Αποστολέας Θέμα: MIG-17F FRESCO (λιγο μπαγιατικο) SMER 1/48  (Αναγνώστηκε 5262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος D stratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ανδρων επιφανων πασα γη ταφος
Απ: MIG-17F FRESCO (λιγο μπαγιατικο) SMER 1/48
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 07:20:03 μμ »
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πολύ όμορφη δουλειά!!!!

::icon_thumright::
περικλη ευχαριστω κοντευω να ασταρωσω αλλα ειχα ενα ατυχημα στη δουλεια χαλασα ενα δαχτυλο κ με πηγε πισω. θα επανελθω συντομα.
vanitas vanitatum et omnia vanitas

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 09:10:51 μμ »
να μαστε λοιπον μετα απο καιρο ταλαιπωριας κ ατελειωτο τριψιμο κατι δειχνει να βελτειωνεται μην περιμενεται κ θαυματα αλλα ειπαμε ας οψεται η ατζαμοσυνη μου με την UHU.
ασταρωσα με primer alclad το οποιο ομως απο υπερβολικο ζηλο στον ψεκασμο εχτισε λιγο σε καποια σημεια (ραχη ατρακτου, ριζες πτερυγων)

:( το προβλημα καπως επανηλθε με ντουκοχαρτο 2000 tamiya

εβαψα με duraluminium alclad τις πτερυγες απο την κατω πλευρα κ μονωσα με ταινια .

σημερα εβαψα κ το βασικο χρωμα της παραλλαγης με μιξη απο gunze acrylic olive drab  k interior green σε αναλογια  1:2 κ περιμενω αυριο να στεγνωσει για να κανω τις φολιδες στην παραλλαγη με το h309 green της gunze, μολις ειναι ετοιμο τα ξαναλεμε. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:06:43 πμ »
καλημερ συντροφοι προχωρησε λιγο  το θεμα του βαψιματος κ ειναι ετοιμο για βερνικι . τι λετε λοιπον για τη βιετναμεζικη παραλλαγη? κρυβει λιγο τις ατελειες? :lol: :lol: :lol:

αυτα τα λιγα λοιπον τα ξαναλεμε κ καλη συνεχεια σε οτι κατασκευαζετε. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:29:08 πμ »
Φίλε Στράτο καλημέρα ,εμένα προσωπικά μ'αρέσει πολύ το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
Αν θέλεις να δώσεις λίγο πιό βάθος στο καμουφλάζ μπορείς να ψεκάσεις με ένα τόνο πιό ανοιχτό από το βασικό χρώμα του ανοιχτού πράσσινου της παραλλαγής στα κεντρικά σημεία που ίδη έχεις βάψει.Ετσι από τη μια θα έχεις βάθος στην παραλλαγή σου και από την άλλη θα μειώσεις το φαινόμενο του overwpray.Καλή συνέχεια φίλε.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:34:31 πμ »
Φίλε Στράτο,βάρα το αλύπητα...κακοτοπιές πάντα λίγο πολύ συμβαίνουν  ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 03:08:45 μμ »
Μέχρι στιγμης είναι πολύ ωραίο.Αναμένουμε την συνέχεια ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 06:59:52 μμ »
Αν θέλεις να δώσεις λίγο πιό βάθος στο καμουφλάζ μπορείς να ψεκάσεις με ένα τόνο πιό ανοιχτό από το βασικό χρώμα του ανοιχτού πράσσινου της παραλλαγής στα κεντρικά σημεία που ίδη έχεις βάψει.Ετσι από τη μια θα έχεις βάθος στην παραλλαγή σου και από την άλλη θα μειώσεις το φαινόμενο του overwpray.Καλή συνέχεια φίλε.
Γεια σου σταματη ευχαριστω για το κουραγιο, να σε ρωτησω κατ?ι το ειχα στο μυαλο μου αυτο που λες, αλλα ελεγα να περασω gloss βερνικι να βαλω χαλκομανιες κ μετα να ψεκασω με αραιωμενο χρωμα ενα τονο ανοιχτοτερο τηνπαραλλαγη κ μετα να κανω wash με λαδια η mig πως σου φαινεται σαν χρονικη σειρα?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 07:09:45 μμ »
Γεια σου σταματη ευχαριστω για το κουραγιο, να σε ρωτησω κατ?ι το ειχα στο μυαλο μου αυτο που λες, αλλα ελεγα να περασω gloss βερνικι να βαλω χαλκομανιες κ μετα να ψεκασω με αραιωμενο χρωμα ενα τονο ανοιχτοτερο τηνπαραλλαγη κ μετα να κανω wash με λαδια η mig πως σου φαινεται σαν χρονικη σειρα?
Φίλε Στράτο ,αν μιλάγαμε για γκρι αποχρώσεις ,ισως θα μπορούσε να γίνει και έτσι ώστε τα σήματα να ξεθωριάσουν λίγο και να ενταχθούν στο καμουφλάζ.Το έχω δει σε Σουκόι με εκπληκτικά αποτελέσματα.Εδω όμως φίλε έχεις πράσσινες αποχρώσεις και θα πρέπει να προσέξεις πολύ τα σήματα.Μπορείς το ψέκασμα να το κάνεις τώρα ,μετά βερνικια ,σήματα λάδια washes.Αυτό θα έκανα εγώ φιλαράκι.Δεν θα ήθελα να σου αλλάξω τον τρόπο που έχεις σκεφτεί,οπότε δες τις παραμέτρους και αποφάσησε.Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 10:28:16 πμ »
καλημερα τα παιδια πως παμε? πειραματιστικα με φωτισματα στην παραλλαγη της ατρακτου. ειναι η πρωτη φορα που επιχειρω κατι τετοιο οποτε συγχωρηστε μου τα οποια λαθη αλλα επισημαντε τα για μελλοντικη διορθωση. :lol: :lol: :lol: :lol:

επειδη το ιδιο πλανο το ειχα ανεβασει ξανα αλλα η γραμμη στην ενωση ετρωγε απο πανω μου το στοκαρισα κ το εβαψα ξανα.

οποτε παμε για βερνικι σηματα λαδια  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 11:09:51 πμ »
ωραίο βγαίνει  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: άν και για να πω και την αλήθεια η φωτογραφίες σου δεν βοηθάνε και πολύ για να το απολαύσουμε...
καλή συνέχεια
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 11:11:41 πμ »
Kαλημέρα φίλε Στράτο .Ωραίο σε γενικές γραμμές φίλε.Ρίξε μια ματιά στην πίεση του κομπρεσέρ γιατί μάλλον είναι υψηλή και έχεις το φαινόμενο του στεγνού χρώματος πριν το χρώμα φτάσει στην επιφάνεια του μοντέλου.(πούδρα)Βέβαια μπορεί να με ξεγελούν και οι φώτο.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 02:33:29 μμ »
ωραίο βγαίνει  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: άν και για να πω και την αλήθεια η φωτογραφίες σου δεν βοηθάνε και πολύ για να το απολαύσουμε...
καλή συνέχεια
φιλε prokroust το παλευω ακομη κ με την καμερα, πιστευω μεχρι το φινιρισμα να βγουν καλυτερες κατι φταιει με τον φωτισμο, το zoom τι να πω?. ευχαριστω θα τα λεμε.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 02:34:53 μμ »
Kαλημέρα φίλε Στράτο .Ωραίο σε γενικές γραμμές φίλε.Ρίξε μια ματιά στην πίεση του κομπρεσέρ γιατί μάλλον είναι υψηλή και έχεις το φαινόμενο του στεγνού χρώματος πριν το χρώμα φτάσει στην επιφάνεια του μοντέλου.(πούδρα)Βέβαια μπορεί να με ξεγελούν και οι φώτο.
Καλή συνέχεια.
μηπως επειδη ηταν πολυ αραιωμενο το χρωμα ? 80:20

Αποσυνδεδεμένος TAXART

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 10:59:46 πμ »
Επειδή κάποτε το είχα ξεκινήσει και εγώ, νομίζω πως φταίει και η αδρή επιφάνεια του πλαστικού. Στο δικό μου είχα τρίψει όλες τις επιφάνειες με 1000άρι ντουκόχαρτο...

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 05:11:34 μμ »
Πολυ ομορφο !! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλη συνεχεια! ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 08:26:17 μμ »
βαγγελη ευχαριστω σκαω να το δω τελειωμενο μετα απο τοση ταλαιπωρια πιστευω να αξιζει τον κοπο.                                                                                                                                                                                              φιλε taxart μαλλον εχεις δικιο γιατι στα σημεια που τριφτηκε με ψιλο ντουκοχαρτο το αποτελεσμα ειναι καλυτερο. γιατι ο αερογραφος ισα που ψεκαζει με πιεση 1-1,2bar στο κομπρεσερ κ την βαλβιδα του (αερος) σχεδον κλειστη. προσεχως βελτιωση :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: καθε αρχη κ δυσκολη

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:12:55 μμ »
συντροφοι καλησπερα. μετα απο καποιες μικρο διακοπες ειπα να στειλω το τελειωμενο  κ ταλαιπωρημενο MIG 17 ετσι για να κλεισουμε το θεμα.

σας ευχαρι στω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας κ τη στηριξη στις στραβες που προεκυψαν κατα τη διαρκεια της κατασκευης καλη συνεχεια  κ καλο πασχα σε ολους. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:32:07 μμ »
Πολύ ωραίο. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Οι κεραίες βγηκαν λίγο χοντρές, αλλά δεν πειράζει. Το βάψιμο πάρα πολύ καλό. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αντε να σε καμαρώσουμε στο επόμενό σου project!

Καλό Πάσχα και σε σένα.
 ::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Tags: