Αποστολέας Θέμα: Lacquer Thinner αλλά απο τα Hondos  (Αναγνώστηκε 9626 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Lacquer Thinner αλλά απο τα Hondos
« στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 12:44:54 πμ »
Σήμερα στην καθιερωμένη αγγαρεία εεεεε βόλτα  :mrgreen: :mrgreen: στα Hondos Center με την σύζυγο, πρόσεξα οτι στο τμήμα με τα είδη νυχιών υπήρχε ενα μπουκαλάκι 150ml, τ' οποίο έγραφε επάνω Lacquer Thinner  :shock: :shock: :shock:  Η τιμή του "γελοία", μόλις 2,75 ευρώ....έτσι αποφάσισα να το πάρω και να δώ "τί παίζει"  :roll: :roll: :roll:
Ανοίγοντας το μυρίζει όπως πρπ εκείνο της Gunze αλλά λιγότερο έντονα......Πραγματικά τα Gunze τουλάχιστον τα αραίωνε τέλεια  8) 8) 8) 8) Σε Tamiya δεν δοκίμασα ακόμα  :roll: :roll: :roll:
 Αύριο θα ξαναπάω μιας και είχα δεί συσκευασία 500ml για καταστήματα πεντικιούρ-μανικιούρ  :wink: :wink: Το περιέργο είναι οτι λέει acetone free ενω δίπλα λέει moisture oil / retarder   :shock: :shock: :shock: :shock:
Αύριο θα "ανεβάσω" και φώτο του μπουκαλιού  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
Απ: Lacquer Thinner αλλά απο τα Hondos
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 01:39:05 πμ »
Ωραία .... !!!!!!!!!!

Μετά τις επισκέψεις μέχρι τώρα σε τμήματα οικιακών (παρκετίνη, αζαξ, σφουγγαράκια ....) τώρα θα πηγαίνουμε και στα είδη καλλυντικών  :lol: :lol: :lol:

Μετά πως να μην με .... "χώνει" η γυναίκα να κάνω τα ψώνια .....  ::haushalt_001::    :mrgreen: :mrgreen:

Μοντελισμέ μας κατέστρεψες ..... έχουμε πέσει τόσο χαμηλά  ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 09:03:32 πμ »
Σήμερα στην καθιερωμένη αγγαρεία εεεεε βόλτα  :mrgreen: :mrgreen: στα Hondos Center με την σύζυγο, πρόσεξα οτι στο τμήμα με τα είδη νυχιών υπήρχε ενα μπουκαλάκι 150ml, τ' οποίο έγραφε επάνω Lacquer Thinner  :shock: :shock: :shock:  Η τιμή του "γελοία", μόλις 2,75 ευρώ....έτσι αποφάσισα να το πάρω και να δώ "τί παίζει"  :roll: :roll: :roll:
Ανοίγοντας το μυρίζει όπως πρπ εκείνο της Gunze αλλά λιγότερο έντονα......Πραγματικά τα Gunze τουλάχιστον τα αραίωνε τέλεια  8) 8) 8) 8) Σε Tamiya δεν δοκίμασα ακόμα  :roll: :roll: :roll:
 Αύριο θα ξαναπάω μιας και είχα δεί συσκευασία 500ml για καταστήματα πεντικιούρ-μανικιούρ  :wink: :wink: Το περιέργο είναι οτι λέει acetone free ενω δίπλα λέει moisture oil / retarder   :shock: :shock: :shock: :shock:
Αύριο θα "ανεβάσω" και φώτο του μπουκαλιού  ::salut:: ::salut::

Για ανέβασε καμιά φωτό βρέ παλικάρι  ::icon_thumright::  ...και όπως λέει και ο Ni-Kos μισή ντροπή δική μας  :lol:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 09:15:41 πμ »
Ωραία ! Να δώσω παραγγελία στην γυναίκα μου :mrgreen:

Πάνο πώς το λένε αυτό το μπουκαλάκι?

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 11:27:56 πμ »
Tελικά μάθαμε πως λέγεται το όνομα του προϊόντος 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2009, 11:56:54 πμ »
Προχτες που εκανα μια βολτα στα Hondos στην Ομηρου δεν βρηκα τιποτε σχετικο με αυτα που αναφερονται παραπανω... ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::

Σε ποιο Hondos το ειδες ???

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2009, 12:49:49 πμ »
 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: 1000 sorry φίλοι μου αλλά το ξέχασα τελείως περι φώτο που υποσχέθηκα  ::mastigio::
ορίστε λοιπόν το μπουκάλι, είναι της φίρμας Peggy Sage και το αγόρασα απο το Hondos Center στο Florida Park (Θεσσαλονίκη)

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 03:38:50 μμ »
Για να παρο κανενα τηλ τον Θειο μου για να γεμισει τα καταστηματα με το υλικο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Εγω παντος βρηκα την λυση με αυτα απο τα σουπερ μαρκετ.Αλκοολη 70% και 93% για Tamiya - Gunze η οποια ειναι κατα γνωμη μου καλυτερα απο το Thinner Tamiya.
Τιμη κατω τον 2 ευρω.

Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 09:00:41 μμ »
Για να παρο κανενα τηλ τον Θειο μου για να γεμισει τα καταστηματα με το υλικο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Εγω παντος βρηκα την λυση με αυτα απο τα σουπερ μαρκετ.Αλκοολη 70% και 93% για Tamiya - Gunze η οποια ειναι κατα γνωμη μου καλυτερα απο το Thinner Tamiya.
Τιμη κατω τον 2 ευρω.

Αυτά τα αναμιγνύεις μαζί , μόνα τους το καθένα  με το χρώμα? Σε τί αναλογίες? Για δώσε οδηγίες...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 12:51:21 μμ »
Δημητρη περνεις οπιο θελεις  απο τα δυο,απλος το ενα εχει παραπανω αλκοολ.Τωρα εγω αναμιγνυω με το ματι και εμπειρια.Αλλα 2 προς 1 φτανει για να γινει δουλεια.Παρε και δοκιμασε και θα καταλαβεις τι διαφορα και κυριος με αερογραφο.Τα χρωματα δεν ξερω για πιο λογο δεν στεγνωνουν τοσο γρηγορα οταν ψεκαζεις,με αποτελεσμα να μην μπουκονη ο αερογραφος.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 08:50:38 πμ »
Ελήφθη.

Ευχαριστώ Τάσο :wink: ::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 11:25:06 πμ »
Δημητρη περνεις οπιο θελεις  απο τα δυο,απλος το ενα εχει παραπανω αλκοολ.Τωρα εγω αναμιγνυω με το ματι και εμπειρια.Αλλα 2 προς 1 φτανει για να γινει δουλεια.Παρε και δοκιμασε και θα καταλαβεις τι διαφορα και κυριος με αερογραφο.Τα χρωματα δεν ξερω για πιο λογο δεν στεγνωνουν τοσο γρηγορα οταν ψεκαζεις,με αποτελεσμα να μην μπουκονη ο αερογραφος.

Δηλαδη αναμυγνιεις 2 μερη αλκοολη 93% με 1 μερος αλκοολη 70%  ή το αντιστροφο ?

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 12:56:55 μμ »

Το αναμιγνύεις είτε με το ένα μπουκάλι είτε με το άλλο όποιο θέλεις.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 12:58:00 μμ »
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: 1000 sorry φίλοι μου αλλά το ξέχασα τελείως περι φώτο που υποσχέθηκα  ::mastigio::
ορίστε λοιπόν το μπουκάλι, είναι της φίρμας Peggy Sage και το αγόρασα απο το Hondos Center στο Florida Park (Θεσσαλονίκη)

Και που ακριβώς γράφει Laquer Thinner???

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 01:06:27 μμ »

Το αναμιγνύεις είτε με το ένα μπουκάλι είτε με το άλλο όποιο θέλεις.

Σ'ευχαριστω...κατανοητον... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2009, 01:25:13 μμ »
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: 1000 sorry φίλοι μου αλλά το ξέχασα τελείως περι φώτο που υποσχέθηκα  ::mastigio::

Και που ακριβώς γράφει Laquer Thinner???
Τα τέκνα του πλοιάρχου Γκράντ τα είχες διαβάσει όταν ήσουν μικρός  :?: :?: Σε όλες τις γλώσσες εκτός από τα αγγλικά, αναφέρει οτι είναι διαλυτικό, στα δε αγγλικά αναφέρει οτι είναι για λάκες. Επιπλέον παίρνεις σαν bonus τις πρωτεϊνες μεταξοσκώληκα που θα κάνουν πιό απαλά τα μοντέλα σου. Μιά δοκιμή θα σε πείσει..

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 02:52:00 μμ »
...Και για να μην υποτιμούμε τον Hondos, εκτός από διαλυτικά έχει και το πιο απίθανο σετ για στοκάρισμα: υλικό γεμίσματος ψεύτικων νυχιών. Είναι σε 2 μέρη, ακρυλικό υγρό (κάτι σαν kicker) και σκόνη. Μάλιστα βάζουνε και λίμα στο σετάκι  ::icon_thumright::
Παίρνεις μια σταγόνα υγρό με το πινέλο, βουτάς στη σκόνη να σηκώσει μια μπαλίτσα και στοκάρεις. Είναι ρευστό για 1-2 λεπτά (αρκετά για τοποθέτηση - στρώσιμο) και μετά στεγνώνει χωρίς να χάνει όγκο και χωρίς να αφήνει κενά όπως πολλοί στόκοι. Εννοείται η γύρω περιοχή μασκαρισμένη - την έχω πατήσει και λιμάριζα με τις ώρες γιατί είναι διαφανές και κάθεται πολύ γερά στο πλαστικό (το άτιμο).
Το βασικό πλεονέκτημα: λιμάρεις - τρίβεις - γυαλίζεις άφοβα, όχι σαν ένα στόκο της Humbrol που έχω και φεύγει σε κομμάτια  :evil:
Το βασικό μειονέκτημα: μυρωδιά έντονη και χαρακτηριστική, το πρόβλημα λύνεται με μάσκα (ή αν τη βρίσκετε με αναθυμιάσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα).

Προσωπικά το προτιμώ για μεγάλα σε μήκος κενά εφαρμογής (π.χ. ανάμεσα σε άτρακτο και πτέρυγες για αεροσκάφη, ή ανάμεσα σε κατάστρωμα και σκάφος για πλοία - το δεύτερο βέβαια καλύτερα να μην υπάρχει γιατί γίνεται της κολάσεως στο masking και είναι επικίνδυνο στο γυάλισμα). Για τα μικρά κενά, το έχω γυρίσει σε gel κυανοακρυλική μέχρι νεωτέρας...
Αν ενδιαφέρεστε να ανεβάσω και φωτό με το σετάκι - τη χρήση - αποτελέσματα.

Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 04:22:18 μμ »
Καλο ακουγεται Indy για βαλε μια φωτο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 04:32:30 μμ »
DIM57 ->
Ευχαρίστως μάστορα, λίγη υπομονή να σχολάσω (αργά το βράδυ θα πάμε δλδ γμτ υποχρεώσεις μου)  ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 12:00:22 πμ »
Λοιπόν αρχίζουμε χωρίς πολλά λόγια. Το πακέτο συσκευασμένο (η μάρκα μπορεί να μην είναι ίδια, φαντάζομαι έχει κι άλλους προμηθευτές ο Hondos):

Αυτά που θα χρειαστούμε (λίμα και πινέλο του Hondou στο τέρμα αριστερά κρίνονται... out of scale...)

Το πειραματόζωο (προϊστορικό κακοφτιαγμένο άβαφτο Zero της Matchbox, εγώ το κατάντησα έτσι πολύυυυυ παλιά).

Αμάν τι είναι αυτό? ΚΕΝΟ μεταξύ ατράκτου και πτέρυγας? Θα μασκάρουμε και θα γεμίσουμε  ::icon_thumright::
Μάσκα λοιπόν στο Zero, μάσκα για τον Indy (με βελάκι πάνω μέρους για χαζούς όπως εγώ) και έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Θα γεμίσουμε την περιοχή που μασκάραμε, για να έχουμε μετά σύγκριση με το εναπομείναν κενό.

Αναμείνατε για το επόμενο post με τη διαδικασία. Πρέπει να μου φυτρώσει 3ο χέρι για να φωτογραφίζω  :shock:
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 12:38:52 πμ »
Και πάμε στο ζουμί. Βουτάμε το πινέλο και παίρνουμε ακρυλικό υγρό (όχι να κολυμπάει ε)...

Μετά το βουτάμε στη σκόνη όπως είναι, οπότε κολλάει στο πινέλο μια μικρή μπαλίτσα ρευστοποιούμενης σκόνης.

Το περνάμε στο κενό του μοντέλου. Αν δείχνει να στεγνώνει πρόωρα ή να υπάρχουν κομμάτια σκόνης που δεν υγροποιήθηκαν, βουτάμε ξανά στο υγρό και το δουλεύουμε μέχρι να γεμίσει όπως θέλουμε.

Με μια μικρή σπάτουλα ή άλλο βολικό εργαλείο ή ακόμα και με το χέρι, στρώνουμε το γέμισμα να έρθει "πρόσωπο" με την ταινία μασκαρίσματος.

ΠΡΙΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ αφαιρούμε την μάσκα (αλλιώς θα κολλήσει κι αυτή με το υλικό και τζίφος). Καθαρίζουμε το πινέλο με το ακρυλικό υγρό, είτε με ασετόν (ξεβαφτικό νυχιών) που είναι και πιο οικονομικό... και φυσικά το πινέλο περιορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε αυτή την αποστολή πλέον  8)

Και τώρα αράζουμε και περιμένουμε να στεγνώσει/ξεραθεί (δεν θέλει πολύ). Συνέχεια και το τέλος στο επόμενο επεισόδιο  :mrgreen:
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 01:22:50 πμ »
Και μόλις είδα το link Εισαγωγής Εικόνας, οπότε δεν περιοριζόμαστε πλέον στις μικρογραφίες του photobucket (είπαμε, κουβαλάω και αρκετή βλακεία) :evil:

Μετά από πρόχειρο ελαφρύ λιμάρισμα, τρίψιμο με 800άρι γυαλόχαρτο και γυάλισμα με υγρό 1200άρι, φαίνεται πλέον υποφερτό (αρκεί να μην κοιτάτε τις υπόλοιπες επιφάνειες φυσικά...)

...και η καθιερωμένη δοκιμή με ασημένιο 11 Humbrol. Για να δούμε...

Φυσικά βιάστηκα στο τρίψιμο και είναι λίγο ψηλότερα ακόμα, αλλά γεγονός είναι ότι γέμισε χωρίς ατέλειες (κάτι τρυπούλες κοντά στη δεξαμενή διορθώνονται άμεσα με gel κυανοακρυλική). Ένας αξιοπρεπής συνάδελφος θα τελείωνε τη δουλειά σε μισή ώρα maximum και σαφώς καθαρότερα από μένα πιστεύω. Τιμή προϊόντος, αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 7 ευρώ. Ευκολία χρήσης (για μένα) πολλαπλά μεγαλύτερη του κλασικού στόκου.

Cheers ::kerasma::

Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 09:37:18 μμ »
ευχαριστουμε για την ενημερωση Γιαννη ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 10:50:21 μμ »
DIM57 ->
No problemo Master, στη διάθεσή σας ::salut::

Everybody ->
Παιδιά αν δεν φαίνονται καλά οι εικόνες στα 2 πρώτα posts εγώ φταίω, πλακώθηκα να τα στείλω με δανεική κάμερα και after midnight και δεν είδα το σωστό link για upload ο γκάβακας :roll: Αν χρειάζεται ξαναγράφω ένα συνοπτικό postaki μόνο με τις φωτό και μονολεκτικές λεζάντες.

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 12:19:50 πμ »
OK τελικά έμαθα να κάνω edit στα προηγούμενα posts και γλιτώσαμε από το photobucket. Παναπεί οι φωτό είναι πλέον στο επαρκές μέγεθος. Enjoy :mrgreen:

Γ.
Qui tangit frangatur

Tags: