Αποστολέας Θέμα: Πρωτη φορα αερογραφος/κομπρεσερ...Τι να παρω???  (Αναγνώστηκε 4159 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
Πρωτη φορα αερογραφος/κομπρεσερ...Τι να παρω???
« στις: Ιουνίου 04, 2009, 10:42:29 μμ »
Παιδια λεω να παω για αερογραφο.Αυτο που θελω ειναι κατι που να ειναι σχετικα ευκολο στην χρηση για εναν αρχαριο σαν εμενα και να μπορει να εχει καποιες δυνατοτητες.Δεν εχω τρελες απαιτησεις, αλλα να μπορω να τον κρατησω οταν αποκτησω και μια σχετικη εμπειρια μετεπειτα.Οχι το τελευταιο μοντελο αλλα ουτε και το πρωτο.Τα περισσοτερα μοντελα μου ειναι στην 1/72.
Μαζι με τον αερογραφο θελω και κομπρεσερ αφου για αερα σε μπουκαλι λεφτα δεν αξιζει να δωσεις κατ εμε.
Πηρα τιμες απο γνωστα καταστηματα στην Αθηνα και βγαινει περιπου στα 250Ε σετακι καλης ποιοτητας(badger λογικα) και αντιστοιχα 120-130Ε απο αλλο καταστημα.Μαλιστα το το τελευταιο σετ με τα 120Ε ηταν ο αερογραφος που εχει παρει το παιδι σε αυτο το θρεαντ  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10614.0.html με ενα μικρο κομπρεσερακι 1/8 στα 80Ε.Εγγυηση μου ειπε δεν υπαρχει για το κομπρεσερ.
Εγω απο την αλλη βρισκω στο ebay αυτο:  ::arrowred:: [ebay]220418876933[/ebay] που μου ερχεται στα 160Ε στην πορτα μου.

Γενικα δεν ψηνομαι να δωσω πολλα λεφτα,αν μπορω να κανω την δουλεια μου και με 100Ε ειμαι ευχαριστημενος...εκει τα 150 ειναι οριο.Προτεινετε μου τι και πως.Οπως καταλαβατε και βαση τις τιμες να παρω απο Ελλαδα δυσκολο μου φαινεται,το σετακι των 120Ε το κοβω να το βρισκω στο ebay κανα 90αρι.Ειδα ομως στο thread οτι ο αερογραφος δεν ειναι και τοσο καλος..
Δεν εχω προβλημα με μεταχειρισμενα επισης αρκει να δουλευουν σωστα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Πρωτη φορα αερογραφος/κομπρεσερ...Τι να παρω???
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 04, 2009, 11:07:10 μμ »
Πάντως τον BD-183 που είδες στο άλλο post δεν στον συνιστώ για δουλειά στην 1/72. Εκτός αν βάφεις Lancaster, Halifax, Β-29 και BV-222...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 04, 2009, 11:10:05 μμ »
 ::arrowred:: [ebay]190312339843[/ebay]

βρηκα και αυτο στα 97 ευρω,λεει τιποτα??

Αν εχετε να προτεινετε κατι και γνωριζετε συγκεκριμενα μοντελα,ποσταρετε το πλιζ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 04, 2009, 11:23:27 μμ »
Γιατί έχεις φαγωθεί με το ebay; Πάρε κάτι από εδώ, επένδυσε πιο πολλά στο κομπρεσέρ αρχικά, πάρε και ένα μέτριο αερογράφο και ξεκίνα με εγγυήσεις και τα πάντα να μην τραβιέσαι αν χαλάσει κάτι.

Το κομπρεσέρ στο link που έβαλες είναι χωρίς ρύθμιση πίεσης και άνευ υδατοπαγίδας, κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 04, 2009, 11:26:42 μμ »
φιλε μου,εχω φαγωθει γιατι μολις βρηκα τον τοπ αερογραφο της badger(renegade??) στα 105 ευρω...οταν εδω μου ζητανε 100+ για τα πιο απλα μοντελα.Δεν ξερω αν ειναι καλος αερογραφος γενικα απλα πρεπει να ξερεις οτι η διαφορα της τιμης πρεπει να ειναι μεγαλη.Αληθεια ποσο εχει ο συγκεκριμενος Ελλαδα?

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 04, 2009, 11:29:12 μμ »
Δεν εχει ερθει ακομα.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 04, 2009, 11:34:21 μμ »
Δεν εχει ερθει ακομα.

Καλο ε....ο crescendo ποσο εχει??
Το καταλαβαινω πως μερικοι φοβουνται τις αγορες απο το ebay η δεν μπορουν το ενα η το αλλο.Εγω ομως οχι.Εχω αγορασει πολλα πραγματα,δεν εχω προβλημα με την γλωσσα(αγγλικα) ουτε με την πιστωτικη.Ο συγκεκριμενος δε πωλητης ειναι jet.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 04, 2009, 11:45:11 μμ »
Να προτεινω κατι απο ελληνικη αγορα?
http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_71&products_id=1465

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:00:11 πμ »
Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας,προτεινετε μου οτι νομιζετε θα με καλυψει σε αυτα που θελω και απο οπου θελετε.Δυστυχως το αγκαθι στην υποθεση ειναι το ρημαδο κομπρεσερ,Αυτο ειναι που κοστιζει...
Παρεπιπτοντως ειδα μια τιμη για τον crescendo στα 145 ενω ebay εχει 85 συμπεριλαμβανομενων των μεταφορικων...δηλαδη το ελεος.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:01:36 πμ »
ο crescendo αδελφε ειναι πανακριβος τον renegade τον πηρα λογω καλων κριτικων αλλα δεν τον δοκιμασα ακομη εξ αλλου εχει τρεις τυπους
και δεν ξερω αν πρεπει να ειναι ο πρωτος σου αερογραφος θα ελεγα κατι πιο δοκιμασμενο απο τους κλασικους της badger(150-155)αν επιμενεις,
η αγορα δεν ειναι αναγκη να γινει απο ebay απαραιτητα υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες
ριξε μια ματια
http://www.chicagoairbrushsupply.com/ba155aiandki.html
http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/abbbrush-sets.aspx#155
και αλλα πολλα sites αν χρειαστεις

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:07:43 πμ »
παιρνω πισω για crescendo oti eipa ton sotar ειχα στο μυαλο μου :cry:

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:14:20 πμ »
παιρνω πισω για crescendo oti eipa ton sotar ειχα στο μυαλο μου :cry:

o tcpglobal ειναι ο ιδιος seller απο το ebay!! :lol:
δεν επιμενω σε καποια μαρκα,ο crescendo κοστιζει 87Ε μονος του και 160 ερχεται με κομπρεσερ που απο οτι καταλαβα κραταει υγρασια και εχει ρυθμιστη πιεσης...δες το λινκ το πρωτο.
ο crescendo ειναι καλος?

Αποσυνδεδεμένος NicAnd

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:15:36 πμ »
Να πω και εγω μια γνωμη μια και ειμαι παθων στο θεμα μεχρι να καταληξω καπου
Κομπρεσερ σιγουρα ειναι το Α και το Ω και μάλιστα κάποιο με χωριστη μπουκαλα αέρα για να μπορεις να εχεις πιο σταθερο βαψιμο (λόγω σταθερής πίεσης)
Εδώ σίγουρα δεν σηκώνουν τσιγκουνιες
Οσο για αερογραφο ο Grafotech BD-183 ειναι πολυ καλός αερογραφος για τα λεφτα του Εγω προτίμησα τον BD-182 ο οποιος είναι ο ίδιος εσωτερικά  αλλά είναι τύπου αναροφησης μια και χρειάζομαι να αλλάζω πολλά χρώματα και με βοηθάει περισσότερο (είναι πολύ πιο πρακτικός)
Θέμα ψιλής δέσμης δεν υφίσταται ανάμεσα σε αναρόφησης και βαρύτητας κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα για εμένα τουλάχιστον για τα μοντελιστικά χρώματα
Οσο για μπεκ και βελόνες πιστεύω η 0,5 ειναι καλή γενικής χρήσης και η 0,3 το οριο Η διαφορα τους είναι στο πως ανοίγει η δέσμη του χρώματος με την 0,3 να είναι πιο βολική αλλά να θέλει ψάξιμο η αραίωση του χρώματος και η πίσεη του αέρα
Ψιλή δέσμη και γραμμές μολυβιού κάνεις είτε με 0,2 είτε με 0,6
Αυτά

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:37:14 πμ »
ο crescendo θεωρειται καλος αλλα απο τη θεωρια μεχρι την πραξη...αν δεν τον εχω δοκιμασει τι να σου πω
εκεινον που εχω δοκιμασει ειναι ο 150 και ειναι εξαιρετικος
σε εκεινο που θα συμφωνησω και εγω ειναι το κομπρεσερ γιατι ειναι η βαση για να αξιοποιησεις ενα αερογραφο
εκει πρεπει να ριξεις το βαρος γιατι απο αερογραφους καποια στιγμη θα ανακαλυψεις οτι εχεις τρεις τεσσερεις

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 05, 2009, 01:04:20 πμ »
Να πω και εγώ την γνώμη μου, αν και δεν το πολυκατέχω το θέμα.  :oops:
Έχω έναν crescendo εδώ και πάνω από 6 χρόνια (τον έχω χρησιμοποιήσει όμως πολύ λίγο και κυρίως για μονόχρωμες παραλλαγές) και είμαι ευχαριστημένος. Το σχήμα του είναι βολικό παρόλο τον όγκο του και καθαρίζεται πολύ εύκολα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να τον κρίνω όσον αφορά τις λεπτές δέσμες (δεν έχει χρειαστεί να βάψω πολύπλοκα σχέδια ή/και μικρές κλίμακες) και την συμπεριφορά του με όλα τα χρώματα (χρησιμοποιώ μόνο ακρυλικά Tamiya & Gynze).
Γενικά πάντως δείχνει να είναι ποιοτικός και δεν είχα πρόβλημα στο βάψιμο εξαιτίας του (με τα χεράκια μου έχω κάτι προβλήματα, αλλά αυτά δεν αλλάζουν :mrgreen: :twisted:).
Όσο για το κομπρεσέρ είναι απαραίτητο γιατί κυρίως δεν θα ξεμείνεις ποτέ από αέρα (στην αρχή χρησιμοποιούσα μπουκάλες και έχω νοιώσει την γλύκα  :evil: ).
Καλά  ::painting::
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 05, 2009, 02:08:11 πμ »
Καλησπέρα και από μένα!επειδή και γω μπήκα πολυ πρόσφατα στο χώρο του αερογραφου/κομπρεσέρ μπορώ να σου πω οτι είναι καλύτερα να επενδύσεις κυρίως σε κομπρεσέρ και έπειτα σε αερογραφο,ενα πολύ καλό κομπρεσέρ μπορεί να ''ανεβάσει'' ένα μέτριο αερογραφο σε απόδοση ενώ το αντίθετο δυστυχώς δεν γίνεται...Καλο ειναι να προτιμήσεις ενα κομπρεσέρ με φιαλη(εστω και μικρης χωρητικότητας)θα σε βοηθήσει περισσότερο,εγω πηρα το ΑS-18 με 3λιτρη δεξαμενή(+ρυθμιστη πίεσης και υδατοπαγιδα)και ειμαι απολυτά ευχαριστημένος.Εαν προτιμάς το e-bay για τις αγορες σου καλύτερα κοίτα σε καταστήματα της Αγγλίας ή Γερμανίας,η Αμερικη δεν συμφέρει σε καμια περίπτωση-τουλάχιστον για κομπρεσέρ. ::salut::

Tags: