Αποστολέας Θέμα: ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ  (Αναγνώστηκε 11843 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimmeteo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ
« στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 08:54:19 πμ »
Γνωρίζει κάποιος από τους συναδέλφους, ποια ακριβώς οχήματα παρέλαβε ο ΕΣ μεταπολεμικά απο τη Βρετανία; Π.χ με τα Bedford τι ακριβώς γίνεται; Από διάφορες πηγές, σίγουρα πρέπει να είχαμε Bedford RL, μήπως και MW. QLd και QLt είχαμε; Επίσης πρέπει να είχαμε Fordson WOT 6 και WOT 2, Morris Commercial, Austin K5, Austin K2 5t, Chevrolet 15ct. Κάθε πληροφορία ή φωτογραφία ευπρόσδεκτη. Όλα αυτά γιατί σκέπτομαι στο προσεχές διάστημα να ασχοληθώ μοντελεστικά με το παραπάνω θέμα, κυρίως (λόγω έλειψης πλαστικών), με μοντέλα ρητίνης. Ευχαριστώ.
Δ.Β

Αποσυνδεδεμένος Τριαντάφυλλος Μετσοβίτης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • LM Decals
Απ: ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 11:03:39 πμ »
Φίλε dimmeteo,

Κατ αρχήν ψάξε εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5062.0.html θα βρεις μερικά πράγματα ειδικά στο τελευταίο φιλμάκι που ανέβασα εγώ.  8)

Bedford RL, ο ΕΣ δεν είχε ποτέ απ' όσο ξέρω, είχε όμως η ΕΦ στην Κυπρο.
Ο ΕΣ είχε Bedford QLT, QLR OY και MW, Fordson WOT 6 και WOT 2, Morris Commercial Quad kai C8, Austin K5 3t, Austin K6, Commer Q4, Chevrolet & Ford CMP, Austin Tilly, Leyland Retriever, AEC Matador, Scammel Pioneer, κ.α. Σε τι κλίμακα θα τα ψάξεις;

::salut:: Τριαντάφυλλος

• Scale 1/72
  • *
    • LM Decals
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 04:05:13 μμ »
Λοιπόν έχουμε και λέμε ::sprechende_015::

Αυτό
  είναι το RL, είναι μοντέλο δεκαετίας 1950 και χρησιμοποιήθηκε από την Κυπριακή ΕΦ,

και αυτό
  είναι το QL που έβγαινε κατά το Β'ΠΠ και χρησιμοποιήθηκε από τον ΕΣ.

::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 01:40:09 μμ »
OUCH! Δίκιο έχεις....
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος dimmeteo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 09:24:41 πμ »
Λοιπόν έχουμε και λέμε ::sprechende_015::

Αυτό
  είναι το RL, είναι μοντέλο δεκαετίας 1950 και χρησιμοποιήθηκε από την Κυπριακή ΕΦ,

και αυτό
  είναι το QL που έβγαινε κατά το Β'ΠΠ και χρησιμοποιήθηκε από τον ΕΣ.

::mastigoma::

Η κλίμακα που ενδιαφέρομαι και δουλεύω από 30ετίας για τα οχήματα είναι η 1/35. Πάντως, στην παλαιά ταινία 'Οι Γενναίοι του Βορρά', η οποία γυρίστηκε, όπως και οι αντίστοιχες της περιόδου, με τη βοήθεια του Στρατού |(υλικά, κομπάρσοι), εμφανίζονται πολλάκις φορτηγά και μάλιστα σε φάλαγγα του τότε Βουλγαρικού Στρατού, τύπου Bedford RL. Μπορεί να προέρχονται από άλλη πηγή εκτός από τον ΕΣ; Πάντως, κ.Μετσοβίτη ευχαριστώ θερμά για τις μέχρι τώρα πληροφορίες!!!
Δ.Β

• Scale 1/72
  • *
    • LM Decals
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 10:14:01 πμ »
Φίλε Δημήτρη (υποθέτω)

Πράγματι σε παλιές ελληνικές ταινίες όπως και στην ταινία "Μάχη της Κρήτης", εμφανίζονται RL και έχω προβληματιστεί κι εγώ για αυτά. Δεδομένου ότι τα φορτηγά αυτά είναι και δεξιοτίμονα το θεωρώ πολύ απίθανο να χρησιμοποιήθηκαν από τον ΕΣ που άλλωστε μετά το 1950 φρόντισε να ξεφορτωθεί τα περισσότερα βρετανικής προέλευσης οχήματα.  Έχω βρει μια αναφορά ότι Bedford RL προμηθεύτηκε ο ΕΣ από την ΕΦ η οποία τα είχε πάρει από τον Βρετανικό στρατό. Κάτι τέτοιο μόνο στην Κύπρο θα μπορούσε να συμβεί πιστεύω. Ίσως μια εξήγηση να είναι ότι τα φορτηγά αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στην Κύπρο και επέστρεψαν στην Ελλάδα μαζί με την μεραρχία και στη συνέχεια εκποιήθηκαν κι έτσι βρήκαν και το δρόμο για τόσες ταινίες. Σε μάντρα έχω βρει πεταμένα Land Rover σειράς 1 και 2 δεξιοτίμονα με σήματα ΕΣ τα οποία ίσως να είναι από την ίδια πηγή.

Τριαντάφυλλος

Αποσυνδεδεμένος dimmeteo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 12:12:15 πμ »
Ευχαριστώ ακόμα μία φορά για τις απαντήσεις. Land Rover χρησιμοποιήθηκαν και από την ΠΑ. Στη Λήμνο (όπου υπηρέτησα ως ιατρός), αλλά και σε μονάδες ραντάρ, υπήρχαν τέτοια ως διοικητικά οχήματα και ασθενοφόρα. Που όμως μυαλό τότε για φωτογραφίες!!!
Δ.Β

Αποσυνδεδεμένος dimmeteo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 22, 2009, 08:45:14 πμ »
Μελετώντας με λέξη κλειδί ΄παρελάσεις΄' , το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, εντόπισα, στην παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη προς τιμή του Αιζενχάουερ, να διέρχεται προ των επισήμων, ένα άρμα με λεπίδα, που μάλλον ήταν ....Sherman. Επικοινώνησα αμέσως με τον Τριαντάφυλλο, μήπως και κάνω λάθος, αλλά και αυτός νομίζει .............. ότι είναι ένα θέμα προς διερεύνηση. Ο σύνδεσμος (για την παρέλαση), είναι http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=32070&tsz=0&act=mMainView.
Δ.Β

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 05:20:40 πμ »
Το βιντεο το παρακολουθησα πανω απο 30 φορες και σε ολλες εκανα παυση ακριβως στο σημειο που περνα το εν λογω αρμα.
Προσωπικα πλεον ειμαι σιγουρος πως προκειται για sherman και μαλιστα βρεττανικης διαμορφωσης καθως στο πισω μερος του φερει κατα πλατος του πηγματος τα κουτια που ειχαν τα αγγλικα οχηματα.
Παντως πολυ δυσκολα θα βγει ακρη, μονο σε επικοινωνια με την Δνση Ιστοριας Στρατου αν υπαρχει σε εκδοση ο Πινακας Οργανωσης Υλικου (ΠΟΥ) της εποχης για τις μοναδες Τθ.
Πραγμα δυσκολο γιατι ειναι αμεσως μετα τον εμφυλιο και εκεινη την εποχη ολλες οι πληροφοριες σχετικα με το υλικο ηταν απορρητες και δεν νομιζω να γινοντουσαν τετοιες εκδοσεις.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος dimmeteo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 08:25:53 πμ »
Επίσης, εκτός από τη διέλευση του εν λόγω άρματος από την παρέλαση, στο σημείο που προηγουμένως ο Αιζενχάουερ χαιρετά έναν καθιστό σε όχημα Έλληνα λοχαγό, πίσω του ακριβώς διακρίνεται ο πύργος ενός άρματος που φέρει ξεκάθαρα ελληνικό εθνόσημο, που θυμίζει Sherman (πολύ ψηλός μου φαίνεται για Μ-24). Χρονικό σημείο της ταινίας 1:28:13.
Δ.Β

• Scale 1/72
  • *
    • LM Decals
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 08:53:25 πμ »
Γερακομάτης!  ::icon_thumright::
Πολύ σωστή η παρατήρηση, το άρα από πίσω είναι σίγουρα Sherman, και πιστεύω πρέπει να είναι το ίδιο που φαίνεται και στην παρέλαση. Ορίστε και κάποια στιγμιότυπα που κατάφερα να σώσω με "Print Screen" 8).
Το συγκεκριμένο γ******ο κλιπάκι δεν καταφέρνω να το σώσω με τίποτε :evil: :evil:.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 11:29:34 πμ »
Πράγματι Sherman είναι και δεν φαίνεται για όχημα περισυλλογής (Μ32), αλλά για κανονικό άρμα μάχης, καθώς έχει κανονική θυρίδα αρχηγού στη δεξιά πλευρά της οροφής του πύργου. Όντως μάλιστα ότι έχει και "μαχαίρι", όπως παρατήρησε ο dimmeteo.
Τριαντάφυλλε, για να σώσεις το βίντεο, απλά κατέβασε και εγκατάστησε το orbit. Έχει λειτουργία "Get it" για video.
Επίσης, το κατέβασα εγώ θα το ανεβάσω στο rapidshare για να μπορείτε να το κατεβάσετε.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 11:56:15 πμ »
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος dimmeteo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 12:28:48 μμ »
Ευχαριστώ Τριαντάφυλλε για το χαρακτηρισμό! Εάν υποθέσουμε ότι αυτά τα άρματα ήταν υπολείμματα των Βρετανών μετά τα Δεκεμβριανά, μήπως μπορούμε να δούμε τον τύπο; Μ4Α2, Μ4Α4, Βρετανικής διαμόρφωσης με κιβώτια πίσω, ποιό ακριβώς μοντέλο; Μπορεί να ζητάω πολλά, αλλά μάλλον ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο και πιθανώς αναζήτηση των κατάλληλων κιτ!!!
Δ.Β

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 01:35:29 μμ »
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι μάλλον είχαμε και Ελληνικά Sherman?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 01:41:37 μμ »
Έτσι φαίνεται. Αποδεδειγμένα δε, υπήρχε τουλάχιστον ένας πύργος Sherman στην ελληνογιουγκοσλαβική μεθόριο ως σταθερό πυροβολείο.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 12:02:39 μμ »
Εάν υποθέσουμε ότι αυτά τα άρματα ήταν υπολείμματα των Βρετανών μετά τα Δεκεμβριανά, μήπως μπορούμε να δούμε τον τύπο; Μ4Α2, Μ4Α4, Βρετανικής διαμόρφωσης με κιβώτια πίσω, ποιό ακριβώς μοντέλο;

Σε μια φωτογραφία που έχω από τα Δεκεμβριανά, τραβηγμένη στην οδό Πετμεζά (είναι κοντά στην Καλλιρόης, προς τον Ν. Κόσμο, νομίζω τότε η περιοχή λεγόταν Γαργαρέττα), το άρμα που εμφανίζεται είναι Μ4Α4 (αγγλιστί Sherman V) με πρόσθετο κιβώτιο (aka Rommelkit) στον πύργο, "μικρό" ασπίδιο στο πυροβόλο, και τις ποδιές στο πήγμα κομμένες στο πίσω μέρος (χωρίς πίσω φτερά). Αξιοπερίεργο είναι μια προσθήκη στην εξάτμιση (στο πίσω μέρος του άρματος), η οποία ήταν πολύ κοινή στα Μ4Α3 (οι ʼγγλοι δεν είχαν τέτοια). Αυτή η προσθήκη υπάρχει και σε ένα Σέρμαν σε άλλη γνωστή φωτογραφία (αυτή που μπαίνει στη στοά Κοραή). Σύμφωνα με τη λεζάντα ανήκει στην 23 ΤΘ Ταξιαρχία, η οποία εστάλει από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω όμως, τον Αύγουστο 1944 αυτή ονομάστηκε Arkforce, παρέδωσε τα άρματά της και τα δύο από τα τρία συντάγματά της (40ο και 50ο RTR) επανεκπαιδεύτηκαν σαν πεζικό. Το τρίτο σύνταγμα (46 RTR) διατήρησε μια ίλη Σέρμαν και μια ίλη με ΤΘ οχήματα. Μέχρι το τέλος του πολέμου έμεινε στην Ελλάδα, και μέχρι τον Ιανουάριο του 45 είχε (ξανα) μετατραπεί σε πλήρη ΤΘ Ταξιαρχία (μάλλον από ανάγκη, λόγω των γεγονότων). Γνωρίζει κανείς πόσα άρματα έστειλαν οι ʼγγλοι στην Ελλάδα και αν η 23η ήταν η μοναδική ΤΘ μονάδα τους εδώ?

Πιθανότατα λοιπόν (φυσικά αυτό είναι καθαρή σπέκουλα), το άρμα στο βίντεο (είναι σίγουρα Σέρμαν), να προέρχεται από αυτά που παράτησαν εδώ μετά την αποχώρησή τους. Δεν θα μου έκανε έκπληξη ακόμα και αν προέρχεται από "συναρμολόγηση" πολλών αρμάτων. Επισήμως πάντως ο ΕΣ δεν απέκτησε ποτέ Σέρμαν, εκτός από τα περισυλλογής.

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 05:35:52 μμ »
Την υπόθεση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι τα Μ3Α3 Stuart Recce και Τ17Ε1 Staghound του ΕΣ προήλθαν από παρατημένα οχήματα της 23ης και μάλιστα αφού η τελευταία ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις της στη Β. Ελλάδα. Και εφόσον τα οχήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από το ΧΙ Σ.Α. της ΧΙ Μεραρχίας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι και το/τα (αν προκύψουν πληροφορίες για περισσότερα άρματα του τύπου) Sherman ανήκε στη Μεραρχία αυτή.
Βέβαια, θα υπήρχε οπωσδήποτε ζήτημα ανταλλακτικών για τους κινητήρες Chrysler A57 Multibank των Μ4Α4, συμπεριλαμβανομένου και ενός τουλάχιστον M32B4 που είχε ο ΕΣ. Εξεταστέο αν αλλάχτηκαν οι κινητήρες με τους Wright Whirlwind των Μ32Β1 για λόγους ομοιοτυπίας και ευχέρειας υποστήριξης.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

• Scale 1/72
  • *
    • LM Decals
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 05:58:14 μμ »
Ορίστε μερικές φωτογραφίες από Sherman στα Δεκεμβριανά, οιπρώτες τέσσερεις εκτιμώ ότι είναι τραβηγμένες οι περισσότερες στην περιοχή Μακρυγιάννη -Κουκάκι, μια τουλάχιστον την έχω επιβεβαιώσει. 8)
Τα άρματα είναι όλα M4A4 ή αγγλιστί Sherman V, δηλαδή το μακρύ σκάφος με τον Crysler Multibank που αναφέρει και ο Κώστας. Ωστόσο προέρχονται από διάφορες παρτίδες παραγωγής διότι κάποια έχουν το αρχικό στενό ασπίδιο στο πυροβόλο και θυρίδες όρασης στις θέσεις του οδηγού και πολυβολητή.

• Scale 1/35
  • *
Απ: ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 06:06:11 μμ »
Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι οι προσθήκες στην εξάτμιση μπορεί να είναι το κάτω κομμάτι του αεραγωγού αμφιβίων επιχειρήσεων, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 04:42:20 μμ »
Ορίστε μερικές φωτογραφίες από Sherman στα Δεκεμβριανά, οιπρώτες τέσσερεις εκτιμώ ότι είναι τραβηγμένες οι περισσότερες στην περιοχή Μακρυγιάννη -Κουκάκι, μια τουλάχιστον την έχω επιβεβαιώσει.  

κύριε Μετσοβίτη,
Θα μου επιτρέψετε μια διόρθωση/προσθήκη: η δεύτερη που παραθέτετε, είναι τραβηγμένη στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Σοφοκλέους.
Το χαρακτηριστικό κτίριο του ξενοδοχείου "Πίνδαρος" σώζεται και σήμερα.

φωτό credit : ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 09:58:09 μμ »
Ακόμα μια φωτογραφία Sherman στα Δεκεμβριανά του 1944.
Πανεπιστημίου και Αμερικής. Και το σήμερα.

φωτό credit : ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

• Scale 1/72
  • *
    • LM Decals
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 07:47:59 πμ »
Ευχαριστώ για τη "διόρθωση" και για την επιπλέον φωτογραφία.  ::icon_thumright::
Όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο και με ενδιαφέρει επίσης να εντοπίσω που τραβήχτηκαν όλες οι φωτογραφίες. :D

Τριαντάφυλλος  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:53:36 μμ »
Σε μια φωτογραφία που έχω από τα Δεκεμβριανά, τραβηγμένη στην οδό Πετμεζά (είναι κοντά στην Καλλιρόης, προς τον Ν. Κόσμο, νομίζω τότε η περιοχή λεγόταν Γαργαρέττα), το άρμα που εμφανίζεται είναι Μ4Α4 (αγγλιστί Sherman V) με πρόσθετο κιβώτιο (aka Rommelkit) στον πύργο, "μικρό" ασπίδιο στο πυροβόλο, και τις ποδιές στο πήγμα κομμένες στο πίσω μέρος (χωρίς πίσω φτερά). Αξιοπερίεργο είναι μια προσθήκη στην εξάτμιση (στο πίσω μέρος του άρματος), η οποία ήταν πολύ κοινή στα Μ4Α3 (οι ʼγγλοι δεν είχαν τέτοια).

Αυτή η προσθήκη υπάρχει και σε ένα Σέρμαν σε άλλη γνωστή φωτογραφία (αυτή που μπαίνει στη στοά Κοραή). Σύμφωνα με τη λεζάντα ανήκει στην 23 ΤΘ Ταξιαρχία, η οποία εστάλει από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω όμως, τον Αύγουστο 1944 αυτή ονομάστηκε Arkforce, παρέδωσε τα άρματά της και τα δύο από τα τρία συντάγματά της (40ο και 50ο RTR) επανεκπαιδεύτηκαν σαν πεζικό. Το τρίτο σύνταγμα (46 RTR) διατήρησε μια ίλη Σέρμαν και μια ίλη με ΤΘ οχήματα.
Πιθανότατα λοιπόν (φυσικά αυτό είναι καθαρή σπέκουλα), το άρμα στο βίντεο (είναι σίγουρα Σέρμαν), να προέρχεται από αυτά που παράτησαν εδώ μετά την αποχώρησή τους. Δεν θα μου έκανε έκπληξη ακόμα και αν προέρχεται από "συναρμολόγηση" πολλών αρμάτων. Επισήμως πάντως ο ΕΣ δεν απέκτησε ποτέ Σέρμαν, εκτός από τα περισυλλογής.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:14:02 μμ »
Οδός Πανεπιστημίου. Μπροστά  από το κτίριο του Οφθαλμιατρείου.

Διακρίνονται πολίτες να διαδηλώνουν έχοντας προσπεράσει ένα Sherman..

copyright: ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ

Tags: