Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303419 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dalamar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Mogadishu
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #150 στις: Ιουνίου 30, 2009, 03:13:03 μμ »
Τα διαθέσιμα λοιπόν μοντέλα από τη Nikon είναι τα εξής:
Πολύ σωστός, συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Έχω την D60 και γνωρίζω καλά και τα άλλα μοντέλα half frame, είναι όπως τα γράφεις. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #151 στις: Ιουνίου 30, 2009, 04:31:44 μμ »
Καταπληκτική φωτογραφία Νίκο!

Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι ότι για την D300 χαλάλι να ξοδέψω λίγο πλαστικό χρήμα!

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #152 στις: Ιουνίου 30, 2009, 05:16:02 μμ »
Χωρις να ειμαι ειδικος στο θεμα, εχω κανα δυο χρονια τωρα μια Cannon EOS 400D, με τον 18-55 φακο που ειχε,
και αγορασα αρχηκα και ενα 200 φακο Cannon. Ο 200αρις φανηκε ακαταλληλος τελικα για φωτογραφιες εν πτηση
οποτε τον αλλαξα με εναν Tamron 70-300mm Macro F/4-5.6 Di LD AutoFocus Lens ο λογως τελικα ηταν φτηνοτερος αρκετα
απο τον αντιστηχο της Cannon.
Να σας πω την αληθεια ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την καμερα και τον φακο, απλα λογω αποιριας στο θεμα βγαζω πολλες φωτος
και στην τελικη εαν εστω και μια βγει σωστα ειμαι καταευχαριστημενος, αυτα.
Ευχαριστω τα παιδια που εχουν δωσει αρκετες πληροφοριες για ρυθμεισης και το πως της χρησειμοποιουμε ::icon_thumright::
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #153 στις: Ιουνίου 30, 2009, 05:21:13 μμ »
Καταπληκτική φωτογραφία Νίκο!

Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι ότι για την D300 χαλάλι να ξοδέψω λίγο πλαστικό χρήμα!

Πριν χρεώσεις την κάρτα σου κάνε μια έρευνα αγοράς για να δεις αν μπορείς να πετύχεις κάποια έκπτωση με μετρητά. Τον περασμένο Οκτώβριο εγώ πέτυχα 80EUR έκπτωση...

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #154 στις: Ιουνίου 30, 2009, 07:33:05 μμ »
Νωρίτερα μίλησα με Δαμκαλίδη (αντιπρόσωπος Nikon) και μου είπε ότι αυτή τη στιγμή η τιμή της D300 είναι EUR1300, ενώ δεν προβλέπεται να έχει έκπτωση λόγω εκπτώσεων Ιουλίου..

Νίκο, θα κάνω έρευνα αγοράς διότι, όπως λες, όταν αναφερόμαστε σε τέτοια ποσά, αξίζει να το παζαρέψεις όσο μπορείς περισσότερο.

Θα συμφωνήσω με όλους όσους μιλάνε για το 2010 και το έτος εορτασμού των 80 χρόνων της ΠΑ, ότι είναι η κρίσιμη περίοδος για αγορά εξοπλισμού για να είναι κανείς έτοιμος για αεροπορική φωτογραφία.

Τέλος. για όσους πρόκειται να μπουν στην διαδικασία αγοράς: μια καλή μηχανή μέσης κατηγορίας (εγώ έχω την Nikon D70s), με ένα φακό γενικής χρήσης είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Για θέματα σε πτήση σίγουρα χρειάζεται ένας τηλεφακός από 200mm και πάνω. Εδώ παίζει το κόστος. Τα θέματα σε εν πτήσει είναι και τα δυσκολότερα. Οι περισσότερες σύγχρονες DSLR έχουν πολλά έτοιμα προγράμματα για χρήση, που διευκολύνουν αφάνταστα τον νέο χρήστη, αλλά δεν είναι και πανάκεια. Το 2005 έβγαζα φώτος με το πρόγραμμα για αντικείμενα που κινούνται γρήγορα. Το 2008 χρησιμοποιούσα μόνο χειροκίνητες ρυθμίσεις. Παρόλα αυτά, όταν κοιτάω φώτος των Fisherman, Double Ugly, Eagle καταλαβαίνω ότι είμαι κάπου στο μέσο του learning curve της D70s. ʼρα καλό είναι να συμπεριλάβει κανείς α) τις προσδοκίες, β) την ικανότητα γ) το κόστος δαπάνης και το δ) το learning curve κάθε μηχανής.
Εξάλλου μηχανές υπάρχουν πολλές, ευκαιρίες για μαχητικά λιγότερες (αν όχι λίγες)..

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #155 στις: Ιουνίου 30, 2009, 07:46:48 μμ »
Νωρίτερα μίλησα με Δαμκαλίδη (αντιπρόσωπος Nikon) και μου είπε ότι αυτή τη στιγμή η τιμή της D300 είναι EUR1300, ενώ δεν προβλέπεται να έχει έκπτωση λόγω εκπτώσεων Ιουλίου..

Νίκο, θα κάνω έρευνα αγοράς διότι, όπως λες, όταν αναφερόμαστε σε τέτοια ποσά, αξίζει να το παζαρέψεις όσο μπορείς περισσότερο.
Tα 1300EUR είναι υπερβολικά. Από μια αναζήτηση στο http://www.skroutz.gr/s/23210/Nikon-D300-Body.html η χαμηλότερη βγαίνει στα 1185.

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #156 στις: Ιουνίου 30, 2009, 07:53:45 μμ »
Το είδα νωρίτερα αυτό, αλλά ήθελα να δω ποια είναι η τιμή και της αντιπροσωπείας, διότι στο skroutz.gr βλέπω και τιμές EUR2000.

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #157 στις: Ιουνίου 30, 2009, 08:13:56 μμ »
Καλησπερα κι απο μενα παιδες. ::salut::
Εχω μια απορια, γιατι ολοι λιγο πολυ, κανουμε μια ερευνα αγορας πριν αγορασουμε και ειναι παραπανω απο σιγουρο οτι θα βρουμε διαφορες απο μαγαζι σε μαγαζι αρκετων  δεκαδων ευρω.... ::dontknow::
Η απορια μου εγκειται στο γεγονος, οτι βρηκα την D300 σε site καινουργια 750 ευρωπουλα με φακο 200mm.... :shock: :shock:
Πως ειναι δυνατον να την πουλανε τοσο χαμηλα? ::dontknow:: Μηπως ειναι απατη?
Παραθετω και τον συνδεσμο για να το δειτε και μονοι σας.... :roll:

http://www.adoos.gr/l/pho

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #158 στις: Ιουνίου 30, 2009, 08:35:15 μμ »
Βρε Σπύρο δεν είναι επίσημο site καταστήματος, οπότε τι να σου πω. Εγώ θα ήμουν επιφυλακτικός. ʼλλωστε άμα διαβάσεις την περιγραφή και καταλάβεις τι ακριβώς πουλάει, πες μου και εμένα: :D

Παράθεση
Περιλαμβάνονται: Nikon D300 εκκλησιαστικό σώμα SLR Nikon AF-S DX 18-200mm φακό EN-EL3e επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Ion MH-18a ευκίνητες φορτιστή UC-E4 USB οδηγήσει EG-D100 κινηματογραφική μυελός AN-D300 στερεωτικά BM-8 LCD επιθεωρητής αρχή σώμα καπάκι DK-5 eyepiece cap DK - 23 καουτσούκ Καπάκι Software Suite CD-ROM (Store Προώθησης Πωλήσεων Προσφορά - Buy 2 Μονάδες Και Get 1 FREE Nokia N96 16GB)
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #159 στις: Ιουνίου 30, 2009, 09:03:30 μμ »
Βρε Σπύρο δεν είναι επίσημο site καταστήματος, οπότε τι να σου πω. Εγώ θα ήμουν επιφυλακτικός. ʼλλωστε άμα διαβάσεις την περιγραφή και καταλάβεις τι ακριβώς πουλάει, πες μου και εμένα: :D

Παράθεση
Περιλαμβάνονται: Nikon D300 εκκλησιαστικό σώμα SLR Nikon AF-S DX 18-200mm φακό EN-EL3e επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Ion MH-18a ευκίνητες φορτιστή UC-E4 USB οδηγήσει EG-D100 κινηματογραφική μυελός AN-D300 στερεωτικά BM-8 LCD επιθεωρητής αρχή σώμα καπάκι DK-5 eyepiece cap DK - 23 καουτσούκ Καπάκι Software Suite CD-ROM (Store Προώθησης Πωλήσεων Προσφορά - Buy 2 Μονάδες Και Get 1 FREE Nokia N96 16GB)

Αφού έχειεκκλησιαστικό σώμα(βοήθεια μας!!! ::pop::) και  κινηματογραφική μυελό,μην το συζητάς καθόλου,είναι κελεπούρι!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #160 στις: Ιουνίου 30, 2009, 09:06:09 μμ »

Παράθεση

Μα γι'αυτο το ποσταρησα, γιατι και γω ειμαι αρκετα επιφυλακτικος με τις εν λογω αγγελιες.... :roll:
Να σκεφτεις, οτι στο ιδιο site, δινει την SONY A900, που τιματε περι τα 2700, μονο 800 ευρω αν θυμαμαι καλα.... :shock: :shock:
Μου αρεσε η προσφορα του παντως..... ::lol18::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #161 στις: Ιουνίου 30, 2009, 09:12:39 μμ »
Φρέσκο πράγμα. Χρειάστηκε βέβαια να καεί η γειτονιά μας σήμερα για να έχω την ευκαιρία να το φωτογραφήσω από τόσο κοντά :(

Full size (με κλικ στην εικόνα), ακροπάριστη και ανεπεξέργαστη, όπως δηλαδή βγήκε ως jpg από τη μηχανή (D80), τραβηγμένη στα 300 mm (70-300VR), με ταχύτητα ρυθμισμένη στο 1/250 για να φαίνεται η κίνηση στις έλικες και -0.3 στην έκθεση (σχεδόν μόνιμη ρύθμιση στην D80 μου). Αφιερωμένη στον Δημήτρη (dsamba) που του αρέσουν τα ελικόπτερα, αν και δυστυχώς δεν είναι ελληνικό.
Ενδιαφέρον ότι σε κάθε σχεδόν παράθυρο υπάρχει και ένας άνθρωπος...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος ppana

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #162 στις: Ιουνίου 30, 2009, 09:15:27 μμ »

Εγώ πλήρωσα 1000 ευρώ πριν δυο εβδομάδες σε μαγαζί e-photodigital, χωρίς πολλά παζάρια, απλά ρώτησα αν γίνετε κάτι καλύτερο. Τα 1300 της αντιπροσωπείας είναι παρα πολλά.

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Ιουνίου 30, 2009, 09:35:47 μμ »
Φρέσκο πράγμα. Χρειάστηκε βέβαια να καεί η γειτονιά μας σήμερα για να έχω την ευκαιρία να το φωτογραφήσω από τόσο κοντά :(

Full size (με κλικ στην εικόνα), ακροπάριστη και ανεπεξέργαστη, όπως δηλαδή βγήκε ως jpg από τη μηχανή (D80), τραβηγμένη στα 300 mm (70-300VR), με ταχύτητα ρυθμισμένη στο 1/250 για να φαίνεται η κίνηση στις έλικες και -0.3 στην έκθεση (σχεδόν μόνιμη ρύθμιση στην D80 μου). Αφιερωμένη στον Δημήτρη (dsamba) που του αρέσουν τα ελικόπτερα, αν και δυστυχώς δεν είναι ελληνικό.
Ενδιαφέρον ότι σε κάθε σχεδόν παράθυρο υπάρχει και ένας άνθρωπος...

Ωραια φωτο Γιωργο.... ::eusa_clap::

Εχω ακριβως το ιδιο πλανο, αλλα σε βιντεο απο φωτια στην Πατρα.... :roll:

Εγω θα ποσταρω μια φωτο τωρα(Σαμπανη σου'φεξε... :oops:), και θελω την κριτικη σας.... :oops:
Περιληπτικα, την εχω τραβηξει το 1988 στην Αμερικη, 12:30 τα μεσανυχτα, με την πρωτη μου SLR μηχανη, την Minolta Maxxum 7000, οταν το εν λογω ελικοπτερο, αιωρηθηκε
πανω απο το πλοιο που εργαζομουν, για να παραλαβει βαρια τραυματισμενο (τον πατερα μου... :()....
Οπως θα καταλαβετε, η φωτο ειναι παλια και σκαναρισμενη, αλλα πρωτοτυπη για μενα.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #164 στις: Ιουνίου 30, 2009, 11:17:18 μμ »
Γιώργο, Σπύρο

Σας ευχαριστώ πολύ που με σκεφτόσαστε. Απο τη δουλειά που είμαι σας παρακολουθώ και ... είστε καταπληκτικοί στις συνθέσεις σας.

Και εις ανώτερα  ::salut:: ::salut:: ::salut::

ΥΓ Περιμένω να δω και άλλα απο τα χεράκια σας  ::icon_thumright::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #165 στις: Ιουλίου 01, 2009, 01:05:10 μμ »
Σπύρο πολύ δυσάρεστο το γεγονός, αλλά δυστυχώς μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις rescue ελικόπτερο από τόσο κοντά. Ελπίζω να πήγαν καλά τα πράγματα με τον πατέρα σου τότε.
Στα φωτογραφικά: ο φωτισμός είναι από φλας? Ήταν δηλαδή τόσο κοντά, ή υπήρχε κάποιος προβολέας (συνήθως υπάρχει δηλαδή, αλλά φωτίζει κάτω και όχι επάνω). Πολύ ενδιαφέρουσα γωνία καθώς επίσης ενδιαφέρον και το τεράστιο μύνημα (προς άτυχους πιλότους φαντάζομαι): "Abandon Chute".

Δημήτρη δεν χρειάζεται να ευχαριστείς. Μέσα στη βιασύνη μου ξέχασα να γράψω και το πρακτικό μέρος που με οδήγησε στο ποστάρισμα. Η φωτό δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά την έβαλα όπως βγήκε, για να έχει κάποιος ένα μέτρο σύγκρισης, του πως δείχνει μια τυπική φωτό από κινούμενο αντικείμενο (έστω και αργό όπως το Mi-28) με μια μηχανή μέσου επιπέδου και έναν φακό αντίστοιχα της μέσης κατηγορίας, χωρίς επεξεργασία που μπορεί φυσικά να την καλυτερέψει σημαντικά. Επειδή όπως είπε και ο Σπύρος, όλο και κάποιο εναέριο πυροσβεστικό μέσο θα έχει περάσει από πάνω σας (στην Ελλάδα ζούμε), αν κάποιος έχει αντίστοιχο παράδειγμα από τη δική του compact νομίζω ότι θα δει τις διαφορές (ελπίζω δηλαδή :D), ενώ αν έχει αντίστοιχο εξοπλισμό και αρκετά χειρότερο αποτέλεσμα (όπως πχ αυτά που περιγράφει ο KostasT) μάλλον θα πρέπει να αλλάξει κάτι. Τώρα αν αυτό είναι εξοπλισμός, ρυθμίσεις ή τεχνική, μόνο με κάποιο χειροπιαστό παράδειγμα αποτυχίας (upload της φωτογραφίας δηλαδή) θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε.

Τέλος μια νυχτερινή φωτογραφία από ελικόπτερο, από το Airliners:
http://www.airliners.net/photo/Bulgaria---Air/Mil-Mi-24V/1376210/L/

Δεν τη βάζω φυσικά για σύγκριση με τις δικές μας (τι να συγκρίνουμε άλλωστε :oops:), αλλά γιατί μου έκανε εντύπωση. Το Mi-24 προσφέρεται φυσικά για ανάλογη φωτογραφία και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε άλλο ελικόπτερο. Αλλά επειδή σε άλλο post είχα σχολιάσει το πόσο κοντά βρέθηκε κάποιος στο Jumbo, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την εμπειρία του να φεύγουν οι ρουκέτες δίπλα σου... Φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει φλας, άρα μάλλον μιλάμε για ανοιχτό παράθυρο και απόσταση το πολύ ένα μέτρο!!!
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #166 στις: Ιουλίου 01, 2009, 01:58:02 μμ »
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #167 στις: Ιουλίου 01, 2009, 02:23:09 μμ »
...1/250 για να φαίνεται η κίνηση στις έλικες...
Πάλι με αφορμή το ποστ του Γιώργου...
Όσο χαμηλώνουμε την ταχύτητα φωτογραφίζοντας ελικοφόρα, τόσο πιο έντονα καταγράφεται η κίνηση της έλικας...

1/400. Δε ρίσκαρα να κατεβάσω περισσότερο μιας και το αεροπλάμο είναι στον αέρα:

1/250:

1/125. Στο C-160 ο καιρός(?) βοήθησε να φανεί και το "βιδωμα" της έλικας στον αέρα:

1/100. Χαμηλότερα και εντονότερα:

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #168 στις: Ιουλίου 01, 2009, 02:28:33 μμ »
Νίκο, ποιο f/stop έχεις χρησιμοποιήσει για τις φωτογραφίες?
Είχες επιλέξει shutter priority?

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #169 στις: Ιουλίου 01, 2009, 02:32:36 μμ »
Νίκο, ποιο f/stop έχεις χρησιμοποιήσει για τις φωτογραφίες?
Είχες επιλέξει shutter priority?
Shutter priority με τις ταχύτητες που αναφέρω...

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #170 στις: Ιουλίου 01, 2009, 09:23:39 μμ »
Σπύρο πολύ δυσάρεστο το γεγονός, αλλά δυστυχώς μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις rescue ελικόπτερο από τόσο κοντά. Ελπίζω να πήγαν καλά τα πράγματα με τον πατέρα σου τότε.
Στα φωτογραφικά: ο φωτισμός είναι από φλας? Ήταν δηλαδή τόσο κοντά, ή υπήρχε κάποιος προβολέας (συνήθως υπάρχει δηλαδή, αλλά φωτίζει κάτω και όχι επάνω). Πολύ ενδιαφέρουσα γωνία καθώς επίσης ενδιαφέρον και το τεράστιο μύνημα (προς άτυχους πιλότους φαντάζομαι): "Abandon Chute".

Καλησπερα Γιωργο. Ναι φιλε  Δοξα σοι ο Θεος, ολα πηγαν καλα, εστω και μετα απο μηνες αναρρωσης..... ::icon_thumright::
Ναι με φλας εξωτερικο, το οποιο ειχε 3 σκαλες ζοομ...!!! Για να σου δωσω να καταλαβεις τι εγινε, δεν μπορεσα να τραβηξω αλλη φωτο γιατι "στραβωσα" :oops: τον πιλοτο και εβαλε τις
φωνες μεσω ασυρματου..... :shock: :lol:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #171 στις: Ιουλίου 04, 2009, 10:55:11 πμ »
Να και ο νέος στην παρέα. Σκέφτομαι για την παρακάτω μηχανή, λόγω προσφοράς στο Γερμανό και λόγω δικής μου οικονομικής άνεσης. Η ερώτηση είναι αν αξίζει για entry level??? Θα βρίσκω φακούς αργότερα? Ένα παράδειγμα από κάποιον για το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω με αυτό το μηχάνημα(εννοώ σε φώτο), και με έναν μέσο φακό(υποθέτω ότι αυτός που δίνει δεν κάνει για τη δουλειά μας...)...

http://www.dpreview.com/reviews/olympuse420/
http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=49428&selectedCategoryId=13

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #172 στις: Ιουλίου 04, 2009, 11:40:37 πμ »
Ο φακός που δίνει μόνο σε στατικά θέματα θα μπορεί να σου φανεί χρήσιμος.
Από 'κει και πέρα διαλέγεις και παίρνεις:

Olympus Standard Lenses

Olympus Pro Lenses

Olympus Top Pro Lenses

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #173 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:30:41 πμ »
Κώστα, δεν ξέρω και πολλά από Olympus, αλλά μιας και δεν υπήρξε απάντηση από κάποιον που τις έχει χρησιμοποιήσει, θα είχα να επισημάνω τα εξής:

-Όπως σου είπε ο Νίκος, ο φακός  που σου δίνει είναι ένας αντίστοιχος 34-90 mm, οπότε για τα στατικά είναι ok (αν και θα προτιμούσα να ξεκινάει από τα 28 mm, αλλά μικρό το κακό).
-Για τα πετούμενα, τώρα, από τη λίστα που έδωσε ο Νίκος, θα έλεγα ότι το μίνιμουμ επιπλέον έξοδο που χρειάζεσαι, είναι ο 40-150 mm στα 129 ευρώ, ο οποίος αντιστοιχεί σε έναν 80-300 mm.
-Αν κάποια στιγμή στο μέλλον βέβαια πας στον 70-300 (αντίστοιχο σε 140-600 mm) των 295 ευρώ, τότε θα τραβάς όχι απλώς τα αεροπλάνα, αλλά λεπτομέρειες πάνω σε αυτά την ώρα που θα πετάνε... :D
-Δείγματα σε full size φωτογραφίες καθώς και συγκρίσεις λεπτομερειών σε full-size σε σχέση με τα φθηνά μοντέλα της Canon και Nikon μπορείς να βρεις στο link του dpreview που έδωσες μόνος σου (το review έχει 31 σελίδες και δεν είναι μόνο η αρχική). Από μια γρήγορη ματιά, μπορώ να πω ότι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα entry-level αλλά ακριβότερα μοντέλα των άλλων δύο είναι στα raw αρχεία. Αυτό αν έχεις βλέψεις δημοσίευσης, ή όταν θελήσεις να εκτυπώσεις κάτι σε μεγάλες διαστάσεις, μόνο τότε θα δεις τη διαφορά.
-Το μέγεθος της μηχανής είναι πολύ μικρό. Αυτό είναι πλεονέκτημα από τη μια (γίνεται μηχανή τσέπης στην ουσία με μικρούς φακούς), αλλά σε άλλες μειονέκτημα. Οι φακοί της Olympus είναι γενικά μικρότεροι, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο με άλλες μάρκες.
-Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η Olympus έχει σύστημα σταθεροποίησης στη μηχανή και όχι στους φακούς. Η μηχανή που σε ενδιαφέρει δεν νομίζω ότι έχει αντίστοιχο σύστημα, άρα μέχρι να αλλάξεις μηχανή κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν θα έχεις τα πλεονεκτήματα του σταθεροποιητή, που είναι ορατά σε μεγάλα κυρίως ζουμ και σε νυχτερινές φωτογραφήσεις (για το θέμα που συζητάμε πάντα). Αν το συνδυάσουμε με το μικρό μέγεθος της μηχανής, ίσως στην αρχή αντιμετωπίσεις ένα μικρό πρόβλημα να βγάλεις ακούνητες φωτογραφίες, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας. Νέο παιδί είσαι άλλωστε. Δεν τρέμουν ακόμη τα χέρια σου :D
-Σε σχέση με την ερώτησή σου, φακοί υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον, φτάνει φυσικά αν αλλάξεις μηχανή να παραμείνεις στην Olympus για να αξιοποιήσεις αυτούς που ήδη θα έχεις αγοράσει.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #174 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:36:12 πμ »
Σε ευχαριστώ για την ανάλυση Γιώργο. Κατόπιν συζήτησης με τον κουμπάρο μου, (ερασιτέχνης φωτογράφος απο την εποχή που τα πάντα ήταν  αναλογικά), με έπεισε ότι για τη χρήση που θέλω τη μηχανή δε με συμφέρει να περάσω στις dslr. Και όντως δεν προβλέπω αυτή τη στιγμή να μπορώ να αγοράσω άλλον έναν φακό σε λιγότερο από 2-3 χρόνια, και το πιθανότερο για να το χρησιμοποιήσω για max μία-δύο φορές το χρόνο. Με παρακίνησε επομένως να κινηθώ προς τις ακριβότερες compact της περιόδου, και μάλιστα έπειτα από τα σχετικά που διάβασα εδώ, αλλά και όσα μου εξήγησε για τα iso, τα f, τα mm κτλ, κατέληξα στις παρακάτω 3 υποψήφιες...

-Olympus SP-590UZ
-Canon SX-1 IS
-Kodak Z980

Όποιος μπορεί πλέον να με καθοδηγήσει ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές θα ήμουν ευτυχής...

Tags: