Αποστολέας Θέμα: Battle damaged Mitsubishi G4M1 'Betty' σε διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 128935 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Βattle damaged Betty σε διοραμα 1/48 - (62%)
« Απάντηση #725 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 08:56:03 μμ »
 Κατατοπιστικοτατος Γιωργο κ ευχαριστω! ::icon_thumright::  Ελεγα μπας κ απαλλαξω το Ισουζου φορτηγακι απ το βαρυ φορτιο της Κασέι...

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #726 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 09:09:38 πμ »
φιλε μου εκπληκτικη η δουλεια σου μεχρι τωρα....να πω 2 λογια για τις βολες πολυβολυ. τα πολυβολα των α/φων στον 2ο πολεμο αχετα με την ποσοτητα τους (4-6-8) ηταν ΟΛΑ ρυθμισμενα στο να στοχεβουν σε 1 σημειο.δηλ εαν δεις καλα τα βιντεο θα δεις 2 γραμμες ρυπων-βολων.....δηλ απο μακρια δειχνουν 2 γραμμες που συγκεντρωνουν τις σφαιρες....σε εκεινο ομως το σημειο εφταναν βολες ομως απο το συνολο των οπλων...ητοι 4-6-8 βληματα..!!!!!σε ακανονιστα βεβαια σχηματα..! δηλ υπηρχε συγκεντρωση βληματων στο σημειο αλλα σε ασχετα σημεια....καλη ωρα οπως στην ουρα που εχεις ποσταρει....κοινως σουρωτηρη ανα σημεια....δεν ξερω εαν καταλαβες τι θελω να πω..... δεν υπηρχε 1 τρυπα καθε 1-5-7 κλπ μετρα αλλα τρυπες αναλογες με τον αρηθμο των οπλων του α/φους καθε 5-8-10 μετρα....!!!!!

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #727 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 10:24:47 πμ »

Υπεραπλουστεύεις τα πράγματα. Στα αεροσκάφη που ο οπλισμός ήταν στις πτέρυγες υπήρχε ένα σημείο σύγκλισης των όπλων, αν θυμάμαι καλά συνήθως ήταν στα 300m μπροστά από το αεροσκάφος. Πίσω και εμπρός από το σημείο αυτό οι γραμμές πυρός συνέκλιναν και απέκλιναν αντίστοιχα. Στην προσβολή στόχων εδάφους οι στόχοι είναι το πολύ 50-100m από το αεροσκάφος, οπότε οι γραμμές πυρός δεν έχουν καν πλησιάσει, το ότι βλέπεις 2 γραμές πυρός οφείλετε στη μικρή απόσταση των όπλων σε κάθε πτέρυγα που καθιστά αδύνατη την παρατήρηση της διαφοράς των πχ 30cm ανάμεσα στα σημεία πρόσκουσης των βλημάτων.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #728 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 10:45:41 πμ »
πολυ σωστα αυτα που λες...ακομα κ ετσι λοιπον υπαρχει ανω τις 1 τρυπας σε καθε σημειο αφου υπαρχη συγκεντρωση βληματων εστω των οπλων της 1 πτερυγας.....κανω λαθος?

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Mitsubishi G4M (Betty)σε διοραμα 1/48-επιχειρηση 'φλακοσφαιροκοπημα'
« Απάντηση #729 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:50:17 πμ »
Απλα για να κλεισει το θεμα του σεναριου και να μη φτασω και την ανοχη σας στα οριά της :oops: :oops: δεν προχωραει το σεναριο επιθεση στο εδαφος..Η Μπετυ δεχτηκε ΚΑΙ τις σφαιρες ενω  ::laia:: ::laia:: και απο καθαρη τυχοφαρδια δεν αρπαξε φωτια η αριστερη δεξαμενη...Μεχρι να προσγειωθει, το πηδαλιο α/κ ξηλωθηκε στα οριά του.. Η συνεχεια ειναι γνωστη..Μετα απο μερικες μερες απο τοτε που εξελισσεται το σεναριο του διοραματος μου ηρθε και το οριστικο της τελος... ::pop:: ::pop:: ::pop:: ::pop::
 ::arrowdown::

(Image removed from quote.)

Τα ξαναλεμε με την όποια προοδο της κατασκευης..

::salut:: ::salut:: ::salut::

Γιωργη και 'ενοπλε', για να αποφυγω τη χρηση διαβητων κ μοιρογνωμονιων,αποφασισα τη Μπετυ να τη 'σουρωσω' στον αερα και οχι στο εδαφος..Σε πολλες φωτογραφιες τρυπημενων αφών παρατηρησα μια σχεδον ευθεια γραμμη πυρος με μικροτερες τρυπουλες τυπου θραυσματος που ηταν ακανονιστες περιξ των μεγαλων..Εδω μιλαμε για πωποφαρδια να περασει το φλακ απο την αριστερη blister και να τρυπησει την ανω ατρακτο(χε,χε,χε)!! Επι τη ευκαιρια οποιος γνωριζει αν υπαρχει μοντελο Ιαπωνικου ΑΑ σε 1/48 ας βοηθησει..Σκεφτομαι να το τοποθετησω σε ορυγμα στην ακρη του διοραματος..'Ενοπλε' σε ευχαριστω ΚΑΙ για το σχολιο!!..

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #730 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 01:46:37 μμ »
Θα έλεγα να μη βάλεις ΚΑΙ α/α. Συγκέντρωσε τη προσοχή σου στη Μπέτη και τέλειωσέ την.
Το α/α θα φορτώσει το διόραμα και θα αποσπάσει τη προσοχή από το κύριο θέμα σου που είναι η Μπέτη.
Βάζεις μηχανές, βάζεις φορτηγάκια...το α/α μου πέφτει λίγο άσχετο. ʼσε που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλο διόραμα. Hien στη Παπούα Νέα Γουινέα πουχου.

Για τις τρούπες στο έδαφος καλά τα λέει ο Γιώργος. Έλα ντε όμως που στις αερομαχίες όλα παίζουν...Οι ριπές ήταν μικρής διάρκειας και άρα κάνανε λίγες και ακανόνηστες τρούπες (είχες και deflect και "ψιλοκρεμαστές" βολές...). Βάλε και κανένας στραβούλιακας να πολυβόλησε δικό του αεροπλάνο...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #731 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 03:19:16 μμ »
OK, Γιωργο ::icon_thumright:: Εξ αλλου για το εδαφος του διοραματος εχει λιγο δρομο ακομα.. :wink:
Επι τη ευκαιρια ηθελα να ρωτησω ποιους απο τους παρακατω θα εβγαζες off..(μιλαμε για αρχες του '44)..

Εχω ηδη προμηθευτει το σετακι αυτο

και με τις απαραιτητες διορθωσεις σε σορτσακια, καλτσες,τσεπες θα τους κανω,πιστευω,σωστους..Απλα ηθελα να ξερω αν μπορουσα καποιους απο αυτους να τους κρατησω με μακρια παντελονια,(με τις απαραιτητες διορθωσεις στις μποτες βεβαια)..

::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #732 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 04:21:37 μμ »
IJNAF προσωπικό εδάφους.
Το προσωπικό εδάφους δεν ήταν πιλότοι (αξιωματικοί) να φορούν συγκεκριμένες στολές.
Γενικά, όπου βλέπεις ολόσωμες άσπρες στολές να υπολογίζεις Ιαπωνία, άντε Ταιβαν ή παράλια Κίνας (Σαγκάι).
Στα νησιά του Ειρηνικού δεν φορούσαν τις ολόσωμες.
Γενικά μιλάω. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι φορούσε ο κάθε μηχανικός κάθε μέρα σε κάθε νησί.
Μιλάμε για ναύτες. ʼρα κάποιοι φορούσαν το μακρί παντελόνι των ναυτών. Όπως σου είπα και αλλού, ένας βετεράνος μου είπε ότι στο Βιετνάμ που υπηρέτησε άλλαζαν τις στολές του με τις χακί του στρατού γιατί το άσπρο έδινε στόχο.
Οι κανονισμοί λέγανε ότι η καλοκαιρινή στολή είναι με κοντομάνικο πουκάμισο και σορτσάκι. ʼσπρα ή χακί.
Πάριε μερικές φωτογραφίες ενδεικτικές από νησιά Ειρηνικού.

http://www.arawasi.jp/RESEARCH/grcr1.jpg
Βλέπουμε και ολόσωμες (πρόσεξε ότι είναι μες στη μπίχλα) και σορτσάκια/πουκάμισα άσπρα και χακί.

http://www.arawasi.jp/RESEARCH/betty6.jpg
εδώ πολλοί είναι μόνο με το φανελάκι
Spoiler (hover to show)
.

http://www.arawasi.jp/RESEARCH/zero6.jpg
Σ αυτή ο ένας με το φανελάκι πάνω στο φτερό φοράει μπότες πιλότου (γράφουν κι όνομα). Ο άλλος δίπλα του ή είναι ξυπόλιτος ή φοράει πολύ κοντά άρβιλα.

Στις ερώτήσεις σου.
Οι δύο πάνω πάνω είναι αξιωματικοί στρατού - άρα άσχετοι.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι καλοί αν τους κάνεις με σορτσάκια/κοντομάνικα.

Εγώ όταν έφτιαχνα 1/72 χρησιμοποιούσα Αφρικα Κορπς ή Γερμανούς μηχανικούς της Preiser.
Οι Εγγλέζοι Αφρικής και μερικοί Γερμανοί δεν κάνουνε γιατί τα σορτσάκια είναι πολύ κοντά.

Στην "έγχρωμη" φοράνε στολές ναυτών. Μόλις φένετε ένας με σορτσάκι.
Τα Shiden-kai είναι στην βάση Όμουρα στην Ιαπωνία.
Το υδροπλάνο είναι επίσης Ιαπωνία, πιθανότατα Kasumigaura. Οι αδιάφροχες από καουτσούκ τις φορούσανε σχεδόν αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Ποτέ στα νησιά.

Επίσης καλές φωτογραφίες από νησιά έχει στο FAOW #59: 25, 44, 51.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #733 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 04:39:53 μμ »
Ντομο αριγκατο Γιωργος-σαν!!  :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #734 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 05:21:34 μμ »
Αν και δεν είμαι fun τον Ιαπωνικών θεμάτω, οι πληροφορίες σου Γιώργο έχουν τρομερό ενδιαφέρον!
Για την κατασκευή του Παναγιώτη δεν έχω να πω κάτι άλλο, τα έχω πει σε προηγούμενα post!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #735 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 05:39:42 μμ »
Thanx Alex!

Λίγο ακόμα σχετικά με τις στολές εδώ:
http://www.arawasi.jp/RESEARCH/unif1.jpg

Στις περιπτώσεις που βλέπουμε ολόσωμες ή μακριά παντελόνια σε μονάδες νησιών αυτό συμβαίνει όταν οι μονάδες ήταν πρώην αεροπλανοφόρων. Οι μηχανικοί που ανήκαν σε μοίρες που πετούσαν από αεροπλανοφόρα φορούσαν ή ολόσωμες ή απλά τις στολές των ναυτών (παντελόνι, πουκάμισο χώρια). Όταν τις έστειλαν αυτές τις μοίρες σε νησιά όπως στη Ραμπαούλ, πείραν μαζί και τις στολές τους, τις οποίες φυσικά τις αντικατέστησαν με σορτσάκια με τη πρώτη ευκαιρία. Επίσης, επειδή η προμήθεια στολών, ε δεν ήταν και απόλυτη προτεραιότητα και επειδή θέλανε να τις κρατάν καθαρές (για επιθεωρήσεις), συχνά πυκνά πέρνανε κανα παντελόνι ή κανα πουκάμισο από τις μονάδες του στρατού που φύλαγαν στα νησιά.
ʼρα οι μηχανικοί και το προσωπικό εδάφους φοράγανε γενικά ό,τι νάναι. Απλά μη τους βάλεις να φοράνε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Puttee
(πώς λέγονται αυτά στα Ελληνικά;;; :(

Για τη μηχανή της Μπέτης μια ιδέα είναι να τη κάνεις έτσι:
http://www.arawasi.jp/RESEARCH/BettyEngine.jpg

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Βattle damaged Betty σε διοραμα 1/48 - (65%)
« Απάντηση #736 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 11:53:49 πμ »
Σε ευχαριστω και παλι Αετε!! ::icon_thumright::
Σημερα το μενου περιλαμβανει παιχνιδακια με τις διαβολογατες που ΑΥΤΕΣ ηταν κυριως οι κακοι μας δαιμονες!!! :twisted: :twisted: :evil: :( Τη δουλεια μας ομως κουτσα στραβα την καναμε.. :mrgreen:

Και μια φωτο απο το αντιπυρρικο και της καλωδιοσωληνωσεις του(τσιγκανικο χα'ι'μαλί) που ομως δεν εχουν βαφτει/παλαιωθει ακομα ενω κατι μου λεει οτι αυτο το μαυρο τετραγωνο στο κεντρο θα πρεπει να αφαιρεθει.. :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #737 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 12:42:33 μμ »
Αν δεν κανω λαθος Γιωργο χλαίνες τις λενε..Μπααα,δεν εχω σκοπο να ντυσω κανεναν ετσι :mrgreen: Παντως με ανακουφισες που δεν θα πρεπει ΟΛΟΙ να φορουν σορτσακια..Και επισης αν δεν κανω λαθος στους Αξκους της IJNAF δεν υπηρχε το πλαϊνο φουσκωμα στα παντελονια σαν αυτο που ειχαν αυτοι του Στρατου,ε??

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #738 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 02:56:06 μμ »
Μια εξτρα εργασια, που φοβαμαι οτι δεν θα αποφυγω, ειναι

Να αφαιρεθει σχεδον ολο το μαυρο ταπωμα στο κεντρο του αντιπυρρικου μιας και οταν αφαιροταν ο κινητηρας επρεπε να παραμενει οπως φαινεται στο κεντρο απο το βιβλιο της FAOW και απο ενα wreck

Eνω μεσολαβει και αλλο ενα τμημα ενδιαμεσα που θα πρεπει να αποδοθει κι αυτο..(φωτο απο Claude)

Αυτο σημαινει οτι στην απο πισω πλευρα παει στραφι αυτη η λεπτομερεια..απο μπρος θα αφαιρεθει η μαυρη ταπα..

Μπορει να με ρωτησετε γιατι δεν το ειχα προβλεψει..Το κακο ειναι το ειχα προβλεψει :shock: :shock:

Αυτα τα ολιγα προς το παρον..

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #739 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 03:07:46 μμ »
Δεν πειράζει Παναγιώτη shit happens :wink: δεν είναι τίποτα για σένα μια διορθωσούλα :mrgreen:
Απάνω της ::icon_thumright::

Γ.

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #740 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 03:06:12 πμ »
Γιαννη,Αλεξη,(σορι για τη καθυστερηση :oops:) ευχαριστω.. ::icon_thumright::

Αληθεια ειναι οτι μου ειχε λειψει αυτη η σκηνη.. ::gyros:: ::gyros:: ::gyros:: :mrgreen:

Και μετα την καταιγιδα...

Τα πραγματα ηρεμησαν..Απομενουν τα δυο καθετα κομματακια πλαστικου καθως και το ενδιαμεσο κομματι απο πισω που θα πρεπει να αλκλαντωθει, (το αοτακε στις φωλεες της Μπετυς μου μαλλον λαθος)..,και μετα να κολληθει..

Οταν τελειωσει η διαδικασια θα προχωρησω στα πλυσιματα του αντιπυρρικου..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Βattle damaged Betty σε διοραμα 1/48 - (64%)
« Απάντηση #741 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 03:19:51 πμ »

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #742 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 06:03:06 πμ »
Τι να πώ ρε Παναγιώτη... έχεις σκεφτεί να κάνεις τον σκηνοθέτη? Απίστευτη δουλειά φίλε με μεράκι και φαντασία, καλή συνέχεια... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #743 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 09:29:35 πμ »
Παναγιώτη εκπληκτική δουλειά στο firewall του κινητήρα με τρομερά ρεαλιστικό αποτέλεσμα!!!!
και το ισούζου βέβαια δεν πάει πίσω πέραν του weathering μου αρέσει και η τοποθέτηση των διαφόρων πανιών-μουσαμάδων πέριξ και άνωθεν του κινητήρα!
θα κάτσω να τις χαζέψω κι άλλο!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #744 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 12:19:48 μμ »
Σ'έχει τρελάνει η ΑΕΚ μου φαίνεται και έχεις βαλθεί να μας βγάλει τα μάτια.Αλλά θα αντέξουμε να το δούμε τελειωμένο...που θα πάει;Σε κανα 6μήνο θα έχει τελειώσει  :lol:

Φοβερή δουλειά Παναγιώτη,όπως πάντα άλλωστε

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #745 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 02:13:38 μμ »
Μ αρέσει ιδιαίτερα το φορτηγάκι και η δουλειά που έχεις κάνει στον κινητήρα. Μπράβο! ::eusa_clap::

Αφού σχολιάζουμε ελεύθερα να πω ότι θεωρώ η φωτογραφία με τον Ιάπωνα να εκτελεί τον Αυστραλό (υπάρχει ολόκληρο βιβλίο σχετικά που έχει όλες τις λεπτομέριες σχετικά με το ποιος, που κτλ) δεν χρειάζετε κι ας έχει μπει καλοπροαίρετα. Ας αφήσουμε εγκλήματα πολέμου μακριά από το χόμπι μας και την αεροπορική ιστορία. Δεν βοηθούν σε τίποτα.

Spoiler (hover to show)

Και πάλι μπράβο Παναγιώτη.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #746 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 03:53:34 μμ »
Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #747 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 10:01:00 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γιαννη, ξεχνα τη θλιβερη σου επετειο.. :mrgreen: το επομενο απντειτ θα αργησει καπως..
Σταυρο, αφου δεν μας δινει χαρες ο δικεφαλος ξεσπαμε στη χοντροΜπετυ.. :wink:
Γιαννη,Δημητρη, ευχαριστω πολυ.. ::icon_thumright::
Γιωργο, σωστα καταλαβες οτι καλοπροαιρετα εβαλα τη συγκεκριμενη φωτο, αφου οι 'συμμαχοι Αμερικανοι' ειχαν τις δικες τους αντιστοιχες μεθοδους και αυτοι..Η φωτο αποσυρθηκε κιολας.. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #748 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 10:40:06 μμ »
Παναγιωτη για την μπετουλα δε σου λεω τιποτα,οι εικονες μιλουν απο μονες τους αλλα...
Spoiler (hover to show)
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Βattle damaged Betty σε διοραμα 1/48 - (65%)
« Απάντηση #749 στις: Δεκεμβρίου 12, 2010, 01:01:20 μμ »
Παναγιωτη για την μπετουλα δε σου λεω τιποτα,οι εικονες μιλουν απο μονες τους αλλα...
Spoiler (hover to show)
Σωστος ο παιχτ..ο Νικος!! :mrgreen:

Λοιπον, μια μικρη συνεχεια..
Απο τη στιγμη που ο κινητηρας θα εχει φορτωθει στο Ισουζου, θα πρεπει κοντα στο χωρο  του αντιπυρρικου να υπαρχει η ελικα, το σπίνερ,γιατι οχι,..αυτο το καλλυμα(στην αλλη πλευρα βεβαια  :mrgreen: )

την κατασκευη αυτου του κομματιου την αναπαραστησα με αυτα τα υλικα

και με αυτο τον τροπο

καπου κοντα στο καλυμμα θα τοποθετηθει ο δακτυλιος με τα cowling flaps και τις ραβδους κινησης τους..Ψαχνοντας στο δικτυο προχειρα βρηκα δυο τυπους

που υπηρχε κατα κανονα στα Ιαπωνικα α/φη, και αυτος

στα Αμερικανικα α/φη.

Εγω προτιμησα τον ...2ο τυπο. :shock: :shock:(Ετσι κι αλλιως το αποτελεσμα δεν θαμοιαζε με κανενα  :lol: :lol: )

Καπως ετσι βγηκε η κατασκευη (και τα ματια μου μαζι της  :( :( )

Ο δακτυλιος φορμαριστηκε προχειρα μεσα στο καλυμμα για να παρει καπως το κυκλικο σχημα..Αυτααααααα ::icon_thumright:: :mrgreen:

Επομενη φαση το γουος.. Και κυριως απο κατω εχει μπολικη δουλεια!!!!

::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: g4m betty