Αποστολέας Θέμα: Revell Audi R8  (Αναγνώστηκε 11237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
Revell Audi R8
« στις: Ιουλίου 31, 2009, 10:02:31 μμ »
Ένα από τα αγαπημένα μου σπορ αυτοκίνητα.Είπα να το πιάσω αν και κλασσικα φοβάμαι το βάψιμο του αμαξώματος.(Βλ. σκόνη...)

Αρχικά ασχολήθηκα με τον κινητήρα αν και σαν μεσομήχανο που είναι δεν θα φαίνονται και πολλά εκτός από τις εισαγωγές αέρα.Επίσης ούτε απο την μετάδοση κίνησης φαίνονται και πολλά εκτός απο κάποιες θυρίδες πρόσβασης που έχει το σασί για το μπροστινό διαφορικό και για τον καθρέφτη της μηχανής.Τα υπέρ του κιτ είναι πως αποτελείται από πολυ απλά κομμάτια που εφαρμόζουν σχεδόν όλα θυληκωτά σε υποδοχές.Ακόμα και στα εσωτερικά των πορτών υπάρχουν οπές που κουμπώνουν σε κάποιους οδηγούς του ταμπλώ κι έτσι η συναρμολόγηση είναι απλή και δύσκολα οδηγεί σε αποκλίσεις.Έχει πολύ όμορφα ζαντολάστιχα και αρκετά λεπτομερή δισκόφρενα.Επίσης στον χώρο του κινητήρα πολλά σημεία ειναι ανθρακονημάτινα τα οποία δίνονται σε χαλκομανίες,καθώς και τα λογότυπα πάνω στο κάλυμμα της πολυπετάλουδης εισαγωγής του.Τέλος δίνεται και μια ενδιαφέρουσα σίτα η οποία δεν έχω ψάξει για που προορίζεται.Θα το μάθουμε στην συνέχεια...

Οι φωτό έιναι αρκετά κακής ποιότητας λόγω ατυχήματος με το φωτιστικό του μοντελιστικού μου τραπεζιού (ψιλοέσπασε η λάμπα),αλλά θα βάλω και καλύτερες.Επίσης σίγουρα θα δείτε στον κινητήρα πινελιές που ξέφυγαν αλλά δεν θα τις διορθώσω όλες γιατί ελάχιστα μέρη θα φαίνονται στο τέλος.

Το εσωτερικό το ψέκασα απλώς με ένα μαύρο ματ για την ώρα.

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος Mikanatofsky

• Alea Jacta Est (ο κύβος ερρίφθη,και καλά)
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ο τρελών (δηλαδή εγώ) νικά...yeehaaaaaaaaaa
Απ: Revell Audi R8
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 01, 2009, 12:24:27 πμ »
Πολύ ωραίο speedy,καλά πάει!Ο κινητήρας και το σαλόνι είναι κάτι παραπάνω από άψογα!!!
A' MAK ή 505 Τ Π/Ν...
Εκεί θα πάω...γιατί στο Πανεπιστήμιο...αποκλείεται!!!!!!
Παρακαλώ...όσοι είστε αρκετά σαλεμένοι, όπως εγώ, ελάτε να γίνουμε μόνιμοι στις Ειδικές δυνάμεις...
κΑΝΑΤέΑΣ ΜιΧαΗλ

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2009, 12:41:25 πμ »
Ευχαριστώ.Δεν μου λες και το όνομα σου μιας και τα λέμε συχνά?Το εσωτερικό θα γίνει κάπως έτσι

Αν και θα το προτιμούσα σε μπεζ-μαύρο,προτιμώ όμως να μην μπλέξω με διχρωμίες και ταλαιπωρηθώ άδικα.Εξωτερικό χρώμα ασημί η άσπρο?Τι λες?

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 01, 2009, 01:25:02 πμ »
καλη αρχή γιαννη....... αντε ...και μην τρελενεσαι......σιγα σιγα ολα θα γινουν στο βαψιμο...οσο για σκονη...... παρε ενα πλαστικο κιβωτιο...η ενα μεγαλο ταπερ.....
αντι για χυμα....... να το βαλεις εκει να στεγνωσει σιγα σιγα...... αναποδα το ταπερ..... με κενο απο κατω.... και κατα το βαψιμο στο μπανιο........ εχει την λιγοτερη σκονη.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2009, 02:07:23 πμ »
Θα δούμε Δημήτρη.Αυτή η ρημάδα η σκόνη είναι παντού.Να σου πω θυμάσαι για την σίτα που βλέπαμε και δεν ξέραμε που πάει?Τελικά δεν πάει κάπου ως κομμάτι της κατασκευής μιας και οι γρίλιες ουδεμία σχέση με σίτα έχουν στο πραγματικό αυτοκίνητο.Μήπως τη δίνει για να βάψεις τα ανθρακονήματα?Κάπου το είχε πάρει το μάτι μου ως τεχνική με κάτι ανάλογο...

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 01, 2009, 02:30:39 πμ »
οχι καμια σχεση..... κρατα την ειναι τρομερα χρησιμη...

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 01, 2009, 01:18:50 μμ »
Οντως παει πολυ καλα.Επετρεψε μου μια παρατηρηση:Δεν ξερω αν φταιει το φλας της μηχανης,αλλα οι ζαντες φαινεται να γυαλιζουν υπερβολικα.
Οι Γερμανικες πινακιδες ανηκουν σε αυτο το αυτοκινητο:
http://www.vivagoal.com/images/wallpapers/audi-r8-3.jpg.
Προσωπικα θα προτεινα σαν εξωτερικο χρωμα αυτο το υπεροχο πορτοκαλι:
http://www.vivagoal.com/images/wallpapers/audi-r8-2.jpg
http://www.vivagoal.com/images/wallpapers/Audi_R8_9.jpg
Καλη συνεχεια ::icon_thumright::
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 01, 2009, 01:46:50 μμ »
Οντως παει πολυ καλα.Επετρεψε μου μια παρατηρηση:Δεν ξερω αν φταιει το φλας της μηχανης,αλλα οι ζαντες φαινεται να γυαλιζουν υπερβολικα.

Φίλε μου οι σύνδεσμοι που παρέθεσες δεν είναι προσβάσιμοι.Για τις ζάντες έχεις δίκιο μιας και είναι νίκελ.Πάντως επειδή οι ακτίνες δεν είναι πολύ φαρδιές δεν είναι και τόσο ''χτυπητές'' στο μάτι,και ίσως αν τις βάψω να ''πνιιγούν''.Νομίζω πως θα τις αφήσω έτσι αν και στο πραγματικό δεν είναι νίκελ.Βλέποντας και κάνοντας βασικά  ::painting::

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 01, 2009, 01:50:00 μμ »
Υ.Γ το πορτοκαλί που λες είναι πολύ καλό και σίγουρα θα κάνει τρομερή αντίθεση με τα μαύρα πλαστικά και τα ανθρακονήματα του εσωτερικού και του κινητήρα.Θα το σκεφτώ σοβαρά ως εκδοχή  :wink:

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 01, 2009, 03:40:36 μμ »
Φιλε μου δοκιμασε βαζοντας στο Google εικονες,audi r8.Ειναι οι τελευταιες φωτο στην πρωτη σελιδα που θα ανοιξει.Πραγματικα αξιζει να τις δεις.Το πορτοκαλι δεν ειναι ακριβως πορτοκαλι αλλα μαλλον εχει και μια "ιδεα" κοκκινο και ειναι πανεμορφο,και πιστευω πολυ πιο ενδιαφερον απο τα λιγο-πολυ συνηθισμενα ασημι,ασπρα και μαυρα R8.
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 01, 2009, 04:16:06 μμ »
Ευχαριστώ.Δεν μου λες και το όνομα σου μιας και τα λέμε συχνά?Το εσωτερικό θα γίνει κάπως έτσι

(Image removed from quote.)

Αν και θα το προτιμούσα σε μπεζ-μαύρο,προτιμώ όμως να μην μπλέξω με διχρωμίες και ταλαιπωρηθώ άδικα.Εξωτερικό χρώμα ασημί η άσπρο?Τι λες?

Το όνομα μου είναι Μιχάλης,το Mikanatofsky βγαίνει από το Μιχάλης Κανατάς,τώρα το -ofsky είναι μία κατάληξη που μου αρέσει!!!!
Οσον αφορά το χρώμα,εγώ θα πρότεινα άσπρο,είναι πιο ωραίο κατά την γνώμη μου... ::icon_thumright::
A' MAK ή 505 Τ Π/Ν...
Παρακαλώ...όσοι είστε αρκετά σαλεμένοι, όπως εγώ, ελάτε να γίνουμε μόνιμοι στις Ειδικές δυνάμεις...
κΑΝΑΤέΑΣ ΜιΧαΗλ

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 01, 2009, 05:58:11 μμ »
Φιλε μου δοκιμασε βαζοντας στο Google εικονες,audi r8.Ειναι οι τελευταιες φωτο στην πρωτη σελιδα που θα ανοιξει.Πραγματικα αξιζει να τις δεις.Το πορτοκαλι δεν ειναι ακριβως πορτοκαλι αλλα μαλλον εχει και μια "ιδεα" κοκκινο και ειναι πανεμορφο,και πιστευω πολυ πιο ενδιαφερον απο τα λιγο-πολυ συνηθισμενα ασημι,ασπρα και μαυρα R8.
Ναι το έψαξα και σου είπα πως μου αρέσει πάρα πολύ.Πάντως είμαι μεταξύ άσπρου και πορτοκαλί.Γνώμη μου πως το άσπρο θα του πήγαινε περισσότερο μιας και το πορτοκαλί το έχουμε συνηθίσει σε αμερικάνικες μαούνες (εξαιρείται το Focus ST) και γενικότερα σε Audi δεν μου κάθεται καλά ένα τόσο έντονο χρώμα.Θα δούμε στην πορεία...

Το όνομα μου είναι Μιχάλης,το Mikanatofsky βγαίνει από το Μιχάλης Κανατάς,τώρα το -ofsky είναι μία κατάληξη που μου αρέσει!!!!
Οσον αφορά το χρώμα,εγώ θα πρότεινα άσπρο,είναι πιο ωραίο κατά την γνώμη μου... ::icon_thumright::
Ρε φίλε με την καμία δεν πήγε το μυαλό μου στο Mιχάλης Κανατάς λόγω ofsky.Πετυχημένο πάντως,καλό.Αρκεί να ξέρεις την απάντηση.Χάρηκα Γιάννης.

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 01, 2009, 06:14:11 μμ »
πολύ όμορφο αμάξι....άντε καλή συνέχεια...... ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 01, 2009, 09:22:28 μμ »
Είπα να συνεχίσω με το εσωτερικό σήμερα.Βασιζόμενος σε αυτήν την φωτό και για να σπάσω την μονοτονία ενός μονόχρωμου εσωτερικού με εύκολο τρόπο,

Έβαψα τα τμήματα των πάνελ στις πόρτες και τα καθίσματα με ένα μπορντώ (semi-mat 337) γιατί το κόκκινο θα παραχτύπαγε σε ένα μοντέλο έντονα.Βέβαια τα πάνελ του μοντέλου μ αυτά στην φωτό ουδεμία σχέση έχουν (ηχεία σε ψηλότερη θέση) πάντως έχουμε ακόμα το βάψιμο των χειρολαβών και των ηχείων.Αυτά για τώρα...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 01, 2009, 10:44:15 μμ »
Johnny,πολύ ωραίο το εσωτερικό της πόρτας!!!Και στο κάθισμα κάθισε τέλεια η βαφή!!ʼντε,περιμένουμε κι άλλες φωτό!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
A' MAK ή 505 Τ Π/Ν...
κΑΝΑΤέΑΣ ΜιΧαΗλ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 01, 2009, 10:45:18 μμ »
Ναι το έψαξα και σου είπα πως μου αρέσει πάρα πολύ.Πάντως είμαι μεταξύ άσπρου και πορτοκαλί.Γνώμη μου πως το άσπρο θα του πήγαινε περισσότερο μιας και το πορτοκαλί το έχουμε συνηθίσει σε αμερικάνικες μαούνες (εξαιρείται το Focus ST) και γενικότερα σε Audi δεν μου κάθεται καλά ένα τόσο έντονο χρώμα.Θα δούμε στην πορεία...

Ρε φίλε με την καμία δεν πήγε το μυαλό μου στο Mιχάλης Κανατάς λόγω ofsky.Πετυχημένο πάντως,καλό.Αρκεί να ξέρεις την απάντηση.Χάρηκα Γιάννης.

Κι εγώ Johnny!!!(σε πειράζει να σε λέω έτσι?)
A' MAK ή 505 Τ Π/Ν...
κΑΝΑΤέΑΣ ΜιΧαΗλ

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 01, 2009, 11:11:21 μμ »
Κι εγώ Johnny!!!(σε πειράζει να σε λέω έτσι?)
Χαίρομαι που σου άρεσε Μιχάλη.Δεν έχω πρόβλημα λέγε με όπως θες.Θα ανεβάσω κάποιες φωτό αργότερα μιας και έχω τις κλειστές μου σήμερα.

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 02, 2009, 12:59:06 πμ »
Και πλέον έχουμε την καμπίνα σχεδόν ολοκληρωμένη.Η ρημάδα η σκόνη σαν χαλίκι φαίνεται στις φωτό.Πότε πρόλαβε κι έκατσε?Δημήτρη τι μπάνια και σφουγκαρίσματα μου λες,το κόβω να γίνεται αγροτικό το R8,κάτσε και θα δεις.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 02, 2009, 03:06:27 πμ »
γιαννη....τελειο το εκανε....εκτος απο μερικα λαθακια που στα ειπα και απο ΜΣΝ...
λοιπον ..... εμενα μου αρεσει η κατασκευη σου. και το βαψιμο σου....
αντε περιμενουμε το ολο θεματακι αν κλεισει...εχει αρκετα κομματια ακομα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 02, 2009, 03:10:06 μμ »
Και πλέον έχουμε την καμπίνα σχεδόν ολοκληρωμένη.Η ρημάδα η σκόνη σαν χαλίκι φαίνεται στις φωτό.Πότε πρόλαβε κι έκατσε?Δημήτρη τι μπάνια και σφουγκαρίσματα μου λες,το κόβω να γίνεται αγροτικό το R8,κάτσε και θα δεις.

Don't panic,Johnny,δεν θα γίνει αγροτικό.Το πρόβλημα της σκόνης δυστυχώς συμβαίνει σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων,εύχομαι μόνο να μην χρειάζεται να ξεβάφεις και να ξαναβάφεις.Η καμπίνα βγήκε πολύ ωραία!!!!! ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
A' MAK ή 505 Τ Π/Ν...
κΑΝΑΤέΑΣ ΜιΧαΗλ

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 02, 2009, 03:18:06 μμ »
Ευτυχώς στην καμπίνα η σκόνη έκατσε κατόπιν ολοκλήρωσης της και απλά θέλει ένα καλό ξεσκόνισμα.Πάντως έπαθα πλάκα όταν είδα τη σκόνη στις φωτό γιατί με γυμνό μάτι...καμία σχέση.Ναι με τα αυτοκίνητα έχω μεγάλο θέμα μιας και η βαφή πρέπει να είναι άριστη και γι αυτό τα αποφεύγω.Θα προσπαθήσω να βαφτεί όσο πιο καθαρά γίνεται το αμάξωμα πάντως.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 03, 2009, 01:03:32 πμ »
Ευτυχώς στην καμπίνα η σκόνη έκατσε κατόπιν ολοκλήρωσης της και απλά θέλει ένα καλό ξεσκόνισμα.Πάντως έπαθα πλάκα όταν είδα τη σκόνη στις φωτό γιατί με γυμνό μάτι...καμία σχέση.Ναι με τα αυτοκίνητα έχω μεγάλο θέμα μιας και η βαφή πρέπει να είναι άριστη και γι αυτό τα αποφεύγω.Θα προσπαθήσω να βαφτεί όσο πιο καθαρά γίνεται το αμάξωμα πάντως.
Καταπληκτική δουλειά.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια μέχρι το τέλος της κατασκεύης. Περιμένουμε την συνέχεια...  ::icon_thumright::
ΥΓ. Το μπάνιο είναι το μέρος του σπιτιού με την λιγότερη σκόνη!!!!, οπότε μπορείς να το αφήνεις έκει π.χ. στα ενδιάμεσα χέρια από το βάψιμο ή το βερνίκι... Μετά, σε σε κουτί μεχρι να ολοκληρωθεί και να πάει στην βιτρίνα....
Τέλος, μπορείς να βρείς ειδικό πανί για αυτή την δουλειά (π.χ. από zero paints ). Είναι παφθηνο και κάνει απίστευτο καθάρισμα. Απλά περνας το μοντελο, πριν από κάθε βάψιμο και είσαι οκ. :!:  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 07, 2009, 10:40:06 μμ »
Δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο ακόμα σαν εξέλιξη.Ασχολήθηκα λίγο με το αμάξωμα.Συναρμολόγησα τον οπίσθιο προφυλακτήρα και το χώρο του κινητήρα.Από σασί μας έχουν απομείνει τα μουαγιέ,αμορτισέρ και τα καλύμματα των θόλων.Το αμάξωμα έχει ακομα πολλά καθαρίσματα από το flush του καλουπιού και παράλληλα κάνω ένα wet sanding.Πολύ δουλειά έχουν οι καθρέπτες.Υπολογίζω αύριο να πέσει χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 07, 2009, 11:16:15 μμ »
πολυ καλη η συνεχεια που εχεις κανει?????
παρα πολυ καλα φιλε μου....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 08, 2009, 04:27:51 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο,περιμένουμε και το βάψιμο!!!
A' MAK ή 505 Τ Π/Ν...
κΑΝΑΤέΑΣ ΜιΧαΗλ

Tags: