Αποστολέας Θέμα: Το πρώτο μου μοντέλο (Spitfire Vb) - Αισίως πέρνει τον δρόμο για βιτρίνα  (Αναγνώστηκε 10718 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Παιδιά καλημέρα, αυτή είναι η πρώτη μου προσπάθεια για την κατασκευή ενός μοντέλου. Μόλις τελείωσα την συναρμολόγηση του κοκπιτ ενός spitfire Vb IR GLEED και θα προαπαθήσω να σας παρουσιάσω κάποιες φωτό προς σχολιασμό. Απλά να αναφέρω ότι η συσσωρευμένη γνώση εδώ μέσα μου πρόσφερε πολλά.
Σαν σημείο αναφοράς χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι φωτό από εδώ http://www.spitfiresite.com/reference/variants-technology/2009/03/anatomy-of-spitfire-cockpit.htm

Ίσως το παράκανα με το chipping, δεν ξέρω εσείς θα μου πείτε, περιμένω εναγωνίως τα σχόλιά σας!!! Φιλικά Γιάννης

P.S. Να προσθέσω ότι δεν επιχείρησα να ΄΄βάλω΄΄ ζώνες λόγω άγνοιας κατασκευής, δεν ήθελα να χαλάσω την εικόνα, δεν πειράζει στο επόμενο!!
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Το πρώτο μου μοντέλο
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 20, 2009, 11:44:48 πμ »
 :shock: :shock: :shock:
Αυτό είναι το πρώτο σου;;;;;;

Ε ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας...........

Καλή αρχή φίλε μου!
Αφήνω το σχολιασμό για τους πιο έμπειρους, εμένα μου άρεσε πολύ πάντως!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 20, 2009, 12:23:11 μμ »
Συντοπίτη καλημέρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια. Παρακαλουθώ την δουλειά σου και μου αρέσει πολύ, καλή επιτυχία με την τριπλέτα που ετοιμάζεις. Η γνώση που προσφέρεται εδώ μέσα είναι ανεκτίμητη, κουράγιο για διάβασμα να έχουμε...Επιφυλάσσομαι για την συνέχεια, το πρόβλημα είναι ότι θα το κάνω πινελάτο και δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καλό, δεν πειράζει όρεξη να έχουμε για τα υπόλοιπα, φιλικά Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 20, 2009, 12:26:28 μμ »
φιλε για πρωτη δουλεια πολυ καλη και με μερακι  !!!! μπραβο

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 20, 2009, 12:32:52 μμ »
φιλε για πρωτη δουλεια πολυ καλη και με μερακι  !!!! μπραβο
+10

Πράγματι Ζάχο μπήκες πολύ δυναμικά στο παιχνίδι,πολύ όμορφη η κατασκευή μέχρι εδώ-δεν θυμίζει πάντως δουλειά άπειρου μοντελιστη!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 20, 2009, 12:38:51 μμ »
Λοιπόν έχεις όντως κάνει καλή δουλειά αν και οι φθορές πιστεύω είναι υπερβολικές, αυτό όμως είναι προσωπικό γούστο και μόνο. Από παρατηρήσεις:

- Το πράσινο του cockpit μου φέρνει πιο πολύ σε US interion green και όχι british interior green. Μπορεί όμως και να οφείλετε στον φωτισμό.
- Το κάθισμα ήταν συνήθως από βακελίτη, οπότε το έχεις βάψει με το σωστό χρώμα αλλά οι φθορές σε αλουμίνιο δε δικαιολογούνται σε τέτοιο υλικό. Ισως κάποιο dry brush με ξανοιγμένο βασικό στις ακμές του καθίματος.
- Μείωσε λίγο τις φθορές στο μέσα μέρος των καλυμμάτων του ΣΠ και στις ζάντες.
- Αν θες πρόσθεσε ζώνες από masking tape.

Και συνέχισε έτσι, μια χαρά είναι για πρώτο μοντέλο. Το δικό μου πρώτο μοντέλο θύμιζε κάτι από εξωγήινη βιομάζα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 20, 2009, 12:52:08 μμ »
Φίλε μου gkontog, σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου και εμένα μου είχε δημιουργηθεί η υποψία ότι το παράκανα λίγο με τις φθορές για αυτό άλλωστε και το ανάφερα.
Τώρα το πράσινο είναι ο κωδικός που έδινε η Gunzo σε Humbrol όμως, για το κάθισμα έχεις δίκιο και δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, αλλά τώρα για να το διορθώσω θα χαλάσω κάτι άλλο οπότε... στο επόμενο. Οι ζώνες δεν ξέρω αν θα το πετύχω για αυτό φοβάμαι να το επιχειρήσω.
Γενικά, όσον αφορά τις φθορές ακολούθησα την τεχνική από εδώ http://forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=15236&st=60, αλλά μάλλον μου ξέφυγε λίγο.
Παιδιά ΄΄βαράτε με΄΄ αλύπητα, μου αρέσουν οι παρατηρήσεις, αυτοβελτιώνιομαι :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 20, 2009, 01:03:55 μμ »
Για πρωτο μοντελο ειναι πολυ ωραιο  ::icon_thumright::

Καλη συνεχεια στο συγκεκριμενο μοντελο αλλα και στην υπολοιπη μοντελιστικη σου καριερα που προσωπικα προβλεπω οτι θα ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ

Οσο για τις φθορες  περι ορεξεως κολοκυθοπιτα και εφοσον ειναι και το πρωτο σου μοντελο ζαμαμφου ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 20, 2009, 01:37:25 μμ »
Σταμάτα τον μοντελισμό γιατί... θα μας κανεις ρεζίλι !

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 20, 2009, 01:39:28 μμ »
Σταμάτα τον μοντελισμό γιατί... θα μας κανεις ρεζίλι !
Ε, είπαμε όχι και έτσι!!! Απλά έχω καλούς και άξιους δασκάλους!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
Απ: Το πρώτο μου μοντέλο (Spitfire Vb)
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 20, 2009, 08:45:33 μμ »
 Ζάχο συγχαρητήρια κι από μένα  ::handshake:: Πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής! Μου αρέσει περισσότερο ότι το ψάχνεις το θέμα σου (βιβλιογραφικά)! Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 20, 2009, 09:24:42 μμ »
Συμφωνω με τον Πανο ::icon_thumright:: Η βιβλιογραφια ειναι το Α και τι Ω.Τα υπολοιπα πιστεψε με ερχονται μονα τους.
Πολυ καλη προσπαθεια μεχρι στιγμης φιλε μου.Προχωρα ακαθεκτος ::salut:: ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 20, 2009, 10:28:37 μμ »
Πολύ καλή δουλειά το έχεις το έχεις!!!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 21, 2009, 09:11:36 μμ »
Παιδιά έχω κάνει κάποια πρόοδο, αλλά μου έχει βγάλει τον ανανία στο κόλλημα των φτερών με την άτρακτο. Ένα κενό σαν την χωρίστρα του κοτζακ!!! και κάνει και σκαλοπάτι (ίσως κάτι να μην έκανα καλά). Έχω πεθάνει στο τρίψιμο (καλωσόρισα!!!)
Επίσης κάτι σημάδια που έχω κάνει με τις δακτύλες μου (δεν έχω πάρει γάντια) θα φύγουν αν στο τέλος το τρίψω ελαφρά με 2000 ντουκόχαρτο?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 21, 2009, 09:31:34 μμ »
Θα φυγουν,αν κ μετα το βαψιμο συνιστω γαντια κ ανησυχιες για δαχτυλιες.Και επειδη προσωπικα οι πολλοι επαινοι με αγχωνουν,ΣΤΡΩΣΟΥ στη δουλεια,αν χρειαστει κανε οσα χερια τριψιμου-στοκαρισματος μεχρι ενα dry brushing με ασημι σου δωσει το ΟΚ,δηλαδη κοιτωντας καθετα στη λαμπα δεν βλεπεις...χαραδρες.σκαλοπατακια η εστω καποιες γραμμωσεις.Αν βαρεθεις ,το βαψιμο αργοτερα θα σε προσγειωσει ανωμαλα!! ::salut:: ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 21, 2009, 10:11:19 μμ »
Ελήφθει, κατανοήθει, my friend. Από υπομονή έχω αρκετή... τρία παιδιά μεγαλώνω :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 07:10:56 μμ »
Παιδιά μετά από πολύ καιρό, λόγω αναμονής υλικών αλλά και οικογενειακών υποχρεώσεων επιστρέφω (αγάλια αγάλια).
Στοκάρισμα, μασκάρισμα και τοποθέτηση καλυπτρών:

Αστάρωμα και ξανά στοκάρισμα (όχι θα το γλίτωνα :lol: :lol:):

Τρίψιμο και τελικό αστάρωμα:

Τώρα επόμενη κίνηση preshade και βάψιμο της κοιλιάς, so far so good
Φιλικά Γιάννης

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Κουρσάρο78 για την πολύτιμη βοήθειά του και τις γνώσεις του, Μήτσο  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 07:18:39 μμ »
Πω φίλε κουκλί γίνεται!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 10:38:42 μμ »
Πολυ καλο μεχρι στιγμης!!!
Μπραβο σου !  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 05:47:11 μμ »
Παιδιά ένα μικρό update, preshade (είναι λίγο για γέλια, αλλά το πρώτο μου είναι, στην κοιλιά μου θυμίζει λίγο τον σταυρό που κάνουμε με το κερί στις πόρτες μας το Πάσχα :D :D) και βάψιμο με light mediterranian blue την κοιλιά. Δεν ξέρω εσείς θα μου πείτε, είναι η πρώτη φορά που βάφω γενικά και επίσης με αερογράφο. Περιμμένω κριτικές, αν και οι φωτό δεν είναι οι καλύτερες, φιλικά Γιάννης

Υ.Γ Το preshade δεν φαίνεται να απέδωσε!!! Επίσης στην 6η φωτό πάνω από την φωλιά φαίνεται η απειρία μου

Αποσυνδεδεμένος cakrit

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 05:59:00 μμ »
Μπορεί το preshade να μην απέδωσε και όπως λες να μην είναι άψογο το αποτέλεσμα, αλλά εγώ πιστεύω οτι είναι εκπληκτικό το αποτέλεσμα για πρώτες απόπειρες .... αν έχω παρόμοιο αποτέλεσμα κ εγώ .. θα είμαι πλήρος ευχαριστημένος .
καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 06:08:34 μμ »
Φίλε Γιάννη για πρώτο!!! μοντέλο  ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Για το preshade ήθελε λεπτά στρώματα χρώματος.Καλό θα είναι το χρώμα το οποίο ψεκάζεις να το ξανοίγεις πάντα και για λόγους
κλίμακας αλλά και γιατί θα μπορείς να "παίξεις" με διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος.Ανάλογα με το αερογράφο που έχεις,
θα μπορούσες ας πούμε τώρα να περάσεις τις γραμμώσεις με σκουρότερο τόνο του βασικού χρώματος με ψιλή δέσμη
και να το preshade.
Πάντως το πας πάρα πολύ καλά.Καλή συνέχεια.
                                                                                ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 06:24:30 μμ »
Για συνεχα,για συνεχα! Οχι τιποτα αλλα,απλα τετοια δουλεια σε πρωτο μοντελο δεν περιμενα να δω ποτε μου! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 06:41:22 μμ »
Για συνεχα,για συνεχα! Οχι τιποτα αλλα,απλα τετοια δουλεια σε πρωτο μοντελο δεν περιμενα να δω ποτε μου! ::icon_thumright::

Συμφωνώ απολύτως!  ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 06:47:03 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ορέστη επειδή και το χρώμα με το οποίο έβαψα την κοιλιά δεν είναι το σωστό (κανονικά θέλει light mediterranean blue, αλλά το έβαψα με azure blue της humbrol, αυτό ήταν διαθέσιμο τότε που το πήρα) σκέφτομαι να προσπαθήσω να το ξανοίξω λίγο με ένα στρώμα του βασικού αλλά πιο ανοικτό κάνοντας παράλληλα και ένα post shade, και ότι βγεί. Τώρα όσον αφορά την τεχνική που μου περιέγραψες, η παρθενιά μου με τον αερογράφο έσπασε σήμερα, οπότε θέλω πολλά ψωμιά ακόμα για να μπορέσω να φτάσω στο επίπεδο που λες. Για την ώρα προσπαθώ να είμαι ακριβής σε αυτό που φτιάχνω (βιβλιογραφικά, χρωματικά, τεχνικά κ.λ.π) και να έχω ένα καλό τελικό αποτέλεσμα χωρίς τσαπατσουλιές και σε αυτό εσεις είστε οι καλύτεροι δάσκαλοι. Φιλικά Γιάννης

Tags: