Αποστολέας Θέμα: Μερικά μοντέλα από τα πολύ παλιά...  (Αναγνώστηκε 2379 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Μερικά μοντέλα από τα πολύ παλιά...
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 10:01:55 μμ »
Ξεκαθαρίζοντας χώρο σε μία βιτρίνα ανέσυρα μερικά από τα πρώτα μου μοντέλα μετά την επαναφορά μου στο χόμπυ. Ούτε στην έκθεση δεν τόλμησα να τα πάω, παρά το θράσος που με διακρίνει στο θέμα... μοντελιστικά εγκλήματα αλλά τελικά κάτι έμαθα από αυτά. Πάμε λοιπόν, για να δω την υπομονή σας.

Typhoon της Revel στην 1/144. Και invasion stripes παρακαλώ! Και βασούλα και ταμπελίτσα, για μήνες ήμουν περήφανος με το υπόθετο.

Dornier Do-18 της Matchbox, επανακυκλοφορία από τη Revell. Το μόνο σωστό πάνω του είναι το RLM70 και το RLM65 από κάτω. Το RLM71 είναι Humbrol 30, εντελώς άσχετο. Φυσικά θα έπρεπε να είναι RLM72 και RLM73 για να είναι σωστό αλλά τότε είχα την ευτυχία της παντελούς άγνοιας...

Πάντως οι πιλότοι είναι εκεί στη θέση τους!

Και η πρώτη προσπάθεια να περάσω συρματόσκοινα σε αεροπλάνο! Ο μόνος λόγος που κρατά το συγκεκριμένο μοντέλο.

Φυσικά silvering ΠΑΝΤΟΥ. Αυτό το "καταφέρνω" και τώρα...

...και τα χείλη εκφυγής θα ήθελαν λίγο τρίψιμο...

...οι ωραίες αποχρώσεις στο RLM70 οφείλονται στο οτι ψέκαζα με μεγάλη πίεση και το χρώμα σε μεγάλες επιφάνειες έκανε κόκο μεγάλο σα μπαλάκι το τένις...

...μάσκαρα όμως σχετικά καλά τον πυργίσκο...

...και πέρασα και την απίστευτα μεγάλη κεραία του ασυρμάτου. Πολύ χάρηκα όταν το τέλειωσα! Μετά το είδα φιαγμένο σωστά στο internet και έπεσα σε βαθιά μελαγχολία αλλά συνέχισα για κακή σας τύχη...

Tamiya F4U στην 1/72 με υπερυψωμένη γράμμωση και την καλύπτρα ήδη βαμμένη deep sea blue. Λάθος χρώμα, χάλια βερνίκι Revell από το μεταλικό μπουκαλάκι, μόνο τα σήματα το σώζουν αρκεί να το δείς από τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση. Προσέξτε πόσο λεπτές είναι οι ζώνες πρόσδεσης ::lol18::

Bird dog της Airfix sthn 1/72. Φυσικά εντελώς λάθος Humbrol 64 και τεράστια χάσματα στην ένωση της ατράκτου. Scratch build το κάθισμα του πιλότου, μόνο 2 μέρες μου πήρε :shock: Πρώτη φορά που έβαλα ζώνες πρόσδεσης που φυσικά δε φαίνονται κάτω από την απίστευτα χοντρή καλύπτρα ::eusa_wall::

Προσέξτε τα pin marks! Αφού το τέλειωσα σκέφτηκα πως θα έπρεπε να τα τρίψω. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

Συνεχίζω το ξεκαθάρισμα οπότε μη νομίζετε πως γλυτώσατε, θα ποστάρω πιθανότατα και άλλα. Εκτός αν μαζευτείτε μπόλικοι και ζητήσετε να με μπανάρουν ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
Απ: Μερικά μοντέλα από τα πολύ παλιά...
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 11:40:20 μμ »
Ευτυχως που υπαρχει και μια καλη δοση εξυπνου χιουμορ... απο ακομπλαριστους μοντελιστες...ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ...ελπιζω να σου πηγαινουν ολα σου τα μοντελα ετσι...χαλια...για να γελαμε και λιγο.
     Σοβαρα τωρα το τελευταιο δεν νομιζω να το πηρες σοβαρα...πλακα κανω. Ειμαι σιγουρος οτι εχεις φτιαξει και ΠΟΛΥΥΥ καλυτερα μοντελα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 12:43:17 πμ »
Περα απο την πλακα αυτο ειναι ενα θεμα που πρεπει να το διαβασουν οσοι συναδελφοι περιμενουν να τα κανουν ολα τελεια απο το πρωτο τους κιτ! Ας δουν πρωτα αυτα τα μοντελα,μετα τα πιο προσφατα που εχεις φτιαξει και πιστευω οτι θα λαβουν το μηνυμα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 04:03:17 πμ »
Πσσττ,εεε!Μη με αναγκασεις  να σου δειξω τη δικια μου πρωτη μοντελιστικη αποπειρα 17 χρονακια πισω gkontog!Και καλα εσυ που ξεκινησες με αρκετη σωφροσυνη ενα 144αρι.Εγω που ξεκινησα με ενα Β 24 στην ..1/48??Σεβομαι τον viper κ τα νευρα ολων σας,ειδαλλως θα σας το εδειχνα...Εχετε χαρη...!!

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 09:09:54 πμ »
Ειδικά το 1/144... !!!

Μακάρι να είχα όλα τα παλιά μου μοντέλα. Αν μη τι άλλο θα είχα υλικό για reset - spares και βέβαια για αναφορά!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 09:47:32 πμ »
Ρε παιδιά, τι λέτε τώρα; Εμένα τα μοντέλα μου είναι ΤΩΡΑ έτσι! Αν δείτε τα πρώτα μου, θα με διώξετε από εδώ!!! Χαχαχα!

Μακάρι να είχα κρατήσει κάποια, αλλά δυστυχώς μετακομίσεις, μητέρα, καθαρίστριες, κάτι μπόμπιρες κτλ τα έχουν εξαϋλώσει όλα! Και δεν είχαμε και ψηφιακές φωτογραφικές τότε, για να τα απαθανατίζουμε.

Πάντως πολύ μ' αρέσουν αυτά τα topics. Και ξαναλέω.... τα δικά μου είναι ΤΩΡΑ έτσι! Χεχε.

Αποσυνδεδεμένος bvs

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σαμος
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 11:20:02 πμ »

Δυστυχώς μετά από καμιά εικοσαριά 72άρια που έχω φτιάξει, ακόμα δεν έχω φτάσει ούτε αυτό το επίπεδο.Μήπως να το γυρίσω στα LEGO όπου τουλάχιστον δεν θα έχω απογοητεύσεις από κολήσεις,βαψίματα,τριψίματα,μασκαρίσματα και όλα τα άλλα εις -ατα?

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 11:42:14 πμ »
ʼσχετο (ή όχι και τόσο άσχετο...) Gkontog κάτι σε jet δεν έχεις; Έστω και από τα παλιά... Προσοχή: μη μου βγάλεις κανένα Me-262, καταλαβαίνεις τι εννοώ jet... Jet jetένιο, που να αρχίζει μάλλον από F-...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 11:32:04 μμ »
    Σοβαρα τωρα το τελευταιο δεν νομιζω να το πηρες σοβαρα...πλακα κανω.
Σοβαρά; Τι να πάρω στα σοβαρά; Με πείραξε κανείς να τον σκίσω; ::glossa:: Γιατί εγώ δε σηκώνω πολλά, με πονάει η μέση μου. ::glossa:: ::glossa::

Δυστυχώς μετά από καμιά εικοσαριά 72άρια που έχω φτιάξει, ακόμα δεν έχω φτάσει ούτε αυτό το επίπεδο.Μήπως να το γυρίσω στα LEGO όπου τουλάχιστον δεν θα έχω απογοητεύσεις από κολήσεις,βαψίματα,τριψίματα,μασκαρίσματα και όλα τα άλλα εις -ατα?
Ελα ρε, ψηλά το κεφάλι! Ρίξε φωτό να δούμε τι γίνετε και θα δεις που όλα θα στρώσουν. Εδώ έμαθα εγώ να μοντελάρω (χωρίς να αυτοτραυματίζομαι σωματικά και ψυχολογικά), εσύ δε θα μάθεις! Και μην ψαρώνεις με το επίπεδο, άμα τα δεις από κοντά θα λιώσεις στο γέλιο, άκου με και μένα...

ʼσχετο (ή όχι και τόσο άσχετο...) Gkontog κάτι σε jet δεν έχεις; Έστω και από τα παλιά... Προσοχή: μη μου βγάλεις κανένα Me-262, καταλαβαίνεις τι εννοώ jet... Jet jetένιο, που να αρχίζει μάλλον από F-...
Λοιπόν δεν έχω τζετ πλην αυτών των δύο στην 1/144, Revell και τα δύο, φτιαγμένα κάπου το 2001 αν θυμάμαι καλά :oops: Αστα να πάνε... Αν προσέξεις έχω κατεβάσει και τα flaps του Rafale, μιλά για ακραίες επεμβάσεις ::lol18:: Και φυσικά προηγήθηκε και σχετική έρευνα τρομάρα μου, αν δεις μέσα στο cockpit το HUD είναι πράσινο. Δεν είχα διαφανές χρώμα και αραίωσα πάρα πολύ Humbrol 80 αν θυμάμαι καλά και έβαψα το τζαμάκι (περίπου 40 χέρια...) το οποίο το είχα φιάξει από το κάλυμμα ενός κουτιού με σοκολατάκια (το οποίο αναγκάστηκα να αδειάσω για το καλό του χόμπυ ::eetsmakelijk:: ).

Ωραίες εποχές, με εξαγωγές κινητήρων gun metal και cockpit μαύρο, πίσσα, κατράμι και το F-117 μαύρο (Humbrol 33) σαν καλιακούδα στην 1/144. Αν μου μίλαγες τότε για scale effect θα ορκιζόμουνα πως είναι κάποιο κόλπο με σκάλες...

Πάντως δεν ήμουν εντελώς γκάου (τώρα είμαι! ), και τα δύο μοντελάκια στέκονται σωστά χάρη σε βαριδάκια που έφιαξα από μία παλιά ξύστρα που την έκοψα μικρά κομματάκια με μία λάμα σιδεροπρίονου. Και όχι, τελικά δε σφάχτηκα και συνέχισα να έχω 10 δάχτυλα στα μπροστινά μου πόδια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 11:39:33 μμ »
    Σοβαρα τωρα το τελευταιο δεν νομιζω να το πηρες σοβαρα...πλακα κανω.
Σοβαρά; Τι να πάρω στα σοβαρά; Με πείραξε κανείς να τον σκίσω; ::glossa:: Γιατί εγώ δε σηκώνω πολλά, με πονάει η μέση μου. ::glossa:: ::glossa::

Ελα ρε, ψηλά το κεφάλι! Ρίξε φωτό να δούμε τι γίνετε και θα δεις που όλα θα στρώσουν. Εδώ έμαθα εγώ να μοντελάρω (χωρίς να αυτοτραυματίζομαι σωματικά και ψυχολογικά), εσύ δε θα μάθεις! Και μην ψαρώνεις με το επίπεδο, άμα τα δεις από κοντά θα λιώσεις στο γέλιο, άκου με και μένα...

Λοιπόν δεν έχω τζετ πλην αυτών των δύο στην 1/144, Revell και τα δύο, φτιαγμένα κάπου το 2001 αν θυμάμαι καλά :oops: Αστα να πάνε... Αν προσέξεις έχω κατεβάσει και τα flaps του Rafale, μιλά για ακραίες επεμβάσεις ::lol18:: Και φυσικά προηγήθηκε και σχετική έρευνα τρομάρα μου, αν δεις μέσα στο cockpit το HUD είναι πράσινο. Δεν είχα διαφανές χρώμα και αραίωσα πάρα πολύ Humbrol 80 αν θυμάμαι καλά και έβαψα το τζαμάκι (περίπου 40 χέρια...) το οποίο το είχα φιάξει από το κάλυμμα ενός κουτιού με σοκολατάκια (το οποίο αναγκάστηκα να αδειάσω για το καλό του χόμπυ ::eetsmakelijk:: ).

Ωραίες εποχές, με εξαγωγές κινητήρων gun metal και cockpit μαύρο, πίσσα, κατράμι και το F-117 μαύρο (Humbrol 30) σαν καλιακούδα στην 1/144. Αν μου μίλαγες τότε για scale effect θα ορκιζόμουνα πως είναι κάποιο κόλπο με σκάλες...

Πάντως δεν ήμουν εντελώς γκάου (τώρα είμαι! ), και τα δύο μοντελάκια στέκονται σωστά χάρη σε βαριδάκια που έφιαξα από μία παλιά ξύστρα που την έκοψα μικρά κομματάκια με μία λάμα σιδεροπρίονου. Και όχι, τελικά δε σφάχτηκα και συνέχισα να έχω 10 δάχτυλα στα μπροστινά μου πόδια...

υποννοείς ότι έχεις και πίσω πόδια;;;!!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

..ορίστε !!!..τώρα σε πείραξα εγώ και άμα τολμάς ανέβα τον Νοέμβρη Θεσσαλονίκη να αναμετρηθουμε στο φαί!!! :mrgreen:..... ::salut::

πέρα απο την πλάκα σε πολύ καλή κατάσταση τα κρατάς τα παλιά σου μοντέλα ρε μπαγάσα!...ζηλεύω πολύ!!....

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2009, 09:08:02 πμ »
Ευχαριστώ για την απόκριση... Ειδικά το Rafale είναι πολύ δυνατό! Έχεις δει τελευταία τι βγάζει η Dragon στην κλίμακα της πασχαλίτσας, ε; Φοβερά κομμάτια - ειδικά σε F-18 έχει και φοβερά decals...

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2009, 06:56:33 μμ »
gkontog οι πρώτες σου δουλειές είναι πολύ (πάρα πολύ) πιο προσεγμένες από τις δικές μου πρώτες δουλειές!!!Κάπου στις αρχές του 90 κόλα logo στιγμής πινέλο και...άστα να πάνε!!!Θυμάμαι μια φορά κατασκευάζαμε δύο Α7 της ESCI στην 1:48 μαζί με ένα φιλαράκι μου (ρε γμτ μακάρι να είχα φώτο ειδικά απο αυτά τα δύο).Ένα σου λέω....Το decal με τα όργανα πτήσης κολημένο στα πλάγια του αεροσκάφους.....Δίπλα στο εθνόσημο....Το θεώρησα πολύ φυσικό να το κολλήσω εκεί.... και όταν εννοώ κολλήσω το εννοώ....Δεν μπήκα καν στον κόπο να το βρέξω στο νεράκι...εκεί με το χαρτάκι του κόλα uhu και πάνω στα πάνελς του κουρσάρου....χαχα!!!
Έχουν μείνει κάποια μοντέλα ακόμα από εκείνες τις ένδοξες εποχές!!!Αλλά ντρέπομαι να τα ποστάρω είναι το λιγότερο ελεεινά!!!
Το ένα έφαγε reset πριν μερικές μέρες και αυτή τη στιγμή είναι αποσυναρμολογημένο και δέχεται τις βελτιώσεις που έπρεπε να είχε δεχτεί το 1992 χαχαχαχα
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2009, 07:09:12 μμ »
μια χαρα ειναι τα μοντελακια σου γιωργη !!!που να εβλεπες τα δικα μου μπαζα,γυρω στο 80 που δεν εκοβα ουτε τα φλας και ουτε τα εβαφα,μεσα σε μια μερα ηταν ετοιμα!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2009, 12:59:31 πμ »
Μας δουλεύεις Γιώργο ή παίζεις με τον πόνο μας?

::glossa::

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2009, 09:50:27 μμ »
Γιώργο είσαι εκπληκτικός! Η βελτίωσή σου είναι απλά κατακόρυφη!!!

Tags: