Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #325 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 10:20:47 μμ »
Τι θέμα ακριβώς; Αν έχει πρόβλημα επανεκκίνησης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (π.χ. παίρνει κανονικά αλλά θέλει κάμποση ώρα για να ξεκινήσει μόλις κόψει ή αν το εκκινήσεις και το σβήσεις αμέσως και πας να το ξαναβάλεις δεν παίρνει αλλά θέλει χρόνο) τότε δεν έχει πρόβλημα αλλά άλλη διάταξη εκκίνησης. Κάποιοι συμπιεστές δεν έχουν ρελέ εκκίνησης αλλά πυκνωτές.

Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία από το κουτί στο πλάι του συμπιεστή.

Spoiler (hover to show)
Να μπω και εγώ στην κουβέντα για τους συμπιεστές. Ξέρω ότι κάποιοι χρησιμοποιούν αντίσταση για την εκκίνηση τους ειδικά αυτοί με μικρή ιπποδύναμη(1/8,1/6 ή ένα 1/5 του ίππου) και κάποιοι άλλοι πυκνωτή, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν και αφορά στα μοτέρ με μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε φορτίο(1/4, 1/3, 1/2κ.λ.π). Οι τριφασικοί συμπιεστές-κινητήρες δεν χρειάζονται πυκνωτή εκκίνησης λόγω διαφοράς στις 3φάσεις που δημιουργουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο για την εκκίνηση αλλά αυτό αφορά άλλη κουβέντα, περί ηλεκτρισμού. Οι "μεγάλοι" όμως χρειάζονται πυκνωτή λειτουργίας για βελτίωση του συνιμήτονου, δηλαδή του βαθμού απόδοσης και κατ' επέκταση την μείωση κατανάλωσης σε "άεργο" ισχύ, και σταματάω εδώ την θεωρία για να μην κουράζω. Τώρα στις απορίες-ερωτήσεις, έχω ένα κομπρεσέρ με μοτέρ ψυγείου που αγόρασα από ψυκτικό, μεταχειρισμένο 10ευρώ, πρέπει να είναι 1/6 του ίππου αν κρίνω από το μέγεθος του επειδή δεν είχε ταμπέλα. Το μοτέρ λειτουργεί άψογα εδώ και ένα χρόνο και με καλύπτει για την "μοντελιστική" χρήση, από τότε έχω αποκτήσει άλλα τρία μοτέρ που αφαίρεσα ο ίδιος από παλιά ψυγεία φίλων, το ένα από αυτά που δείχνη και το πιό καινούργιο το δοκίμασα πάνω στην μπουκάλα που δουλεύω τον αερογράφο με την σύνδεση του προηγούμενου με τον πρεσοστάτη. Το μοτέρ εκκινεί κανονικά και ανεβάζει γρηγορότερα την πίεση από το πρώτο "κόβοντας" στα 5bar που έχω ρυθμίσει τον πρεσοστάτη, αλλά όταν πέσει η πίεση δεν ξεκινάει την λειτουργία του. Οταν το αφαίρεσα από το ψυγείο δεν είχε πυκνωτή, τουλάχιστον διπλα του όπως συνήθως είναι οι πυκνωτές σε αυτά που έχουν, δεν ξέρω αν "κόβει" λόγω θερμικού οπότε θερμαίνεται πιθανόν λόγω λαδιού(αν και του έχω προσθέσει) ή για κάποιο άλλο λόγο(αδυναμία εκκίνησης στα 3bar λόγω βαλβίδας εξαγωγής), κάθε συμβουλή, υπόδειξη ευπρόσδεκτη. ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #326 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 11:04:03 μμ »
piaggio 250 καλα τα γραφεις για την ισχυ των μοτερ.Τα περισοτερα μοτερ που εχουν οικολογικα υγρα για την ψυξη R-134a πρωτες σειρες R-600a καινουργια εχουν μεν λειτουργεια πιο γρηγορη και ανεβαζουν περισοτερα BAR στο κυκλωμα της υψηλης.Αλλα κατα την διακοπη της λειτουργειας απαιτουν περισοτερο χρονο ακινησιας για εξισοροπηση της εσωτερικης πιεσης  στο κυκλωμα και για αυτο το λογο τα μοτερ στην πλατη τους εχουν θερμικο Θα πρεπει να αισθανεσαι ενα μικρο βουητο οταν ακουμπας το χερι σου πανω στο μοτερ χωρις να πρεσαρει αυτο το βουητο συνεχιζει για λιγο και σταματαει και μετα ξανα αρχιζει το ιδιο μεχρι να εκινηση το μοτερ.Αυτο το μικρο προβλημα και στο δικο μου μοτερ τα στοιχεια του τα εχω γραψει παρα πανω το ελυσα με ενα εμπειρικο τροπο, στο κουτι της συνδενσης του ρευματος εχω κανει μερικες τρυπες με 6 τρυπανι στο καπακι και εχω τοποθετηση 1 σεσουαρ ριθμυσμενο στον κρυο αερα.Ετσι κερδιζω αρκετο χρονο της αδρανειας του μοτερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το σεσουαρ δεν το ακουμπαω πανω στο κουτι απο αποσταση 10-15 cm.Και κατι αλλο χωρις να σας κουραζω τα μοτερ των τελευταιων 5-8 χρονων με τα οικολογικα υγρα ψυξης εχουν σαν βαση το ΒΟΥΤΑΝΙΟ και για αυτο οταν χρησιμοποιεται μετχ. μοτερ για ενα μικρο διαστημα μεχρι να φυγουν και τα τελευταια καταλοιπα προσοχη με φλογα και τσιγαρο.   

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #327 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 11:19:22 μμ »
Και τα δύο μοτέρ είναι για υγρά R134a, το δεύτερο που δεν επανεκινεί είναι 16-17 χρονών αλλά με μικρή χρήση και για μερικά χρόνια σε αποθήκευση μαζί με το ψυγείο.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #328 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 11:54:17 μμ »
Με θερμικο η ρελε πανω του?Τα πρωτα R-134a ειχαν αυτο το προβλημα και δημιουργουσαν ενα προβλημα στην κατω μερια της περιελιξης του μοτερ.Αν θελεις δοκιμασε αυτο που εκανα και εγω με το δικο μου με την ψυξη του θερμικου με το σεσουαρ.Να σκεφτεις το δικο μου μοτερ ειναι μοντελο που ειχε προβλημα με την θερμοκρασια οχι μονο στην ΕΛΛΑΔΑ αλλα και στην ΡΩΣΙΑ.Και το δευτερο αν εχεις προσεξει οτι τα περισοτερα R-134a ειχαν και πλαινο ανεμιστηρα ψυξης διπλα στο μοτερ.Τωρα με αυτο τον κολοκαιρο καθαριζω 1 μπουκαλα πετρογκαζ για την κανω αεροφυλακιο με το ιδιο μοτερ ειχα 1 απο κινεζικο κομπρεσερ MAX BAR-8 ATM μεγαλο μου λαθος.Αυτη που κανω τωρα εχει κτυπυμενη επανω της υδραυλικη ΔΟΚΙΜΗ 35 ATM.Οσο για το μοτερ το παλαιοτερο που εχεις πρεπει να εχει λιγο θορυβο παρα πανω με πιο υψηλη συχνοτητα.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #329 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 12:01:06 πμ »
Αύριο θα ανεβάσω φωτό από το κουτί σύνδεσης για να φανεί το θερμικό-ρελέ  και αν έχω κάνει λάθος σύνδεση. Η θα αλλάξω το θερμικό ή θα το βγάλω τελείως αν αυτό δημιουργεί πρόβλημα, άλλωστε η τιμή του είναι ασήμαντη, για άλλες λύσεις δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα, το μοτέρ δεν μου κόστισε τίποτα. :wink:  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #330 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 12:19:39 πμ »
Να εχεις κανεις λαθος συνδεση και να δουλευει κανονικα χωρις να σου ριχνει ρελε-ασφαλεια λιγο δυσκολο μεχρι οχι.Θερμικο  συνηθως 1 καφε σκουρο με οβαλ εξοκωμα η και μαυρο χρωμα συνηθως απο βακελιτη αν θυμαμαι καλα και ενωμενο στην μεσαια επαφη το μαυρο καλωδιο της φασης.Ο ρελες εκινησης ξεχωριζει γιατι θα φαινεται και το πηνιο του.Εγω στο δικο μου που αλλαζω το καζανη θα βαλω διπλα στο μοτερ ανεμιστηρα με μονιμη λειτουργεια ξεχωριστω διακοπτη  ON-OFF.Και την σωληνα της παροχης του αερα προς το καζανι οχι απευθειας 3-4 στροφες λαστιχο και θα περναει μπροστα απο τον ανεμιστηρα για να ψυχει τον συμπιεσμενο αερα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #331 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 12:29:42 πμ »
gtdeath-13 Δικιο εχεις σε αυτο που γραφεις για την διαταξη εκινησης. Μην ξεχνα με κατασκευαστηκε για λειτουργεια ψυγειου ο συγκεκριμενος συμπιεστης.Οταν το ψυγειο προσπαθει με συνεχεις εκινησης πρεπει να διακοπτεται η λειτουργεια του αυτοματα η να αργη περισοτερο στην επανεκινηση του.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #332 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 01:23:08 πμ »
nitso Αδελφε μου ειχες πολυ δικιο που χρησιμοποιησες την συγκεκριμενη μπουκαλα για αεροφυλακιο. Αν θελεις μπορεις να με βοηθησεις σε μερικα πραγματα? 1 Η βαλβιδα της μπουκαλας λασκαρει κανονικα αριστερα? η ειναι αναποδη? 2.Λασκαρει ευκολα η εχει κολα σπειρωματος? 3.Με την μυρωδια πως καθαρισες? 4. Με τα τρυπηματα κολυματα πηγες σε μηχ η μονος σου? 5. Αν δεν θελω να τρυπησω την μπουκαλα μπορω να χρησιμοποιησω την μοναδικη τρυπα της μπουκαλας και για την τοποθετηση του πρεσοστατη και για παροχη αερα προς την μπουκαλα και για την καταναλωση? Σε ευχαριστω εκ των πρωτερων.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #333 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 01:59:04 πμ »
piaggio 250 Τωρα ειδα οτι εισαι ηλεκτρολογος αν θελεις να με ακουσεις μην παιδευεσαι με το μοτερ αυτο αφου δεν το πληρωσες. Και αν μπορεις να κοιτας για μοτερ απο αμερικανικα ψυγεια κανονικα η ντουλαπες και ακομα καλυτερα και αυτα που ειναι με μεταχ 220-110v με ψηλο μοτερ.Ειναι απο αυτα που σου λενε τα μαστορια παρε οποιο μοτερ σου κανει εκτος απο αυτα. Λογω του υψους του μοτερ εχουν μεγαλυτερο κυβισμο δεν ζεσταινονται ευκολα εχουν ρελε-εκινησης η πυκνωτες εκινησης και ξυριζεται ευκολοτερα το καυκαλο για συμπληρωμα σε λαδια η οτι αλλο χρειαστει.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #334 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 02:37:00 πμ »
piaggio 250 Τωρα ειδα οτι εισαι ηλεκτρολογος αν θελεις να με ακουσεις μην παιδευεσαι με το μοτερ αυτο αφου δεν το πληρωσες. Και αν μπορεις να κοιτας για μοτερ απο αμερικανικα ψυγεια κανονικα η ντουλαπες και ακομα καλυτερα και αυτα που ειναι με μεταχ 220-110v με ψηλο μοτερ.Ειναι απο αυτα που σου λενε τα μαστορια παρε οποιο μοτερ σου κανει εκτος απο αυτα. Λογω του υψους του μοτερ εχουν μεγαλυτερο κυβισμο δεν ζεσταινονται ευκολα εχουν ρελε-εκινησης η πυκνωτες εκινησης και ξυριζεται ευκολοτερα το καυκαλο για συμπληρωμα σε λαδια η οτι αλλο χρειαστει.
Οπως έγραψα και παραπάνω το πρώτο μοτέρ μου στοίχησε 10EUR και το δουλεύω ένα χρόνο χωρίς πρόβλημα, με λίγο λάδι συμπλήρωμα ενίοτε. Τα άλλα τα έχω για buckup αφού είναι τσάμπα, απλώς το ένα δοκίμασα και αν μπορώ να το σώσω με αγορά άλλου θερμικού που κάνει 4-5EUR καλώς, αν όχι, πέταμα και τις άκρες μου τις έχω για να βάλω άλλο.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #335 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 03:05:56 πμ »
piaggio 250 καλα το σκεφτεσαι μονο τα μοτερ που εχεις καβαντζα στο 3μηνο δινε τους και κανενα γυρισμα 5λεπτο αφου σιγουρα ειναι μεταχειρισμενα για να μην σκληραινουν τα διαφραγματα και καθονται τα ελατηρια.Και οπως σου ειπα αν σου πεσει αμερικανια κυνηγα το.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #336 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 03:50:26 μμ »
Τι θέμα ακριβώς; Αν έχει πρόβλημα επανεκκίνησης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (π.χ. παίρνει κανονικά αλλά θέλει κάμποση ώρα για να ξεκινήσει μόλις κόψει ή αν το εκκινήσεις και το σβήσεις αμέσως και πας να το ξαναβάλεις δεν παίρνει αλλά θέλει χρόνο) τότε δεν έχει πρόβλημα αλλά άλλη διάταξη εκκίνησης. Κάποιοι συμπιεστές δεν έχουν ρελέ εκκίνησης αλλά πυκνωτές.

Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία από το κουτί στο πλάι του συμπιεστή.

Spoiler (hover to show)

Oυσιαστικα ειναι το ιδιο προβλημα που ειχα ποσταρει παλιοτερα εδω. Το μοτερ κοβει στην σωστη ανωτερη πιεση, αλλα δεν επανεκκινει στην κατωτερη. Επανεκκινει οταν αδειασει η μπουκαλα.. Ο φιλος ψυκτικος μου λεει πως μαλλον φταιει το μοτερ και οχι ο πρεσοστατης. Με την πρωτη ευκαιρια θα αλλαξω τον πρεσοστατη με ενα απο τους κλασσικους που χρησιμοποιουν και οι υπολοιποι. Το κοστος ειναι τιποτα, αλλα πρεπει να αλλαξω καποια πραγματακια στην διαταξη της συνδεσμολογιας και το αναβαλλω συνεχεια αφου κανω δουλεια. Απλα πρεπει να περιμενω 2-3 λεπτα οταν αδειασει η μπουκαλα η  οποια με 2 γεμισματα μου βγαζει ενα session. Χρησιμοποιω αρκετα χαμηλες πιεσεις. Γυρω στα 10 psi, αν και καμια φορα πολυ πιο κατω, δεν ξερω μετρηση γιατι χρησιμοποιω βαλβιδα της iwata που εχω παρει εξτρα. Με την πρωτη ευκαιρια που θα μπορεσω, θα κατσω να το δω.

Φωτο της συνδεσμολογιας εχω μερικες σελιδες πριν, αν δεν φαινεται κατι, πες μου να βγαλω καινουριες. Το μοτερακι εκκινει με ενα κυλινδρικο πυκνωτη.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #337 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 01:30:39 πμ »
Idomeneas Αυτο που εχει επισημανει και ο gtdeath 13 για την συνδεσμολογια του μοτερ πιστευω και εγω.Αν ειναι ο πρεσοστατης οπως λες αυτο ειναι ευκολο να βρεθει πρωτου τον αλλαξεις.Ο φιλος σου ο ψυκτικος με 1 πολυμετρο μπορει να δει αν υπαρχει συνεχεια στο κυκλωμα αναμεσα σε πρεσοστατη- μοτερ.Καλο ειναι στα δικα μας δικτυα αερα ο πρεσοστατης να ειναι οσο γινεται πιο χαμηλα σε κλιμακα ριθμυσεων 0,5-7.5 atm το πολυ 8 atm.Το κακο ειναι οτι στο εμποριο βρισκεις πιο ευκολα και πιο φθηνα την γκαμα απο 0- 12 atm μονοφασικους 220v.Αυτος που εχεις ειναι για πολυ πρεσαρισμα και πιστευω καθαρα για κυκλωμα ψυξης παντος ο συγκεκριμενος ειναι ποιοτικος πολυ καλος και απο εταιρεια με ονομα στην ψυξη-θερμανση.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #338 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 02:14:09 πμ »
Τον πρεσοστάτη που χρησιμοποιούμε συνήθως μπορουμε αν θέλουμε να τον ρυθμίσουμε στην επιθυμητή πίεση γυρνώντας το εσωτερικό ελατήριο δεξιόστροφα για αύξηση ή αριστερόστροφα για μείωση. Εγώ τον έχω ρυθμίσει να κόβει στα 5bar και να ξεκινά λίγο πριν τα 3bar. Παραθέτω τις φωτό που φαίνεται η σύνδεση στο δεύτερο μοτέρ που όπως έγραψα εκκινεί κανονικά αλλά μετά που κόβει δεν ξεκινά όταν πέσει η πίεση και πάρει εντολή από τον πρεσοστάτη. Κάθε βοήθεια δεκτή και επιθυμητή.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #339 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 02:28:48 πμ »
Τον πρεσοστάτη που χρησιμοποιούμε συνήθως μπορουμε αν θέλουμε να τον ρυθμίσουμε στην επιθυμητή πίεση γυρνώντας το εσωτερικό ελατήριο δεξιόστροφα για αύξηση ή αριστερόστροφα για μείωση. Εγώ τον έχω ρυθμίσει να κόβει στα 5bar και να ξεκινά λίγο πριν τα 3bar. Παραθέτω τις φωτό που φαίνεται η σύνδεση στο δεύτερο μοτέρ που όπως έγραψα εκκινεί κανονικά αλλά μετά που κόβει δεν ξεκινά όταν πέσει η πίεση και πάρει εντολή από τον πρεσοστάτη. Κάθε βοήθεια δεκτή και επιθυμητή.

Αν το μοτερ σου εκκινει και παλι αφου αδειασει η μπουκαλα, τοτε εχουμε το ιδιο προβλημα.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #340 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 02:42:35 πμ »
Στο μοτέρ που χρησιμοποιώ, και δουλεύει κανονικά, το κουτί και η συνδεσμολογία του είναι εντελώς διαφορετικές από αυτό της φωτό, αλλά πιστεύω ότι και σε αυτό η σύνδεση μάλλον είναι σωστή. Ισως υπάρχει πρόβλημα με το θερμικό, που αν είναι έτσι διορθώνεται, ή με το μοτέρ οπότε πάει για απόσυρση. Δεν το έχω αφήσει αρκετό χρόνο για να δω αν ξεκινήσει μετά από κάποια ώρα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #341 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 03:12:34 πμ »
piaggio 250 Μια χαρα μοτερ ειναι 150 w περιπου 7.5 κυβικα.Το μονο που ειδα στην σελιδα της DANFOS οτι στο συγκεκριμενο μοτερ χρησιμοποιη 2 τυπου συνδεσμολογιες 1 με θερμικο οπως το δικο σου με ακριβως τα ιδια στοιχεια που εχει το δικοσου. 2 με ρελε εκινησησης και πυκνωτη 80μf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #342 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 07:20:39 μμ »

Admin edit: Παρακαλώ οι φωτογραφίες να στοιχίζονται οριζόντια.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #343 στις: Μαρτίου 10, 2015, 11:31:38 μμ »
PIAGGIO 250 Του εβαλα πυκνωτη εκινησης στα 80μF και ρελε εκινησης απο την ιδια την DANFOSS ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΚΙΝΗΣΗ ουτε 1 φορα.Και το υλικο μου το εδωσε ο εδω αντιπροσωπος της DANFOSS  FRIGO- KLIMA Α.Ε.Β.Ε που ειναι στην Λενορμαν-64.Ο ανθρωπος ητανε σωστος μου εξηγησε για ποιο λογο το συγκεκριμενο μοτερ δεν παιρνει πυκνωτη εκινησης  και ρελε εκινησης.Η αποφαση για την δοκιμη ητανε δικια μου πρωτοβουλια με τα συγκεκριμενα υλικα.Μου τονισε ιδιαιτερα για τα συγκεκριμενα μοτερ για ευκολη επανεκινηση πρεπει να υπαρχει πυκνωτης λειτουργειας παραληλα συνδεμενος στο θερμικο 4μF και ψυξη του μοτερ με ανεμιστηρα.Και το σημαντικοτερο μηδενικη πιεση στην σωληνα παροχης του αερα οταν σταματηση στην πιεση που εχουμε ριθμυση.Ετσι τοποθετησα 1ανεπιστρευτη βαλβιδα γραμμης και την εκτονωση την κανω εγω χειροκινητα 1 διακοπτη 1/4Μεχρι στιγμης η λειτουργεια του με αυτον τον τροπο ειναι αριστη με συνεχεις επανακινησεις και θερμοκρασια του μοτερ σχεδον κρυο και μετα απο 1 ωρα λειτουργειας.           Υ.Γ εκ των πρωτερων ζηταω συγνωμη για την τοποθετηση των φωτογραφειων.

Αποσυνδεδεμένος ironda19

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Άρτα - Κως
« Απάντηση #344 στις: Μαρτίου 11, 2015, 10:57:43 πμ »
Παιδιά καλήμερα .'Επεσε στα χέρια μου ένας συμπιεστής από κλιματιστικό daikin 9000 btu. Εχει δοκιμάσει κανείς αντί συμπιεστή από ψυγείο να βάλει συμπιεστή από κλιματιστικό . Πρέπει να είναι κοντά στον 1hp και κάνει ελαφρώς παραπάνω θόρυβο από συμπιεστή ψυγείου. Αν κάνει για την δουλειά μας,  το θετικό είναι ότι θα γεμίζει την μπουκάλα από φρέον σε ελάχιστο χρόνο και κατά συνέπεια λιγότερη ταλαιπωρεία και φθορά για το μοτερ. Ρωτώ πριν ξεκινήσω την κατασκευή για να μην πεδεύομαι. Σας ευχαριστώ.
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #345 στις: Μαρτίου 11, 2015, 04:18:10 μμ »
ironda19 Φιλε μου τι να σου πω αν ειναι απο A/C που δουλευε γιατι να μην κανει.Προσεξε τον θορυβο που λες σε κλειστο χωρο αν τον αντεχεις.Και το 2 και σημαντικοτερο αν εχει σωστη ποσοτητα λαδιου με μικρη αποκλιση για τα χρονια λειτουργειας που εχει.

Αποσυνδεδεμένος ironda19

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #346 στις: Μαρτίου 11, 2015, 04:59:14 μμ »
ironda19 Φιλε μου τι να σου πω αν ειναι απο A/C που δουλευε γιατι να μην κανει.Προσεξε τον θορυβο που λες σε κλειστο χωρο αν τον αντεχεις.Και το 2 και σημαντικοτερο αν εχει σωστη ποσοτητα λαδιου με μικρη αποκλιση για τα χρονια λειτουργειας που εχει.
GEORGE DAMASKOS . Σε υπερ ευχαριστώ για την απάντηση .Το δοκίμασα το μοτερ δουλεύει μια χαρά αλλά έχει ελαφρώς παραπάνω θόρυβο όπως ξαναέγραψα από μοτερ οικιακού ψυγείου. Τώρα για το λάδι πως θα το ελέγξω? Και να το αδειάσω το λάδι  δεν ξέρω τι ποσότητα  παίρνει για να δω αν χρειάζεται πλήρωση.Πάντως όταν το ζόριζα  του έκλεινα με το χέρι την εξαγωγή για να αισθανθώ εντελώς  μπακαλίστικα την δύναμή του ,  στο χέρι μου έφτυνε λάδι .
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #347 στις: Μαρτίου 11, 2015, 06:37:15 μμ »
ironda19 Φιλε μου για τεχνικα στοιχεια θα ψαξεις στο διαδικτυο. Τωρα για τα λαδια υποχρεωτικα θα τα αλλαξεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να αποφυγεις δυσαρεστες οσμες. Η ποσοτητα του λαδιου που βαζουμε υπολογιζεται με 1 εμπειρικο τροπο ο ογκος/βαρος του μοτερ δια 3 δηλ 6 κιλα βαρος δια 3 200γραμ. λαδι.Προσοχη οταν βγαλεις το παλιο λαδι για να μην σε παιδεψει θα το βαλεις να δουλεψει 1 τεταρτο να ζεσταθει λιγο και να το στραγγιξεις καλα.Ζυγισμα στα λαδια οσο το δυνατο με περισοτερη ακριβεια για να μπορεις να εχεις 1σταθερ η τιμη. Περισοτερο λαδι σε αυτα τα μοτερ δημιουργει προβληματα υπερεντασης στην εκινηση και ανοδος θερμοκρασιας.Σιγουρα θα χρειαστης και 1 ανεμιστηρα για να το κρυωνει θα ειναι μεγαλη βοηθεια για το μοτερ στης συνεχεις επανακινησεις

Αποσυνδεδεμένος ironda19

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #348 στις: Μαρτίου 11, 2015, 10:20:21 μμ »
ironda19 Φιλε μου για τεχνικα στοιχεια θα ψαξεις στο διαδικτυο. Τωρα για τα λαδια υποχρεωτικα θα τα αλλαξεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να αποφυγεις δυσαρεστες οσμες. Η ποσοτητα του λαδιου που βαζουμε υπολογιζεται με 1 εμπειρικο τροπο ο ογκος/βαρος του μοτερ δια 3 δηλ 6 κιλα βαρος δια 3 200γραμ. λαδι.Προσοχη οταν βγαλεις το παλιο λαδι για να μην σε παιδεψει θα το βαλεις να δουλεψει 1 τεταρτο να ζεσταθει λιγο και να το στραγγιξεις καλα.Ζυγισμα στα λαδια οσο το δυνατο με περισοτερη ακριβεια για να μπορεις να εχεις 1σταθερ η τιμη. Περισοτερο λαδι σε αυτα τα μοτερ δημιουργει προβληματα υπερεντασης στην εκινηση και ανοδος θερμοκρασιας.Σιγουρα θα χρειαστης και 1 ανεμιστηρα για να το κρυωνει θα ειναι μεγαλη βοηθεια για το μοτερ στης συνεχεις επανακινησεις
GEORGE DAMASKOS Και πάλι σε  υπερ ευχαριστώ.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος nitso

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
    • Τοποθέτηση και συντήρηση ξύλινου δαπέδου
« Απάντηση #349 στις: Μαρτίου 23, 2015, 10:38:16 πμ »
nitso Αδελφε μου ειχες πολυ δικιο που χρησιμοποιησες την συγκεκριμενη μπουκαλα για αεροφυλακιο. Αν θελεις μπορεις να με βοηθησεις σε μερικα πραγματα? 1 Η βαλβιδα της μπουκαλας λασκαρει κανονικα αριστερα? η ειναι αναποδη? 2.Λασκαρει ευκολα η εχει κολα σπειρωματος? 3.Με την μυρωδια πως καθαρισες? 4. Με τα τρυπηματα κολυματα πηγες σε μηχ η μονος σου? 5. Αν δεν θελω να τρυπησω την μπουκαλα μπορω να χρησιμοποιησω την μοναδικη τρυπα της μπουκαλας και για την τοποθετηση του πρεσοστατη και για παροχη αερα προς την μπουκαλα και για την καταναλωση? Σε ευχαριστω εκ των πρωτερων.

τωρα ειδα το μηνυμα .

Η βανα ξεβιδωσε σχετικα δυσκολα λογω κολλας σπειρωματων αλλα ξεβιδωσε κανονικα οπως ξεβιδωνουν ολες(αριστερα) .Ελαχιστη μυρωδια εχει και τωρα ,μετα απο 1 χρονο και αρκετη χρηση .

Ως αναφορα τη μπουκαλα τις τρυπες και τις σπειρες(εισαγωγης αερα και βαλβιδας αποστραγγισης νερου) τις εκανε μηχανουργειο .
Αν επιχειρησεις να κολλησεις με ηλεκτροκολληση τοτε γεμισε τη μπουκαλα με νερο για αποφυγη ενδεχόμενης εκρηξης!!