Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166565 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #425 στις: Νοεμβρίου 27, 2016, 08:59:12 μμ »
Να είσαι καλά φίλε μου.
1.Δεν το έχω κάνει και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτο που μπορώ να πω είναι οτι το λάδι έχει να κάνει όχι μόνο με την λίπανση του συμπιεστή αλλά και με άλλα θέματα στα ψυκτικά δηλ. αν μπορεί να ανακατευτεί με το ψυκτικό μέσο αν μπορεί να διαχωριστεί απ'αυτό στις διάφορες φάσεις (υγρό, αέριο) είναι και το βασικό πρόβλημα των καινούργιων ψυκτικών μέσων να δουλέψουν με ορυκτέλαιο ενω τα παλια ψυκτικά μέσα μπορούν να δουλέψουν με πολυεστερικά λάδια, ιδιώς με την εισαγωγη του R600a έχει γινει το μπάχαλο, άλλος κατασκευαστής δουλεύει με ορυκτέλαιο (danfoss), άλλος με πολυεστερικό (samsung). Επειδή εγώ παω by the book θα έλεγα να μην το αλλάξεις, επειδή οπως αναφέρεις  ειναι μεταχειρισμένο αν τελικά βάλεις ορυκτέλαιο βάλε λάδι αντλίας κενου που είναι και αυτο ψιλό σε ιξώδες λάδι.
2. Η ΕΨΕΜ είναι απο τους πιο φτηνούς (Πειραιώς μετά την Πετρου Ραλλη στο δεξί σου χέρι). Θα σου πρότεινα το AEZ 4430Y 1/4 ιππου ή το CAE 4440Y 3/8 του ιππου και τα δύο για R134α medium pressure , για καλύτερες επιδόσεις στο φάσμα πιέσεων που θέλουμε. Αυτό που έχεις είναι low back pressure (κατάψυξη) και 1/6 του ίππου. Κάνε μια έρευνα αγοράς αν πληκτρολογήσεις ''ψυκτικά μηχανήματα'' θα σου βγάλει πολλά.
Και για το φίλτρο αν δεν βρεις 1/4 πάρε 3/8 είναι το επόμενο μέγεθος.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #426 στις: Νοεμβρίου 27, 2016, 10:10:39 μμ »
Σ' ευχαριστω παρα πολυ!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #427 στις: Νοεμβρίου 27, 2016, 10:35:39 μμ »
Καλή επιτυχία και μην ξεχνάς τους κανόνες ασφαλείας όλα αυτά τα χημικά είναι άκρως επικύνδινα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #428 στις: Δεκεμβρίου 07, 2016, 08:03:33 μμ »
Ξεκινησα χθες με την αποσυνδεση και ενα καλο πλυσιμο. Το ταπωμενο σωληνακι το εκοψα λιγο παρακατω και θα μπει ρακορ με ταπα για να μπορω να το ανοιγοκλεινω και να προσθετω λαδι. Οταν στραγγιξα το κομπρεσερ εβγαλε συνολικα μολις 50 ml λαδι. Με βαση το datasheet του παιρνει 180 αρα μαλλον δουλευε τελειως στο οριο. Να σημειωσω οτι η απωλεια λαδιου πρεπει να εγινε πριν μονταριστει. Μαλλον απο την προηγουμενη ζωη του στο ψυγειο. Ισως να επαιξε λιγο και σαν αντλια κενου. Εγω ειδα καποια λαδια στην δεξαμενη κατα καιρους αλλα ολα μαζι να ηταν ενα καπακι αναψυκτικου, σε αυτο λειπει μισο ποτηρι.
Μου ειπαν οτι ισως ειναι καλυτερο να βαλω λαδι αντλιας κενου. Τι λετε?

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #429 στις: Δεκεμβρίου 07, 2016, 10:09:26 μμ »
Καλησπέρα. Μετεχειρισμένο γαρ. Μορεί και να τους έπεσε. Για το λάδι σου έγραψα πιο πάνω.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #430 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 02:40:14 μμ »
Λοιπον εστω μετα απο καιρο τα αποτελεσματα. Εγινε αλλαγη λαδιου με το προτεινομενο για αντλιες κενου στην αναγραφομενη απο τον κατασκευαστη ποσοτητα. Επαψε η μυρωδια, αλλα με το καλημερα το κομπρεσερ εριξε μεσα στην δεξαμενη τουλαχιστον ενα σφηνοποτηρο λαδι. Επιτοπου συμπληρωσα, αλλα το ξαναπεταξε. Απο εκει και επειτα σε καθε λειτουργια πετα και μια μικρη ποσοτητα. Το παρακολουθησα για αρκετο καιρο για να ειμαι σιγουρος. Στην πιο προσφατη χρηση, στραγγιξα απο την δεξαμενη περιπου 1/3 σφηνοποτηρου λαδι αναμεμιγμενο με πολυ μικρη ποσοτητα νερου και η ασχημη μυρωδια επεστρεψε κανονικοτατα. Πιστευω πως επισημως το μοτερακι τα εχει παιξει.

Επειδη δεν υπαρχει διαθεσιμο αλλο μοτερακι μεταχειρισμενο και α) δεν θελω να περιμενω μεχρι να προκυψει β) εχω ψιλοκουραστει απο το προηγουμενο και δεν μου ειναι καθολου ευχαριστη η σκεψη να εχει καποιο θεμα και ενα μεταχειρισμενο που ποιος ξερει ποσο εχει δουλεψει και σε τι κατασταση ειναι εσωτερικα, σκεφτομαι να παρω ενα καινουριο να τελειωνω. Και παλι σε σχεση με το κοστος ενος silent κομπρεσερ εμποριου κερδισμενος ειμαι. Ενα παρομοιο με αυτο που ειχα αλλα αλλη μαρκα (Τecumseh) βγαινει γυρω στα 60 ευρω. Εχετε καποια αλλη προταση?

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #431 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 05:00:04 μμ »
....και αργησες  :mrgreen: :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #432 στις: Φεβρουαρίου 20, 2017, 06:07:22 μμ »

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #433 στις: Μαρτίου 27, 2017, 07:56:53 μμ »
Μετα απο πολλες αναβολες περναω επισημα στην φαση κατασκευης της εκδοσης ΜΚΙΙ του κομπρεσερ μου.
Νομιζα πως ειχα εξασφαλισει τζαμπα κομπρεσερακι οταν αποβιωσε ο καταψυκτης. Αλλα η ειρωνια της τυχης ηταν οτι η βλαβη οφειλοταν σε κολλημενο μοτερ  ::lol18::.  Πηγα λοιπον και αγορασα ενα καινουριο 1/4 του ιππου. Το κοστος ηταν στα 50 ευρω + ΦΠΑ. Κινεζικης κατασκευης, αλλα ειδα και το κομπρεσερ του καταψυκτη που ηταν Danfoos...

Εχω την ορεξη να καταγραψω βημα προς βημα την ανακατασκευη, ισως να φτιαξω κι ενα διαγραμμα αν νομιζετε οτι θα ειναι χρησιμο για μελλοντικη χρηση. Θα χρειαστει βεβαια να ρωτησω τους ειδικοτερους για καποια πραγματα γιατι δεν ειμαι ουτε ψυκτικος, ουτε ηλεκτρολογος. Θα παραμεινει η δεξαμενη, ο μετρητης πιεσης και η υπαρχουσα υδατοπαγιδα. Ολα τα υπολοιπα ρακορ, σωληνακια κτλ θα αλλαχθουν. Πρωτον γιατι το λαδι απο το προηγουμενο πρεπει να εχει εισχωρησει και βρωμισει τα παντα και δευτερον γιατι θα ηθελα να ειναι σχετικα modular η κατασκευη, ωστε να διευκολυνονται επισκευες, αλλαγη λαδιου κτλ.

Ξεκιναω με φωτο του μοτερ

Ερωτημα 1.
Πως συνδεονται σωστα τα καλωδια του ρευματος? Η γειωση οκ ειναι προφανης. Τα αλλα δυο? Το μπλε πανω αριστερα και το καφε κατω δεξια στις 2 υποδοχες?

Ερωτημα 2
Θελω να αλλαξω το πρεσοστατη που ειχα πριν και να βαλω ενα πρεσοστατη-διακοπτη που εχουν συνηθως οι περισσοτερες κατασκευες. Το μοντελο ειναι αυτο?
http://www.airblock.gr/pepiesmenos-aeras/aerosympiestes-kompreser/parelkomena-aerosympieston/piesostatis-monofasikos-12-bar.html

Ερωτημα 3
Διαβαζοντας περασμενες δημοσιευσεις εδω, ειδα πως πολλοι ταπωνουν το σωληνακι της ανεπιστροφης βαλβιδας η οποια ειναι αυτου του τυπου
http://www.airblock.gr/pepiesmenos-aeras/aerosympiestes-kompreser/parelkomena-aerosympieston/valvida-antepistrofis-aerosimpiesti.html

εγω στην υπαρχουσα διαταξη ειχα μια ανεπιστροφη απο μπουκαλες οξυγονου, αυτου του τυπου χωρις εκτονωση. Υπαρχει σημαντικη διαφορα? Αν ναι να την αλλαξω. Αν ουτως ή αλλως βγαζουμε off την εκτονωση, δεν βλεπω να υπαρχει λογος.

Ερωτημα 4
Στο καταστημα που αγορασα το μοτερ ρωτησα αν χρειαζεται πυκνωτη εκκινησης. Μου ειπαν πως οχι, τους εξηγησα την χρηση που θα κανω και μου ειπαν πως δεν χρειαζεται? Πιστευετε οτι ειναι απαραιτητος? ΑΝ ναι πως συνδεεται εφοσον στο μοτερακι εχει υποδοχες μονο για ενα τρικλωνο καλωδιο?

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #434 στις: Μαρτίου 28, 2017, 09:14:24 πμ »
Καλημέρα και καλό ξεκίνημα.
1. Στο πάνω άκρο βάλε την επιστροφή του πρεσσοστάτη (Common)ουσιαστικά φάση, στο άλλο τον ουδέτερο (Main). Κανε δοκιμή πρώτα γιατί πολλά έρχονται ελλατωματικά.
2. Εμένα μου αρέσει ο Danfoss γιατι ρυθμίζεται πιο εύκολα. Εσυ βάλε ότι σε βολεύει. Λογικά αυτός που λες κάνει.
3. Για τη βαλβίδα δε γνωρίζω αλλά και να μη βάλεις καθόλου αφου ειναι καινούργιος ο συμπιεστής λογικά κρατάνε οι βαλβίδες του.
4. Ο συμπιεστής δεν χρειάζεται πυκνωτή, αν χρειαζόταν θα τον είχε στο κουτί εξ άλλου θα έπρεπε να έχει και άλλο άκρο σύνδεσης το Start που δε το βλέπω.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #435 στις: Μαρτίου 28, 2017, 03:17:21 μμ »
Καλημέρα και καλό ξεκίνημα.
1. Στο πάνω άκρο βάλε την επιστροφή του πρεσσοστάτη (Common)ουσιαστικά φάση, στο άλλο τον ουδέτερο (Main). Κανε δοκιμή πρώτα γιατί πολλά έρχονται ελλατωματικά.
2. Εμένα μου αρέσει ο Danfoss γιατι ρυθμίζεται πιο εύκολα. Εσυ βάλε ότι σε βολεύει. Λογικά αυτός που λες κάνει.
3. Για τη βαλβίδα δε γνωρίζω αλλά και να μη βάλεις καθόλου αφου ειναι καινούργιος ο συμπιεστής λογικά κρατάνε οι βαλβίδες του.
4. Ο συμπιεστής δεν χρειάζεται πυκνωτή, αν χρειαζόταν θα τον είχε στο κουτί εξ άλλου θα έπρεπε να έχει και άλλο άκρο σύνδεσης το Start που δε το βλέπω.

Ευχαριστω!
Εγινε ο ελεγχος λειτουργιας, ολα καλα. Στο επομενο επεισοδιο, θα παρω τον πρεσοστατη και επισης θα κανω μια προσθηκη με βαση την προηγουμενη εμπειρια. Θα τοποθετησω μια μινι υδατοπαγιδα κατευθειαν στην παροχη αερα του μοτερ, ετσι ωστε οι αναμενομενες διαρροες λαδιου να μην κυκλοφορησουν στο συστημα, αλλα να μπορω να δω και την καθαρη ποσοστητα λαδιου που πρεπει να προστεθει πισω.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #436 στις: Μαρτίου 29, 2017, 05:34:58 μμ »
Εγινε αγορα πιεσοστατη και μικρης υδατοπαγιδας για την εξοδο του αερα απο το μοτερ. Αυριο θα αγοραστουν οι απαιτουμενοι συνδεσμοι και ανταπτορες και θα ξεκινησει η συναρμολογηση. Με το τελος θα ποσταρω λεπτομερως την κατασκευη και τα υλικα

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #437 στις: Μαρτίου 30, 2017, 10:20:08 πμ »
Καλημέρα
Αν θες ανέβασε μια φωτο της υδατοπαγίδας έχω μια ιδέα αφου σου αρέσει να πειραματίζεσαι

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #438 στις: Μαρτίου 30, 2017, 07:55:43 μμ »
Καλημέρα
Αν θες ανέβασε μια φωτο της υδατοπαγίδας έχω μια ιδέα αφου σου αρέσει να πειραματίζεσαι

Kαλησπερα

η υδατοπαγιδα ειναι αυτη
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5804

ο πιεσοστατης αυτος
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9854

σκοπευω να την τοποθετησω αμεσως μετα την εξοδο του κομπρεσερ με ενα ρακορ (ωστε να λυνει το μοτερ). Το πλανο ειναι να παρεμβαλεται μεταξυ μορετ και συστηματος και να μαζευει τις εκροες λαδιου. Ετσι δεν θα βρωμιζουν οι σωληνες και θα βλεπω και ποια καθαρη ποσοστητα λαδιου πρεπει να συμπληρωσω.

Για πες τι ιδεα εχεις?

ΥΓ1
Μιλωντας με ενα μαστορα απο εκει που πηρα το μοτερ, μου ειπε μονος του οτι πρεπει να αλλαξω να λαδια. Του ειπα πως εχω παρει λαδι αντλιας κενου. Μου απαντησε ομως πως δεν κανει και πρεπει να παρω ψυκτελαιο mineral αντι του συνθετικου που εχει τωρα μεσα το μοτερ. Mineral λαδι ειχε το προηγουμενο μοτερ και μυριζε παρα πολυ απο ενα σημειο και επειτα. Αυτο ξεκινησε και ολη την ιστορια. Η αληθεια ειναι οτι εχω αρχισει να μπερδευομαι.

ΥΓ2 Αδειασα το λαδι του καινουριου μοτερ. Το τουμπαρα απο ολες τις πλευρες προσπαθωντας να το στραγγιξω οσο πιο καλα γινεται. Εβγαλε συνολο 140 ml λαδι. Σαν λιγο δεν ειναι για 1/4?  Υπαρχει περιπτωση να εχει παραμεινει μεσα καποια ποσοτητα και να μην βγαινει?

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #439 στις: Μαρτίου 30, 2017, 10:54:23 μμ »
Εγω θα σου έλεγα να αφήσεις το λάδι όπως είναι τι σε πειράζει? Kαινούργιο συμπιεστή έχεις γιατί να βάλεις πιο χοντρό λάδι απο αυτό του κατασκευαστή? Και το λάδι της αντλίας το ίδιο είναι. Επειδή είναι ελάχιστα πιο ψιλό (για περιστροφικούς συμπιεστές) σιγά τα λάχανα. Συμφωνώ ότι το πολυεστερικό έχει τα μειωνεκτίματά του αλλά εντάξει μη τρελαθούμε κι' ολας.
Η ιδέα μου είναι αν μπορείς να προσαρμόσεις στο κάτω μέρος της παγίδας ένα τριχοειδή σωλήνα ου το αλλο άκρο του θα το συνδεσεις στην αναρόφηση του συμπιεστη με αυτό το τρόπο το λάδι που βγαίνει θα επιστρέφει στο συμπιεστή κάτι σαν αυτοσχέδιο διαχοριστή λαδιού δηλαδή, υπάρχει και έτοιμος αλλά για μεγάλους συμπιεστές.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #440 στις: Μαρτίου 31, 2017, 12:38:50 πμ »
Εγω θα σου έλεγα να αφήσεις το λάδι όπως είναι τι σε πειράζει? Kαινούργιο συμπιεστή έχεις γιατί να βάλεις πιο χοντρό λάδι απο αυτό του κατασκευαστή? Και το λάδι της αντλίας το ίδιο είναι. Επειδή είναι ελάχιστα πιο ψιλό (για περιστροφικούς συμπιεστές) σιγά τα λάχανα. Συμφωνώ ότι το πολυεστερικό έχει τα μειωνεκτίματά του αλλά εντάξει μη τρελαθούμε κι' ολας.
Η ιδέα μου είναι αν μπορείς να προσαρμόσεις στο κάτω μέρος της παγίδας ένα τριχοειδή σωλήνα ου το αλλο άκρο του θα το συνδεσεις στην αναρόφηση του συμπιεστη με αυτό το τρόπο το λάδι που βγαίνει θα επιστρέφει στο συμπιεστή κάτι σαν αυτοσχέδιο διαχοριστή λαδιού δηλαδή, υπάρχει και έτοιμος αλλά για μεγάλους συμπιεστές.

Η ιδεα ειναι πολυ ενδιαφερουσα. Το κολλημα στην συγκεκριμενη φαση ειναι οτι θα κανει την κατασκευη πιο ευαισθητη και θα ηθελα να το αποφυγω λογω της αποθηκευσης του συμπιεστη οταν δεν δουλευει. Γιαυτο και προτιμω χαλκοσωληνες απο πλαστικους που θα ηταν πολυ πιο ευκολοι στην διαχειρηση. Παντως την κραταω για μελλοντικη βελτιωση οταν εχω περισσοτερο χωρο.

Το λαδι που ειχε μεσα το πεταξα πριν ποσταρω. Οποτε ετσι κι αλλιως θα αντικατασταθει. Ειχα μεγαλο προβλημα με την μυρωδια στην προηγουμενη καταςκευη. Το θεμα ειναι απο τι? εχω λαδι αντλιας κενου, αλλα δεν ξερω γιατι μου ειπε οχι ο μαστορας. Επισης προβληματιζομαι απο την μικρη ποσοτηταβπου βγηκε. Περιμενα τουλαχιστον 200+ ml και βγηκαν 140 ::noidea::

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #441 στις: Μαρτίου 31, 2017, 09:18:52 πμ »
Καλημέρα
Σίγουρα έχει μείνει μικροποσότητα πολυεστερικού λαδιού η τέλεια λύση είναι αυτή που σου έγραψα για το παλιό συμπιεστή για να μην αναμοιχθούν τα λάδια. Τώρα μπες στο siteτου κατασκευαστή (αν υπάρχει) να δεις ακριβώς την πασότητα, αλλιώς ο γενικότερος κανόνας είναι οτι βγάζεις βάζεις. Μineral εννοούσε ορυκτέλαιο κατάλληλο για τα παλιά freon ειναι ελάχιστα πιο χοντρο απο αυτό της αντλίας. Στην αγορά το βρίσκεις ως sunisco 3gs. Βάλε τα 140ml ορυκτελαίου αφου το θες με ''mineral'' και μη βάλεις παραπάνω, και να αναμιχθεί λίγο πολυεστερικό με ορυκτέλαιο δε νομίζω να χαλάσει το γλυκό.
Και εγώ για χαλκό εννοούσα. Στο κάτω μέρος η βελόνα απ' ότι είδα στηρίζεται σε κάτι σαν σπείρωμα αν το ΄ξεβιδώσεις πιθανόν να μπορέσεις να προσαρμόσεις μια συστολή 1/4 ή 1/8 μετρικού σε 1/4 αγγλικού. Μετά αγοράζεις ένα ετοιμο τριχοειδη που στα άκρα του εινα προσαρμοσμένα ρακόρ 1/4 αγγλικού, βιδώνεις το ένα στη συστολή και το άλλο άκρο το προσαρμόζεις με κατάλληλο εξάρτημα ( ''κολλητό'' σε 1/4 φλέρ, αυτό που κολάμε σε αυτούς τους συμπιεστές για να βάλουμε freon δηλαδή) πάνω στη δεύτερη αναρόφηση του συμπιεστή. Ακόμα και ένα βανάκι μπορείς να βάλεις και να ρουφάει το λάδι όποτε θες.
Αυτά προς το παρόν  καλή συνέχεια.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #442 στις: Μαρτίου 31, 2017, 10:29:42 πμ »
Καλημέρα
Σίγουρα έχει μείνει μικροποσότητα πολυεστερικού λαδιού η τέλεια λύση είναι αυτή που σου έγραψα για το παλιό συμπιεστή για να μην αναμοιχθούν τα λάδια. Τώρα μπες στο siteτου κατασκευαστή (αν υπάρχει) να δεις ακριβώς την πασότητα, αλλιώς ο γενικότερος κανόνας είναι οτι βγάζεις βάζεις. Μineral εννοούσε ορυκτέλαιο κατάλληλο για τα παλιά freon ειναι ελάχιστα πιο χοντρο απο αυτό της αντλίας. Στην αγορά το βρίσκεις ως sunisco 3gs. Βάλε τα 140ml ορυκτελαίου αφου το θες με ''mineral'' και μη βάλεις παραπάνω, και να αναμιχθεί λίγο πολυεστερικό με ορυκτέλαιο δε νομίζω να χαλάσει το γλυκό.
Και εγώ για χαλκό εννοούσα. Στο κάτω μέρος η βελόνα απ' ότι είδα στηρίζεται σε κάτι σαν σπείρωμα αν το ΄ξεβιδώσεις πιθανόν να μπορέσεις να προσαρμόσεις μια συστολή 1/4 ή 1/8 μετρικού σε 1/4 αγγλικού. Μετά αγοράζεις ένα ετοιμο τριχοειδη που στα άκρα του εινα προσαρμοσμένα ρακόρ 1/4 αγγλικού, βιδώνεις το ένα στη συστολή και το άλλο άκρο το προσαρμόζεις με κατάλληλο εξάρτημα ( ''κολλητό'' σε 1/4 φλέρ, αυτό που κολάμε σε αυτούς τους συμπιεστές για να βάλουμε freon δηλαδή) πάνω στη δεύτερη αναρόφηση του συμπιεστή. Ακόμα και ένα βανάκι μπορείς να βάλεις και να ρουφάει το λάδι όποτε θες.
Αυτά προς το παρόν  καλή συνέχεια.

Kαλημερα
Σημερα με την πρωτη ευκαιρια θα μονταρω το υλικο (εχω κανει καποιες αλλαγες στην διαταξη, περιμενω 2 βασουλες απο τον father). Θα κανω πρωτα ενα τσεκ να δω οτι ολα βαινουν καλως και σε δευτερη φαση θα δω πως μπορει να υλοποιηθει η προταση σου.

Οσον αφορα το λαδι. Πραγματικα εχω προβληματιστει κυριως λογω της κακης προηγουμενης εμπειριας με την οσμη. Το δικο του το πολυεστερικο το στραγγιξα οσο καλυτερα μπορουσα. Το αφησα τουμπα του βραδυ μπας και βγαλει κατι ακομα. Βια να εβγαλα κουνωντας το το πρωι γυρω στα 5ml. Φανταζομαι θα υπαρχει εσωτερικα καποια ελαχιστη ποσοτητα αλλα μου φανηκε λιγο αυτο που βγηκε σαν συνολο. Σχετικα με τον τυπο του λαδιου, το μονο που με ενδιαφερει ειναι καλη λειτουργια χωρις μυρωδια. Ειχα προμηθευτει λαδι αντλιας κενου. συγκεκριμενα ειναι αυτο

Ποια επιλογη ειναι η βελτιστη?
α)Να παρω ορυκτελαιο? (sunisco 3gs πχ που λες)
β)Να βαλω το λαδι αντλιας κενου που εχω?
γ)Να βαλω δεκαρακι που εχω δει αλλους να χρησιμοποιουν?

Οσον αφορα την αναμιξη με το πολυεστερικο, φανταζομαι οτι η σωστη διαδικασια ειναι αυτη που ειχες περιγραψει παλιοτερα. Αλλα επειδη παει μακρια η βαλιτσα προτιμω να ρισκαρω την αναμιξη μικροποσοτητας ή να κανω μια ακομα αλλαγη λαδιου στο καπακι για να μειωθει αυτο το μικρο ποσοστο αναμιξης.

Σε ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες και το χρονο σου.

Αποσυνδεδεμένος boulba

• LIVE TO FLY....FLY TO LIVE...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: L.A.(Λεκανοπέδιο Αττικής)
  • πίνει , καπνίζει και κάνει θόρυβο!!!
« Απάντηση #443 στις: Μαρτίου 31, 2017, 11:12:09 πμ »
καλημερα κι απο εμενα...να προτεινω κατι???...πριν βαλεις την παγιδα για το λαδι....κανε ενα πληρη κυκλο με ενα σωλινακι ωστε να ελαχιστοποιηθει η απωλεια στο λαδι.....

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #444 στις: Μαρτίου 31, 2017, 11:20:25 πμ »
καλημερα κι απο εμενα...να προτεινω κατι???...πριν βαλεις την παγιδα για το λαδι....κανε ενα πληρη κυκλο με ενα σωλινακι ωστε να ελαχιστοποιηθει η απωλεια στο λαδι.....

Nαι θα γινει αυτο. Απο την προηγουμενη εμπειρια ομως παρατηρησα οτι δεν αρκει. Νομοτελειακα θα μπει λαδι στο κυκλωμα γιαυτο και η εξτρα υδατοπαγιδα.

Αποσυνδεδεμένος boulba

• LIVE TO FLY....FLY TO LIVE...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: L.A.(Λεκανοπέδιο Αττικής)
  • πίνει , καπνίζει και κάνει θόρυβο!!!
« Απάντηση #445 στις: Μαρτίου 31, 2017, 11:47:21 πμ »
 ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #446 στις: Μαρτίου 31, 2017, 12:06:53 μμ »
Η αποψή μου είναι να βάλεις το δεκάρι που λες, που είναι το πιο ψιλό σε ιξώδες, ο κατασκευαστής κάτι ξέρει για να βάλει το πολυεστερικό. Αν ήξερα οτι θες συμπιεστή με ορυκτέλαιο θα σου έλεγα τι να πάρεις. Πάντως είναι αλήθεια ότι τα άλλα αντοίστιχης ισχύος παίρνουν πολύ περισσότερο λάδι. Καινούργιος συμπιεστής θα φτύνει πολύ λίγο λάδι ετσι κι αλλιώς τα υγρά δε συμπιέζονται.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #447 στις: Μαρτίου 31, 2017, 12:35:31 μμ »
Η αποψή μου είναι να βάλεις το δεκάρι που λες, που είναι το πιο ψιλό σε ιξώδες, ο κατασκευαστής κάτι ξέρει για να βάλει το πολυεστερικό. Αν ήξερα οτι θες συμπιεστή με ορυκτέλαιο θα σου έλεγα τι να πάρεις. Πάντως είναι αλήθεια ότι τα άλλα αντοίστιχης ισχύος παίρνουν πολύ περισσότερο λάδι. Καινούργιος συμπιεστής θα φτύνει πολύ λίγο λάδι ετσι κι αλλιώς τα υγρά δε συμπιέζονται.

Tο μονο μου κολλημα ειναι η αποφυγη της ασχημης μυρωδιας, το προηγουμενο κομπρεσερακι ειχε μεσα ορυκτελαιο (πανω στο σωμα ειχε τυπωμενο mineral). Απλα δεν μπορω να βγαλω ευκολα συμπερασμα γιατι πεταγε αρκετο λαδι προφανως λογω βλαβης (ισως να τα εκαιγε κιολας). Ειδικα αφου εβαλα την προβλεπομενη ποσοτητα (λαδιου αντλιας) πεταξε στο καπακι τουλαχιστον ενα σφηνοποτηρο και απο εκει και περα σε καθε εξαερωση (μετα απο καθε χρηση) εβγαζα τουλαχιστον ενα καπακι αναψυκτικου.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #448 στις: Μαρτίου 31, 2017, 01:44:06 μμ »
Αλλο το καινούργιο άλλο το παλιό , ποιός ξέρει πόσα χρόνια δούλευε και σε τι συνθήκες και να είσαι σίγουρος οτι αν ήταν εντάξει δε θα το βγάζανε απο πάνω. Η μυρωδιά είναι υποκειμενικό θέμα αν δούλευες σε περιβάλλον με ψυκτικό μέσο αμμωνία όπως εγω πιθανόν να μην άντεχες, εμένα μετά απο αυτό ολες οι μυρωδιές μου κάνουν για οδοντόκρεμες.
Παντως κακός για μένα εβγαλες το λάδι μπλέκεις σε περιπέτειες, και μη  νομίζεις οτι όλοι όσοι πάνε στα μαγαζιά ειναι και καταρτισμένοι, οι παλιότεροι ιδιως ούτε σχολή δεν έχουνε πάει, πόσο μάλον να διαβάσουν ένα manual ή να δουλέψουν με τις ισχύοθσες προδιαγραφές.
Τέλος πάντων, να πας να πάρεις 1 κιλό πολυεστερικό λάδι να βάλεις την ποσότητα που έβγαλες και αν έχεις πρόβλημα τότε ξεκίνα τις πατέντες, αν βάλεις δε και εκείνο το φίλτρο εισόδου που σου εγραψα παλαιότερα για να μπορείς να αλλάζεις τη γόμωση δε θα έχεις πρόβλημα.
Και μη με παρεξηγήσεις ίσως και να έχεις ευαισθητη μύτη....

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #449 στις: Μαρτίου 31, 2017, 02:22:27 μμ »
Αλλο το καινούργιο άλλο το παλιό , ποιός ξέρει πόσα χρόνια δούλευε και σε τι συνθήκες και να είσαι σίγουρος οτι αν ήταν εντάξει δε θα το βγάζανε απο πάνω. Η μυρωδιά είναι υποκειμενικό θέμα αν δούλευες σε περιβάλλον με ψυκτικό μέσο αμμωνία όπως εγω πιθανόν να μην άντεχες, εμένα μετά απο αυτό ολες οι μυρωδιές μου κάνουν για οδοντόκρεμες.
Παντως κακός για μένα εβγαλες το λάδι μπλέκεις σε περιπέτειες, και μη  νομίζεις οτι όλοι όσοι πάνε στα μαγαζιά ειναι και καταρτισμένοι, οι παλιότεροι ιδιως ούτε σχολή δεν έχουνε πάει, πόσο μάλον να διαβάσουν ένα manual ή να δουλέψουν με τις ισχύοθσες προδιαγραφές.
Τέλος πάντων, να πας να πάρεις 1 κιλό πολυεστερικό λάδι να βάλεις την ποσότητα που έβγαλες και αν έχεις πρόβλημα τότε ξεκίνα τις πατέντες, αν βάλεις δε και εκείνο το φίλτρο εισόδου που σου εγραψα παλαιότερα για να μπορείς να αλλάζεις τη γόμωση δε θα έχεις πρόβλημα.
Και μη με παρεξηγήσεις ίσως και να έχεις ευαισθητη μύτη....

Πιστεψε με οταν κανω δουλεια, δεν με νοιαζει τιποτα. Αυτο δεν σημαινει το ιδιο και για τους υπολοιπους  :lol:
Οντως μυριζε παρα πολυ λαδιλα, μπορει η δικη μου δουλεια να ειναι λιγο λουλουδατη αλλα μεγαλωσα σε περιβαλλον επισκευων πλοιων/σιδηροκατασκευων κτλ. Εχω μια αλφα ανοχη σε λαδιλα, μουτζουρα κτλ  :lol: