Αγαπητέ φίλε tzoudas να μου επιτρέψεις να καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου. Χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, χωρίς να ξέρω πόσο έχεις ασχοληθεί με τον μοντελισμό και μάλιστα με τα διοράματα θα ήθελα να πω 2-3 πραγματάκια για την κατασκευή σου. Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες με το τελειωμένο όπως λες διόραμα καταλήγεις έτσι:
... Προτου το κλεισω στη γυαλα του ακου με προσοχη τις παρατηρησεις σας για να το βελτειωσο.
... στη συνέχεια όμως και κατόπιν από τις εύστοχες παρατηρήσεις κάποιων φίλων εδώ μέσα, απαντάς λέγοντας:
Τα πραγματα ειναι απλα κανουμε μοντελισμο, οχι πολεμο πραγματικο του 1940 για στρατιγηκες και διαφορα αλλα,αν σε καποιον δεν του αρεσει καλο ειναι να σεβεται το κοπο που εκανε ο κατασκευαστης,και να μην ριχνει αφθονη χολη. Ολα ειναι σε κλιμακα 1/72,καθως και τα δεντρα ειναι φυσικα στοιχεια και δεν εχουν καποια κλιμακα ακριβως υπερβολικη . Τασυγκεκριμενα εχουν υψος 11 cm και ταιριαζουν με το συνολο.
Εγώ θα σταθώ στα εξής: Φυσικά και τα πράγματα είναι απλά και κάνουμε το κέφι μας και μοντελισμό. Δεν νομίζω να κάνει κανείς πόλεμο σε κανένα, ούτε και είδα κάποιον να ρίχνει χολή για το οτιδήποτε.
Γενικά φαίνεται ότι έχεις κάνει αρκετά καλή και κυρίως έχεις ρίξει πολύ δουλειά. Όμως ... το ότι το διόραμά σου δεν πληροί καμμιά ιστορική ακρίβεια πιστεύω ότι κι εσύ ο ίδιος θα το γνωρίζεις. Όπως αναφέρθηκε, ούτε οι μονάδες όπου φαίνονται να υπηρετούν τα οχήματα πολέμησαν ποτέ στην Ιταλία όπου το τοποθετείς, ακόμα δε περισσότερο το βάψιμό τους δεν αντιστοιχεί σε κάποια παραλλαγή που να έφεραν ποτέ Γερμανικά οχήματα. Επίσης κάποιες scratch κατασκευές (βλέπε πηγάδι και το μαγγάνι του) δείχνουν χονδροειδέστατες για την κλίμακα. Τέλος όπως είπε ο Δημήτρης με πολλά washes και σκόνες προσπάθησε να δώσεις σκιες, βάθος και ενδιαφέρον σε όλο το περιβάλλον. Αν θέλεις, θα μπορούσες να προσπαθήσεις να βελτιώσεις λίγο όλα αυτά και τα ξαναλέμε.
Φιλικότατα
Νίκος.