Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #150 στις: Ιουλίου 23, 2012, 08:06:38 μμ »
Λοιπόν το κόστος για τελείως custom κατασκευή μεγάλο αν συνυπολογίσουμε και την προσωπική εργασία που θα απαιτείτο. Οπότε η λύση απλή...
Έτοιμο 24λιτρο από Praktiker (99EUR) και μοτέρ 1/3 του ίππου (δωρεάν από φίλο και συνάδελφο) ::arrowred:: Click to see the original size.

Δύο αλουμινογωνιές (ευγενική χορηγιά του γατιού [aka Wildcat]), συναρμολόγηση και ηλ. συνδέσεις από μένα, κολλήματα από τον προαναφερθέντα συνάδελφο... et voila :mrgreen:

Click to see the original size.  Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Λείπει η υδατοπαγίδα εξόδου και το φίλτρο εισαγωγής αέρα, που ακόμα δε τα έχω προμηθευτεί...
Μόλις ολοκληρωθεί θα ανεβάσω update :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Παύλος.Δ.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο - Κρήτη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #151 στις: Ιουλίου 30, 2012, 08:29:00 μμ »
Τετοια βαλβιδα απ'οσο ξερω υπαρχει μονο στη φιαλη για να υπαρχει συνεχεια διαφυγη αερα και δεν την εχω δει μεσα στον πιεσοστατη ο οποιος πιθανοτατα να ειναι για μεγαλυτερα κομπρεσερ.Παρε εναν σαν το δικο μου.Κανει 13Ε και ειναι ο πιο διαδεδομενος στην αγορα.Απο κατω εκτος απο τις υποδοχες εχει για τα καλωδια που πανε στα ρελε,εχει και μια αλλη που ειναι ταχυσυνδεσμος για σωληνα που ενωνεται με την αντεπιστροφη για να κανει εκτονωση οταν σταματαει. ::salut:: ::salut::

Οσο αφορα αυτο το ταχυσυνδεσμο στο δικο μου μοτερ πεταει λαδια και χανει συνεχεια αερα χωρις να ανεβαζει πιεση στη φιαλη....ετσι πρεπει να ειναι??? εκτιμω πως οχι ...λετε να φταιει η βαλβιδα αντεπιστροφης?
και κατι αλλο...γιατι πεταει λαδια το μοτερ???? δεν εχω ταπωσει την μια παροχη
κατι δεν κανω καλα

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #152 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 12:59:37 μμ »
Καλησπέρα σας,

Εχθές έβγαλα το μοτέρ απο ένα παλιό ψυγείο, αλλά ο αέρας που βγάζει μυρίζει απίστευτα άσχημα. Τί μπορώ να κάνω?? Είδα σε ένα βίντεο στο youtube, κάποιον που είχε ανοίξει το καπάκι του μοτέρ απο πάνω. Το σωληνάκι του φρέον είναι ταπωμένο, αλλά μπορεί κάποιος να μου πεί, τί μπορώ να κάνω για την απαίσια μυρωδιά???
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #153 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 02:56:20 μμ »
Γεια σου kido,
Στο δικό μου που σκυλοβρωμούσε του άλλαξα το λάδι με καινούριο, του έβαλα φιλτράκια βενζίνης στις εισαγωγές από παπάκι, τα οποία 'κούρεψα' από πάνω και ψέκασα το χάρτινο μέρος με το άρωμά μου. Οι μυρωδιές εξαφανίστηκαν. Όσο για τα σωληνάκια, αν έχει τρία, τα δύο είναι εισαγωγή και καλό θα είναι, να είναι και τα δύο ελεύθερα για να ''αναπνέει'' πιο εύκολα. Αν θες λάδι μπορώ να σε βολέψω.
Δώσε μας και το link να δούμε.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #154 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 03:21:39 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θέλω να βγάλω το μοτέρ μια φωτό, γιατί έχει 3 σωληνάκια (είσοδος - έξοδος - το τρίτο έχει πάνω μια βάνα η οποία είναι κλειστή και την άφησα έτσι)

Το βίντεο είναι αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=jF4Ta1_-HUg

Το μόνο που με απασχολεί είναι, αν ο αέρας είναι και ανθυγιεινός ή απλά αν είναι άσχημη η μυρωδιά απο την κλεισούρα. Το ψυγείο ήταν σε αχρηστία πολλά χρόνια.

Τί πρέπει να κάνω για να αδειάσω το λάδι και πόσο λάδι θα πρέπει να βάλω μετά??
Μπορώ να βάλω και αντίστοιχο φίλτρο στην έξοδο, ώστε να προστατεύω και την δεξαμενή αέρα απο τα λάδια, εκτός απο την τελική παγίδα της εξόδου??

Ευχαριστώ για την προσφορά σου για το λάδι!!!!
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #155 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 05:15:58 μμ »
Ξανά γεια σου,
Για τα σωληνάκια εγώ έκανα αυτό που σου έγραψα πιο πάνω.
Για την υγειινή του αέρα αφ' ενός δεν ξέρω και αφ' εταίρου θα τον αναροφά το spray booth και θα τον βγάζει έξω.
Η ποσότητα του λαδιού θα αναγράφεται στις προδιαγραφές του μοτέρ. Ρίξε μια ματιά στο google. Το άδειασμα γίνεται ή αν το τουμπάρεις με προσοχή ώστε το λάδι να λιμνάσει σε κάποιο από τα σωληνάκια και να τρέξει  όλο έξω ή με αναρόφηση. Κάποιος εδω στο forum έγραψε κάτι για καθετήρα αν θυμάμαι καλά.
Βεβαιώσου ότι έχει τη σωστή ποσότητα λαδιού μέσα και βάλτο σε λειτουργία. Αν φτύνει λάδι κάτι δεν πάει καλά και ξανασκέψου το αν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις. Για να αποτρέψεις την είσοδο λαδιού στη δεξαμενή (το οποίο αν πέσει πάνω στο μοντέλο θα έχεις πρόβλημα), μπορείς να βάλεις ελαιοπαγίδα αλλά δεν ξέρω τιμές να σου πω.
Η προσφορά λαδιού δεν είναι lifetime. Λήγει όταν τελειώσει το λάδι.   :lol:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #156 στις: Οκτωβρίου 26, 2012, 02:11:21 πμ »
Είχα υποσχεθεί update με την ολοκλήρωση του compresser και το είχα ξεχάσει. Μιας λοιπόν και ανέσυραν το thread τα παιδιά παραπάνω, ας κρατήσω κι εγώ την υπόσχεση μου:

Click to see the original size.   Click to see the original size.

Μετά λοιπόν από τρεις μήνες συμβίωσης με το... BlitzAir ::glossa:: :mrgreen:, μπορώ να πώ πως η επιλογή μου στην κατασκευή (συναρμολόγηση καλύτερα) του, ήταν άκρως επιτυχημένη. Είμαι απλά τρισευχαριστημένος με την απόδοση του και θεωρώ ότι η μετατροπή ενός εμβολοφόρου συμπιεστή του εμπορίου με μοτέρ ψυγείου είναι ίσως η καλύτερη λύση για αερογράφο (και όχι μόνο). Με κόστος με όλα τα απαραίτητα αγοραστά (το μοτέρ εμένα μου χαρίστηκε από φίλο), γύρω στα 170EUR, αποκτάς έναν αθόρυβο συμπιεστή για όλες τις... "οικιακές" χρήσεις :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #157 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 06:45:07 μμ »
Με μυρωδιες δεν ειχες καποιο θεμα;;Τουμπανο φαινεται το "blitzair"!!!!!

Σημερα παρελεβα και πυροσβεστηρα ληγμενο co2 που ειχε ενας φιλος. Θελει να βρω ενα οικοπεδο να το αδειασω και μετα θα αρχισει το πλυσιμο και θα το παω και σε ενα γνωστο σιδερα να μου ανοιξει σπειρωμα στον πατο της να βαλω μια βαλβιδα αποστραγγιξης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #158 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 07:01:38 μμ »
Με μυρωδιες δεν ειχες καποιο θεμα;;Τουμπανο φαινεται το "blitzair"!!!!!
...
Κανένα απολύτως...
Μια χαρά είναι, με βόλεψε πάρα πολύ :mrgreen:
Ευχαριστώ :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
« Απάντηση #159 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 11:51:44 μμ »
δεν νομιζω να σου χρειαστει βαλβιδα αποστραγγιξης,το δικο μου 6 μηνες τωρα που το εχω η υδατοπαγιδα δεν εχει σταγονα μεσα,το αδιαζω ομως απο τον αερα οταν τελειωνω.θα προτινα να μην τρυπισεις την φιαλη

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #160 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 12:05:35 πμ »
Διαβάζω το συγκεκριμένω θέμα πάλι και πάλι εδώ και μερικές μέρες, μιας και σκέφτομαι να φτιάξω ένα τέτοιο κομπρεσέρ για να ξαναξεκινήσω πάλι το αγαπημένο μου χόμπι, αλλά έχω μια απορία:Οι γωνίες, σταυροί, ρακορ, ανταπτορες κλπ είναι ειδικά για αέρα ή μπορώ να βρω και σε κατάστημα με υδραυλικά είδη για να μην μπλέκω με παραγγελία, που μπορεί να ξεχαστεί κάτι πχ!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #161 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 12:19:36 πμ »
Διαβάζω το συγκεκριμένω θέμα πάλι και πάλι εδώ και μερικές μέρες, μιας και σκέφτομαι να φτιάξω ένα τέτοιο κομπρεσέρ για να ξαναξεκινήσω πάλι το αγαπημένο μου χόμπι, αλλά έχω μια απορία:Οι γωνίες, σταυροί, ρακορ, ανταπτορες κλπ είναι ειδικά για αέρα ή μπορώ να βρω και σε κατάστημα με υδραυλικά είδη για να μην μπλέκω με παραγγελία, που μπορεί να ξεχαστεί κάτι πχ!
Αν δεν κάνω λάθος, όλα αυτά τα μπλιμπλίκια δεν είναι διαθέσιμα σε υδραυλικά είδη. Από την άλλη, ακόμα και να ξεχάσεις κάτι στην παραγγελία σου προς το κατάστημα, το παραγγέλνεις μετά και σε δυό τρείς μέρες, λογικά το έχεις στα χέρια σου :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #162 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 12:40:20 πμ »
Ρακόρ, μούφες, και τα συναφή εννοείται ότι θα τα βρεις σε καλά καταστήματα υδραυλικών. Γωνίες δε θα βρεις καθώς είναι customιά των συναδέλφων από πάνω. Ο λόγος είναι απλός. Ότι ισχύει για τα υγρά, ισχύει και για τα αέρια, στον τρόπο σύνδεσης σε δίκτυα κτλ. Μπορεί να αλλάζει λίγο ο όγκος, αλλά αντιμετωπίζονται το ίδιο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 09:50:21 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά! Ελπίζω να ισχύει η άποψη του Κώστα, αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, απλά δεν ήξερα αν θα βρω σε μικρές διαμέτρους!

Αποσυνδεδεμένος polmoutz

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #164 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 09:42:35 μμ »
Γεια σας παιδια.
Δεν εχω καμια σχεση με τον μοντελισμο.

Ζητησα να γινω μελος στο φορουμ σας μονο και μονο για αυτον εδω τον μιτο.
Πιανουν τα χερια μου και ασχολουμε στον ελευθερο χρονο με διαφορα.
Επομενο project ειναι η κατασκευη ενος τετοιου μοτερ.

Μοτερ οικιακου ψυγειου εχω και πυροσβεστηρα να βρω ειναι ευκολο.Και σε διαφορα μεγεθη.

Θα επανελθω σε λιγες μερες διοτι λογω δουλειας δεν εχω ελευθερο χρονο να ασχοληθω.

Χαίρομαι που ειμαι στην παρεα σας και μπορω να γραψω τις αποριες μου και μου δωσετε τις συμβουλες σας.

Χρονης

Αποσυνδεδεμένος billtsig

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: athina
« Απάντηση #165 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 01:54:49 μμ »
καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε

Αποσυνδεδεμένος polmoutz

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #166 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 08:47:14 πμ »
Καλημερα και χρονια πολλα.
Πηγα να δω ποιον παλιο πυροσβεστηρα να παρω.Εχω να επειλεξω αναμεσα σε εναν μεγαλο 24 κιλων και σε εναν 12 κιλων η μαλλον δυο των 12 κιλων απλα ο ενας ειναι οροφης στρογγυλος και ο αλλος κλασικος σαν  σωληνας.
Θα ανεβασω αργοτερα και φωτο να σας δειξω.
Ποιον να προτιμήσω?

Επισης εχω και στην ακρη ενα δοχειο διαστολης απο τα καλοριφερ.Ειναι αρκετα καλο σαν μεγεθος.Αυτο εχει ενα λαστιχο που ρυθμιζε την πιεση.Αυτο εσπασε αλλα  το λαστιχο ειναι μεσα.Λετε να κανει?

Αποσυνδεδεμένος ChristosK

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΤΡΙΠΟΛΗ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #167 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 11:03:58 πμ »
Προσοχή! Το δοχείο διαστολής δεν κάνει. Οι πυροσβεστήρες ή φιάλη από φρέον ψυκτικού, ναι κάνουν.

Αποσυνδεδεμένος polmoutz

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #168 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 08:36:49 πμ »
Καλημερα.
Οι διαθέσιμοι πυροσβεστηερες ειναι οι παρακατω..

Αυτος ειναι 24 κιλων σκονης.Μεγαλος.

Αυτος ειναι 12 κιλων σκονης.

Και αυτος ειναι 12 κιλων αλλα οροφης.Αυτος μαλιστα εχει και δυο τρυπες.

Ποιον μου προτείνετε να διαλεξω για το ξεκινημα?
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #169 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 09:59:49 πμ »
Αγαπητέ polmoutz, εαν σχεδιάζεις να χρησιμοποιήσεις τυπικό μοτέρ ψυγείου με ισχύ 1/6 - 1/5 ΗΡ, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι αρνητική σε όλες τις περιπτώσεις. Χρειάζεσαι φιάλη με μικρότερη χωρητικότητα άντε 6 λιτρα και πολλά σου είναι. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις φιάλη που έχει κατασκευαστεί εξαρχής για πλήρωση με αέρα (άντε φρέον). Κατανοώ οτι ζούμε σε καιρούς χαλεπούς, οτι οι πρώην πυροσβεστήρες σου είναι διαθέσιμοι και συνδέονται με σπείρωμα, αλλά όφειλα να σε προειδοποιήσω.

Αποσυνδεδεμένος polmoutz

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #170 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 12:31:53 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση.
Ναι το μοτερ ειναι ενος απλου ψυγειου αλλα δεν γραφει επανω ποσων ιππων ειναι.Κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι τοσο οσο γραφεις.
Οποτε παω να δω για ποιο μικρο πυροσβεστηρα.
Θα βρω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #171 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 03:40:30 μμ »
Λίγη βοήθεια παιδιά, άνοιξα σπείρωμα σε τόρνο και βγήκε ελάχιστα μεγαλύτερο και χάνει, πέρα από τεφλόν με τι μπορώ να το σφραγίσω γιατί έχει κάποιες διαρροές...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #172 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 04:01:35 μμ »
Κανάβι?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #173 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 04:05:37 μμ »
Ή κανάβι ή τεφλόν μάλλον Κώστα, αλλά δεν ξέρω πως το χρησιμοποιούν! Θα κοιτάξω να βρω κάποιον να ξέρει και θα επανέλθω!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #174 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 04:16:32 μμ »
μια άλλη λύση, αν σε βολεύει, να πας στο αμέσως μεγαλύτερο σπείρωμα, π.χ. από 3/8 σε 1/2 και να βάλει έναν μαστό...