Λοιπόν, ηταν μια φορά και ενα καιρό κάποιος τρελός που έψαχνε τα της αεροπορικής ιστορίας... Ετσι ανέβηκα το Σάββατο στο Βόλο για να δω 1-2 αποστράτους με ενδιαφέρον υλικό και μνήμες. Σήμερα το πρωι σκεπτόμουνα να αποχωρήσω νωρίς για να μην με πιάσει η κίνηση, αφού όμως πρώτα θα έβλεπα ενα σύνδεσμο σπο ΑΣ που θα μου έδινε βίντεο με την πτητική επίδειξη της Παρασκευής... Μετα τους καφέδες και τα ευχαριστήρια φεύγω προς το πάρκινγκ που βρίσκεται στο λιμάνι.
Εκεί βρίσκομαι φάτσα κάρτα με το DHC-3 Turbo Otter. H ArGo Airways συνδέει Βόλο με Σκιάθο 2 φορές την ημέρα με το αντίτιμο των 58 ευρώ την κούρσα. Αφού αρχισα να βγάζω τις φωτο (τα μηχανήματα με ακολουθούν πιστά παντού), και αντε πάλι απο δεξιά, και αντε πάλι απο αριστερά, ζητάω την άδεια απο τον security να πλησιάσω στην αποβαθρα για πιο κοντινές φωτο... Πάιρνω την άδεια απο τον Ground Operations Manager και πλησιάζω. Σε λίγο μου λέει "Αρκετές οι φωτό" και περνάω έξω. Βέβααι για να μπώ μου πήρανε την ταυτότητα, με καταγράψανε και με ελέγξανε σαν να ταξίδευα...
Συζήτώντας και ευχαριστώντας τον κύριο Μόρφη (ο manager δλδ), αποδεικνύεται οτι είναι ξάδελφος χειριστού Απάτσι που γνωρίζω πολύ καλά. Κουβέντα στην κουβέντα λέμε και άλλα και λέω να την κάνω. Ξανακάνω άλλο ενα πέρασμα για φωτό και κοιτάζω την ώρα. Είναι 12:40. Το πρόγραμμα λέει νέο δρομολόγιο στις 15:30.
Ξαφνικά μου την δίνει. Λέω ευκαιρίες δεν θα έχω πολλές, κάτσε Μήτσο να δείς που θα "βάλει μπρός τον κινητήρα", πως θα "υδροδρομήσει" και φέυγεις. Συνεχίζω λοιπόν την φωτογράφιση του Α/Φ με δοκιμές τον μηχανών μου σε διάφορες ρυθμίδεις. Ξαφνικά ο μάνατζερ (που τον είχα πλησιάσει λόγω λήψεων) μου προτείνει καφέ... Δεν λέω όχι. Σε λίγο έρχεται και ο Καναδός πιλότος του Α/Φ. Parlez-vous francais? Ναι μου λέει. Αρχίζουμε να μιλάμε, μου λέει για την εμπειρία του απο τον Β. Καναδά με υδροπλάνα Beaver, καθώς και απο τα νησιά Φίτζι και νάσου σκάει μύτη ο CEO της εταιρίας, με τον οποίο συστηνώμαστε. Ονομάζεται Παναγιώτου Κων-νος. Μιλάμε για λίγο και μετά ενω λέω να βγάλω τις τελευταίες πόζες με την αναχώρηση του Α/Φ και να την κάνω, ξαφνικά με φωνάζει ο CEO και μου λέει. "Θέλεις να πάς με το συνοδευτικό βαρκάκι μεχρι τον υδροδιάδρομο για να δείς την αποθαλάσσωση απο κοντά?" . Βεβαίως, βεβαίως απαντώ. "Και θα μείνεις και για την επιστροφή του Α/Φ?". Λέω, δεν παει να μαμηθεί και η κίνηση και το ταξίδει...Ας φτάσω και στις δέκα.. "Ναι, θα μείνω". Οπότε η συνέχεια γνωστή. Μπαίνω με τα παιδιά που ελέγχουν τον "διάδρομο" για ξένα σώματα ή πλωτά μέσα που θα εμποδίσουν τις κινήσεις του Α/Φ και voila οι φωτο! 15-20' είναι η πτήση μεχρι Σκιάθο. Περίμενα και την επιστροφή, αλλά το φως ηταν πολύ λίγο (16.50) και δεν μου επέτρεψε καλές λήψεις.
Πάντως δεν περίμενα να βρεθώ τόσο κοντά σε ενα τέτοιι γεγονός, που μόνο το στατικό κομμάτι έβλεπα να πραγματοποιήται... Ε, μου κάθησε. Σειρά εχει το Joker!
Σας ζάλισα αλλά αυτό που δεν φανταζόμουνα ποτέ και έβλεπα σαν εικόνες στο site DHC-2, έγινε μπροστά τα μάτια μου.
Οσο για τον ορίζοντα που πάει και έρχεται, βάρκα είναι αυτή, κουνάει αδέλφια και επιταχύνει, οπότε έχουμε δύο συστήματα που κινούνται...βάρκα και Α/Φ, εξ'ουκαι κάποιες αποτυχίες..
ΥΓ Τώρα που τους γνώρισα θα ξαναπάω οταν βρεθώ Βόλο, στην πρωϊνή πτήση, ωστε να έχω άπλετο φωτισμό...παρ'όλο το ρομαντικό του βασιλέματος...