Κώστα, δεν ξέρω και πολλά από Olympus, αλλά μιας και δεν υπήρξε απάντηση από κάποιον που τις έχει χρησιμοποιήσει, θα είχα να επισημάνω τα εξής:
-Όπως σου είπε ο Νίκος, ο φακός που σου δίνει είναι ένας αντίστοιχος 34-90 mm, οπότε για τα στατικά είναι ok (αν και θα προτιμούσα να ξεκινάει από τα 28 mm, αλλά μικρό το κακό).
-Για τα πετούμενα, τώρα, από τη λίστα που έδωσε ο Νίκος, θα έλεγα ότι το μίνιμουμ επιπλέον έξοδο που χρειάζεσαι, είναι ο 40-150 mm στα 129 ευρώ, ο οποίος αντιστοιχεί σε έναν 80-300 mm.
-Αν κάποια στιγμή στο μέλλον βέβαια πας στον 70-300 (αντίστοιχο σε 140-600 mm) των 295 ευρώ, τότε θα τραβάς όχι απλώς τα αεροπλάνα, αλλά λεπτομέρειες πάνω σε αυτά την ώρα που θα πετάνε...

-Δείγματα σε full size φωτογραφίες καθώς και συγκρίσεις λεπτομερειών σε full-size σε σχέση με τα φθηνά μοντέλα της Canon και Nikon μπορείς να βρεις στο link του dpreview που έδωσες μόνος σου (το review έχει 31 σελίδες και δεν είναι μόνο η αρχική). Από μια γρήγορη ματιά, μπορώ να πω ότι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα entry-level αλλά ακριβότερα μοντέλα των άλλων δύο είναι στα raw αρχεία. Αυτό αν έχεις βλέψεις δημοσίευσης, ή όταν θελήσεις να εκτυπώσεις κάτι σε μεγάλες διαστάσεις, μόνο τότε θα δεις τη διαφορά.
-Το μέγεθος της μηχανής είναι πολύ μικρό. Αυτό είναι πλεονέκτημα από τη μια (γίνεται μηχανή τσέπης στην ουσία με μικρούς φακούς), αλλά σε άλλες μειονέκτημα. Οι φακοί της Olympus είναι γενικά μικρότεροι, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο με άλλες μάρκες.
-Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η Olympus έχει σύστημα σταθεροποίησης στη μηχανή και όχι στους φακούς. Η μηχανή που σε ενδιαφέρει δεν νομίζω ότι έχει αντίστοιχο σύστημα, άρα μέχρι να αλλάξεις μηχανή κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν θα έχεις τα πλεονεκτήματα του σταθεροποιητή, που είναι ορατά σε μεγάλα κυρίως ζουμ και σε νυχτερινές φωτογραφήσεις (για το θέμα που συζητάμε πάντα). Αν το συνδυάσουμε με το μικρό μέγεθος της μηχανής, ίσως στην αρχή αντιμετωπίσεις ένα μικρό πρόβλημα να βγάλεις ακούνητες φωτογραφίες, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας. Νέο παιδί είσαι άλλωστε. Δεν τρέμουν ακόμη τα χέρια σου

-Σε σχέση με την ερώτησή σου, φακοί υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον, φτάνει φυσικά αν αλλάξεις μηχανή να παραμείνεις στην Olympus για να αξιοποιήσεις αυτούς που ήδη θα έχεις αγοράσει.