Διαβάζωντας τα παραπάνω μπερδεύτηκα λίγο, αλλά δεν είμαι διατεθημένος να προσθέσω η να αφαιρέσω κάτι σε όσα ήδη ειπώθηκαν.
Αυτό που έχω εγώ καημό και παράπονο είναι οτι για κάποιον που δεν έχει τα μέσα ,(ψαρώνει άσχημα με την όλη μοντελιστική κοινωνία).
Ολοι αυτοί που τα έχουν όμως...?
Κάτι τύποι με ξένες γλώσες , βιβλιοθήκες ,ταξίδια στο εξωτερικό , γνώσεις , εμπειρία στις κατασκευές ,που είναι όλοι αυτοί ??? {σας παρακαλώ μην νομίσετε πως ειρωνεύομαι} ΚΑΘΟΛΟΥ.
Υπάρχει το δυναμικό λοιπόν για να γίνει δουλειά δεν είμαστε σαν χώρα άχρηστοι. Αλλά γιατί δεν γίνεται όμως ?
Γιατί δεν ακολουθήτε μια τακτική που θα φέρει κόσμο στο χόμπυ δίνοντας θάρος και στους μη έχοντες?
Ας εξηγήσω καλύτερα αυτό ,το τελευταίο. Εχω υπάρξη εδώ και 20 χρόνια μοντελιστής - αντάρτης όπως και πολοίιιιιιιιιιιιιι άλλοι .Αποκλεισμένος από την πανάκριβη ξένη βιβλιογραφία που τότε
έφερνε μόνο το βιβλιοπωλείο ( Ελέυθερη σκέψη ).Αλλά και λόγο άγνοιας ξένης γλώσας.Κατέληξα ένα ιδιόμορφο είδος μοντελιστή που προσπαθούσε να φτιάχνει πράγματα που δεν χρειάζονταν ειδικό ψάξιμο και γνώσεις . Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ελιτίστικο καθεστός που επικρατούσε τότε στο χώρο (ήταν και οι εποχές).Μία ατμόσφαιρα του στύλ ο μοντελισμός είναι μόνο για ΑΡΕΙΟΥΣ .Βέβαια οι Αρειοι τώρα μεγάλωσαν και οι εποχές άλλαξαν, τες πα .Μόνος και έξω από παρέες που θα με βοηθούσαν, τι μου έμενε ?????
Το περιοδικο !!!!!!
Εχετε υπ'όψιν σας πόσοι γνώρισαν το χόμπυ μέσω του περοδικού??? Εχετε υπ' όψιν σας οτι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ???
Εδώ αναγκαστηκά πρέπει να αναγνωρίσουμε την μεγάλη προσφορά του περιοδικού, στην διάδοση του χόμπυ στην επαρχία .
Εκεί που χαλάει η δουλειά είναι πως διάολο γίνετε τόσοι αξιόλογοι μοντελιστές να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να αναβαθμιστή ο χώρος.
Ο grenadier φίλος μου επί 20 χρόνια , έχει τόσα να δώσει ... πούντα ???
Ο stavros ο Σουλής που τον θυμάμαι, ερχόταν στο model shop λίγο μετά την αποχώριση των Γερμανικών στρατευμάτων από την Αθήνα.
Ο Τσώνος ο Μέγας (όνομα και πράγμα). {Ο ΠΑΤΡΙʼΡΧΗΣ } η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ.
Ο MMAKER Ο Γιώργος λίγα είχε και έχει να δώσει.???
Ο Τσίτσο το λιμάνι φεύγει ???
Ο ζεν πρεμιέ ο Ακις ο Γεωργιάδης που είναι πήρε σύνταξη? Στην έκθεση τον είδα πάντως.
Ολοι εσείς οι παραπάνω δεν ξέρετε που πονάει το σύστημα ? Δέν βλέπετε οτι μέχρι και οι Πολωνοί που μέχρι χτες πεινάγανε έχουν βγάλει βιβλιογραφία, παράγουν κίτ?
Είχα δεί μια φορά βιβλιαράκι για το pzl Πολωνέζικο,και όχι μόνο.
Ρε Αγγελε πές μας γιατί τόσα χρόνια δεν έχεις βγάλει εκείνο το μαμημένο βιβλίο για τους Ελληνες άσους????
Και τόσοι άλλοι που δεν τους ξέρω η δεν έχω δεί δουλέιές τους.
Το παράγγελμα το δίνουν οι αξιωματικοί ...... αρκεί να μην τους έχει ευνουχίση η πολιτεία.
Τι έχει κάνει η ipms στον τομέα αυτό??? Δεν κατηγορώ ούτε μέμφομαι κάποιον από όσους ανέφερα αλλά έβγαλα το παράπονο μου, σαν πληβείος μοντελιστής .
Είχα την ευκαιρία να πω την δική μου εκδοχή για τον μοντελισμό και απευθύνω ερώτημα !!!!! δεν ανοίγω διένεξη. Θέλω να με καταλάβετε και όχι να γίνει συνενόηση μπάμια και να νομίση κανείς πως τα βάζω με τους ποιό πάνω αναφερόμενους. Η απάντηση όμως πιστεύω πως κρύβει πικρία , όχι για τα πρόσωπα αλλά τις καταστάσεις.