tazman,Corto με τη διπλαναρα σου
,Manwlo,gtets,stavros F-5,giwrgosd,καπετανιε,Αλεξανδρε,Τακη,πολλα

για τα κολακευτικα σχολια και τη στηριξη!!
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΑΜΑΤΟΣΦιλιππε,εννοειται οτι μου περασε απο το μυαλο το ικριωμα-και φυσικα 'φωναζε' η παρουσια του στο διοραμα-αλλα η ελλειψη καλων φωτο και η περιφημη 'μοντελιστικη αδεια' με οδηγησαν στην αποφαση

: να το παραλειψω..
Οι φοινικες ειναι ακομα παιδαρελια

και αναγκαστηκα να τους κανω ετσι μιας και τα μικροσκοπικα φυλλωματα Ρ.Ε. που ειχα δεν θα ταιριαζαν με χοντρους κορμους-που ηταν p.o.c. να τους φτιαξω ετσι κι αλλιως..
Επειδη ομως ποτε μη λες ποτε, για πλασαρετε καμμια καλη,κοντινη φωτο ενος ικριωματος για να ξερω ακριβως τί παιζει και το προσθετω χωρις δευτερη κουβεντα!!

Με τον αγαπητο μου Γιωργο-σαν απο τον οποιο ζητω
δημοσια συγγνωμη που τον αμφισβητησα στην αρχη,χωρις να τον γνωριζω τοτε βεβαια, στο μονο που θα διαφωνησω ειναι στο οτι ο 'Πετρακης' που ζητα καινουργιο διοραμα με παραλιες,καλυβες και τα ρεστα

θα παραχωρησει την θεση του στην κατασκευη της 4ης πειραματικης εκδοσης της φινετσατης και αερινης 'Μυρτως' με αρκετη εσωτερικη λεπτομερεια-ελπιζω.
Γιωργο-σαν,ειμαι Αρβανιτικο κεφαλι,(λογω μητερας)

, και αν μου κατσει κατι στο κεφαλι δυσκολα μου το βγαζεις...Το Κουρογκανε δικαιολογει την ξαφνικη εμφανιση του Αξκου που τα λεει με τον μικροσωμο πιλοτο,ενω στο Ισουζου 'φορτωσα' τον κινητηρα αναγκαστικα παρολο που τον ηθελα να ειναι εκτεθειμενος στα στηριγματα του..Θα σας θυμισω το
φιασκο με τον κινητηρα της Βεκτορ που με αναγκασε να αλλαξω αρδην τα πλανα και να συμβιβαστω με τον Χρεπαρο

που κειτεται στο φορτηγακι..Ο κυριος που βρισκεται πανω στην ατρακτο αφυπνιζει τον ραθυμο συναδερφο του που τον ειχε ψιλοπαρει

εντος της Μπετυς και ο οποιος(ο ραθυμος), με την κινηση που κανει εμφανως δυσανασχετει..

Οι δυο κυριοι στο Ισουζου που ενω ειχαν απομακρυνθει αντιλαμβανονται την παρουσια του Αξκου, κανουν οπισθεν-οχι αυτοι,το φορτηγακι

και υψωνουν τα χερια για να.......βαλτε τη φαντασια σας να δουλεψει...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΕνα πολυ μεγαλο ευχαριστω1.
στην συζυγο μου, που υπεμενε ολα αυτα τα ατελειωτα ξενυχτια στο υπογειο του σπιτιου μου,
2.στον
Αλεξη Κοντηβεη,που με συνεχη ντοπαρισματα,συμβουλες,παροτρυνσεις ιδεες αλλα και εντονες παρατηρησεις,με εσπρωξε να μετατρεψω την απλη κατασκευη οπως την ειχα αρχικα στο μυαλο μου

Πραγματικά καταπληκτικό !!! Το χάζευα αρκετή ώρα από κοντά. Μπράβο

ΥΣ Ποιό θα είναι το επόμενο σου Project?
Δημητρη, Θεου θελοντος
διοραματακι με την Betty, καποιες φιγουρες κ ενα ....ποδηλατο!!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12315.150.htmlστο να μετατραπει σε ενα πολυ πιο ασυμβιβαστο θεαμα..
3.Στον
Λαμπρο (Viper),που με το πολυτιμο και αφθονο υλικο που μου παρειχε η μετατροπη αυτη δεν θα ειχε υλοποιηθει ποτε,
4.Στον
Osamu Tagaya-san απο του οποιου το βιβλιο ειχα δει το προφαιλ και ο οποιος μου συνεστησε να μετατρεψω την ουραια καλυπτρα και τις πολλαπλες καταληξεις των εξατμισεων,
5.Στον
...... .....(δεν θελει να τον αναφερω)

ο οποιος εδωσε πνοη στις χρεποφιγουρες(λογω των επεμβασεων που τους ειχα κανει)καθως και το tutorial που μου εκανε στων διαστασεων ...κοκπιτ χωρο που μοντελαρω

και μετετρεψα το 'Βιετναμεζικο' εδαφος σε περισσοτερο 'κοραλλιογενες' του κεντρικου Ειρηνικου,
6.Στον
David Aiken και τους σενσει του καθως και στο
j-aircraft.com που με πολυτιμες φωτο και αλλο υλικο με εβαλαν περισσοτερο μεσα στην ατμοσφαιρα της εποχης,
7.Στον
Κωστα Παπαγεωργιου και Γιωργο Κοντογιαννη, που συνεβαλλαν κι αυτοι με τις πολλες γνωσεις τους KAI.........
last but not least...
8.Στην κινητη εγκυκλοπαιδεια και 'κοσμημα' περι Ιαπωνικων θεματων του φορουμ μας
Γιωργο Ελευθεριου-σαν τον 'Αγριο Αετο', (Ιαπωνιστι Αrawasi), που με τις ταχυτατες και τεκμηριωμενες απαντησεις του με εκανε να επιταχυνω τους ρυθμους μου απο το ετσι κι αλλιως αργοκινητο j-aircraft.com.
Φυσικα θα ηθελα να ευχαριστησω
ολους σας με τη στηριξη που μου παρειχατε ολο αυτον τον καιρο και με βοηθησατε να περαιωσω αυτο το απαιτητικο προτζεκτ που ξεκινησε στις
23/10/2009.ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η συγκεκριμενη Μπετυ της κατασκευης επιχειρουσε απο το Eniwetok Atoll των νησων Marshall

τα οποια μετα απο μια επιχειρηση που κρατησε απο τις 17-23/2/1944 επεσαν στα χερια των Αμερικανων..

το κουφαρι της ομως βρεθηκε στο αεροδρομιο Ταροα προφανως σε καποια αποστολη που ηταν και η τελευταια..

Οπως ειχα αναφερει και παλαιοτερα ειχα ανταλλαξει καποιο μειλ με τον κυριο που στη φωτογραφια ποζαρει καπου το 1987 διπλα σε οτι απεμεινε απο την Μπετυ 'μου' και του οποιου το ονομα δεν θυμαμαι,Αμερικανος συγγραφεας ειναι παντως, ενω στα πλαισια της ερευνας ειχα ανταλλαξει μειλ με κατοικο των νησιων που μου ειχε αναφερει μαλιστα οτι το κλιμα εκει δεν ειναι τοσο θερμο οσο πιστευα και η μεση θερμοκρασια ειναι ολο τον χρονο 15-32 βαθμους, ενω η βροχερη περιοδος τους ειναι αναμεσα σε Μαρτιο και Οκτωβριο..
Αυτα λοιπον τα σημαντικα και ασημαντα απο το ολο σκηνικο στα Μαρσαλ. Το επομενο επεισοδιο θα παιχτει στο
Koku Gijyutsu Sho ή πιο συντομα
Kugisho της Ιαπωνιας οπου καπου στα μεσα του 1943 η Νακατζιμα τεσταρε για λογαριασμο της IJNAF το καινουργιο της αστερι, το
Saiunkoku,κατα τους Αμερικανους
Myrt..