Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303646 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #400 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 08:57:00 πμ »
Σωστός ο Γιώργος!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #401 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 08:59:16 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #402 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 10:46:44 πμ »
Πάντως Γιάννη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η φωτογραφία δείχνει ύποπτη από μόνη της. Εγώ την είδα αφού διάβασα όλα τα γραφόμενα εκατέρωθεν και ΠΑΛΙ όταν την αντίκρισα στιγμιαία πίστεψα ότι είναι από κανέναν πολύ καλό εξομοιωτή. Οπότε μην θυμώνεις με τους φίλους, δικαίως δυσπιστούν. :)

Αλήθεια, γιατί τα α/φ δεν έχουν καθόλου διακριτικά πάνω τους;

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #403 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 11:55:22 πμ »
Πάντως Γιάννη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η φωτογραφία δείχνει ύποπτη από μόνη της. Εγώ την είδα αφού διάβασα όλα τα γραφόμενα εκατέρωθεν και ΠΑΛΙ όταν την αντίκρισα στιγμιαία πίστεψα ότι είναι από κανέναν πολύ καλό εξομοιωτή. Οπότε μην θυμώνεις με τους φίλους, δικαίως δυσπιστούν. :)

Spoiler (hover to show)

Τιι εννοείς τα αφ/η δεν έχουν διακρικτικά; Φυσικά και έχουν...

Αποσυνδεδεμένος Matia348

• Icarus Mountain Spotters
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γιάννενα
    • Σ.Φ.Π.Α "ΙΚΑΡΟΣ"
« Απάντηση #404 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 12:02:43 μμ »

Τι εννοείς;

Το να αγνοείς τα γεγονότα, δεν αλλάζει τα γεγονότα.

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #405 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 05:39:39 μμ »
Βημα της Κυριακης... περιοδικο Βημαdonna (ναι, καλα καταλαβατε, το γυναικιο περιοδικο του Βηματος) σελ. 272 - 283

Μια αλλη αποψη στην... αεροπορικη φωτογραφια.  :wink:

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #406 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 09:40:45 μμ »
Γκαβομάρα ρε παιδιά, sorry. Ακόμα και τώρα που μου τα δείξατε, χρειάστηκε να σώσω τις φωτό και να ζουμάρω για να τα δω...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
Αεροπορική φωτογραφία!-Και αν σου κάτσει ?
« Απάντηση #407 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 10:54:45 μμ »
Πολλές φορές οι εμπειρότεροι μεταξύ ημών (Γιάννης, Νικος, Γιώργος, Κώστας και ξεχνάω) έχουν πεί οτι για να βγάλεις τις φωτο που όλοι επιθυμούμε ή φανταζόμαστε, πρέπει να έχεις και κολοφαρδία. Ισως καμμιά φορά και η υπομονή ανταμοίβεται με το παραπάνω...

Εγω σας παραθέτω τι μου συνέβει σήμερα.. Πολλοί θα καταλάβατε ίσως. Η ιστορία της υπομονής που αναφέρω (μια ιστορία 3,5 ωρών) με πέρασε απο το στατικό στο δυναμικό. Αυριο θα εχω την ευκαιρία να σας δώσω λεπτομέρειες (αν επιθυμείτε βέβαια). Απο τις περίπου 850 φωτο σας δείχνω ενα δείγμα.

Κατ'αρχάς μη φωνάζετε για τον ορίζοντα στο βάθος που γέρνει, θα τον ισιώσω. Επίσης όλες δεν μου βγήκαν όπως θα τις ήθελα  :twisted: :twisted: :twisted: Ελλειψη εμπειρίας, γνώσης του εξοπλισμού, φωτισμός κτλ. Ετσι είχαμε ΚΑΙ κουνημένες, και ΦΛΟΥ, και υπερφωτισμένες, και ΚΟΜΜΕΝΕΣ (αχ αυτά τα ψαλίδια) κτλ κτλ. Παντως ήταν η εκπληξη της ημέρας, κάτι σαν δώρο απο κάποιον που μέχρι πριν ώρες δεν ήξερα καθόλου...

Τα υπόλοιπα αύριο γιατί μόλις ήρθα απο Βόλο και είμαι και λιγάκι κουρασμένος, αλλά πολύ ευχαριστημένος.

Καλό βράδυ, καλή βδομάδα!

Δημήτρης  ::salut::

ΥΓ Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω όλα τα modes, αυτόματα, προτεραιότητες διάφραγμα ή ταχύτητα, manual, προφορτωμένα προγράμματα κτλ

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #408 στις: Νοεμβρίου 22, 2009, 11:32:29 μμ »
Μη μας το κάνεις αυτό... Εξηγήσεις έστω και σε δύο γραμμές κείμενο... Pleaseeeee....

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #409 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 12:06:32 πμ »
Λοιπόν, ηταν μια φορά και ενα καιρό κάποιος τρελός που έψαχνε τα της αεροπορικής ιστορίας... Ετσι ανέβηκα το Σάββατο στο Βόλο για να δω 1-2 αποστράτους με ενδιαφέρον υλικό και μνήμες. Σήμερα το πρωι σκεπτόμουνα να αποχωρήσω νωρίς για να μην με πιάσει η κίνηση, αφού όμως πρώτα θα έβλεπα ενα σύνδεσμο σπο ΑΣ που θα μου έδινε βίντεο με την πτητική επίδειξη της Παρασκευής... Μετα τους καφέδες και τα ευχαριστήρια φεύγω προς το πάρκινγκ που βρίσκεται στο λιμάνι.

Εκεί βρίσκομαι φάτσα κάρτα με το DHC-3 Turbo Otter. H ArGo Airways συνδέει Βόλο με Σκιάθο 2 φορές την ημέρα με το αντίτιμο των 58 ευρώ την κούρσα. Αφού αρχισα να βγάζω τις φωτο (τα μηχανήματα με ακολουθούν πιστά παντού), και αντε πάλι απο δεξιά, και αντε πάλι απο αριστερά, ζητάω την άδεια απο τον security να πλησιάσω στην αποβαθρα για πιο κοντινές φωτο... Πάιρνω την άδεια απο τον Ground Operations Manager και πλησιάζω. Σε λίγο μου λέει "Αρκετές οι φωτό" και περνάω έξω. Βέβααι για να μπώ μου πήρανε την ταυτότητα, με καταγράψανε και με ελέγξανε σαν να ταξίδευα...

Συζήτώντας και ευχαριστώντας τον κύριο Μόρφη (ο manager δλδ), αποδεικνύεται οτι είναι ξάδελφος χειριστού Απάτσι που γνωρίζω πολύ καλά. Κουβέντα στην κουβέντα λέμε και άλλα και λέω να την κάνω. Ξανακάνω άλλο ενα πέρασμα για φωτό και κοιτάζω την ώρα. Είναι 12:40. Το πρόγραμμα λέει νέο δρομολόγιο στις 15:30.

Ξαφνικά μου την δίνει. Λέω ευκαιρίες δεν θα έχω πολλές, κάτσε Μήτσο να δείς που θα "βάλει μπρός τον κινητήρα", πως θα "υδροδρομήσει" και φέυγεις. Συνεχίζω λοιπόν την φωτογράφιση του Α/Φ με δοκιμές τον μηχανών μου σε διάφορες ρυθμίδεις. Ξαφνικά ο μάνατζερ (που τον είχα πλησιάσει λόγω λήψεων) μου προτείνει καφέ... Δεν λέω όχι. Σε λίγο έρχεται και ο Καναδός πιλότος του Α/Φ. Parlez-vous francais? Ναι μου λέει. Αρχίζουμε να μιλάμε, μου λέει για την εμπειρία του απο τον Β. Καναδά με υδροπλάνα Beaver, καθώς και απο τα νησιά Φίτζι και νάσου σκάει μύτη ο CEO της εταιρίας, με τον οποίο συστηνώμαστε. Ονομάζεται Παναγιώτου Κων-νος. Μιλάμε για λίγο και μετά ενω λέω να βγάλω τις τελευταίες πόζες με την αναχώρηση του Α/Φ και να την κάνω, ξαφνικά με φωνάζει ο CEO και μου λέει. "Θέλεις να πάς με το συνοδευτικό βαρκάκι μεχρι τον υδροδιάδρομο για να δείς την αποθαλάσσωση απο κοντά?" . Βεβαίως, βεβαίως απαντώ. "Και θα μείνεις και για την επιστροφή του Α/Φ?". Λέω, δεν παει να μαμηθεί και η κίνηση και το ταξίδει...Ας φτάσω και στις δέκα.. "Ναι, θα μείνω". Οπότε η συνέχεια γνωστή. Μπαίνω με τα παιδιά που ελέγχουν τον "διάδρομο" για ξένα σώματα ή πλωτά μέσα που θα εμποδίσουν τις κινήσεις του Α/Φ και voila οι φωτο! 15-20' είναι η πτήση μεχρι Σκιάθο. Περίμενα και την επιστροφή, αλλά το φως ηταν πολύ λίγο (16.50) και δεν μου επέτρεψε καλές λήψεις.

Πάντως δεν περίμενα να βρεθώ τόσο κοντά σε ενα τέτοιι γεγονός, που μόνο το στατικό κομμάτι έβλεπα να πραγματοποιήται... Ε, μου κάθησε. Σειρά εχει το Joker!

Σας ζάλισα αλλά αυτό που δεν φανταζόμουνα ποτέ και έβλεπα σαν εικόνες στο site DHC-2, έγινε μπροστά τα μάτια μου.

Οσο για τον ορίζοντα που πάει και έρχεται, βάρκα είναι αυτή, κουνάει αδέλφια και επιταχύνει, οπότε έχουμε δύο συστήματα που κινούνται...βάρκα και Α/Φ, εξ'ουκαι κάποιες αποτυχίες..

ΥΓ Τώρα που τους γνώρισα θα ξαναπάω οταν βρεθώ Βόλο, στην πρωϊνή πτήση, ωστε να έχω άπλετο φωτισμό...παρ'όλο το ρομαντικό του βασιλέματος...
 ::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #410 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 12:12:37 πμ »
Έτσι... Να έχουμε και εμείς κάτι να βλέπουμε σε λίγο που θα την πέσουμε για ύπνο... (Στην καρότσα του Follow me στη Λήμνο ή στην Σκύρο, κτλ κτλ)... Και μη μου πείτε ότι κάποιοι το έχετε κάνει... Το ξέρω...

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #411 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 01:06:33 πμ »
Δημήτρη, απίθανος για μια ακόμα φορά  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #412 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 08:00:04 πμ »
Υπέροχος τρόπος για να περάσεις ένα Σάββατο! Μπράβο Δημήτρη πολύ ωραίο υλικό.  ::salut::

Με χαροποιεί το γεγονός που περίμενες να γυρίσει το αεροσκάφος, πραγματικός λάτρης της αεροπορίας!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #413 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 08:07:49 πμ »
Πάντως έτσι γίνονται οι καλές γνωριμίες από το πουθενά!

Εγώ το καλοκαίρι φωτογράφηζα βράδυ ένα Blk52+ που μόλις είχε γυρίσει από νυχτερινές. Πίσσα σκοτάδι έχουμε συννενοηθεί με τον μοίραρχο ο χεριριστής να παραμείνει στο cockpit να ανέβω σε σκάλα και να τραβήξω την χρήση των NVG. Ο μάυρος ο χεριριστής είχε λιώσει με την ζέστη και έπρεπε να μείνει και ακίνητος! Αφού τον ζάλισα κανα μισάωρο βγαίνει από την σάουνα και συζητά με τον υπόλογο για το σκορ του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ρε πατριώτη του φωνάζω από που είσαι; Και βρεθήκαμε να έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς και φίλους. Ο τύπος αποδείχθηκε διαμάντι στην κυριολεξία εφόσον την επομένη ηγήθηκε σχηματισμού 7 αεροσκαφών στον τροχόδρομο της 343 για τις φωτογραφηκές μου ανάγκες και τους συντόνισε τέλεια.

Εχθές μαθαίνω πως πήρε μετάθεση για τον ʼραξο οπότε πάλι θα με βοηθήσει όταν θα επισκευθώ την 116.

Γιαυτό έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά!

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!-Και αν σου κάτσει ?
« Απάντηση #414 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 10:15:26 πμ »
Πολλές φορές οι εμπειρότεροι μεταξύ ημών (Γιάννης, Νικος, Γιώργος και ξεχνάω) έχουν πεί οτι για να βγάλεις τις φωτο που όλοι επιθυμούμε ή φανταζόμαστε, πρέπει να έχεις και κολοφαρδία. Ισως καμμιά φορά και η υπομονή ανταμοίβεται με το παραπάνω...
ʼκου λέει...
Ανήμερα των εκλογών σκάει πληροφορία για άφιξη EL AL με Jumbo παρακαλώ...
"Ορειβασία" κατά τη μία το μεσημέρι και αναμονή. Μετά από κανένα τρίωρο με τον καιρό να ψυχραίνει, τον ήλιο να χάνεται, τις αφίξεις με το σταγονόμετρο εκείνη τη μέρα και την υπομονή να εξαντλήται, τράβηξα μια από τις καλύτερες μου φωτογραφίες για φέτος:

Αυτή ήταν και η τελευταία φετινή εξόρμηση για plane spotting και το προτελευταίο αεροπλάνο που έπιασα...
Αυτόν τον καιρό απλώς περιμένω μια βροχή για να στήσω σκηνικό... ::glossa::

ΥΓ:Κεραυνούς έχετε προσπαθήσει να φωτογραφίσετε; Εκεί να δείτε υπομονή...

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #415 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 10:19:40 πμ »
ʼσε τις βροχές και τα Jumbo και κοίτα να βρεις αυτό το μέρος στα Χανιά που λέγαμε!

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #416 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 10:22:42 πμ »
ʼσε τις βροχές και τα Jumbo και κοίτα να βρεις αυτό το μέρος στα Χανιά που λέγαμε!
4x4 και mountain bike διαθέτεις;

Κατά τα άλλα, οι μέρες περνάνε κι εγώ ακόμα περιμένω στο τηλέφωνο... :evil:

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #417 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 09:03:19 μμ »
dsamba φιλε μου εγραψες!  ::eusa_clap::

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #418 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 10:24:51 πμ »
Δημήτρη, νομίζω ότι πρωτοτύπησες όσο δεν πάει. Φωτογράφηση αεροπλάνων από βάρκα δεν σου συμβαίνει κάθε μέρα!!! Συγχαρητήρια, πολύ καλό υλικό ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

@Double Ugly: Είμαι σίγουρος ότι αν περίμενες για καλό καιρό θα έβρεχε!!! Τώρα για τη βροχή, θα σε απογοητεύσω. Μόνο αύριο έχει 20% πιθανότητα βροχής και αυτό αργά και καμιά ψιχάλα αν κάτσει. ʼρα αυτή τη βδομάδα ξέχνα τη. Μόλις τελειώσει η άδεια στοιχηματίζω ότι θα ρίξει καρέκλες!!!  :mrgreen:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #419 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 02:39:33 μμ »
2 A-7 και 3 F-16 πετούσαν σήμερα το μεσημέρι πάνω από την Πάτρα.
Έκαναν κύκλους γύρω από την γέφυρα Ρίου. Ξέρει κανεις γιατί;
Παρακαλώ να μην αλλαχθεί το θέμα... "Αεροπορική φωτογραφία" είναι το σωστό   :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #420 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 02:53:33 μμ »
2 A-7 και 3 F-16 πετούσαν σήμερα το μεσημέρι πάνω από την Πάτρα.
Έκαναν κύκλους γύρω από την γέφυρα Ρίου. Ξέρει κανεις γιατί;
Παρακαλώ να μην αλλαχθεί το θέμα... "Αεροπορική φωτογραφία" είναι το σωστό   :wink:

Προφανώς υπονοοείς ότι πόζαραν. Πιθανώς μάλιστα να έχεις και κάποια φωτό.... Δώσε τη τώρα!

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #421 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 03:02:44 μμ »
Ο αγαπητός μας κύριος Τ. Όσο πιο γρήγορα μπορείς δώστες...

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #422 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 03:22:23 μμ »
Να δουμε τι θα βγαλει παλι ο ανθρωπος...

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #423 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 06:48:49 μμ »
Το photo session γίνεται στα πλαίσια άρθρου του περιοδικού Code One.
Θα εξαντλήσω ό,τι δυνατότητα υπάρχει για πρόωρη δημοσίευση, διαφορετικά και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα περιμένουμε στωικά το επόμενο τεύχος που θα βγει το 2010 υποθέτω  :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #424 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 06:59:51 μμ »
Δε μαζευόμαστε να μας κάνει κανένα σεμινάριο...  :mrgreen:

Όχι ότι θα πετάξουμε ποτέ μας, αλλά από το έδαφος έχουμε ελπίδες να του τα ρίξουμε... ::glossa::

Tags: