Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 131987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
Απ: Η σεμνη τελετη ελαβε τελος!!!!- (100%)
« Απάντηση #1025 στις: Ιουνίου 07, 2011, 07:53:45 μμ »
Μου αρεσει παρα πολυ :D Εχεις κανει παπαδες :D
Εκπληκτικη κατασκευη, μπραβο!!! 

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #1026 στις: Ιουνίου 07, 2011, 08:16:59 μμ »
Τα μπραβο και τα ζητω ειναι λιγα για να εκφρασουν το θαυμασμο!!!!
Αμα σφουγγαρισω τα σαλια ισως εχω συνελθει για να σκεφτω εγκωμια για την μπετουλα και τον κατασκευαστη της.
Παντως ευχαριστουμε.........Τομο αριγκατο το λενε;  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #1027 στις: Ιουνίου 07, 2011, 08:25:25 μμ »
Και που να το δούμε από κοντά... προβλέπω πολύ δάκρυ. Για μία ακόμα φορά συγχαρητήρισ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #1028 στις: Ιουνίου 07, 2011, 09:05:35 μμ »
ΘΕΡΜΑ おめでとう!!!  :mrgreen:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #1029 στις: Ιουνίου 07, 2011, 09:16:33 μμ »
Παναγιωτη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
Πιστευω μια απο τις καλυτερες δουλειες που εχω δει...
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #1030 στις: Ιουνίου 07, 2011, 09:38:03 μμ »
Σίγουρα πρέπει να μπει στο ''Εκπληκτικά μοντέλα και διοράματα". Ότι καλύτερο έχω δει με διαφορά. Συγχαρητήρια. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
« Απάντηση #1031 στις: Ιουνίου 07, 2011, 09:46:55 μμ »
Συνονόματε πολλά μπράβο!
Τόσο για την κατασκευή, όσο και για το ιστορικό κομμάτι της Μπετούλας!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #1032 στις: Ιουνίου 07, 2011, 10:09:03 μμ »
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ Χ 1000000000000000000000000!!!!!
Συγχαρητηρια και σ'ευχαριστουμε πολυ που μοιραστηκες μαζι μας το αριστουργημα σου!
Παντα τετοια! ::salut:: ::salut::

Συνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #1033 στις: Ιουνίου 07, 2011, 11:09:20 μμ »
Συγχαρητήρια Παναγιώτη :D
Εξαιρετική η δουλειά σου, όπως σου έχω ξανα αναφαίρει και η τελική σου παρουσίαση 8).
Μοναδική η δουλεία σου :!:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #1034 στις: Ιουνίου 07, 2011, 11:30:55 μμ »
Από τις πρώτες εικόνες είναι μαγικό το αποτέλεσμα...

Περισσότερα όταν έχουμε το πλήρες πακέτο!
Περιμένω με ανυπομονησία...

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #1035 στις: Ιουνίου 07, 2011, 11:59:38 μμ »
Ευχαριστω απαντες για τα κολακευτικα σχολια τα οποια σε καποιες περιπτωσεις ειναι και υπερβολικα.. :oops: :oops:
phantomakia, ντομο αριγκατο ειναι το σωστο!! :mrgreen:
Γιαννη(Γιαβαση),εχεις τιμησει και συ δεοντως τα Ιαπωνικα α/φη πολυ περισσοτερες φορες!!
Νικο(αγριογατε),οπως ακριβως τα λες!!..Με εξαντλησε, αλλα τελος καλο,ολα καλα!!..
Kostis Pap,αμα σου πω οτι παρα λιγο να φυγω με το διοραμα πανω στο αμαξι θα με πιστεψεις??? :lol: :lol:
Σπυρο,Yoku yatta,το λενε :mrgreen: :mrgreen:
Δημητρη, και η Καιτουλα μια χαρα μορφονια ηταν και της απεδωσες δικαιοσυνη!! :wink:
Αλεξη, μακαρι να υπηρχε Μπετουλα 1/1,αλλα...ευτυχως καποιος λεφτας τρελαμμενος Αμερικανος(νομιζω),εχει αρχισει να κανει κατι..
Συμεων, σπασιμπα μπαλσάια :mrgreen:

Και το πληρες πακετο των φωτο..
Θα ολοκληρωσω την παρουσιαση με καποια αλλα πραγματα εντος ολιγου!!!

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1036 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:23:00 πμ »
Γυναίκαααααααααααααα, πού έβαλες τις κλωστές και τις βελόνες; Σκέφτομαι να........το γυρίσω!!!

Προσπαθώ αρκετά λεπτά να βρω κάτι να γράψω, αλλά όλο σβήνω και γράφω, σβήνω και γράφω, ξανά και ξανά.... Μάλλον θα κάνω παρέα στον phantomakia, φέρνοντας και τον κουβά!!!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #1037 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:34:37 πμ »
Πάνo μου, χίλια μπράβο - εκπληκτική κατασκευή και τελική παρουσίαση!
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #1038 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:46:19 πμ »
Όταν βλέπω μια δημιουργία που οι φωτογραφίες "μιλάνε", δεν ξέρω αν μπορώ να φανταστώ πως είναι όλο αυτό βλέποντάς το ζωντανά.

Σίγουρα, δεν ξέρω τι να γράψω (όπως και άλλοι από όσο διάβασα) σαν σχόλιο για το έκθεμα.

Μπορώ όμως να πω ότι τέτοια εκθέματα (πέραν του χάρματος των οφθαλμών) μας δείχνουν ότι και εμείς οι πιο "rookies" αν θέλετε, έχουμε ένα παράδειγμα για να γίνουμε καλύτεροι.
Εσύ που το έφτιαξες Παναγιώτη, δεν ξέρω σε τι περιμένεις να γίνεις καλύτερος στο επόμενο...

Πολλά μπράβο! :wink: ::salut:: ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #1039 στις: Ιουνίου 08, 2011, 08:00:03 πμ »
Απιστευτη δουλεια,απιστευτη παρουσιαση.Χιλια μπραβο.Να σαι καλα Παναγιωτη, να δουμε κι αλλα τετοια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #1040 στις: Ιουνίου 08, 2011, 08:27:58 πμ »
καλημερα.τι λες τωρα!!! ::pop::εχεις φτιαξει παναγιωτη χωρις υπερβολες δεν υπερβαλει κανεις μας και λιγα λεμε!!το επιπεδο της δουλειας σου και οι φωτο ειναι τετοιο που ειλικρινα οταν ειδα ολες της φωτο μαζι και ειδικα την φιγουρα που ειναι επανω στην ατρακτο νομισα πως ηταν πραγματικοτητα!!!!!!!σε ευχαρηστουμε ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #1041 στις: Ιουνίου 08, 2011, 11:19:21 πμ »
Παναγιώτη καταπληκτική κατασκευή ,άρτια παρουσίαση.Πολλά μπράβο φίλε ,για το μεράκι ,την υπομονή και το κέφι σου.Καλή συνέχεια με το επόμενο,σε ευχαριστούμε.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #1042 στις: Ιουνίου 08, 2011, 11:29:02 πμ »
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για μια πολύπλευρη και πετυχημένη μοντελιστική δουλειά!!!
Εις το επόμενον μοντέλον

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #1043 στις: Ιουνίου 08, 2011, 02:14:30 μμ »
Δεν υπάρχουν λόγια.
Απλά... Υπέροχο!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #1044 στις: Ιουνίου 08, 2011, 06:02:42 μμ »
Λοιπόν θα σχολιάσω όπως μου κατεβαίνει κι ας θυμώσουν μερικοί...

Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια κι από μένα για την ολοκλήρωση ενός πολύ δύσκολου θέματος. Έκανες πράγματι πολύ καλή δουλειά.
Θα ήθελα να επισημάνω μερικά θετικά και μερικά αρνητικά.

Τελικά το έδαφος-χώμα το πέτυχες από όσο μπορώ να διακρίνω.
Οι κοκκοφοίνικες μου φαίνονται μικροί. Θα ταίριαζαν σε 1:72. Επαναλαμβάνω, απ ό,τι βλέπω από τις φωτογραφίες.

Το κυριό θέμα του διοράματός σου είναι η Μπέτη την οποία έχεις φτιάξει ειλικρινά πάρα πολύ καλή.
Το πιλοτήριο και το εσωτερικό είναι εξαιρετικά και μ αρέσει ιδιαίτερα ό,τι έχεις κάνει με την βγαλμένη μηχανή.
Οι φθορές είναι επίσης πολύ πετυχημένες. Οι ζημιές στην ουρά και στην άτρακτο πολύ σωστές, δεν νομίζω όμως ότι χρειαζόταν να βγάλεις τα πάνελς στα φτερά.

Επειδή ακριβώς το κίριο θέμα σου είναι η Μπέτη δεν νομίζω ότι χρειαζόταν δύο οχήματα. Το φορτηγό είναι αρκετό αν και θα πρέπει να εξηγήσεις πως θα μανουβράρει για να φέρει τη καινούρια μηχανή. Πάρα πολύ καλές οι σκάλες, οι σκαλωσιές, τα τραπέζια και τα παρελκώμενα.
Δεν εξηγείς πώς κατεβηκε η μηχανή και πώς θα ανεβεί η καινούρια. Αντί λοιπόν να φτιάξεις ένα ακόμα όχημα ίσως θα ήτανε καλύτερα να έφτιαχνες ένα ικρίωμα που θα έκανε το διώραμά σου ακόμα πιο δραματικό. Κάτι άλλο που θεωρώ ότι δεν χρειαζόταν είναι το πολυβολείο.

Εξαιρετικές και πολύ σωστές οι φιγούρες.

Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις διώραμα Ειρηνικού και υπάρχουν πολλοί πειρασμοί για να φορτωθεί με αποτέλεσμα η προσοχή αυτού που το βλέπει να πάει σε άσχετα σημεία και να χάσει αυτά που έχεις πραγματικά πετύχει.
Γενικά όμως νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και πάρα πολύ όμορφο.
Μπράβο σου.

Για να καταλάβεις τι παίζει με νησιά Ειρηνικού, δες τη ταινιά "Δύο λιοντάρια στον Ειρηνικό" (νομίζω είναι ο Ελληνικός τίτλος) με τον Λι Μάρβιν και τον Τοσίρο Μιφούνε. (Εδώ: http://www.rottentomatoes.com/m/1009456-hell_in_the_pacific/)
Και μετά φτιάχνεις ένα εξαιρετικό διώραμα με τον Πετράκη. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #1045 στις: Ιουνίου 08, 2011, 07:48:14 μμ »
...(πως να αρχισω χωρις να επαναλαμβανουμε ολοι τα ιδια...)...Χαρακτηριστικη δουλεια του Παναγιωτη και απλα δεν ξερω καθως καθε νεα του δουλεια ειναι καλυτερη απο την προηγουμενη, τι αλλο θα δουμε???... "περι φοινικων ...", ναι,  φαινονται λιγο μικροι - μπορει να ειναι "νιατα" - προσωπικα δεν με ενοχλει και απο θεμα σκηνοθεσιας... δικο του εργο ειναι αρα... σκηνοθετει οπως θελει ο ιδιος προσωπικα, δεν νομιζω οτι εχει "λαθη", απλως μια προσωπικη εκτιμηση της εικονας που θελει να παρουσιασει.

Αυτα και απο μενα...και Πανο...σε παρακαλω μην ποσταρεις τιποτα καινουργιο, ασε να αφομοιωσουμε αυτο πρωτα... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Battle damaged Mitsubishi G4M 'Betty' σε διοραμα 1/48 Owari!!ΤΕΛΟΣ!!- (100%)
« Απάντηση #1046 στις: Ιουνίου 09, 2011, 12:12:37 πμ »
Δύο χιλιάδες μπράβο από μένα!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Battle damaged Mitsubishi G4M 'Betty' σε διοραμα 1/48 Owari!!ΤΕΛΟΣ!!- (100%)
« Απάντηση #1047 στις: Ιουνίου 09, 2011, 03:35:05 πμ »
tazman,Corto με τη διπλαναρα σου :mrgreen:,Manwlo,gtets,stavros F-5,giwrgosd,καπετανιε,Αλεξανδρε,Τακη,πολλα  ::thanx:: για τα κολακευτικα σχολια και τη στηριξη!!

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΜΑΤΟΣ

Φιλιππε,εννοειται οτι μου περασε απο το μυαλο το ικριωμα-και φυσικα 'φωναζε' η παρουσια του στο διοραμα-αλλα η ελλειψη καλων φωτο και η περιφημη 'μοντελιστικη αδεια' με οδηγησαν στην αποφαση :?: να το παραλειψω..
Οι φοινικες ειναι ακομα παιδαρελια :mrgreen: και αναγκαστηκα να τους κανω ετσι μιας και τα μικροσκοπικα φυλλωματα Ρ.Ε. που ειχα δεν θα ταιριαζαν με χοντρους κορμους-που ηταν p.o.c. να τους φτιαξω ετσι κι αλλιως..
Επειδη ομως ποτε μη λες ποτε, για πλασαρετε καμμια καλη,κοντινη φωτο ενος ικριωματος για να ξερω ακριβως τί παιζει και το προσθετω χωρις δευτερη κουβεντα!! 8) 8)
Με τον αγαπητο μου Γιωργο-σαν απο τον οποιο ζητω δημοσια συγγνωμη που τον αμφισβητησα στην αρχη,χωρις να τον γνωριζω τοτε βεβαια, στο μονο που θα διαφωνησω ειναι στο οτι ο 'Πετρακης' που ζητα καινουργιο διοραμα με παραλιες,καλυβες και τα ρεστα  :mrgreen:  θα παραχωρησει την θεση του στην κατασκευη της 4ης πειραματικης εκδοσης της φινετσατης και αερινης 'Μυρτως' με αρκετη εσωτερικη λεπτομερεια-ελπιζω.
Γιωργο-σαν,ειμαι Αρβανιτικο κεφαλι,(λογω μητερας) :mrgreen:, και αν μου κατσει κατι στο κεφαλι δυσκολα μου το βγαζεις...Το Κουρογκανε δικαιολογει την ξαφνικη εμφανιση του Αξκου που τα λεει με τον μικροσωμο πιλοτο,ενω στο Ισουζου 'φορτωσα' τον κινητηρα αναγκαστικα παρολο που τον ηθελα να ειναι εκτεθειμενος στα στηριγματα του..Θα σας θυμισω το φιασκο με τον κινητηρα της Βεκτορ που με αναγκασε να αλλαξω αρδην τα πλανα και να συμβιβαστω με τον Χρεπαρο :evil:  που κειτεται στο φορτηγακι..Ο κυριος που βρισκεται πανω στην ατρακτο αφυπνιζει τον ραθυμο συναδερφο του που τον ειχε ψιλοπαρει ::sleepy2:: ::sleepy2:: εντος της Μπετυς και ο οποιος(ο ραθυμος), με την κινηση που κανει εμφανως δυσανασχετει.. :mrgreen: :mrgreen: Οι δυο κυριοι στο Ισουζου που ενω ειχαν απομακρυνθει αντιλαμβανονται την παρουσια του Αξκου, κανουν οπισθεν-οχι αυτοι,το φορτηγακι :mrgreen: :mrgreen: και υψωνουν τα χερια για να.......βαλτε τη φαντασια σας να δουλεψει... :lol: :lol:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω
1.στην συζυγο μου, που υπεμενε ολα αυτα τα ατελειωτα ξενυχτια στο υπογειο του σπιτιου μου,
2.στον Αλεξη Κοντηβεη,που με συνεχη ντοπαρισματα,συμβουλες,παροτρυνσεις ιδεες αλλα και εντονες παρατηρησεις,με εσπρωξε να μετατρεψω την απλη κατασκευη οπως την ειχα αρχικα στο μυαλο μου
::arrowdown::
Πραγματικά καταπληκτικό !!! Το χάζευα αρκετή ώρα από κοντά. Μπράβο   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ΥΣ Ποιό θα είναι το επόμενο σου Project?
Δημητρη, Θεου θελοντος διοραματακι με την Betty, καποιες φιγουρες κ ενα ....ποδηλατο!!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12315.150.html

στο να μετατραπει σε ενα πολυ πιο ασυμβιβαστο θεαμα..
3.Στον Λαμπρο (Viper),που με το πολυτιμο και αφθονο υλικο που μου παρειχε η μετατροπη αυτη δεν θα ειχε υλοποιηθει ποτε,
4.Στον Osamu Tagaya-san απο του οποιου το βιβλιο ειχα δει το προφαιλ και ο οποιος μου συνεστησε να μετατρεψω την ουραια καλυπτρα και τις πολλαπλες καταληξεις των εξατμισεων,
5.Στον ......  .....(δεν θελει να τον αναφερω) ::dontknow:: ::dontknow:: ο οποιος εδωσε πνοη στις χρεποφιγουρες(λογω των επεμβασεων που τους ειχα κανει)καθως και το tutorial που μου εκανε στων διαστασεων ...κοκπιτ χωρο που μοντελαρω :oops: :oops: :( και μετετρεψα το 'Βιετναμεζικο' εδαφος σε περισσοτερο 'κοραλλιογενες' του κεντρικου Ειρηνικου,
6.Στον David Aiken και τους σενσει του καθως και στο j-aircraft.com που με πολυτιμες φωτο και αλλο υλικο με εβαλαν περισσοτερο μεσα στην ατμοσφαιρα της εποχης,
7.Στον Κωστα Παπαγεωργιου και Γιωργο Κοντογιαννη, που συνεβαλλαν κι αυτοι με τις πολλες γνωσεις τους  KAI......... last but not least...
8.Στην κινητη εγκυκλοπαιδεια και 'κοσμημα' περι Ιαπωνικων θεματων του φορουμ μας Γιωργο Ελευθεριου-σαν τον 'Αγριο Αετο', (Ιαπωνιστι Αrawasi), που με τις ταχυτατες και τεκμηριωμενες απαντησεις του με εκανε να επιταχυνω τους ρυθμους μου απο το ετσι κι αλλιως αργοκινητο j-aircraft.com.
Φυσικα θα ηθελα να ευχαριστησω ολους σας με τη στηριξη που μου παρειχατε ολο αυτον τον καιρο και με βοηθησατε να περαιωσω αυτο το απαιτητικο προτζεκτ που ξεκινησε στις 23/10/2009.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η συγκεκριμενη Μπετυ της κατασκευης επιχειρουσε απο το Eniwetok Atoll των νησων Marshall

τα οποια μετα απο μια επιχειρηση που κρατησε απο τις 17-23/2/1944 επεσαν στα χερια των Αμερικανων..

το κουφαρι της ομως βρεθηκε στο αεροδρομιο Ταροα προφανως σε καποια αποστολη που ηταν και η τελευταια.. ::pop:: ::pop:: ::pop::

Οπως ειχα αναφερει και παλαιοτερα ειχα ανταλλαξει καποιο μειλ με τον κυριο που στη φωτογραφια ποζαρει καπου το 1987 διπλα σε οτι απεμεινε απο την Μπετυ 'μου' και του οποιου το ονομα δεν θυμαμαι,Αμερικανος συγγραφεας ειναι παντως, ενω στα πλαισια της ερευνας ειχα ανταλλαξει μειλ με κατοικο των νησιων που μου ειχε αναφερει μαλιστα οτι το κλιμα εκει δεν ειναι τοσο θερμο οσο πιστευα και η μεση θερμοκρασια ειναι ολο τον χρονο 15-32 βαθμους, ενω η βροχερη περιοδος τους ειναι αναμεσα σε Μαρτιο και Οκτωβριο..
Αυτα λοιπον τα σημαντικα και ασημαντα απο το ολο σκηνικο στα Μαρσαλ. Το επομενο επεισοδιο θα παιχτει στο Koku Gijyutsu Sho ή πιο συντομα Kugisho της Ιαπωνιας οπου καπου στα μεσα του 1943 η Νακατζιμα τεσταρε για λογαριασμο της IJNAF το καινουργιο της αστερι, το Saiunkoku,κατα τους Αμερικανους Myrt..
 ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48 Owari!!ΤΕΛΟΣ!!- (100%)
« Απάντηση #1048 στις: Ιουνίου 09, 2011, 01:43:49 μμ »
μπραβο φιλε τα εχουμε πει και ξαναπει και θα κουρασουμε
ολο μα  ολο το προτζεκτ ειναι υπεροχο και μη ψαχνεις για ψυλλους στα αχυρα
μακαρι να μπορουσα να κατασκευασω το μισο απο την μπετιαδα σου και τοτε......

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48 Owari!!ΤΕΛΟΣ!!- (100%)
« Απάντηση #1049 στις: Ιουνίου 09, 2011, 02:42:03 μμ »
μπραβο φιλε τα εχουμε πει και ξαναπει και θα κουρασουμε
ολο μα  ολο το προτζεκτ ειναι υπεροχο και μη ψαχνεις για ψυλλους στα αχυρα
μακαρι να μπορουσα να κατασκευασω το μισο απο την μπετιαδα σου και τοτε......
Ναι,τελικα ετσι θα γινει Ντιμι,οπως τα λες...Θα σινιαρω τα φοινικοφυλλα που μοιαζουν σαν ποδια αραχνης :mrgreen:  και το πλα'ι'νο διακριτικο του πιλοτου που ειναι ατσουμπαλο και το θεμα εκλεισε...Αρκετα,φτανει το μαρτυριο.... ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::

Tags: g4m betty