Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #225 στις: Μαΐου 27, 2013, 05:47:13 μμ »
Επειδή σε λίγο θα ανοίξουμε εργοστάσιο  :wink: για συμπιεστές, σας δείχνω και τη δική μου κατασκευή,
η οποία δοκιμάσθηκε χτές με εξαιρετικά αποτελέσματα:

Πρόκειται για φιάλη 25 λίτρων προερχόμενη από συμπιεστή που θα κατέληγε στα σκουπίδια, έκοψα τη φιάλη για εσωτερικό έλεγχο και
κόντυμα ώστε να μειωθεί ο όγκος στα 15 περίπου λίτρα, έγινε αμμοβολή μέσα έξω, κόλλημα και ηλεκτροστατική βαφή.

Το μοτέρ είναι 1/3 του ίππου, και ο πιεσσοστάτης είναι ρυθμισμένος να κόβει στα 5bar και να ξεκινάει στα 3bar,
με αλλαγή ελατηρίου, μιας και με το δικό του δεν πέφτει κάτω από 5-7 bar αντίστοιχα.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #226 στις: Μαΐου 27, 2013, 06:00:54 μμ »
Μερκλίδικο Ευγένιε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
« Απάντηση #227 στις: Μαΐου 27, 2013, 07:44:46 μμ »
Επειδή σε λίγο θα ανοίξουμε εργοστάσιο  :wink: για συμπιεστές, σας δείχνω και τη δική μου κατασκευή,
η οποία δοκιμάσθηκε χτές με εξαιρετικά αποτελέσματα.
 ::salut::
Πάρα πολύ όμορφη δουλειά. Συγχαρητήρια!!!  ::salut::
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #228 στις: Μαΐου 27, 2013, 08:09:15 μμ »
ʼμα το έχει ο άνθρωπος. Και με τα κατάλληλα εργαλεία... Respect Ευγένιε, ζηλεύω...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #229 στις: Μαΐου 28, 2013, 02:20:25 μμ »
Καλησπέρα.Να σας δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά λόγω δουλειάς.Το αντεπίστροφο χρησιμεύει στο να μην φύγει ο αέρας προς τα πίσω όταν έχει σταματήσει ο συμπιεστής.Επειδή ο συμπιεστής είναι παλινδρομικού τύπου σαν αντεπίστροφο δουλεύει και η βαλβίβα που είναι εσωτερικά του συμπιεστή(αν ειναι καινούργιος και δεν έχει φθαρεί η βαλβίδα) αλλά καλό είναι να μπεί εξάλου το κόστος της είναι μικρό.Το ψυκτικό λάδι είναι άκρως υγροσκοπικό γι'αυτό ειναι χρήσιμο στην αναρόφηση να τοποθετηθεί ενας φιλτροξηραντήρας(είναι σαν το ρυθμιστή πίεσης αλλά χωρίς το πάνω μέρος) και όταν ο συμπιεστής είναι σε αδράνεια για καιρό να ταπώνεται η είσοδος με μια τάπα.Το σωληνάκι εξόδου απο το συμπιεστή καλό είναι να κάνει ένα loop (όπως αυτό του Ευγένιου) ή ενα κύκλο πρίν την είσοδο στη φιάλη για αποφυγή διαρροής λαδιού απο το συμπιεστή προς το κύκλωμα.Όσο αφορά το λάδι η ποσότητα που φεύγει απο το συμπιεστή είναι πολύ μικρή οπότε μην ανησυχήτε για το θέμα απώλειας λαδιού.Αν όμως χρειαστεί ποτέ να συμπληρώσετε συμβουλευτήτε το ταμπελάκι του συμπιεστή, γενικά για freon 12, 22, 502 και για παλινδρομικού τύπου συμπιεστή χρειάζεται ορυκτελαιο(sunisco 3gs), ενώ για freon 134a πολυεστερικό λάδι(είναι πιο λεπτόρευστο και απο νερό και μυρίζει κάπως).Αν χρειαστεί να αγοράσετε λάδι να το αγοράσετε απο μαγαζιά ψυκτικών μηχανημάτων και μην βάλετε οποιοδήποτε λάδι.Πρακτικά δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ποτέ.Επίσης ο πρεσσοστάτης είναι απαραίτητος τόσο για λόγους ασφαλείας αλλά και για την καλύτερη λειτουργεία του όλου συστήματος.Οι συμπιεστές αυτοί είναι σχεδιασμένοι να ψύχονται με το freon, αν αυτός δουλεύει για αρκετή ώρα(30 λεπτά για παράδειγμα) χωρίς σταματημό τότε θα ζεσταθεί και θα κόψει απο θερμικό.Επίσης η ποσότητα λαδιου που θα διαρεύσει προς τη φιάλη θα είναι πολύ μεγαλήτερη έτσι.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φιάλες απο freon 5 κιλών ή 13.Μπορεί να τις βρείτε και δωρεάν καθώς κάποτε όταν άδειαζαν τις πετούσαμε(ήταν μιας χρήσης και φυσικά ήταν δωρεάν).Όσο για την πίεση εγω δουλεύω πίεση stop 6 bar πίεση start 2 bar σε φιάλη 13 κιλών, νομίζω οτι είναι ικανοποιητική για μοντελιστική χρήση.Ελπίζω να μη σας κούρασα και αν χρειαστήτε κάτι στη διαθεσή σας.     

Αποσυνδεδεμένος kostasiii

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • KostasIII
    • Greek miniatures
« Απάντηση #230 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:01:17 μμ »
Καλημέρα και απο εμένα.
Πρώτα απο όλα θελω να σας ευχαριστήσω θερμά τον κάθε ένα που έχει γράψει σε αυτή την ανάρτηση.
Σε όλους εσας χρωστάω την κατασκευή του δικού μου κομπρεσέρ.
Πάμε λοιπόν στου λόγου το αληθές

Αυτό το σχέδιο το έφτιαξα εγώ και είναι ο τρόπος που συναρμολόγησα στο κομπρεσέρ μου

Στοιχεία:
Το κομπρεσέρ είναι ενα μοτέρ απο καταψύκτη
Το τάνκ είναι απο το σύστημα των αερόφρενων απο φορτηγό (αν ρωτήσετε σε συνεργείο φρένων για φορτηγά μπορεί και να έχουν να σας δώσουν) Είναι τέλειο γιατί δεν χρειάζεται καμία μετατροπή ή τρύπημα-κόλλημα)
Την βάση την έφτιαξα μόνος μου
Τα λοιπά εξαρτήματα τα αγόρασα απο κατάστημα. 

ΥΓ συγνώμη για τα αγγλικά αλλα το είχα προωθήσει σε ένα φόρουμ στο εξωτερικό.
Αν θέλετε θα φτιάξω και ένα ελληνικό.
Δεν ξέρω πως ζούσα χωρίς τον αερογράφο μου
Επικες μινιατουρες, φαντασία, Dnd http://greekminiatures.blogspot.gr/

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #231 στις: Αυγούστου 04, 2013, 12:16:47 πμ »
Η παρακατω ερωτηση απευθυνεται σε οσους εχουν κανει μετατροπη το μηχανημα-εργαλειο που εχει θαλαμο 24 λιτρων και το θορυβωδες συμπιεστη, με τιμη περιπου 100EUR.
Οσοι εχουν αφαιρεσει τον συμπιεση που κανει πολυ θορυβο για να τοποθετησουν αθορυβο συμπιεστη απο ψυγειο, τι συμπιεστη εβαλαν απο αποψη ισχυος; Και σε ποση ωρα γεμιζουν τον θαλαμο σε τι πιεση;
Θα ηθελα πραγματικα νουμερα και οχι υποθεσεις.
Ευχαριστω.
.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #232 στις: Αυγούστου 04, 2013, 02:38:58 πμ »
Καλημέρα,

το δικό μου έχει μοτέρ 2/3 του ίππου από ψυγείο ντουλάπα, το δουλεύω 75 Psi (on) - 115 Psi (off) και γεμίζει τη δεξαμενή σε 3-4 λεπτά.

Λίγα πόστ παρακάτω από το σημείο του thread που σε βγάζει το παραπάνω link έχω κάνει update με το κομπρεσέρ τελειωμένο (με την υδατοπαγίδα/ρυθμιστή).

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #233 στις: Αυγούστου 04, 2013, 09:09:57 πμ »
Και εγώ εδώ... http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1247.msg450346.html#msg450346

Μοτέρ από Silair...

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #234 στις: Αυγούστου 20, 2013, 11:07:48 μμ »
Επεσε στα χερια μου ενα GVY66AA. Ηταν απο μεσαιο ψυγειο. Δεν μπορω να καταλαβω ποσους ιππους ειναι αυτος ο συμπιεστης.
.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #235 στις: Αυγούστου 20, 2013, 11:32:32 μμ »
Παναγιώτη, από τι μάρκα ψυγείο ηταν;  έχω την εντύπωση οτι είναι 1/5 του ίππου... αν και κάποια  Hotpoint που φοράνε τέτοια τα αναφέρουν σαν 1/4 του ίππου...
Μιά φωτό της ταμπέλας του;

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #236 στις: Αυγούστου 21, 2013, 08:24:53 πμ »
Σύμφωνα με αυτή την πηγή, είναι 1/5 του ίππου.

(Δεν φαντάζεστε πόσα χρήσιμα πράγματα βρίσκετε με το google  :roll:)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος peri

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #237 στις: Αυγούστου 24, 2013, 07:02:58 μμ »
Γεια σας και από εμένα.
Πριν από λίγες μέρες βρήκα ένα συμπιεστή από ένα παλιό ψυγείο. Τον δοκίμασα και δουλεύει οπότε αποφάσισα να κάνω και εγώ ένα κομπρεσεράκι για τον αερογράφο που δεν έχω! Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις.
1 Από το μοτέρ που βγαίνει ένας μεταλλικός σωλήνας υπάρχει κάποιος σύνδεσμος που μπορεί να μπεί για να συνδεθεί η πλαστική σωλήνα ή απλός την βάζουμε και τη σφίγγουμε με ένα σφικτιράκι?
2 Βρήκα και έναν άδειο πυροσβεστήρα 3 κιλών. Αφού τον ξεβίδωσα είδα ότι η τρύπα στον πυροσβεστήρα είναι 22mm (7/8?) που δεν είναι από τις συνηθισμένες διατομές που γνωρίζω. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια συστολή να βιδώνει εκεί και μου δώσει 1/4 ή 1/8?
3 Θα χρειαστώ πρεσοστάτη φίλτρο και ρυθμιστή πίεσης. Θα ήθελα να μου στείλει όποιος θέλει, έστω με pm για να μη γεμίζουμε το θέμα και υπάρχει θέμα διαφήμισης,  από που έχετε πάρει εσείς τα δικά σας γιατί όπως είδα κάποια προορίζονται για επαγγελματική χρήση και δεν κάνουν για τη δουλειά μας.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος tasosHNDGS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
« Απάντηση #238 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 09:38:33 πμ »
Θα ήθελα και εγώ να παρουσιάσω στο Forum το compressor που μου έφτιαξε ένας φίλος μου.Πρόκειται για φιάλη προερχόμενη από πυροσβεστήρα  περίπου 12 *λίτρων που μου χάρισε ο ίδιος.Το μοτέρ είναι καινούριο (της εταιρείας tecumseh) 3/8 του ίππου, και ο πιεσσοστάτης είναι ρυθμισμένος να κόβει στα 7bar και να ξεκινάει στα 5bar.
* ΔΙΑΣΤʼΣΕΙΣ Διάμετρος 19cm   Ακτίνα 9,5cm    Ύψος/Μήκος 45cm 
Όγκος  Κυλίνδρου (V) = π (3,14) x(επί)  Ακτίνα (ρ)² (Εις το τετράγωνο)   x(επί)  Ύψος (h) = 12,75 lt (λίτρα)

Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #239 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 09:40:23 πμ »
Και ειναι και πανεμορφο :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος peri

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #240 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 11:26:47 μμ »
Θα ήθελα και εγώ να παρουσιάσω στο Forum το compressor που μου έφτιαξε ένας φίλος μου.Πρόκειται για φιάλη προερχόμενη από πυροσβεστήρα  περίπου 12 λίτρων που μου χάρισε ο ίδιος.Το μοτέρ είναι καινούριο (της εταιρείας tecumseh) 3/8 του ίππου, και ο πιεσσοστάτης είναι ρυθμισμένος να κόβει στα 7bar και να ξεκινάει στα 5bar.

Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για φιάλη 12 λίτρων; Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν μου φαίνεται τόσο μεγάλη. Πάντως είναι πολύ ωραία δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #241 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 11:35:37 μμ »
Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για φιάλη 12 λίτρων; Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν μου φαίνεται τόσο μεγάλη. Πάντως είναι πολύ ωραία δουλειά.

Μπορει να κανω και λαθος αλλα νομιζω οτι η φιαλη πρεπει να ειναι μεγαλυτερη. Δες φωτογραφια απο φιαλη 24 λιτρων. Ο συμπιεστης με πιστονι ειναι περιπου ιδιου ογκου με τον συμπιεστη ψυγειου.

Πολυ ωραια και προσεγμενη κατασκευη Τασο.
.

Αποσυνδεδεμένος tzourtzo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #242 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 05:34:34 μμ »
Γεια σας επειδή και εγώ κάνω τον δικό μου συμπιεστή έχω μια απορία. Εχω τον πρεσσοστάτη της φωτογραφίας. Θα πρέπει να συνδέσω και ένα λαστιχάκι με την κόκκινη τρύπα με την ανεπίστροφη ? και αν ναι το λαστιχάκι πηγαίνει κουμπωτά?

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #243 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 05:39:56 μμ »
Ναι...
Και το σωληνάκι κουμπώνει... απλά το σπρώχνεις και θα καταλάβεις ένα ελαφρύ κλικ... για να το βγάλεις πάς πίσω τον πορτοκαλί δακτύλιο και τραβάς το σωληνάκι...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #244 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 10:23:59 μμ »
Αν το μοτέρ που θα χρησιμοποιήσεις είναι ψυγείου και όχι εμβολοφόρο, δεν χρειάζεται καν να το συνδέσεις. Και εξηγούμαι: Αυτό το σωληνάκι χρησιμοποιείται για να αποφορτίζει την πίεση στο σωλήνα από το μοτέρ μέχρι τον πρεσοστάτη (άρα και στο μοτέρ). Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο στα εμβολοφόρα μοτέρ, για να μην είναι υπό πίεση ο θάλαμος συμπίεσης τους και έτσι να μπορούν να ξαναξεκινήσουν, όταν πάρουν εντολή από τον πρεσοστάτη. Κάτι τέτοιο όμως στα μοτέρ ψυγείου δεν είναι απαραίτητο. Αν λοιπόν το μοτέρ σου είναι ψυγείου, μη βάζοντας την εκτόνωση του μοτέρ μεταξύ πρεσοστάτη και ανεπίστροφης, γλυτώνεις πρώτον το ενοχλητικό (ιδίως τη νύχτα) "σκάσιμο" και δεύτερον τα (πιθανά) φτυσίματα λαδιού πάνω στο καζάνι ::salut::

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος misterBin

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #245 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 01:35:33 πμ »
Γεια σας παιδια....λοιπον,σκεφτομαι εδω και καιρο να κανω κι εγω ενα κομπρεσσερ με μοτερ ψυγειου και καποιον πυροσβεστηρα ή τανκ απο αεροφρενα φορτηγου. Η ερωτηση μου ειναι: Το κομπρεσσερ αυτο θα μπορει να ''σηκωσει'' εκτος απο αερογραφο και ενα πιστολι βαφης 1,4 μπεκ?

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #246 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 01:29:45 μμ »
misterBin  ενα κοινο μοτερ ψυγειου πολυ δυσκολα(ή και καθολου) θα ικανοποιησει τις απαιτησεις για χρηση πιστολιου βαφης διοτι το πιστολι για να βαψει καταναλωνει πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες αερα απο τον αερογραφο οποτε η δεξαμενη σου θα αδειαζει γρηγορα και το μοτερ δεν θα προλαβαινει να την γεμιζει οποτε θα μενεις με το πιστολι στα χερια κα θα περιμενεις ...... εγω τουλαχιστον οταν το δοκιμασα αυτα τα αποτελασματα ειχα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος misterBin

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #247 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 10:30:03 μμ »
Ευχαριστω πολυ Wild Bill για την απαντηση σου,γιατι με γλιτωσες απο κοπο και χρονο.....διοτι κομπρεσσερ για αερογραφο εχω...!!!

Αποσυνδεδεμένος tzourtzo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #248 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 05:57:38 μμ »
Για πιστόλια βαφής detailing με μπέκ 0,5-0,8 δεν θα είναι αρκετό  λέτε?

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #249 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 02:17:51 μμ »
tzourtzo δεν παιζει τοσο μεγαλη σημασια η διαμετρος του μπεκ του πιστολιου αλλα η καταναλωση ποσοτητας αερα ανα λεπτο που εχει το πιστολι (νομιζω μετριεται σε λιτρα/λεπτο)