Μετα απο πολλες αναβολες περναω επισημα στην φαση κατασκευης της εκδοσης ΜΚΙΙ του κομπρεσερ μου.
Νομιζα πως ειχα εξασφαλισει τζαμπα κομπρεσερακι οταν αποβιωσε ο καταψυκτης. Αλλα η ειρωνια της τυχης ηταν οτι η βλαβη οφειλοταν σε κολλημενο μοτερ

. Πηγα λοιπον και αγορασα ενα καινουριο 1/4 του ιππου. Το κοστος ηταν στα 50 ευρω + ΦΠΑ. Κινεζικης κατασκευης, αλλα ειδα και το κομπρεσερ του καταψυκτη που ηταν Danfoos...
Εχω την ορεξη να καταγραψω βημα προς βημα την ανακατασκευη, ισως να φτιαξω κι ενα διαγραμμα αν νομιζετε οτι θα ειναι χρησιμο για μελλοντικη χρηση. Θα χρειαστει βεβαια να ρωτησω τους ειδικοτερους για καποια πραγματα γιατι δεν ειμαι ουτε ψυκτικος, ουτε ηλεκτρολογος. Θα παραμεινει η δεξαμενη, ο μετρητης πιεσης και η υπαρχουσα υδατοπαγιδα. Ολα τα υπολοιπα ρακορ, σωληνακια κτλ θα αλλαχθουν. Πρωτον γιατι το λαδι απο το προηγουμενο πρεπει να εχει εισχωρησει και βρωμισει τα παντα και δευτερον γιατι θα ηθελα να ειναι σχετικα modular η κατασκευη, ωστε να διευκολυνονται επισκευες, αλλαγη λαδιου κτλ.
Ξεκιναω με φωτο του μοτερ
Ερωτημα 1.
Πως συνδεονται σωστα τα καλωδια του ρευματος? Η γειωση οκ ειναι προφανης. Τα αλλα δυο? Το μπλε πανω αριστερα και το καφε κατω δεξια στις 2 υποδοχες?
Ερωτημα 2Θελω να αλλαξω το πρεσοστατη που ειχα πριν και να βαλω ενα πρεσοστατη-διακοπτη που εχουν συνηθως οι περισσοτερες κατασκευες. Το μοντελο ειναι αυτο?
http://www.airblock.gr/pepiesmenos-aeras/aerosympiestes-kompreser/parelkomena-aerosympieston/piesostatis-monofasikos-12-bar.htmlΕρωτημα 3Διαβαζοντας περασμενες δημοσιευσεις εδω, ειδα πως πολλοι ταπωνουν το σωληνακι της ανεπιστροφης βαλβιδας η οποια ειναι αυτου του τυπου
http://www.airblock.gr/pepiesmenos-aeras/aerosympiestes-kompreser/parelkomena-aerosympieston/valvida-antepistrofis-aerosimpiesti.html
εγω στην υπαρχουσα διαταξη ειχα μια ανεπιστροφη απο μπουκαλες οξυγονου, αυτου του τυπου χωρις εκτονωση. Υπαρχει σημαντικη διαφορα? Αν ναι να την αλλαξω. Αν ουτως ή αλλως βγαζουμε off την εκτονωση, δεν βλεπω να υπαρχει λογος.
Ερωτημα 4Στο καταστημα που αγορασα το μοτερ ρωτησα αν χρειαζεται πυκνωτη εκκινησης. Μου ειπαν πως οχι, τους εξηγησα την χρηση που θα κανω και μου ειπαν πως δεν χρειαζεται? Πιστευετε οτι ειναι απαραιτητος? ΑΝ ναι πως συνδεεται εφοσον στο μοτερακι εχει υποδοχες μονο για ενα τρικλωνο καλωδιο?