Καλησπερα σε ολους!!

Ειπα και γω να κανω το ποδαρικο μου στο 2011 με μια συνεχεια του σηριαλ
'τελειωνε με τη χοντρη ρε Παναή'!!!

Λιγο υπομονη ακομα παιδες και κοντευουμε..

Κατ αρχη σε οτι αφορα τις φιγουρες, για το λευκο δεν τιθεται θεμα, αλλα για το χακι που 'δανειζοταν' το προσωπικο εδαφους απο τους συναδελφους τους στην Αεροπορια Στρατου για τα παντελονια/φανελλες/καπελλακια ή και ολα μαζι

,επαιξα με το 28 της Χαμμπρολ

αλλα παρατηρωντας καποιες εγχρωμες φωτο μαλλον θα πρεπει να 'πρασινισω' λιγο τα συγκεκριμενα σημεια..

Και επειδη οταν λεω
ποδαρικο το εννοω

,ασχοληθηκα με τα ποδια ή καλυτερα με τους τροχους της Μπετυς..Εχοντας προμηθευτει το σετακι της True details παρατηρησα τρια πραγματακια..
α.Κατα την παγια τακτικη της,(με βαση τις δικες μου εμπειριες),η εταιρια δινει μικροτερο μεγεθος,με βαση το εκαστοτε κιτ,στη διαμετρο,
β.το πατημα των ελαστικων πολυ ρεαλιστικο,αλλα..
γ.οι ζαντες
απαραδεκτες με δεδομενο οτι θα βαφονταν και αλουμινενιες.Αντιθετα με εκεινες του κιτ που ηταν πολυ πιο λειες..

Οποτε τί γινεται σ αυτες τις περιπτωσεις???

Μ αυτο τον τροπο πηρα το καλυτερο και απο τα δυο (σετακι και κιτ),και προχωρησα σε βαψιμοσνιφαρισμα αλκλκαντ των ζαντων/πισω τροχου με αλουμινιο,αναρτησεων με chrome και των ελικών που ειχαν τριφτει μεχρι αηδιας με polished aluminum..Στις δυο τελευταιες περιπτωσεις ειχα ασταρωσει με το γυαλιστερο μαυρο της Μ.Μ.Τα ελαστικα περαστηκαν με ενα πρωτο πινελατο χερακι Χαμμπρολ 33.

Οι κατω επιφανειες μπορω να πω -παρα καποιες ατυχιες

οτι ειναι ετοιμες,

ενω στις απο πανω επαιξα λιγο με το mottling εφε που ειχα παρατηρησει στο βαψιμο καποιου Ζερο απο τον 'γκουρου' Brett Green στο HS..Χρησιμοποιωντας δηλαδη εναν ανοιχτοτερο και ενα σκουροτερο τονο του IJN Green εκανα στις επιφανειες των πτερυγων ακανονιστα σχηματα τυπου mottle για να σπασω τη μονοτονια του πρασινου..

Και σιγα-σιγα ηρθε και η ωρα των διαφανων. Η Ταμιγια τα δινει διαυγεστατα και δυστυχως..χοντρουτσικα..Ευτυχως απο τα πλαινα μονο η αριστερη blister θα χρησιμοποιηθει ενω το ιδιο θα γινει και στην απο πανω..
Αφου λοιπον εκαναν το 'φουτουριστικο' μπανακι τους αφεθηκαν να στεγνωσουν για αγνωστο χρονικο διαστημα

Στο πισω διαφανες μασκαρισα μεσα-εξω τα παραθυρακια,προσθεσα καποιες σωληνωσεις στην οροφη,εβαψα το εσωτερικο πρασινο, ενω απ εξω το αλουμινιο,(παντα αλκλκαντ),εξωτερικο πρασινο και λακ για να το ξεφλουδισω λιγο..

Και ενω ημουν ετοιμος να μοιραστω μαζι σας τα τελευταια νεα της κατασκευης, το ματι μου επεσε τυχαια σε ενα σετακι οξυγονοκολλησης (
weld oxygen trolley) της Flightpath..

Oταν ομως προσεξα οτι ειναι παντελως ασχετο με Β'ΠΠ

δεν πτοηθηκα και κρατωντας δυο μπουκαλες, και τις ροδιτσες του σετ, στρωθηκα στη δουλεια κανοντας αυτο που ομολογω οτι μου αρεσει περισσοτερο απο το ομορφο χομπυ μας..
Να παιζω με πλαστικο και υγρη κολλα ή κολλα στιγμης.. Ουτε το βαψιμο, ουτε οι οι φθορες ουτε οτιδηποτε σχετικο δεν μου δινουν μεγαλυτερη ευχαριστηση ασχετως αποτελεσματος..
Με βαση λοιπον καποιες φωτο εφτιαξα ενα τετοιο τρολλευ που ειναι απαραιτητο στο διοραμα..

Και μια τελευταια φωτο με τα υπολοιπα αξεσουαρ πλην της χοντρης αγαπημενης

..Κατι μου λεει οτι το διαφανες καλυμμα ενος παιδικου PStation που βλεπετε, θα χρησιμοποιηθει για τον εξελιγμενο τυπο της ουραιας καλυπτρας...

Σχολιαστε,παρατηρηστε,ρωτηστε ελευθερα!!