Αποστολέας Θέμα: Πρόχειρη ξύλινη αποβάθρα σταθμού  (Αναγνώστηκε 3590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
Πρόχειρη ξύλινη αποβάθρα σταθμού
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 05:14:15 μμ »
Καλησπέρα σας

Έχω (η μάλλον θα)ξεκινήσω να φτιάχνω μία ξύλινη αποβάθρα σταθμού για να με εξυπηρετήσει στο σετ της Marklin to 29532 που έχω. Τελικά η μακέτα θα αργήσει λίγο (λόγο τροχαίου υλικού) και έτσι αρκούμαι στο σετ που έχω.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
Απ: Πρόχειρη ξύλινη αποβάθρα σταθμού
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:14:45 πμ »
Ακόμα τα ξύλα δεν έχουν έρθει (περιμένω και τα ξύλα της μακέτας), αλλά θα σας πω τι σκέφτομαι να κάνω. Ανα ενάμισι εκατοστό θα κάνω μικρές χαρακιές κατά μήκος και πλάτος, για να δώσουν την αίσθηση της πλάκας (όπως ο σταθμός των Αθηνών). Ανάμεσα στις χαρακιές θα βάψω μαύρο και μόλις στεγνώσει, θα περάσω διαλυτικό ανάμεσα για ξεθόριασμα και για παλαίωση. Για το υπόλοιπο ξύλο θα κάνω το ίδιο ακριβώς απλά θα τα κάνω πιο ανοιχτό το χρώμα.
Υ.Γ. Μπορεί να μπερδευτείτε. (Σίγουρα)
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 09:20:13 πμ »
Ό,τι ξύλο και να είναι μπορεί να "ποτίσει" και να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Θα σου πρότεινα να καλύψεις το ξύλο με φύλλο πλαστικού (στυρενίου) { Evergreen από Καλφάκη}, το οποίο είναι προ-χαραγμένο, να το βάψεις,να το παλαιώσεις και να το τοποθετήσεις.
Αυτό θα το κατεργαστείς καλύτερα.

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 01:06:20 μμ »
JIMMY.K

Εννοείς μήπως μελαμίνη;
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 02:16:43 μμ »
JIMMY.K

Εννοείς μήπως μελαμίνη;

Όχι,

εννοώ φύλλο στυρενίου.Της Evergreen συγκεκριμένα.Σκέψου ένα λευκό σαν Α4 πλαστικό φύλλο με πάχος από 0,1 έως 2,5 χιλ.

Δεν ξέρω εάν μπορείς να βρείς σκέτο φύλλο μελαμίνης και εάν αυτό κατεργάζεται.
Δεν είμαι επίσης σίγουρος εάν κάποιο MDF (ή άλλο ξύλλο) με επένδυση μελαμίνης μπορείς να το διαμορφώσεις.

Θα σε συμβούλευα να βρεις μερικά ρετάλια από κάποιο ξυλουργείο και να πειραματιστείς.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 02:26:37 μμ »
Την μελαμίνη την φτιάχνουν στα εργοστάσια και σου φέρνουν έτοιμα τα ξύλα.
Υ.Γ Ξυλουργείο έχει ένας θείος μου.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 04:19:09 μμ »
Ρώτησα τον θείο μου και μου είπε (επειδή έχει και ένα μαγαζί με διάφορα εργαλεία για ξύλα και μπογιές), ότι μπορώ να το κάνω αλλά με πολύ λίγη ποσότητα διαλυτικού.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2009, 09:03:42 μμ »
Ατυχία μεγάλη. Τι μεγάλη τεράστια. ::evil4:: ::077devil:: ::bristow::

Μας είχε χαλάσει το αυτοκίνητο στις διακοπές και σήμερα ξαναχάλασε. Σαν να μην έφταναν αυτά μου χάλασε και το τρενάκι. Δεν μου προχωράει. Θα πάω αύριο σε έναν συγγενή μου και θα γυρίσω την Πέμπτη.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 06:47:33 μμ »
Ημερολόγιο καταστρώματος. Ημέρα πρώτη...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 05:03:41 μμ »
Ό,τι ξύλο και να είναι μπορεί να "ποτίσει" και να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Θα σου πρότεινα να καλύψεις το ξύλο με φύλλο πλαστικού (στυρενίου) { Evergreen από Καλφάκη}, το οποίο είναι προ-χαραγμένο, να το βάψεις,να το παλαιώσεις και να το τοποθετήσεις.
Αυτό θα το κατεργαστείς καλύτερα.

Jimmy.k

Δυστυχώς παλεύω να βρω στον Καλφάκη φύλλα πλαστικού από την αρχή του έτους.Τι θα κάνω μαντέψτε.Παραγγελία θα κάνω από Plastruct που έχει και styrene και πολλές παραλλαγές και διαμορφώσεις που δεν διαθέτει η Evergreen.Στην τελευταία μάλιστα δεν έχει παραγγελία άμεση αλλά εμπλέκεται μια μεταφορική.Για να δούμε για να δούμε........

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 08:49:49 μμ »
Κώστα ,

Το έχω ψάξει και εγώ για την plastruct (με καταλόγους, τιμοκαταλόγους από το διαδίκτυο) για να φέρω υλικά απ' ευθείας από Αμερική ,διότι έχει μεγάλη ποικιλλία σε εξάγωνα rods (για παξιμάδια υπο κλίμακα) και σκάλες για το project που κάνω.

Κράτα μας ενήμερους για την έκβαση.

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 10:14:05 μμ »
Υπόψη οτι ο καλφάκης δεν είναι το μοναδικό μοντελιστικό κατάστημα που φέρνει φύλλα πλαστικού. (ʼστε που τα έχει και λίγο τσιμπημενα). Περαν τούτου, κάποια υλικά μπορεί να τα βρείτε σε καταστήματα ειδών χειροτεχνίας και γραφικών.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 06:57:31 πμ »
Καλημέρα.Ποιο άλλο μοντελιστικό κατάστημα διαθέτει φύλλα πλαστικού ( προσοχή όχι ABS ) Εvergreen ή κάτι άλλο να του κάνουμε καμμιά επίσκεψη;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 12:27:54 πμ »
Κώστα ,

Το έχω ψάξει και εγώ για την plastruct (με καταλόγους, τιμοκαταλόγους από το διαδίκτυο) για να φέρω υλικά απ' ευθείας από Αμερική ,διότι έχει μεγάλη ποικιλλία σε εξάγωνα rods (για παξιμάδια υπο κλίμακα) και σκάλες για το project που κάνω.

Κράτα μας ενήμερους για την έκβαση.

Jimmy.k

Λοιπόν στο θέμα της Plastruct.Παρήγγελα γύρω στις 14-15/9 3 φύλλα πλαστικού και κάποιες διαμορφώσεις,σκάλες,σωληνώσεις τετράγωνης διατομής κλπ συνολικού κόστους $38.50 ( 26.5 E περίπου ).Για ταχυδρομικά είχα 2 επιλογές: 1.Priority Mail International -  6 to 10 Days  -  $28.26 (ασφαλισμένα τα είδη) 2.First-Class Mail International -Time Varies -  $17.64 ( Χωρίς ασφάλιση ).Επέλεξα το 1 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και παρακολούθησα ιντερνετικά το πακέτο.Μπήκε Ελλάδα στις 29/9 έχοντας αναχωρήσει από το Λ.ʼντζελες στις 27/9.Στις 30 ήταν ταχυδρομείο αλλά οι ξύπνιοι δεν μου έστειλαν το χαρτάκι για το συστημένο παρά μόνο το φάκελο με το invoice.Τελικά αφού δεν περίμενα άλλο και την έψαξα λίγο το παρέλαβα στις 8/10 από το ταχυδρομείο φυσικά.Το καλύτερο είναι εδώ:"Οφείλετε 3 Ευρώ για τέλη παρουσίασης τελεωνείου".Παρόλο που ήδη είχα πληρώσει μεταφορικά στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή των ΕΛΤΑ.Όταν τους ρωτάς τι είναι αυτό δεν ξέρει κανένας και ο ένας κατηγορεί τον άλλο-δε φαίμε εμείς αλλά το τελωνείο κ.ο.κ.Τότε γιατί δεν είναι αναρτημένο στον κατάλογό σας; http://www.elta.gr/pricelist1.pdf Για να τα πάρουν κερατιάτικα αφού δεν μπορούν προς το παρόν ν' αυξήσουν τις τιμές.Φτου σας ρεζίλιδες.

Σε σχέση πάντως με την ποιότητα των πλαστικών της Plastruct και της Evergreen προτιμώ την δεύτερη.Δεν είναι τόσο γυαλιστερά όπως της πρώτης και φαίνονται να προέρχονται από καλύτερο υλικό και με καλύτερη επεξεργασία.Απλά δεν διαθέτει την ποικιλία της πρώτης.Πάντως έχω κάνει και παραγγελία σε Evergreen από κατάστημα δυστυχώς πάλι Αμερικής λόγω του ότι διέθετε και κάποια προιόντα που δεν έβρισκα αλλού.Επομένως άλλα 3 Ευρώ τζάμπα. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Μάλλον για γέλια είναι η Μπανανία.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 07:48:53 πμ »
Κώστα,

το ίδιο φαινόμενο με τα τρία ευρώ μου παρουσιάστηκε σε μία αποστολή (e-bay) από Καναδά, με την διαφορά ,ότι μου έφεραν τα ΕΛΤΑ το κουτί στον χώρο της εργασίας μου!
Με αυτόν τον τρόπο δικαιολόγησαν την χρέωση!!

Για την γυαλάδα του προιόντος -εις την οποία αναφέρεσαι- ,υπάρχει το ενδεχόμενο να έχεις παραγγείλει υλικό ABS  και όχι STYRENE (η εταιρεία σου δίνει αυτήν την επιλογή.

Να είσαι καλά,

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 08:29:04 πμ »
Παιδιά σχετικά με την χρέωση των 3 Ευρώ για τα "τέλη παρουσίασης τελεωνείου" ή δεν ξέρω πως αλλιώς ακριβώς τα λένε, είναι σχετικά καινούργιο "χαράτσι".  :evil:
Οτιδήποτε πλέον εκτός Ε.Ε. περνά μέσα από το τελωνείο και άσχετα αν στο "πιάσουν" ή όχι για να δασμολογηθεί κι επιβαρυνθεί με ΦΠΑ, πληρώνει αυτό το ποσό!!! Δηλαδή τα πάντα όλα!!!  :evil: :evil: :evil:

Πρόκειται για καινούργια απατεωνιά για να μαζεύουν λεφτά τα λαμόγια.  :evil: :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 10:11:25 μμ »
Κώστα,

το ίδιο φαινόμενο με τα τρία ευρώ μου παρουσιάστηκε σε μία αποστολή (e-bay) από Καναδά, με την διαφορά ,ότι μου έφεραν τα ΕΛΤΑ το κουτί στον χώρο της εργασίας μου!
Με αυτόν τον τρόπο δικαιολόγησαν την χρέωση!!

Για την γυαλάδα του προιόντος -εις την οποία αναφέρεσαι- ,υπάρχει το ενδεχόμενο να έχεις παραγγείλει υλικό ABS  και όχι STYRENE (η εταιρεία σου δίνει αυτήν την επιλογή.

Να είσαι καλά,

Jimmy.k

Καλησπέρα σε όλους.Βασικά παρήγγειλα όλους τους κωδικούς σε styrene , τώρα εάν βάλαν και ABS - που δεν το πιστεύω - θα φανεί όταν πάω για κόληση.Η γυαλάδα δεν είναι πολύ μεγάλη απλά λίγο πιο έντονη από της Evergreen.Για τα 3 Ευρώ , από μια αναζήτηση που έκανα στα φόρα , βρήκα ότι ισχύουν από τον περσινό Ιούλιο.Το θέμα είναι όμως ότι όσοι τα παράλαβαν στο χώρο τους δεν δώσαν μία.Μάλλον έπρεπε να λέγονται "Έξοδα παράστασης του δικαιούχου στα ΕΛΤΑ".Στο κάτω κάτω γι' αυτό ζητάνε τηλ. τα ιντερνετικά καταστήματα.Για να σε ειδοποιούν τα ΕΛΤΑ για την άφιξη του ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΥ πακέτου και το αν θα είσαι στο χώρο σου για να στο φέρουν.Προσοχή δεν αναφέρομαι σε κούριερ μόνο σε ΕΛΤΑ.
Σε ένα φίλο είπαν ότι τα δίνει γιατί ανοίχτηκε το πακέτο στο τελωνείο και το ξανακλείσαν ( Χρησιμοποίησαν επίχρυση ταινία συσκευασίας  ::angel_evil:: ).Δηλ. και κερατάς και δαρμένος.

Παιδιά σχετικά με την χρέωση των 3 Ευρώ για τα "τέλη παρουσίασης τελεωνείου" ή δεν ξέρω πως αλλιώς ακριβώς τα λένε, είναι σχετικά καινούργιο "χαράτσι".  :evil:
Οτιδήποτε πλέον εκτός Ε.Ε. περνά μέσα από το τελωνείο και άσχετα αν στο "πιάσουν" ή όχι για να δασμολογηθεί κι επιβαρυνθεί με ΦΠΑ, πληρώνει αυτό το ποσό!!! Δηλαδή τα πάντα όλα!!!  :evil: :evil: :evil:

Πρόκειται για καινούργια απατεωνιά για να μαζεύουν λεφτά τα λαμόγια.  :evil: :evil: :evil: :evil:

Συμβαίνει να τα ζητάνε ΜΟΝΟ για δέματα από Αμέρικα.Από Κίνα έρχονται όλα αέρα και δεν πληρώνεις.Σήμερα παρέλαβα κάποια πραγματάκια από Κίνα , πήρα το πακέτο κι έφυγα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 12:43:23 πμ »
Συμβαίνει να τα ζητάνε ΜΟΝΟ για δέματα από Αμέρικα.Από Κίνα έρχονται όλα αέρα και δεν πληρώνεις.Σήμερα παρέλαβα κάποια πραγματάκια από Κίνα , πήρα το πακέτο κι έφυγα.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Και εγώ δεν έχω πληρώσει ποτέ κερατιάτικα (3EUR) σε οτιδήποτε έχω φέρει από Κορέα, Χονκ Κόνγκ ή Ταιβανία παρά μόνο από την "Όμορφη Μεγάλη Αμερική" (που λεν και οι Τρύπες στο τραγούδι τους).  :evil: :shock: :x ::MP5::

Αποσυνδεδεμένος dimelsec

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ταμπουρια και αμφιαλη
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 01, 2010, 05:22:01 μμ »
σχετικα με την χρεωση των 3 ευρω ειναι η ελαχιστη χρεωση εκτελωνισμου προϊοντος μη προερχομενο απο την ε.ε αλά απο τριτη χωρα.
εαν η αποδειξη ξεπερνα τα 50 δολαρια και σου πιασουν το πακετο τοτε πληρωνεις πολύ περισσοτερα.γι αυτο το λογο να ζητατε στις παραγγελιες να μην βαζουν την αποδειξη στο πακετο και κυριως να μην κανουν αποστολη με ups για πιο γρηγορα γιατι το πακετο παει κατευθειαν στο τελωνειο του ελ.βενιζελος και εκει σε ταραζουν στην χρεωση κανονικα

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 23, 2010, 09:38:34 πμ »
Πάμε πάλι για το οφ τόπικ.  :oops: Τελικά είναι όπως σε πιάσουν.Παρέλαβα πριν από 1 εβδομάδα ένα κουτί από Σανγκάη και επειδή μάλλον τους φάνηκε μεγάλο !!!!!!!! ( περιείχε το Hobbyboss 1/72 Leopold και το BTR 52 German Locomotive 1/72 ) και παρόλο που έγραφε στο ινβόις 30 $ μόνο , πλέρωσα τα γνωστά 3 Ε.Σε ερώτηση μου γιατί πληρώνουμε πλέον και από Κίνα μου είπε ο υπάλληλος "ότι περνάει τελωνείο τα πληρώνεις".Το 2ο δέμα που πήρα την ίδια ακριβώς στιγμή ( είχα 2 παραγγελίες ) από την ίδια χώρα προέλευσης το πήρα τζάμπα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ρε τσιτ!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 23, 2010, 10:28:36 πμ »

Καρά-offtopic συνέχεια... ::sorry::
Από αυτά που γράφεις μάλλον θες να μας πείσεις , ότι υπάρχει ένα ανύπαρκτο κράτος νταβατζής, κωλοχανείο και χωρίς σύστημα,  το οποίο σε βαράει όπου βρει....Αίσχος...!
Σε λίγο θα μας πεις ,ότι υπάρχει κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, συνταξιούχοι μαϊμούδες, φοροφυγάδες και κλέφτες στο δημόσιο...
Ντρέπομαι για σένα....

Υ.Γ.Μήπως είναι καλή ιδέα να αγοράζουμε μοντέλα από το εξωτερικό μέσω offshore ? Να απευθύνουμε μία ερώτηση στους πολιτικούς που έχουν πείρα επί του θέματος?

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 23, 2010, 10:38:28 πμ »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tags: