Αποστολέας Θέμα: Βαλβίδα αέρος Κομπρεσέρ GraphoTech PT 310  (Αναγνώστηκε 7962 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Βαλβίδα αέρος Κομπρεσέρ GraphoTech PT 310
« στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 01:50:40 μμ »
Έχω ένα κομπρεσέρ αρκετά παλιό, αγορασμένο από το Plastimodellismo, μοντέλο ονόματι Grapho Tech PT 310 σε περίπτωση που το θυμάται κανένας παλιός.

Το ξέθαψα λοιπόν μαζί με τον αερογράφο μου (Grapho Tech  GP-130) μιας και αποφάσισα να ξανασχοληθώ με το hobby αλλά διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα θέμα.

Στην ένωση μεταξύ σωλήνας και κομπρεσέρ υπάρχει ένασ σύνδεσμος όπου παρεμβάλλεται μια αεροβαλβίδα ώστε να εκτονώνεται ο αέρας από εκεί όταν ο αερογράφος δεν τραβάει αέρα μιας και το κομπρεσέρ δεν έχει μπουκάλα και auto on/off. Το πρόβλημά μου είναι ότι από τη βαλβίδα αυτή λείπει το ελατήριο και η μπίλια που είχαν μέσα ώστε να λειτουργεί σωστά η βαλβίδα.

Γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να βρω τέτοια βαλβίδα ή μόνο το ελατήριο-μπίλια? Μπορω να αφαιρέσω τον σύνδεσμο αυτό αλλά δεν θέλω να ζορίζω το κομπρεσσερ όταν θα σταματάω να ψεκάζω με τον αερογράφο.

Ακολουθούν φωτογραφίες (click for larger):

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: Βαλβίδα αέρος Κομπρεσέρ Grapho Tech PT 310
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 03:52:06 μμ »

Αυτο αδερφέ είναι απο τα πιο πολυφορεμένα φίλτρα-ρυθμιστές στα κομπρεσεράκια εμπορίου.....Δεν θα σε προβληματίσει καθόλου,απλά κοιταξε να ταιριάξουν σε διάμετρο η εισοδος για το κομπρεσέρ και ο σωλήνας του αερογράφου για να μην χρειαστεις και αντάπτορες  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 04:00:04 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Από διατομές είμαι εντάξει, 1/4 η έξοδος του κομπρεσέρ και 1/8 η σωλήνα του αέρα που πάει στον αερογράφο.

Ευχαριστώ και πάλι.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 04:07:09 μμ »
Να σαι καλα,πάντως το συγκεκριμένο μπορεις να το βρεις στα περισσότερα μοντελομάγαζα,κάνε μια ερώτηση απο βδομάδα!

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 04:10:55 μμ »
Από τιμές τι λέει όμως? Αν αξίζει θα κατέβω κέντρο και για κάποια άλλα πραματάκια.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 05:48:17 μμ »
Φιλε μου νομιζω πως με αυτον τον ρυθμιστη πιεσεως θα εχεις προβλημα διοτι οταν ο αερογραφος δεν θα  τραβαει αερα(οταν δεν ψεκαζεις) ο αερας δεν θα εκτονονεται με αποτελεσμα να γονατιζει το κομπρεσσερ σου εφοσον δεν διαθετει αυτοματο on/off.

κατα την γνωμη μου πανε σε κανενα μαγαζι με ειδη αερα και ζητα κατι παρομοιο με αυτο που εχεις ::icon_thumright::

Εχω κι εγω ενα κομπρεσσερ παρομοιο με το δικο σου με το ιδιο συστημα ανακουφησης.Εκανα το λαθος να αγορασω ενα ρυθμιστη πιεσεως σαν αυτον που παραθετεις.Τωρα για τον λογο που σου ειπα συνδυαζω και τα δυο συστηματα μαζι και το μονο που εχω καρδισει ειναι το μανομετρο και η νεροπαγιδα

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 08:30:24 μμ »
Ουπς! Θα την πατούσαμε!

κατα την γνωμη μου πανε σε κανενα μαγαζι με ειδη αερα και ζητα κατι παρομοιο με αυτο που εχεις ::icon_thumright::

Αυτό είναι το θέμα, ποια είναι τα καταστήματα με ήδη αέρα :)

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 09:09:52 μμ »
πάρτο όπως είναι και κατέβα σπύρου πάτση στο hydropneumatic mitsis.

www.hydropneumatikmitsis.com

αν δεν έχει θα σε στείλει αυτός κάπου αλλού. είναι πολύ καλά παιδιά και μου στήσανε diy κομπρεσερ ψυγείου με εξαρτήματα της pneumax. απόλυτος έλεγχος του αέρα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 12:20:18 πμ »
Φίλε dubber
σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό που μας έδειξες σε link στην θέση αυτού που έχεις στην φωτό.
Αυτό που θες είναι μια βαλβίδα ανακούφισης (αυτό που έχεις στην φωτό) και θα την βρεις πανεύκολα φαντάζομαι στο τρίγωνο.
Το άλλο (αυτό που βρήκες στο eBay) είναι φίλτρο και ρυθμιστής πίεσης αλλά νομίζω για το κομπρεσέρ σου δεν είναι αναγκαίος.
Για ρύθμιση της πίεσης και φίλτρο υγρασίας (που είναι άλλο θέμα από το να λειτουργήσει σωστά το κομπρεσέρ σου και να μην σου καεί)
μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μικρά εξαρτήματα που πωλούνται και πάλι στο τρίγωνο και μπαίνουν κατευθείαν κάτω από τον αερογράφο και πριν τον σωλήνα παροχής.

http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_77&products_id=1712

http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_77&products_id=1707

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 02:05:06 πμ »
Ευχαριστώ. Είχα την εντύπωση ότι αυτό που έδειξα έκανε και εκτόνωση αλλά μετά το post του Mafiozos κατάλαβα πως όχι.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όπως επίσης και τον palavras. BTW, ποιο είναι το τρίγωνο? :)

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 02:13:20 πμ »
Miιλάμε ταυτόχρονα για διαφορετικά πλην όμως χρήσιμα πράγματα. Ας τα παρουμε με την σειρά.
1. Εχεις συμπιεστή συνεχους λειτουργίας που δεν πρέπει να του βάλεις κατευθείαν στην έξοδο του οποιοδήποτε ρυθμιστή πίεσης
2. Να μην μπερδεύουμε την ρύθμιση της πίεσης παροχής αέρα  με την ρύθμιση της πίεσης ασφαλείας λειτουργίας του συμπιεστή.
3. Οι συμπιεστές που δεν εχουν αεροθάλαμο δεν μπορούν να κάνουν απευθείας ρύθμιση της πίεσης παροχής αέρα (εκτός εαν μεταβάλλουμε τα ampere στην είσοδο των κινητήρων τους.)
4. Αυτό που χρειάζεσαι  καταρχήν είναι μία απλή ανακουφιστική βαλβίδα, η οποία να  εκτονώνει το πεπιεσμένο αέρα, όταν αυτός υπερβεί την προκαθορισμένη πίεση. Στην περίπτωση σου, θα την τοποθετήσεις αμέσως μετά την έξοδο του συμπιεστή, θα την ρυθμίσεις δε να επεμβαίνει στο όριο κανονική λειτουργίας πίεσης του μηχανήματος σου. Κατι μου λέει οτι πανω από 3 barr δεν θα είναι.
4. Η συσκευή για την οποία δίνεις link, ρυθμίζει την πίεση που θα δουλεύει ο αερογράφος σου, όχι την πίεση που επικρατεί στον συμπιεστή σου. Επιπλέον δίνει πάντα πίεση μικρότερη από αυτή που λαμβάνει. Π.Χ εαν δέχεται 2 barr, δεν μπορείς να λάβεις 2,2 . Μπορείς να λάβεις 1,8 1,5 1 κτλ. Εαν δε την τοποθετήσεις χωρίς ανακουφιστική πριν από αυτήν, θα σου δημιουργεί πρόβλημα υπερπίεσης στον συμπιεστή σου.
5. Η sparmax που προτείνει ο Νίκος δουλεύει κάπως διαφορετικά. Δεν ρυθμίζει την παρεχόμενη πίεση του αέρα στον αερογράφο με στραγγαλισμό (μείωση πίεσης οπως η βαλβίδα για την οποία ρωτάς) αλλά μειώνει την παροχή κατά 30 η 60 %, απελευθερώνοντας αντίστοιχη ποσότητα αέρα. Το πλεονέκτημα της είναι οτι δεν φορτώνει με επιπλέον πίεση το σύστημα. Μειονέκτημα της είναι οτι δεν πετυχαίνεις την πάντοτε την βέλτιστη πίεση, κάτι πολύ υποκειμενικό εδώ που τα λέμε.

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 02:17:08 πμ »
Τα έχω καταλάβει τα παραπάνω. Εκτός αυτού βέβαια ήσουν κατατοπιστικότατος και νομίζω στο μέλλον θα βοηθηθούν και άλλοι που πιθανόν ψάχνονται. Το θέμα τώρα είναι να βρω ένα τέτοιο και από ό,τι καταλαβαίνω θα το βρω μόνο με επίσκεψή μου σε κάποιο μαγαζί. Online έχω φάει τον κόσμο αλλά τίποτα.

Στην πραγματικότητα εγώ μόνο το ελατήριο με τη μπίλια θέλω αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να πάρω όλη τη βαλβίδα.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 02:24:24 πμ »
Στην πραγματικότητα εγώ μόνο το ελατήριο με τη μπίλια θέλω αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να πάρω όλη τη βαλβίδα.
Μα επιβάλλεται να αγοράσεις ολόκληρη νέα βαλβίδα. Ουτε να το σκέφτεσαι για ελατήριο και μπίλια μόνο. Θα πάρεις μάλιστα μαζί σου το σώμα της παλιάς βαλβίδας για να δείξεις τι σπέιρωμα χρειάζεσαι.

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 02:27:12 πμ »
Ναι φυσικά. Εκτός του Plastimodellismo, που αλλού να κοιτάξω?

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 01, 2010, 12:45:56 μμ »
Καλησπέρα. Αν και πέρασε καιρός, τελικά πήρα εχθές ένα Κομπρεσέρ B&D με μπουκάλα 25lt και μοτέρ 2HP.

Πήρα έναν κονέκτορα αλλά τελικά δεν ταιριάζει με τη σωλήνα αέρος του αερογράφου που είναι 1/8.

Ξέρετε που θα βρω εκτός από Plastimodellismo που δεν έχει τώρα αλλά για 1/8 σύνδεση?

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 01, 2010, 01:09:52 μμ »
Εαν είσαι Αθήνα, θα βρεις στην οδό Αθηνάς κοντά στον σταθμό του Μοναστηρακίου. Ενναλακτικά στην οδό Σπύρου Πάτση

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 01, 2010, 02:54:45 μμ »
Στην Οδό Αθηνάς τελικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που ήθελα. Βρήκα στην Σπ. Πάτση όμως μετατροπέα από 1/4 σε 1/8 οπότε είμαι οκ, ευχαριστώ.

Θα ανεβάσω φωτογραφία το απόγευμα

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 01, 2010, 04:28:39 μμ »
Λυπαμαι εαν σε έβαλα σε κόπο. Τον δικό μου 1/4"-1/8"  τον είχα αγόρασει από την οδό Αθηνάς, γιαυτό και σου πρότεινα να πας πρώτα προς τα κει.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 01, 2010, 09:56:15 μμ »
η εσχατη λυση εαν δεν βρεις ειναι να πας σε ενα μηχανουργειο και να σου φτιάξουν, το κοστος ειναι γελειο  ::salut::
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 02, 2010, 12:00:53 πμ »
Λυπαμαι εαν σε έβαλα σε κόπο. Τον δικό μου 1/4"-1/8"  τον είχα αγόρασει από την οδό Αθηνάς, γιαυτό και σου πρότεινα να πας πρώτα προς τα κει.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 03, 2010, 10:50:03 μμ »
Κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι με έστελνε ο ένας στον άλλο και όταν τους έδειχνα τι ήθελα με κοιτούσαν λες και ήθελα κι εγώ δεν ξέρω τι.

Τελικά είχε μετατροπέα ο Ακριτίδης, Σπ. Πάτση 26-28 αν δεν κάνω λάθος. Είμαι κομπλέ, από εχθές έχω πλακωθεί στο βάψιμο :)

Ακολουθεί φωτογραφία (click για μεγάλη ανάλυση):

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 04, 2010, 11:36:21 πμ »
Υδατοπαγίδα ????

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 04, 2010, 11:54:07 πμ »
Πρέπει να βάλω ε? :p

Πόσο κάνει περίπου?

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 04, 2010, 01:24:06 μμ »
Kαλημέρα και επισήμως να τον χαίρεσαι και καλά βαψίματα. Η υδατοπαγίδα κανονικά μπαίνει κάπου πριν τον ρυθμιστή πίεσης και μετά τον αεροθάλαμο. Τώρα όμως που έχεις τον αντάπτορα 1/8", θα σου πρότεινα να κάνεις μια παρασπονδία, και να την βάλεις μετά τον ρυθμιστή για να μην ψάχνεις παλι για το κατάλληλο σπείρωμα. Δουλειά της είναι να μαζεύει τα συμπυκνώματα υγρασίας που δημιουργούνται λόγω μεγάλης  ::glossa:: συμπίεσης του αέρα, τα οποία επηρρεάζουν την ποιότητα βαφής  ::glossa:: Το κόστος της ποικίλει ανάλογα με την κατασκευή της. Πάλι θέλει ψάξιμο στις ....πηγές  :wink: :D