο δεν θα επρεπε λογικα να υπαρχουν εχοντας ποδοσφαιρικη κουλτουρα,αλλα παρ'ολα αυτα περυσι μονο υπηρξαν 5000 συληψεις στα γηπεδα της Αγγλιας για βιαιοπραγιες.
Παντως οσον αφορα την F1 στην Ελλαδα υπαρχει μια αρκετα πληρης εικονα (σε αντιθεση με το WRC) αφου προβαλεται σταθερα και χωρις διακοπη απο το δευτερο μισο της δεκαετιας του '80 μεχρι σημερα.
Οσο για τα περι οικονομικης ευμαρειας,ειναι νομιζω ξεκαθαρο οτι η αναφορα ειναι καθαρα για το προσωπο μου αφου τυγχανει να γνωριζω οτι στο εξωτερικο αν πεταξεις μια πετρα ολο και καποια πιστα θα χτυπησεις.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 08:55:24 πμ »
Για τις Williams δεν ξέρω αν θα μπω στην διαδικασία αγοράς.

θα μπεις...  :mrgreen:  :mrgreen:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 09:42:37 πμ »
Φίλτατε gtziaf μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση?
Πόσα αφτιαχτα κιτ auto την 1/12 και πόσα στην 1/20-24 περιμένουν στη ντουλάπα σου?
Θα σου πω γιατί ρωτάω μόλις έχω τα δυο νούμερα.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 02:01:47 μμ »
Φίλτατε gtziaf μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση?
Πόσα αφτιαχτα κιτ auto την 1/12 και πόσα στην 1/20-24 περιμένουν στη ντουλάπα σου?
Θα σου πω γιατί ρωτάω μόλις έχω τα δυο νούμερα.
Ευχαριστώ.
Φίλε χτύπησες στο ευαισθητο σημείο... Για τη ακρίβεια τα άφτιαχτα πιάνουν μία ντουλάπα και ένα παταράκι ::glossa::
Έχουμε και λέμε..
----  14 1/12
----- 19 1/20
----- περίπου 50 1/24

Να τα αφήσω...  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 02:59:30 μμ »
Έχω και 2 Peugeot να σου δώσω που δεν τα πάω καθόλου.
Αλήθεια, επειδή έπεσα κάποτε και εγώ σ΄αυτή τη παγίδα αλλά 1ον σταμάτησα έγκαιρα και 2ον μου βγήκε από σπόντα κάπως σε καλό αφού έχω κομμάτια που δεν κυκλοφορούν πλέον λόγω ¨τσιγαράδων", -αλλά αυτό δεν αναιρεί τη ¨λούμπα¨μου- υπολογίζω ότι θέλεις τουλάχιστον 12 χρόνια δουλειάς χωρίς διακοπή για τα υπάρχοντα. Χώρια αυτά που έρχονται!!!!!!
Επειδή έχω αγχωθεί με τα "ταπεινά" δώδεκα κιτ στο κουτί τους -μόνο 1 στα 1/12- και περιδιαβάζοντας το forum όπου βλέπω διάφορους να αδειάζουν τις ντουλάπες τους και να σκοτώνουν κιτ όσο-όσο λόγω χώρου και χρόνου, ήθελα να βεβαιωθώ ότι είμαι τουλάχιστον σε καλό δρόμο.
Η ιδέα μου είναι η εξής: ξεσκαρτάρουμε -κατόπιν ωρίμου σκέψεως- ο καθένας τι θελει και αρχίζουμε -όποιος θέλει- τις ανταλλαγές.
Είμαι σίγουρος ότι -όπως και εγώ- έχεις κιτ που έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για σένα, και κιτ που σε ενδιαφέρουν αλλά δεν μπορείς να τα βρεις, ή υπάρχουν σε τιμές αντιπροσώπου, ενώ με την ανταλλαγή το κόστος απόκτησης είναι μηδέν.
Πέταξα μια ιδέα διότι αισθάνομαι ότι ορισμένους αντιπρόσωπους τους έχω κάνει πλούσιους χωρίς αντίκρυσμα.
Σοκάρει η ιδέα?

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 06:46:20 μμ »
Έχω και 2 Peugeot να σου δώσω που δεν τα πάω καθόλου.
Αλήθεια, επειδή έπεσα κάποτε και εγώ σ΄αυτή τη παγίδα αλλά 1ον σταμάτησα έγκαιρα και 2ον μου βγήκε από σπόντα κάπως σε καλό αφού έχω κομμάτια που δεν κυκλοφορούν πλέον λόγω ¨τσιγαράδων", -αλλά αυτό δεν αναιρεί τη ¨λούμπα¨μου- υπολογίζω ότι θέλεις τουλάχιστον 12 χρόνια δουλειάς χωρίς διακοπή για τα υπάρχοντα. Χώρια αυτά που έρχονται!!!!!!
Επειδή έχω αγχωθεί με τα "ταπεινά" δώδεκα κιτ στο κουτί τους -μόνο 1 στα 1/12- και περιδιαβάζοντας το forum όπου βλέπω διάφορους να αδειάζουν τις ντουλάπες τους και να σκοτώνουν κιτ όσο-όσο λόγω χώρου και χρόνου, ήθελα να βεβαιωθώ ότι είμαι τουλάχιστον σε καλό δρόμο.
Η ιδέα μου είναι η εξής: ξεσκαρτάρουμε -κατόπιν ωρίμου σκέψεως- ο καθένας τι θελει και αρχίζουμε -όποιος θέλει- τις ανταλλαγές.
Είμαι σίγουρος ότι -όπως και εγώ- έχεις κιτ που έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για σένα, και κιτ που σε ενδιαφέρουν αλλά δεν μπορείς να τα βρεις, ή υπάρχουν σε τιμές αντιπροσώπου, ενώ με την ανταλλαγή το κόστος απόκτησης είναι μηδέν.
Πέταξα μια ιδέα διότι αισθάνομαι ότι ορισμένους αντιπρόσωπους τους έχω κάνει πλούσιους χωρίς αντίκρυσμα.
Σοκάρει η ιδέα?
Η ιδέα σου είναι πολύ καλή, αν και εγω υπολογιζα γύρω στα 15 χρόνια οτι χρειαζομαι για να τα φτιάξω...
Γενικά προσπαθώ να περιορίσω την "λούμπα", αγοράζοντας κιτ συγκεκριμένης κατηγορίας...
Δηλάδη μόνο Ferrari 1/20 και 1/24, καθώς και διαφορες F1 στην 1/12...
Απο τα λοιπά ξεστόκαρα κάποια στιγμη και κράτησα μόνο την Jaguar LM στην 1/24 (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,13026.0.html) , μια Miura 1/20 και μια Αλφα Ρομεο P3.
Οπότε λοιπόν για  ανταλλαγή έχω διαθεσιμα τα εξής :
---------1/12 Tamiya
Lotus 49 (+ σετ χρώματα Ζερο)
Lotus 72
Ligier Js11 (Heller)
Tyrrell 003 με photoetch
Renault Re20 επανέκδοση με photoetch
και ίσως την Honda R272 με photoetch
----------1/24
Ferrari F87 (Protar)
Ferrari F88 (Protar)
Ferrari F2007 (Revell)
Ferrari F189 low intake (Hasegawa)
Ferrari 312T (Marui)

Αν σε ενδιαφέρει κάποιο από τα παραπάνω για αναταλλαγή θα χαρώ να πάρω και την δικ΄λη σου λίστα και να προχωρήσυμε... (Έχε υποψη σου οτι είμαι Θεσσαλονίκη)
Αν έχεις την 312Τ5 (Protar) σε 1/12 είναι η πρώτη προτερεότητα...
Καλο απόγευμα... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 08:20:28 μμ »
έτσι έτσι να αδειάζουν οι ντουλάπες..

Γιώργο αφιερωμένο.
http://www.andreadelpesco.it/immagini/opere_supersize/motoring_art/gilles_villeneuve_1979.jpg
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 08:42:21 μμ »
Φιλε Est.1976 επειδη ειμαι λατρης των peugeot,εαν δεν ενδιαφερεται ο φιλος gtziaf για ανταλλαγη αυτων και εαν θελεις μπορω να τα αγορασω,να τα ξεφορτωθεις και'συ και να παρεις με τα χρηματα κατι αλλο που να σου αρεσει ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αν ενδιαφερεσαι στειλε πμ για να το κανονισουμε.

Φιλε gtziaf χιλια συγνωμη για το off topic . :oops:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 08:58:22 μμ »
Φτίαχνω την δική μου λίστα και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν αύριο.
Φίλε Βαγγέλη να ανέβάσω πρώτα τη λίστα (στην οποία περιλαμβάνονται τα 2 Peugeot) και αν δεν ενδιαφέρεται ο Γιώργος βεβαίως και είναι δικά σου.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 09:04:52 μμ »
Φιλε Est.1976 επειδη ειμαι λατρης των peugeot,εαν δεν ενδιαφερεται ο φιλος gtziaf για ανταλλαγη αυτων και εαν θελεις μπορω να τα αγορασω,να τα ξεφορτωθεις και'συ και να παρεις με τα χρηματα κατι αλλο που να σου αρεσει ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αν ενδιαφερεσαι στειλε πμ για να το κανονισουμε.

Φιλε gtziaf χιλια συγνωμη για το off topic . :oops:

Δικά σου τα Peugeot... ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Φτίαχνω την δική μου λίστα και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν αύριο.
Φίλε Βαγγέλη να ανέβάσω πρώτα τη λίστα (στην οποία περιλαμβάνονται τα 2 Peugeot) και αν δεν ενδιαφέρεται ο Γιώργος βεβαίως και είναι δικά σου.

Με την ησυχία σας αγαπητέ φίλε... 8) 8)

Tags: