Αποστολέας Θέμα: Hell on wheels (Sherman...mania)  (Αναγνώστηκε 13527 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Hell on wheels (Sherman...mania)
« στις: Ιουλίου 26, 2009, 11:07:57 μμ »
Μεσα σε μια κριση πανικου ξαφνικα μου ηρθε η εμπνευση μιας μεγαλης θεματικης συλλογης απο αρματα Sherman τοσο αμερικανικα οσο και βρεττανικα η και αλλων χωρων αναλογα μετις πηγες και τα διαθεσιμα υλικα και χρηματα.
Στις ιστορικες αναλυσεις δεν τα παω και πολυ καλα οχι οτι δεν γνωριζω την ιστορια αλλα περισσοτερο βαριεμαι να σας γραφω την ιστορικη πορεια ενος οχηματος που σε ολους μας ειναι λιγο πολυ γνωστη.
Εδω θα θα προσπαθησουμε να παροσιασουμε συγκεκριμενα οχηματα με την μεγαλυτερη ιστορικη και τεχνικη ακριβεια.
 Εδω βεβαιως θα χρειαστω και την βοηθεια ολωσας και ειδικα αυτων που εχουν και την ειδικοτερη ιστορικη γνωση οσο και αυτων που εχουν την δυνατοτητα να με βοηθησουν σε εκτυπωσεις χαλκομανιων.
Συντομα θα σας παρουσιασω το συνολο των μοντελων τα οποια εχω συγκεντρωσει σε βαθος χρονου οσο και αυτα που επθυμω να προμηθευτω εξαρτομενος και απο τα οικονομικα μου που δεν ειναι και τοσο ανθηρα τελευταιως.........
Αν παντως βρεθει και καποιος που εχει υλικα  aftermarket που δεν εχει σκοπο στο μελλον να χρησιμοποιησει και αφορουν το θεμα ας με ειδοπιησει ::icon_thumright::
Πολυ συντομα ακολουθει το πρωτο.......................
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Hell on wheels (Sherman...mania)
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 27, 2009, 11:39:10 πμ »
Νέα Μανία βλέπω ότι χτυπάει το φόρουμ.
 :wink:
Καλή αρχή και αναμένουμε φώτος από τα προς κατασκευή μοντέλα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 27, 2009, 01:00:45 μμ »
Περικλή το ξέρεις ότι το Σέρμαν είναι άρμα με απίστευτη δράση μετά τον Β ΠΠ. Μιας και τα έχεις θα ήταν ωραίο να φτιάξεις μερικά των Αραβοισραηλινών πολέμων. θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω με after market accessories αλλά δεν έχω (ούτε καν κιτ :cry:).  Στο μόνο που μπορώ να συμβάλλω είναι βιβλία για την ιστορική ακρίβεια των θεμάτων.

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 27, 2009, 01:45:10 μμ »
καλή αρχή και καλή συνέχεια Περικλή .....  ::salut:: ::salut::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 27, 2009, 05:18:58 μμ »
Λοιπον εχουμε και λεμε ,Μ4 Jumbo ,M-32,Sherman Firefly,M50-51 Isherman,

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 27, 2009, 09:00:47 μμ »

Ligo kounimeni :oops:
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 27, 2009, 09:18:28 μμ »
Ωραία ιδέα! Καλές κατασκευές!
Θα δούμε ελληνικά Μ32 και Μ74 :?:
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 27, 2009, 11:14:44 μμ »

Ligo kounimeni :oops:

I HATE YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 03, 2009, 11:17:56 πμ »
Λόγω διακοπών (που συνεχίζονται) και μη σύνδεσης (τώρα δουλεύω σε "δανεικό" PC), άργησα να δω το θέμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Τι κλίμακα θα τα κάνεις? Μέχρι που σκοπεύεις να το φτάσεις?
Εγώ όταν έκανα τη δική μου συλλογή (1/72), σταμάτησα στα 35. Για αρχή θα σου πρότεινα το site http://www.172shermans.com του Dough Chaltry. Εκεί θα βρεις πολλές πληροφορίες και κυρίως ότι βιβλιογραφία κυκλοφορεί σχετικά με το κουβαδάκι. Για ότι άλλο θελήσεις μη διστάσεις να ρωτήσεις (όμως θα είμαι on line ξανά, μετά τις 20/8, εκτός και αν ξαναβρώ φιλόξενο PC)

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο (αυτό θα το χρειαστείς σίγουρα)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 03, 2009, 03:12:55 μμ »
Το ιδιο θελεγα και εγω με τον Δημητρη. καλο κουραγιο  ::icon_thumright:: [ εγω σταματησα στα 12 ... 1/35 :? τα αλλα... αργοτεραααα]

Υ.Γ εχω πυργο απο Ιταλερι με 76αρι περισσιο και ενα σασι χωρις ερπυστριες [ τις καννιβαλησα  :mrgreen: ] απο Tamiya  και πυργο απο Heller με 75αρι αν σου κανουν, αλλα τα παλια κιτ ειναι για τα μπαζα.... καλυτερα παρε τα νεα κιτ που ειναι....... γ.....τα και αξιζουν καθε ευρο :wink:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 03, 2009, 03:17:42 μμ »
Λόγω διακοπών (που συνεχίζονται) και μη σύνδεσης (τώρα δουλεύω σε "δανεικό" PC), άργησα να δω το θέμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Τι κλίμακα θα τα κάνεις? Μέχρι που σκοπεύεις να το φτάσεις?
Εγώ όταν έκανα τη δική μου συλλογή (1/72), σταμάτησα στα 35. Για αρχή θα σου πρότεινα το site http://www.172shermans.com του Dough Chaltry. Εκεί θα βρεις πολλές πληροφορίες και κυρίως ότι βιβλιογραφία κυκλοφορεί σχετικά με το κουβαδάκι. Για ότι άλλο θελήσεις μη διστάσεις να ρωτήσεις (όμως θα είμαι on line ξανά, μετά τις 20/8, εκτός και αν ξαναβρώ φιλόξενο PC)

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο (αυτό θα το χρειαστείς σίγουρα)

ΔΚ
Στα Sherman δεν υπαρχει σταματημα.Οσο αντεξω,ο στοχος ειναι να κατεβουν οσο το δυνατον περισσοτερα στην επομενη εκθεση της IPMS του χρονου.
Κλιμακα παντα 1/35.
Και πρωτο ειναι ενα Μ4 mid-production 1943 απο το αντιστοιχο της Dragon
Το συγκεκριμενο ανηκε στην 4th Armoured Division,37th Tank Battalion στην Βρεττανη το 1944 λιγο μετα την αποβαση.
Διοικουνταν απο το Λοχαγο Bill Dwight.Ολα τα οχηματα της επιλαρχιας εφεραν ως διακριτικο κλησης και ονομα ενα καρτουν.Στην συγκεκριμενη περιπτωση φερει τον Tondo εναν ινδιανο απο το ραδοφωνικο σωου της εποχης Lone Ranger.To τανκ κτυπηθηκε στις μαχες κοντα στο Commercy αλλα επισκευαστηκε και ξαναμπηκε σε δραση με την Ιλη Β.
Το κιτ ειναι καταπληκτικο και το καλυτερο στην περιπτωση μου ειναι οτι δινει πολλα περισσευματα για επομενες κατασκευες.
Ξεκινησα με το συστημα της αναρτησης στο οποιο καταρχην εφθειρα με ταχυτροχο τα πελματα των τροχων και  εχω να προσθεσω 12 βιδες σε καθε τροχο αν αντεξω να το κανω

Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 03, 2009, 03:24:23 μμ »
ωχ.....  άρχισαν τα όργανα   ::moshi44x42:: ::moshi44x42::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 03, 2009, 03:41:06 μμ »
Το ιδιο θελεγα και εγω με τον Δημητρη. καλο κουραγιο  ::icon_thumright:: [ εγω σταματησα στα 12 ... 1/35 :? τα αλλα... αργοτεραααα]

Υ.Γ εχω πυργο απο Ιταλερι με 76αρι περισσιο και ενα σασι χωρις ερπυστριες [ τις καννιβαλησα  :mrgreen: ] απο Tamiya  και πυργο απο Heller με 75αρι αν σου κανουν, αλλα τα παλια κιτ ειναι για τα μπαζα.... καλυτερα παρε τα νεα κιτ που ειναι....... γ.....τα και αξιζουν καθε ευρο :wink:
Ευχαριστω για την προσφορα θα το εχω υποψη μου ειδικα για τον πυργο της Ιταλερι.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 03, 2009, 06:39:06 μμ »
Καλή αρχή και από μένα.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 04, 2009, 07:21:02 πμ »
Καλή αρχή και από εμένα Περικλή,και πρέπει να έχω και ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι που μου περισσεύουν αν θέλεις.

Αποσυνδεδεμένος dimmeteo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 04, 2009, 01:19:28 μμ »
Πολλές πληροφορίες για τις χώρες που ήταν χρήστες του άρματος, υπάρχουν στη διεύθυνση www.web.inter.nl.net/users/spoelstra/g104/encyclo.htm. Εκεί λοιπόν, στο λήμα Ελλάδα, πέρα από τα Μ-32 και Μ-74, αναφέρονται με ερωτηματικό τα Μ4Α1 και Μ4Α4. Τελικά είχε ο ΕΣ τέτοια άρματα?
Δ.Β

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 04, 2009, 04:45:12 μμ »
to M4 1943 mid prod. eixan massiv wheels?? To M4 stin 1:18 pou exo dinei tis tripimenes....(lathos?)
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 04, 2009, 06:14:27 μμ »
Μπερδεμενη ιστορια. Βασικα ειχαν τρυπημενες αλλα εχω φωτο, και με μασιφ και με τρυπημενες. Μαλλον εχει να κανει με τα εκαστοτε στοκ ανταλλακτικων της καθε μοναδας. Αλλα σιγουρα δεν ειναι λαθος  :mrgreen:
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 14, 2009, 04:20:33 μμ »
Γενικα τα sherman ειχαν απο ολα και τιποτα.Ολα ειναι σωστα και ολα λαθος.
Ενα μικρο update επι του θεματος.
Η κατασκευη απροβληματιστη χρησιμοποιοηθηκε ελαχιστος στοκος και μονο στο κατω μερος οπου ενωνονται τα δυο μισα του πηγματος.
Ενα μικρο κενο που εχει αφησει στην ενωση του του καλυμματων του κινητηρα θα δω στη συνεχεια και πριν το ασταρωμα τι θα κανω.
Στους τροχους τοποθετηθηκαν στον καθενα απο 12 βιδες πιθανον oversised αλλα ειναι η μικροτερη που μου δινει το punch and die που διαθετω.Στο μελλον θα χρειαστω το σετ της Waldron..ιδωμεν.Επισης ενα photo etched που εχασα αντικατασταθηκε με ενα κομματι πλαστικου στο πισω μερος και τρυπηθηκε με τρυπανακι 0,5..Δυο φιγουρες θα μπουν μια ως οδηγος απο την dragon καιενας ως αρχηγος πληρωματος της Alpine.Κανονικα ο οδηγος θελει αλλο κεφαλι πιθανον Ηornet αλλα δεν εχω και δεν ξερω αν φερνει καποιος στην Αθηνα.Τα φορτωματα ειναι της Blast και πιθνον να τοποθετησω μερικα ακομη.

Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 14, 2009, 04:45:41 μμ »
Βρε τι μου θυμιζει, καπου τοχω ξαναδει αλλα σε.... πιο  μεγαλο..... :mrgreen:
Ωραια κατασκευη φιλε μου, προχωρα  ::icon_thumright:: Η Alpine  συνηθως δινει 2 κεφαλια  ::dontknow::
 [ εκτος κι αν  σε τοβαλες σε αλλη φιγουρα ] Και ριξε πραμα στο φορτωμα, ειναι ολα τα λεφτα στα σερμαν  :twisted:
                    Περιμενουμε.....
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 14, 2009, 05:55:02 μμ »
Είπα και εγώ πού έχει χαθεί αυτό το παιδί και έχει μείνει το θέμα ανενεργό....
 :mrgreen:
Πολύ ωραίο γίνεται. Καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 14, 2009, 07:24:54 μμ »
Ωραίος ο Περικλής και πολύ καλή φυγούρα.Μόνο μια φιλική συμβουλή: πρόσεξε τις κολύσεις με την κιανοακριλική!...αν σου φύγει λίγο παραπάνω θα φανεί μετά στο βάψιμο και θα είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο θέμα και σπουδαία προσπάθεια!.... ::icon_thumright:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 15, 2009, 04:31:33 πμ »
Βρε τι μου θυμιζει, καπου τοχω ξαναδει αλλα σε.... πιο  μεγαλο..... :mrgreen:
Ωραια κατασκευη φιλε μου, προχωρα  ::icon_thumright:: Η Alpine  συνηθως δινει 2 κεφαλια  ::dontknow::
 [ εκτος κι αν  σε τοβαλες σε αλλη φιγουρα ] Και ριξε πραμα στο φορτωμα, ειναι ολα τα λεφτα στα σερμαν  :twisted:
                    Περιμενουμε.....
Εχω να βαλω καμποσα ακομη.Thanks ::salut::
Είπα και εγώ πού έχει χαθεί αυτό το παιδί και έχει μείνει το θέμα ανενεργό....
 :mrgreen:
Πολύ ωραίο γίνεται. Καλή συνέχεια...
Εδω ειμαι Φανουλη αλλα εμφανιζομαι τις πρωτες πρωινες ωρες
Ωραίος ο Περικλής και πολύ καλή φυγούρα.Μόνο μια φιλική συμβουλή: πρόσεξε τις κολύσεις με την κιανοακριλική!...αν σου φύγει λίγο παραπάνω θα φανεί μετά στο βάψιμο και θα είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο θέμα και σπουδαία προσπάθεια!.... ::icon_thumright:: ::salut::
Ευχαριστω γιατην συμβουλη φιλε μου ::icon_thumright::εχω ενα μονιμο προβλημα με αυτην.Στα προστατευτικα των φωτων το εκανα επιτηδες μηπως ετσι καταφερω να προσδωσω τις σχετικες κολλησεις σε καποια αλλα σημεια οντως μου εχει ξεφυγει και δυστυχως το παθαινω αρκετες φορες αυτο και μετα το καθαρισμα ειναι πολυ δυσκολο

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 18, 2009, 04:59:19 πμ »
Αφου τελειωσε η συναρμολογηση η οποια ομολογουμενως ηταν αρκετα ευκολη παρολο τον σχετικα μεγαλο αριθμο κομματιων,βαφτηκε με ενα μιγμα olive drab 60%-dark yellow 40% κατα την συνταγη του πιο γνωστου shermanογλου Steven Zaloga ολες οι λεπτομερειες εχουν βαφτει με διαφορα ακρυλικα οπως επισης και τα φορτωματα.Λερωθηκε στα χαμηλα απο φυσικο χωμα αφου βραχηκε με αραιωμενη ατλακολ καιστη συνεχεια πασπαλιστηκε απο μια παλια αλατιερα.Στη συνεχεια μπηκαν οι χαλκομανιες οι οποιες νομιζω οτι ηταν αρκετα χοντρες και χρειαστηκνα αρκετο βελτιωτικο.
Η φωτογραφιση εγινε στο μεσοδιαστημα μεταξυ των χεριων του βελτιωτικου.
Ακολουθουν λαδια ξυδια και λοιπα σκονισματα.
Τα σχολια σας παρακαλω να διορθωσουμε οτι χρειαζεται για να προχωρησουμε..............

Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.    Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 18, 2009, 08:22:18 πμ »
Ωραιος ο ΤΟΝΤΟ  ::eusa_clap::  Αν μου επιτρεπεις να κανω κανα δυο παρατηρησεις κατα την ταπεινη μου γνωμη.  Το φυσικο χωμα .... μαλλον ειναι εκτος κλιμακας, εκτος και αν το πλακωσεις με σκονες και βγει κατι αλλο απο αυτο που βλεπω  ::dontknow:: Η καννη εχει μια μικρη λακουβα [ μαλλον για κολλα την βλεπω ] οποτε φευγει ευκολα. Ε, να υποθεσω οτι με τις φθορες θα φυγει και η διαφορα χρωματος διπλα στο αστερι του πυργου :mrgreen:. Αν κανεις και ενα δεσιμο και τα κουτια πυρομαχικων  [εκτος κ ιαν βαλεις κι αλλο φορτωμα ] εισαι σε γενικες γραμμες  ::icon_thumright:: και ετοιμος για τις μικρολεπτομερειες  που θα αναδειξουν το πολυ ομορφο αρμα σου  ::eusa_clap::

Y.Γ ο πυργος πισω  ::icon_thumright::
Πραβινος Δημητριος

Tags: