Αποστολέας Θέμα: Shopwith F1 Camel από την Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 2626 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Shopwith F1 Camel από την Revell 1/72
« στις: Αυγούστου 28, 2009, 12:47:27 μμ »
Φίλοι μου όπως σας είχα πεί σχεδόν παράλληλα με το άθλιο Hurry άρχισα και την κατασκευή αυτού του μικρούλικου διπλάνου από την Revell κατά παραγγελία του κολλητού μου.Που το είχε στο κουτί του για χρόνια.
Αυτή τη στιγμή είμαι στη φάση που περνάω τα συρματόσχοινα από ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό.
Λίγα λόγια για το μοντελάκι.Σε γενικές γραμμές η κατασκευή του ήταν σχετικά απλή ήθελε βέβαια αρκετή προσοχή στα λεπτά πλαστικά μέρη που αναπαριστούν τις ξύλινες δοκούς στήριξης των πτερύγων καθώς και αυτές των τροχών όπως επίσης τα ουραία τμήματα (οριζόντιο και κάθετο σταθερό) καθότι το πλαστικό είναι πολύ λεπτό και σπάει πολύ εύκολα!
Ήθελε το στοκαρισματάκι του σε αρκετά σημεία (το κιτάκι πρέπει να είναι παλιό καλούπι).
Παρόλο το μικροσκοπικό μέγεθος του μπορώ να πώ ότι με ταλαιπώρησε ελάχιστα σε σχέση με το Hurry και γενικά η κατασκευή του είναι πολύ ευχάριστη  αν και τα μάτια μου έχουν πεταχτεί έξω προκειμένου να φτιάχνω αυτές τις μικρές λεπτομερειούλες.Τα χρώματα κλασσικά είναι της Humbrol ψεκασμένα με τον αγαπημένο μου πλέον badger 150.
Μετά τα συρματόσχοινα θα ακολουθήσει ένα τελευταίο ρετουσάρισμα με πολύ λεπτό πινέλο και μετά βερνικάκι.Κατόπιν θα περάσουμε στο αγαπημένο μου στάδιο τα Decals  8) 8)
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Αυτά...Όπως πάντα κάθε σχόλιο απαραίτητο!!!!Να προσθέσω ότι στις πτέρυγες εφάρμοσα μια τεχνική ψεκασμού με λεπτές πολύ λεπτές στρώσεις θέλοντας να δημιουργήσω διάφορες τονικότητες του ιδίου χρώματος.
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
Απ: Shopwith F1 Camel από την Revell 1:72
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 04:23:29 μμ »
Παίδες συνεχίζω με νέα από το κατασκευαστικό μέτωπο.Το καμελάκι προχωράει μια χαρά πριν από δύο μέρες ψεκάστηκε με Future και περιμένω να στεγνώσει καλά ίσως σήμερα περάσω στην αγαπημένη μου φάση των decals!!!(Εδώ  γελάμε)

Θα κάνω μια παρένθεση και θα μιλήσω λίγο για το pledge with future είναι καταπληκτικό!!!!Παράλληλα με το καμελάκι δουλεύω και κάτι άλλο θα το ποστάρω προσεχώς πιο πολύ σαν πεδίο δοκιμών καινούργιων υλικών και τεχνικών που έχασα αυτά τα 3 χρόνια της απραξίας μου!Απίστευτο τόσο στα διάφανα πλαστικά (καλύπτρες) δίνει τέτοια γυαλάδα!!!!
Τεσπά τέρμα στο off topic!

Θα ποστάρω ελπίζω αυτές τις μέρες φώτο από τον μικρό μου!!!
Εδώ θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται να αρχίσω κάποια σοβαρή δουλειά ακόμα γιατί δεν αισθάνομαι έτοιμος!!Αλλά όταν θα αρχίσω αυτή θα είναι μια δουλειά που έχω αφήσει εδώ και τρία χρόνια...(το όνομα αυτής οι πιο παλιοί μάλλον θα το θυμούνται αλλά για τους νεότερους ακούει στο όνομα bf-109 g6 late 1:24 από την trumpeter)
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 03:13:05 μμ »
Φίλοι μου βρίσκομαι στην φάση τοποθέτησης των χαλκομανιών! Καμία σχέση με αυτές του Hurry!Πόσος καιρός πέρασε αλήθεια από τότε που είχα να δω τόσο καλής ποιότητας χαλκομανίες!
Η όλη δουλειά έγινε ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη με την βοήθεια των Mr Mark setter και Mr Mark softer!
Παραθέτω μερικές φώτο.
Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.
Μετά το πέρας της χαλκομανίας θα γίνουν κάποιες τελικές μικρο διορθώσεις με πολύ λεπτό πινελάκι και θα σφραγιστούν όλα με αυτό το καταπληκτικό υγρό που λέγεται Future!!
Αν και αυτό που καταλαβαίνω από αυτήν την κλίμακα είναι ότι θέλω έναν μεγεθυντικό φακό καθότι οι λεπτομέρειες δεν μπορείς να τις διορθώσεις ή ακόμα και να τις διακρίνεις καθαρά με γυμνό μάτι! 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 03:23:15 μμ »
Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά.......καλό τελείωμα φίλε και ελπίζω να βρήκες χώρο στο ράφι! :mrgreen:

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 03:38:36 μμ »
 :lol: :lol:
Σ'ευχαριστώ πολύ αλλά το πρόβλημα θα κλιθεί να το αντιμετωπίσει ο κολλητός μου γιατί το μοντελάκι είναι παραγγελία!!Το είχε χρόνια στο κουτάκι του μέχρι που το πίρε το μάτι μου.Μου ρώτησε αν μπορώ να του το φτιάξω!Όπως είναι φυσικό του είπα ναι! 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 04:23:05 μμ »
Τελικά πολυ ωραίο βγήκε το μικρούλη Δημήτρη, μπράβο.  ::salut:: Το pledge βοήθησε στην τοποθέτηση των χαλκομανιών? Περιμένω και τα αποτελέσματα μετά από το wash!!!
ʼξιος, άξιος, αντε και σε ανώτερα μοντέλα, του ύψου σου :D :D
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 04:43:00 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά! Καλή συνέχεια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 04:43:40 μμ »
Ομορφο μοντελακι και παρα πολυ καλη δουλεια. ::eusa_clap::
Μπραβο. ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 05:29:07 μμ »
Παίδες ευχαριστώ για καλά σας λόγια αν και είναι η δεύτερη φορά που κατασκευάζω διπλάνο (η πρώτη ήταν πριν από σχεδόν 12 χρόνια) μπορώ να πω ότι έβγαλα πολλά συμπεράσματα γύρω απο την κατασκευή του,που θα με βοηθήσουν σίγουρα να βελτιώσω τις τεχνικές μου!(τουτέστιν θα επανέλθω και με τρίτο διπλάνο στο μέλλον χεχε)

Γιάννη το future είναι απλά καταπληκτικό βοήθημα
Πρώτον γιατί δίνει μια απίστευτη γυαλάδα που δένει με τις χαλκομανίες (φαντάζομαι όταν θα σφραγιστούν θα φαίνονται ακόμα καλήτερα)
Δεύτερον το future καλύπτει αρκετές μικρό ατέλειες πού έγιναν επειδή δεν είχα μεγεθυντικό φακό (τις υπόλοιπες θα τις διορθώσω με πολύ λεπτό πινελάκι πριν τα σφραγίσω όλα με future)
Τρίτον επειδή ψεκάζεται πολύ εύκολα και καθαρίζεται ακόμα ευκολότερα!!!

Μια παρατήρηση όσον αφορά τις ξύλινες επιφάνειες και πώς θα μπορούσα να τις αναπαραστήσω καλύτερα έχετε καμιά ιδέα?Σκεπτόμουν (αν και είναι λίγο αργά) να παίξω με λάδια και το συνδυάσω με wash αλλά δεν είμαι και σίγουρος! είναι που είναι σκατουλάκι !!!
Επίσης 8α ήθελα να ρωτήσω αν κάνω wash με λάδια διαλυμένα σε white spirit λέτε να μου διαβρώσουν το future??Το ίδιο επίσης θα ήθελα να μου πείτε και για το mat βερνίκι που θα κλείσει τα πάντα στο τέλος να είναι και αυτό ακρυλικό ή δεν πειράζει να βάλω enamel ματ βερνίκι?
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 10:39:56 μμ »
Ένα μικρό update τελείωσε το decaling έγιναν κάποιες διορθώσεις και τέλος σφραγίστηκε όλο με future θα το αφήσω 3-4 μέρες να στεγνώσει και μετά πάμε για Wash!
Click to see the original size. Click to see the original size.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 10:53:05 μμ »
Spoiler (hover to show)

Πώς τα φτιάχνεις αυτά τα μικροσκοπικά ρε φίλε, ήθελα να 'ξερα!!!

Πολύ όμορφο πάντως το καμηλάκι! :)  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Four-Z3ro

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα (Νέα Σμύρνη)
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 11:22:42 μμ »
Πολύ καλό. Μου άρεσε πάρα πολυ !!!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Σήμερα ειδικά έψαχνα το forum για θέματα διπλάνων !!!

Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα Roland C-1 1/72 (Heller) που θα ήθελα να το φτιάξω, έτσι χωρίς πολλές λεπτομέρειες αλλά έτσι για 'Mini Project'. :D
Και επειδή το πιλοτήριο του Heller είναι άδειο... και χρειάζεται δουλειά, θα κάνω την ερώτηση για να πάρω μιά ιδέα για το τι και πως.
Αλήθεια, πόση λεπτομέρεια έχεις στο πιλοτήριο του CAMEL?
Υπάρχει Φωτό ?

Παρεπιπτόντως, η τεχνική σου στις πτέρυγες φαίνεται στις φωτό και του πάει πολύ !!!
Carpe Diem | Memento Mori

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 11:38:35 μμ »
Πολυ ομορφο μπραβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 03:16:14 πμ »
Παίδες ευχαριστώ πολύ!
Νάσε χαχαχαχαχα καλό!!!

Four-Z3ro  Το πιλοτήριο είναι εντελώς άδειο φίλε μου μόνο μια φιγούρα ενός ταλαίπωρου πιλότου το γεμίζει.Δεν ήθελα καν να μπω στον κόπο να σκρατσάρω το πιλοτήριο έλεος!!!Είπαμε μου αρέσει ο μοντελίσμος αλλά όχι να σκρατσάρω στην 1:72 την θέλω την όραση μου!!!χαχαχαχα

FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 12:05:10 μμ »
Περιμένοντας να στεγνώσουν τα λάδια που έβαλα για να απεικονίσω το τις ξύλινες επιφάνειες του camel...Τώρα τρεις μέρες δεν έχουν στεγνώσει!!!Θα τα αφήσω όλη τη βδομάδα!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 04:01:04 μμ »
Περιμένοντας να στεγνώσουν τα λάδια που έβαλα για να απεικονίσω το τις ξύλινες επιφάνειες του camel...Τώρα τρεις μέρες δεν έχουν στεγνώσει!!!Θα τα αφήσω όλη τη βδομάδα!
Φίλε βάλτω κάτω από λάμπα να στεγνώσει πιό γρήγορα.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:34:35 μμ »
Επιτέλους τέλος.
Πάει και αυτό το μοντελάκι!Αύριο θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Μπορώ να πώ ότι απόλαυσα την κατασκευή αυτού του μικροσκοπικού διπλάνου.Έμαθα αρκετά πράγματα για το πως μπορώ να κατασκευάσω διπλάνα και θα επανέλθω στο μέλλον!
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:50:14 μμ »
Φίλε μου τέλειο το μικρούλι, ΄΄κουκλί΄΄, για να χρησιμοποιήσω μια από τις εκφράσεις σου. Και εις ΄΄ανώτερα΄΄, άντε γιατί από ότι ακούω σε περιμένει ένα 24άρη... :D :D ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Tags: