Καταλαβαίνω πολλές φορές την ιερή αγανάκτηση που διακατέχει ορισμένους "οπαδούς" και όχι φιλάθλους για την αγαπημένη τους ομάδα που τους εξωθεί στο να μεταχειρίζονται επίθετα που αν μη τι άλλο απάδουν προς το πρόσωπο που χαρακτηρίζεται έτσι. Τουλάχιστον για τον Βραζιλιάνο η έκφραση είναι ατυχής όταν και ο ίδιος ο γνωστός Γερμανός των 7 πρωταθλημάτων απέδωσε φόρο τιμής στο "fairplay" και τις ικανότητες του πρόωρα απελθόντα.
Η πρόταση ¨έχοντας ζήσει τα έργα και τις ημέρες" υποδηλώνει τουλάχιστον ζωντανή παρουσία σε ορισμένους αγώνες. Εάν είναι έτσι θα ήθελα πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις για τους αγώνες εκείνης της εποχής.
Φίλε Est, o φίλος overload απλά παρασύρθηκε λίγο... Μην τον κακίζεις...
Για να σου πω την αλήθεια και εγω είχα απογοητευτεί (δακρύσει) στο περιστατικό της Suzuka το 90, καθώς είχα σχεδον πιστέψε οτι το 1990 θα ήταν η χρονιά της λύτρωσης και η αγαπημένη μου Ferrari θα στεφόταν επιτέλους πρωταθλήτρια ξανά... (που να φανταστώ τότε οτι θα έπερνε άλλα 10 χρόνια).
Ο χαρακτηρισμός συμφωνώ ότι είναι περιτός... Δεν πιστεύω ότι ο Σένα ήταν ο πιο γρήγορος πιλόιτος F1, ούτε ο πιο fair, αλλά σίγουρα ήταν ο ιο ολοκληρωμένος + ότι πραγματικά λάτρευε τους αγώνες και ζούσε μόνο για αυτούς...
Για το λόγο αυτό σέβομαι όλους (σχεδόν) τους οδηγούς της F1, και δεν αντιμετωπίζω οπαδικά το άθλημα μιας και πιστεύω ότι ο καθένας τους συμβάλει ή συνέβαλε στην προώθηση του σπορ που αγαπάω.. Ο Κλάρκ με την άγνη τελειότητα του στην οδήγηση, οι Βιλνέβ και Πέτερσον με τις απιστευτές οδηγικές τους ικανότητες και το θέαμα, ο Προστ για την τέλεια διαχείριση των αγώνων και του αυτοκινήτου, ο Σένα για το πάθος και την επιμονή του και Σούμι για τη αποτελεσματικότητα του...
Πιστεύω πώς όλοι πάνω κάτω συμφωνούμε, ασχέτως με τις προτιμήσεις μας... και προτεινω να οργανώσουμε ένα καφε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας...
ΥΓ. Μιας και λες για εμπειρίες από αγώνες, θυμάμε πιτσιρικάς το 88 στην Monza τον Σένα να εγκαταλείπει μπροστά μας, μετα από ατυχημα με μια leyton νομίζω (ο Νακατζίμα?) και τους Ιταλούς να τρελένονται και να τον χειροκροτούν ειρωνικά και αυτός ατάραχος να πηγαίνει στα πιτς... τελίκα η Ferrari ήρθε 1-2 δεκάπεντε μέρες μετα το Θάνατο του Γέρου..