Αποστολέας Θέμα: Α/Τ ΦΟΡΜΙΩΝ 1/700  (Αναγνώστηκε 4166 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Α/Τ ΦΟΡΜΙΩΝ 1/700
« στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 02:21:08 μμ »
Ας συστηθώ κι εγώ με κάτι που τελείωσα πρόσφατα.

Αντιτορπιλικό Φορμίων DDG220 στην 1/700 από την Ντράγκον

Όπως θα παρατηρήσετε λείπει μια σημαία αλλά θα προστεθεί σύντομα, μαζί με το σχετικό ταμπελάκι στη βάση....

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Α/Τ ΦΟΡΜΙΩΝ 1/700
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 02:33:21 μμ »
Μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά.Επιτέλους ένα Ελληνικό πολεμικό σε διόραμα θάλασσας.
Ενα μικρό τιπσάκι για βελτίωση της ρεαλιστικότητας .Απέφευγε τα νήματα και τις κλωστές σε ΄τοσο μικρή κλίμακα γιατί δείχνουν εκτός και είναι κρίμα να χαλάνε την πολυ καλή εικόνα του  μοντέλου.Μπορείς να βάλεις τεντωμένο ζεσταμένο πλαστικό sprue ή συθετική τρίχα από κούκλα με καλύτερο ακόμα αποτελέσμα.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 12:42:03 μμ »
Πολυ ωραιο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τα λευκα νουμερα και τα ρελια απο που ειναι ;
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 01:12:07 μμ »
Μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά.Επιτέλους ένα Ελληνικό πολεμικό σε διόραμα θάλασσας.
Ενα μικρό τιπσάκι για βελτίωση της ρεαλιστικότητας .Απέφευγε τα νήματα και τις κλωστές σε ΄τοσο μικρή κλίμακα γιατί δείχνουν εκτός και είναι κρίμα να χαλάνε την πολυ καλή εικόνα του  μοντέλου.Μπορείς να βάλεις τεντωμένο ζεσταμένο πλαστικό sprue ή συθετική τρίχα από κούκλα με καλύτερο ακόμα αποτελέσμα.
x2 σε όλα ::icon_thumright::
Όσο για τα ξάρτια, έχεις και άλλες λύσεις, αόρατο νήμα 50-70 denier (μάλλον είναι παρόμοιο με τις τρίχες κούκλας), πραγματική τρίχα (μελαχρινής κατά προτίμηση :mrgreen:) και νήμα από λεπτά συνθετικά υφάσματα.

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 03:39:14 μμ »
Τα λευκα νουμερα και τα ρελια απο που ειναι ;

Τα νούμερα είναι από το κιτ, παρέχονται όλα τα πλευρικά και για τα τέσσερα πλοία, (Κίμων, Νέαρχο, Φορμίων, Θεμιστοκλή).

Τα ρέλια είναι τα μισά από το κιτ και τα υπόλοιπα από το σετ της Gold Medal Models 1/700 Modern Iowa.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 03:42:59 μμ »
Ευχαριστώ για καλά λόγια αλλά κυρίως για τις συμβουλές. Μισώ το λυωμένο πλαστικό αλλά το κολπάκι με τις τρίχες από κούκλα δεν το είχα ξανακούσει. Πραγματικά είχα σπάσει το κεφάλι μου πως να το κάνω και κατέληξα σε μπεζ κλωστή περασμένη με long shine για να φαίνεται πιο λεπτή. Στις φωτό φαίνονται πολύ πιο χοντρά από ότι στην πραγματικότητα....

Σειρά έχει ο Κίμωνας από την Pitroad στην ίδια κλίμακα και με παρόμοια βάση....

Επίσης θα ξαναφτιάξω το Φορμίωνα αλλά σε άλλη κλίμακα, ελπίζω μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να σας έχω φωτογραφίες από το σκάφος και μερικά κομμάτια του οπλισμού.... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 03:53:23 μμ »
Κι εμένα το stretched sprue μου φαίνεται "βουνό" αλλά απ' ότι λένε, μπορείς να το ελέγξεις απόλυτα σε πάχος και τεντώνει μετά την τοποθέτηση με ελαφρύ ζέσταμα.
Δυστυχώς οι κλωστές, ό,τι και να κάνουμε, ξεμαλλιάζονται :evil: και δεν είναι αρκετά λεπτές, οπότε δεν πάνε μακριά σαν λύση για τέτοιες κλίμακες...
Πάντως τα συνθετικά μονοκλωνικά νήματα (μαλλί κούκλας κλπ) τα έχω προσπαθήσει και είναι αξιοπρεπές υλικό που δεν χρειάζεται πολύ κόπο. Κι αυτό τεντώνει με λίγο ζέσταμα αφού το έχεις στερεώσει πρώτα στο μοντέλο ::icon_thumright:: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 16, 2010, 10:54:45 πμ »
Μια που είδα και τον Φορμίωνα, (πολύ ωραία κατασκευή) μπήκα στη σκέψη να τον αγοράσω για τον φίλο μου που υπηρέτησε εκεί. Θα ήθελα να μου πεις ποιός είναι ο κωδικός της Dragon και τι αλλαγές χρειάστηκε να κάνεις. Επίσης, αν γίνεται ανέβασε κάποιες φωτογραφίες από την κατασκευή. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 16, 2010, 11:55:40 πμ »
Πολύ καλή δουλειά - άλλη λύση για νήματα είναι να χρησιμοποιήσεις τα πιο λεπτά μήκη πλαστικού Evergreen: http://www.evergreenscalemodels.com/Strips.htm

Από αρχικό ψάξιμο για Ελλάδα βλέπω ότι μπορείς να τα βρείς εδώ: http://www.gehobbies.gr/eshop/articleview_index.php?id=3
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 16, 2010, 01:02:26 μμ »
Πάντως για να πω το ανατρεπτικό μία άλλη λύση για την συγκεκριμένη κλίμακα είναι να μην βάλεις τίποτα από νήματα... Πιο ρεαλιστικό από το να έχεις overscaling.

Μπράβο για το θέμα, ωραίο πλοίο και ωραίο μοντέλο!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 16, 2010, 04:07:14 μμ »
Μιας και το ανασύραμε το θέμα:

:arrow: Tazman Το κιτ που βλέπεις είναι το Α/Τ τύπου ʼνταμς special edition και δεν χρειάζεται καμία αλλαγή μιας και το κιτ έχει πρόβλεψη για να γίνει και Ελληνικό, καθώς δίνει και τα Ελληνικά νούμερα και ονόματα.

Δες εδώ για λεπτομέρειες: http://www.1999.co.jp/eng/10052387

Φωτογραφίες από την κατασκευή δεν έχω, αλλά αν κάνεις λίγη υπομονή θα ανεβάσω άλλο ένα ίδιο κιτ ως Κίμων...  ::icon_thumright::

:arrow: Corto Ήδη έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Βρήκα σε μαγαζί με κλωστές νάϋλον νήμα πάχους 0.1 μμ και θα γίνει με αυτά η δουλειά... Απλά δεν έχω τελειώσει ακόμα την δουλειά, αλλά προσεχώς θα το δέιτε...

:arrow: Jet72 Αρχικά το έιχα σκεφτεί να το αφήσω ξερό αλλά δοκίμασα με το νήμα... Δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα, οπότε θα δείς την νέα προσπάθεια και ελπίζω να είναι καλύτερο...

Ευχαριστώ για τα σχόλια και τους τρεις.... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 16, 2010, 04:18:45 μμ »
Χρειάστηκαν μετατροπές για να το κάνεις ελληνικό;

Μιλάμε για την μοναδική ίσως περίπτωση να πιάσω στα χέρια μου φλοτέρι...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 16, 2010, 04:51:05 μμ »
Χρειάστηκαν μετατροπές για να το κάνεις ελληνικό;

Μιλάμε για την μοναδική ίσως περίπτωση να πιάσω στα χέρια μου φλοτέρι...
Όχι, δεν χρειάζεται καμία μετατροπή... Απολύτως καμία... Απλά την σωστή επιλογή κομματιών που προσφέρει το κιτ.

Δες και αυτό στην 1/350:

Και με λίγη υπομονή και άμα βγάλω άκρη με τους Αμερικάνους θα σας δέιξω και ένα σε κλίμακα 1/96... άντε με σκάσατε... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Tags: