Αποστολέας Θέμα: Γερμανική βάση με κτιριο διοίκησης στην Ιταλία,W.W.II  (Αναγνώστηκε 6210 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Απ: ΓΕΡΜΑΝΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ W.W.II
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 10, 2010, 10:14:29 μμ »
Το πιο βασηκο ειναι να αρεσει στον κατασκευαστει αυτο που κανει και οπως το κανει.Εμεις θα το θαυμασουμε και θα πουμε και τα σχολεια,τα οποια ειναι παντα σε βαθμο βοηθειας γιατι εδω μεσα ολοι μας μαθαινουμε και θα μαθαινουμε σηνεχεια.Υστερα αυτη η κλιμακα εχει τους δικους τις κανονες με αποτελεσμα για ενα ρεαλιστικο αποτελεσμα θελει πολυ δουλεια και καπιο βαθμο εμπειριας. ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 10, 2010, 10:37:11 μμ »
Να απαντήσω με επιχειρήματα, παραβλέποντας τη χυδαιότητα του Zark ( τον ίδιο χαρακτηρίζει)

Μια και το διόραμα έχει τίτλο ΓΕΡΜΑΝΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙ/Σ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ WW ΙΙ
επεσήμανα, όπως και ο  Dimitris 72, τις ιστορικές ανακρίβειες
Και εξέφρασα και την άποψη μου ότι κάποιες ιδιοκατασκευές ( πχ ξύλινες κολώνες) είναι εκτός κλίμακας
Και βέβαια στο τέλος ανέφερα ....αν κάνει κανείς απλά το κέφι του  - no comments

Η απάντηση του κατασκευαστή ήταν
Τα πραγματα ειναι απλα κανουμε μοντελισμο, οχι πολεμο πραγματικο του 1940... Ολα ειναι σε κλιμακα 1/72,

Αυτή είναι η δική του άποψη - δεκτή

Ούτε χολή υπήρξε, ούτε μοντελισταράς χρειάζεται να είναι κανένας για να επισημάνει τις ιστορικές ανακρίβειες    

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 11, 2010, 05:41:14 πμ »
Ένα έχω να πω συνάδελφοι μοντελιστές: Δεν έχει μόνο σημασία το τι λες, αλλά και το πως το λες. Ή αλλιώς όπως έλεγαν και οι παλιότεροι: Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

Οπότε Be Cool. O μοντελισμός πάνω απ' όλα είναι ευχαρίστηση και κανένας μας (μέσα στο forum) δεν έχει το δικαίωμα να πικραίνει τον άλλο.

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 11, 2010, 09:39:39 πμ »
ΜΕΓΑΛΕ και ΕΜΠΕΙΡΕ Πετρο οι κολονες οπως επισημανα ειναι μεγαλη κορμοι δεντρων,οποτε δεν ειναι εκτος κλιμακας. τωρα τα μοντελα στην 1/72 για να βρεις τα πρωτηπα ειναι πολυ δυσκολο ,αλλωστε κατασκευασα μια απλη βαση και οχι μια πιστη ακριβες αντιγραφω βαση του β παγκοσμιου πολεμου συγκεκριμενης τοποθεσιας στην ιταλια. τωρα για τον Zark δεν νομιζω να στεκει ο ανακριβεις χαρακτηρισμος που του απεδωσες, το να ειναι καποιος ευγενικος και να επισημαινει καποιες καλυτερες βελτιωσεις οπως εκανε στην αρχη ο μεγαλος DIM ειναι πολυ απλο και οχι να χαρακτηριζουμε οτι δεν μοιαζει καθολου με γερμανικη βαση με κτιριο διοικησης στην ιταλια W.W.II, απλως καταλαβετω.                                                                                                                                                                                                                                                                                     Με φιλικη εκτιμηση 
TZOYDAS                                                                                                                                                                                                                                                                   

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 11, 2010, 10:14:11 πμ »
 ::arrowred::Παρακαλώ να μη συνεχιστεί η ανταλλαγή επιθέτων, ειρωνείας και χαρακτηρισμών.

::offtopic:: ::offtopic::  ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Nick zark

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 11, 2010, 02:59:45 μμ »
Είναι το καλήτερο σου εως τώρα, μπράβο!!!!! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: ΓΕΡΜΑΝΚΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙ/Σ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ WW2
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 15, 2010, 11:38:06 πμ »
Αγαπητέ φίλε tzoudas να μου επιτρέψεις να καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου. Χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, χωρίς να ξέρω πόσο έχεις ασχοληθεί με τον μοντελισμό και μάλιστα με τα διοράματα θα ήθελα να πω 2-3 πραγματάκια για την κατασκευή σου. Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες με το τελειωμένο όπως λες διόραμα καταλήγεις έτσι:

...  Προτου το κλεισω στη γυαλα του ακου με προσοχη τις παρατηρησεις σας για να το βελτειωσο.
... στη συνέχεια όμως και κατόπιν από τις εύστοχες παρατηρήσεις κάποιων φίλων εδώ μέσα, απαντάς λέγοντας:

Τα πραγματα ειναι απλα κανουμε μοντελισμο, οχι πολεμο πραγματικο του 1940 για στρατιγηκες και διαφορα αλλα,αν σε καποιον δεν του αρεσει καλο ειναι να σεβεται το κοπο που εκανε ο κατασκευαστης,και να μην ριχνει αφθονη χολη. Ολα ειναι σε κλιμακα 1/72,καθως και τα δεντρα ειναι φυσικα στοιχεια και δεν εχουν καποια κλιμακα ακριβως υπερβολικη . Τασυγκεκριμενα εχουν υψος 11 cm και ταιριαζουν με το συνολο.
Εγώ θα σταθώ στα εξής: Φυσικά και τα πράγματα είναι απλά και κάνουμε το κέφι μας και μοντελισμό. Δεν νομίζω να κάνει κανείς πόλεμο σε κανένα, ούτε και είδα κάποιον να ρίχνει χολή για το οτιδήποτε.

Γενικά φαίνεται ότι έχεις κάνει αρκετά καλή και κυρίως έχεις ρίξει πολύ δουλειά. Όμως ... το ότι το διόραμά σου δεν πληροί καμμιά ιστορική ακρίβεια πιστεύω ότι κι εσύ ο ίδιος θα το γνωρίζεις. Όπως αναφέρθηκε, ούτε οι μονάδες όπου φαίνονται να υπηρετούν τα οχήματα πολέμησαν ποτέ στην Ιταλία όπου το τοποθετείς, ακόμα δε περισσότερο το βάψιμό τους δεν αντιστοιχεί σε κάποια παραλλαγή που να έφεραν ποτέ Γερμανικά οχήματα. Επίσης κάποιες scratch κατασκευές (βλέπε πηγάδι και το μαγγάνι του) δείχνουν χονδροειδέστατες για την κλίμακα. Τέλος όπως είπε ο Δημήτρης με πολλά washes και σκόνες προσπάθησε να δώσεις σκιες, βάθος και ενδιαφέρον σε όλο το περιβάλλον. Αν θέλεις, θα μπορούσες να προσπαθήσεις να βελτιώσεις λίγο όλα αυτά και τα ξαναλέμε.

Φιλικότατα
Νίκος.

Tags: