Αποστολέας Θέμα: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια  (Αναγνώστηκε 61834 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια
« Απάντηση #525 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:29:06 μμ »
Αρκάδιε και λοιποί φίλοι
το συστημα που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ/AMPS το ξερουμε μαλλον καλά και είναι ισως το καλύτερο που υπάρχει. Αλλά...
είναι δύσκολο να εφαρμοστεί εδώ, λόγω έλειψης κόσμου (κριτών / εθελοντών) να το τρέξει.
πολλαπλασίασε το αυτό επί τις 5 ή 6 κυριες ομάδες μοντέλων (εκει εχουν μονο αρματικά, εδώ έχουμε απ' όλα)
και καταλαβαίνεις τι λέω.
και της IPMS UK το σύστημα ξέρουμε και της ΙPMS USA κ.ο.κ.
και δεν κανουμε διαγωνισμό για πρωτη φορά αλλά ...εδώ και 32 χρόνια ...
Το ζητούμενο είναι βελτιώσουμε αυτό που έχουμε.
Μπορούμε ?
Εννοείται πως μαζί με το σύστημα, θέλει βελτίωση και η νοοτροπία ΜΑΣ
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #526 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:30:58 μμ »
Ένα να μην πειράξετε:
Παραλαβή μοντέλων κατά την έναρξη και λήξη της έκθεσης.
Αυτό που γίνεται απλά δεν υπάρχει.
Καθόλου άγχος και απίστευτη ταχύτητα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #527 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:34:33 μμ »
Ένα να μην πειράξετε:
Παραλαβή μοντέλων κατά την έναρξη και λήξη της έκθεσης.
Αυτό που γίνεται απλά δεν υπάρχει.
Καθόλου άγχος και απίστευτη ταχύτητα.
Και ελπίζουμε του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερα. Αρκεί να είμαστε όλοι καλά και όλοι εκεί... :wink:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #528 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:35:31 μμ »
Δεν μειώνω ουτε υποβιβάζω την προσπάθεια που εχει γίνει και γίνεται, απλα με το τρόπος προσέγγισης και αναζήτηση λυσης/λυσεων ειναι που εχω τις ενστάσεις μου.

Μα βρε Αρκάδιε ο τρόπος προσέγγισης έχει να κάνει και με το "πρόβλημα".
Αν όπως διαβάζω σε αυτό το τοπικ οι μισοί και πάνω φίλοι αγνοούσαν ότι ΚΑΘΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΡΙΝΕΤAI ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ τότε ίσως χεριάζεται να αναγνωρίσουμε το "πρόβλημα" από την αρχή και όχι να ψάχνουμε λύσεις!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #529 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:37:05 μμ »
.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #530 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:59:42 μμ »
Ακόμα και εδώ για βραβεία και κατηγορίες λέμε αντί να λέμε ποιον ξένο θα φέρουνε του χρόνου, πως θα οργανώσουμε καλύτερα τα σεμινάρια, ποιες καντίνες μπορούν να μας στηρίξουν (θεϊκοί οι λουκουμάδες!). Ισως κάποια στιγμή υπήρξε κάποια εξέλιξη που την έχασα, τώρα που την πήρα χαμπάρι πράττω ανάλογα.

Βασικά, πάντα σε όλες τις συζητήσεις αρχίζουμε με τα μικρής σημασίας θέματα και προχωράμε στα ουσιαστικά. Επίσης, σε καταγγέλλω γιατί δεν πρόσεχες τι έλεγα την Κυριακή περί Cybermodeler, MiG και άλλος ένας ʼγγλος κάτά προτίμηση (ένα όνομα είπε ο ΠουΖου).

Και τέλος, ό,τι τον ενδιαφέρει τον καθένα συζητιέται Γιώργο όχι ό,τι πρέπει.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #531 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 08:07:09 μμ »
Ο Γιώργος (gkontog) δεν είναι ο μόνος που αισθάνεται έτσι να ξέρετε, μετά τα όσα έγιναν / γραφτηκαν ....

Τέλος πάντων, προχωράμε μπροστά και του χρόνου πάμε για καλύτερα / μεγαλύτερα πράγματα.

Δυο διευκρινιστικά λόγια για το ισχύον σύστημα κρίσης, το περίφημο "Open".

Με το σύστημα αξιολόγησης open λοιπόν, το κάθε μοντέλο κρινεται ξεχωριστά.
Ιδεατά θα έπρεπε ο κάθε κριτής να βρίσκεται σε ένα χώρο και του έρχονται ένα ένα τα προς κρίση μοντέλα. Αυτό φυσικά είναι αδύνατο με τους χώρους που υπάρχουν αλλά και τον διαθέσιμο χρόνο, οπότε "τρέχει" όπως το ξέρουμε.
Υπάρχει λοιπόν μία κλίμακα βαθμολογίας από το 0 (μηδέν) μέχρι το 100 (εκατό) και κάθε μοντέλο για κάθε κριτήριο βαθμολογείται από τον κριτή ο οποίος δίνει στο μοντέλο έναν τελικό βαθμό.
Ο Μ.Ο. της βαθμολογίας των κριτών βγαίνει αυτόματα από το σύστημα και δίνονται τα βραβείο (ΜΟ 90 και άνω, χρυσό, ΜΟ 80-89, αργυρό, ΜΟ 70-79, χάλκινο, ΜΟ 60-69, έπαινο).
Αυτό δίνει τη δυνατότητα να απονέμονται χωρίς περιορισμό αλλά και δέσμευση, όσα χρυσά / αργυρά / χάλκινα μετάλια "βγάλει" το σύστημα.
Να το πω αυτό με ένα (πολύ τραβηγμένο) παράδειγμα για να το κατανοήσουμε, ιδίως σε ότι αφορά στα χρυσά.
Θυμάστε το scratchbuilt 1/48 Southampton του Μ.Τσώνου που είχε λάβει το Best of Show στην IPMS UK / Scalemodelworld το 2006 και το επίσης scratchbuilt 1/48 0/400 του Α.Πολύζου που είχε λάβει το Best of Show στην IPMS UK / Scalemodelworld το 2009 ?. Φανταστείτε να κατεβούν μαζί στον ίδιο διαγωνισμό. Αξίζουν αμφότερα το χρυσό μετάλιο ? Μπορείς να ξεχωρίσεις ένα απο τα δυο ως "καλύτερο" για λάβει το χρυσό και το άλλο ως "δεύτερο" για να λάβει το αργυρό? και
Τώρα μπορεί να υπάρχουν κριτήρια τα οποία δε μπορούν να ελεγχθούν στο μοντέλο, πχ εφαρμογή pe και βελτιωτικών σε μοντέλο που δεν έχει τίποτα από αυτά. Τότε απλά ο κριτής δε λαμβάνει υπ' όψη του το συγκεκριμένο κριτήριο και φυσικά αυτό ΔΕΝ επηρεάζει τον τελικό βαθμό του μοντέλου.
Επίσης, τα κριτήρια είναι πιο απλά/χαλαρά στην κλάση Ν (Νέων), πιο αυστηρά στην Ε (Ενηλίκων) και πολύ αυστηρά στην Π (Πεπειραμένων).

Οπως καταλαβαίνετε (και το εχουμε πει 1000 φορές !!), τα διαγωνιζόμενα μοντέλα ΔΕΝ συγκρίνονται μεταξύ τους.
Αν η βαθμολογία 2 μοντέλων, ενός τίγκα στο βελτιωτικό και ενός απλού Airfix στην 1/72 είναι πχ 95, τότε και τα δύο θα πάρουν χρυσό.
Αυτό φυσικά δίνει το κίνητρο στον μοντελιστή να φιάξει το μοντέλο του όσο καλύτερα μπορεί αλλά μέσα πάντα στις δυνατότητές του γιατί ένα μοντέλο με δεκάδες pe τα οποία δεν έχουν μονταριστεί/κολληθεί/βαφτεί σωστά θα δεχτεί μικρή βαθμολογία στο ανάλογο κριτήριο και ως εκ τούτου μικρό τελικό βαθμό.
Επίσης να πω πως δεν επιβραβεύεται η προσπάθεια, η οποία μπορεί και να μη γίνεται αντιληπτή από τον κριτή που δεν έχει γνώση της διαδικασίας κατασκευής, αλλά το τελικό αποτέλεσμα το οποίο βλέπει και μπορεί να κρίνει.
Οι υπάρχουσες κατηγορίες (και όσες θεσπιστούν ή αλλάξουν ...) "ομαδοποιούν" τα διαγωνιζόμενα εκθέματα και διευκολύνουν το έργο των κριτών.

Κατανοητό ή χρειάζονται διευκρινήσεις ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #532 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 08:30:56 μμ »
Βασικά, πάντα σε όλες τις συζητήσεις αρχίζουμε με τα μικρής σημασίας θέματα και προχωράμε στα ουσιαστικά. Επίσης, σε καταγγέλλω γιατί δεν πρόσεχες τι έλεγα την Κυριακή περί Cybermodeler, MiG και άλλος ένας ʼγγλος κάτά προτίμηση (ένα όνομα είπε ο ΠουΖου).
Λυπάμαι δεν το άκουσα, και αν το άκουσα δεν το συγκράτησα, συγγνώμη :oops:

Και τέλος, ό,τι τον ενδιαφέρει τον καθένα συζητιέται Γιώργο όχι ό,τι πρέπει.
Και αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημά μου Νίκο, το οτι ένα τέτοιο θέμα δε δείχνει να ενδιαφέρει. Και όταν υπάρχει τέτοια τεράστια διάσταση απόψεων, τελικά μόνο κακό θα προκαλέσεις αν παραμείνεις, δε συμφωνείς;

Τέλος πάντων, ας μην το συζητήσουμε, εδώ γίνονται προτάσεις και έτσι πρέπει, μην ασχολείστε. Μάλιστα τώρα που τα είπα το μετάνοιωσα, ας το σβήσει η διαχείριση παρακαλώ, μη σπαμάρω το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #533 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 08:34:00 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #534 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 08:40:39 μμ »
Spoiler (hover to show)
Εχεις δίκιο, done.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #535 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 09:24:32 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #536 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 09:52:03 πμ »
Πάντως ο gkontog έχει απόλυτο δίκιο.
Έχουμε αναλώσει πολύ φαιά ουσία, χρόνο, bytes, εγκεφαλικά κύτταρα και δεν ξέρω γω τι άλλο για να αναλύσουμε ότι έχει σχέση γύρω από την κριτική των μοντέλων λες και αυτό είναι ο βασικός σκοπός της έκθεσης, αντί να προτείνουμε βελτιώσεις, ιδέες, λύσεις για τα υπόλοιπα θέματα γύρω από την έκθεση.
Τόσο τέλεια έγινε πια φέτος που θεωρείται ότι έχουν λυθεί όλα και δεν χρίζουν βελτίωσης και μόνο η κριτική των μοντέλων πρέπει να αναλυθεί από την αρχή;
Κρίμα... Περίμενα περισσότερα...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #537 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:36:30 πμ »
Έχουμε αναλώσει πολύ φαιά ουσία, χρόνο, bytes, εγκεφαλικά κύτταρα και δεν ξέρω γω τι άλλο για να αναλύσουμε ότι έχει σχέση γύρω από την κριτική των μοντέλων λες και αυτό είναι ο βασικός σκοπός της έκθεσης, αντί να προτείνουμε βελτιώσεις, ιδέες, λύσεις για τα υπόλοιπα θέματα γύρω από την έκθεση.
Τόσο τέλεια έγινε πια φέτος που θεωρείται ότι έχουν λυθεί όλα και δεν χρίζουν βελτίωσης και μόνο η κριτική των μοντέλων πρέπει να αναλυθεί από την αρχή;

μα ...πόσο συμφωνώ μαζί σου Γιώργο !!!
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #538 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:38:42 πμ »
Spoiler (hover to show)
Εγώ πάλι απορώ γιατί υπάρχουν τόσες προτάσεις για σπάσιμο/επέκταση των κατηγοριών και σε τί εξυπηρετεί, απο τη στιγμή που δεν συγκρίνονται τα μοντέλα μεταξύ τους!
Με το σύστημα OPEN και την αυτόνομη αξιολόγηση κάθε μοντέλου, πιστεύω είναι εφικτό (και καλύτερο) να μειωθούν οι κατηγορίες στις βασικές όπως πρότειναν αν θυμάμαι καλά και συνάδελφοι απο το STAR Club (αντιγράφω απο την προκύρυξη του Πήγασου που βρήκα εύκαιρη!)

Κατηγορία 1α - Φιγούρες «ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΙ / MASTER»,
Κατηγορία 1β - Φιγούρες «EΝΗΛΙΚΕΣ / STANDARD»,
Κατηγορία 2 - Στρατιωτικά διοράματα,
Κατηγορία 3α - Στρατιωτικά οχήματα «ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΙ / MASTER»,
Κατηγορία 3β - Στρατιωτικά οχήματα «EΝΗΛΙΚΕΣ / STANDARD»,
Κατηγορία 4α - Αεροσκάφη & ελικόπτερα «ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΙ / MASTER»,
Κατηγορία 4β - Αεροσκάφη & ελικόπτερα «EΝΗΛΙΚΕΣ / STANDARD»,
Κατηγορία 5 - Ναυτικά θέματα,
Κατηγορία 6 - Πολιτικά θέματα,
Κατηγορία 7 - Fantasy & Sci-fi
Κατηγορία 8 - «NΕΟΙ / JUNIOR», οποιασδήποτε θεματολογίας.

Ούτως ή άλλως οι ίδιοι "αεροπλανάδες" κριτές κρίνουν όλες τις "αεροπορικές" κατηγορίες, οι ίδιοι "αρματοκριτές" όλες τις "αρματικές" κλπ. Ενδεχομένως να χρειάζονται βελτιώσεις/τροποποιήσεις στις καρτέλες βαθμολογίας των κριτών ώστε να ισοσκελιστούν τυχόν ιδιαιτερότητες λόγω κλίμακας ή δυσκολίας κατασκευής (π.χ άλλα πράγματα "μετράνε" σε ένα υποβρύχιο στην 1/700 και άλλα στην 1/72 8) αλλα βεβαίως μπορεί και τα δύο να είναι εξαιρετικές δουλειές και να αξίζουν διάκρισης). Γράφω ενδεχομένως, γιατί δεν γνωρίζω τη δομή και τη βαρύτητα που δίνουν στα επιμέρους κριτήρια οι εν λόγω υπάρχουσες καρτέλες βαθμολογίας.

Κάτι ακόμα που θα ήθελα να καταθέσω είναι πώς δεν μου αρέσει τελικά που τα "Best" μαζεύονται και εκτείθενται σε ξεχωριστό τραπέζι. Και τζάμπα κόπος/μετακινήσεις και τελικά για μένα "χάνουν" που δεν μένουν στη θέση τους ώστε να "δεσπόζουν" αν θέλετε και να βλέπει ο καθένας γιατί είναι τα καλύτερα στη κατηγορία τους.

My 2 cents! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #539 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:50:08 πμ »

Κατα τη γνώμη μου και την αντίληψή μου, ναι πιστεύω ότι τα οργανωτικά έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και (αν παραβλέψουμε το γεγονός τις αναγκαστικής αλλαγής του χώρου και κάποια θεματάκια που προέκυψαν εξ αυτού) δεν βλέπω κάτι που εμφανώς να χρήζει βελτίωσης!

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #540 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 11:10:24 πμ »
Λοιπόν συμφωνώ με τους από πάνω μου... τελικά μόνο για τις κατηγορίες μιλάμε...
Ας ρίξω λοιπόν το βάρος στο promotion (έτσι το λεγαμε στο χωριό μου από πολυυυυυυυύ παλιά)...
Μας ενδιαφέρει να έρθουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τίποτα από το χόμπυ μας για να το γνωρίσουν;
Αν ναι, για ψαχτήτε λίγο... είμαστε τόσοι εδώ... δεν έχει κανένας κάποιον που έστω ξόφαλτσα να μπορεί να μας φέρει σε επαφή με ΜΜΕ;
Οι δικές μου γνωριμίες περιορίζονται μόνο μεταξύ ραδιοπαραγωγών του διαδικτύου... ωστόσο πιστεύω πως μπορώ όλους αυτούς αν έχω κάποια κείμενα όταν έρθει η ώρα να τους να βάλω μιλούν στις εκπομπές τους για την έκθεση μας... μιλάω για αναφορές μέσα στην ροή του προγράμματος που δεν κοστίζουν τίποτα και όχι για διαφημήσεις...
Ισως, ίσως ακόμη λίγο πριν την έκθεση, κάποια μοντέλα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα μέρη που έχω στο νου μου όπου είναι σίγουρο πως υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοιους είδους ασχολίες...
Σκέφτομαι πολλά ακόμη αλλά, αυτά αφού μιλήσω σε κάποιους και θα τα πούμε από κοντά με το Δ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #541 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 12:03:55 μμ »
Νίκο (Wildcat) βασικά έχεις δίκιο και έχεις πιάσει το νόημα, απλά η πιο αναλυτική κατηγοριοποίηση βοηθάει στην καλύτερη ομαδοποίηση και στη συνέχεια αξιολόγηση των εκθεμάτων.

Για τα Best Category και Best Hellenic, φετος εκτέθηκαν για κάποιες ωρες χωριστά, για να γίνει και η επιλογή του Best of Show (με όλα τα υποψήφια μοντέλα, "παρόντα") και μετά επέστρεψαν στη θέση τους.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #542 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 01:41:36 μμ »
Εκμεταλευομενος τον τιτλο του θεματος (Παρατηρησεις-Προτασεις-Σχολια) γραφω κι εγω τις δικες μου σκεψεις για την προσφατη εκθεση

Αρχικα να πω οτι δεν ειμαι μελος της IPMS οποτε δεν ξερω αν εχω το δικαιωμα να εκφρασω τις αποψεις μου.Αν τελικα δεν μου επιτρεπεται να εκφραζω τις αποψεις μου σταματηστε να διαβαζετε αυτα που γραφω και ειδοποιηστε με να τροποποιησω το ποστ το συντομοτερο δυνατο.   :wink:

Επισης να αναφερω οτι ηταν η πρωτη φορα που παρακολουθησα(απλα σαν θεατης  αφου συμμετοχη δεν ειχα σαν εκθετης)  εκθεση της IPMS απο κοντα και οχι μεσα απο της σελιδες ενος περιοδικου η μπροστα απο μια οθονη.Σαν Βασιλης ειδα την φετινη εκθεση ως το μεγαλο δωρο που μου εγινε απο καποιους για την επανοδο μου στο χομπι μετα απο 3 χρονια απουσιας οποτε το πρωτο πργμα που νιωθω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κανω ειναι να ευχαριστησω κι εγω με την σειρα μου αυτους τους καποιους για το δωρο που μου κανανε   ::salut:: .Εχω παρακολουθησει κι εχω λαβει μερος σε εκθεσεις στην επαρχια τα προηγουμενα ετη (στην κατηγωρια των νεων και ωραιων  ::glossa:: ) αλλα  σε καμια απο τις αλλες εκθεσεις δεν συναντησα τοσο υψηλο μοντελιστικο επιπεδο (οπου μοντελιστικο επιπεδο θεωρω τον αριθμο και την ποιοτητα των εκθεματων)Σε επιπεδο οργανωσης νομιζω δεν χωρουν συγκρισεις διοτι οπως και να το κανουμε αλλο να οργανωνεις μια εκθεση με 700 εκθεματα και αλλο να οργανωνεις μια εκθεση με 300 εκθεματα.

Και για να αφησουμε την θεωρια και τους συναισθηματισμους πιστευω πως θα ηταν καλο να γινουν τα εξης:

::arrowred:: Να υπαρχει δυνατοτητα ανοιχτης , ειρηνικης και εποικοδομητικης  επαφης σε μοντελιστικο επιπεδο  μεταξυ των εκθετων (και γιατι οχι και των θεατων) με τους κριτες .Τι εννοω  :?:  Τρωγωμαστε μεταξυ μας γιατι το μοντελο του κυριου ΑΑΑΑΑΑ δεν πειρε χρυσο μεταλλιο,BOS,δαφνινο στεφανι,Iron Cross η πολυ απλα τον π@#$%λο κλπ. Πηγε ο κυριος ΑΑΑΑΑΑΑΑ( ή οποιοσδηποτε απο εμας που τρωγομαστε)   να ρωτησει τους κριτες ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ το  τι βρηκαν λαθος στο μοντελο του και το μοντελο δεν πηρε Σιδηρου Σταυρο αλλα τον Π@#$%λο :?: :?: :?: :?:
Πιστευω οτι μ αυτο τον τροπο και οι κριτες και οι εκθετες θα γινουν καλυτεροι σ αυτο που κανουν
Το παραπανω βεβαια απαιτει οι κριτες να ειναι διαθεσιμοι(θα αγωνιζονται πραγματικα) **** και κατ επεκταση   η εκθεση να διαρκει λιγο περισσοτερο.

****Οποιος νομιζει οτι τα μελη της Οργανωτικης Επιτροπης ΚΑΙ οι κριτες ΔΕΝ ειναι ηρωες να μην ξαναπαει σε εκθεση..........

Χαρηκα παρα πολυ οταν ο Χρηστος AKA ΦΟΥ επιασε το Τασο AKA DJ ANAS και του εκανε καποιεις πολυ σοβαρες παρατηρησεις σε οτι αφορα την μοντελιστικη του παρουσια στην εκθεση(Επισης χαρηκα πολυ που ετυχε το παραπανω κυρηγμα να γινει μπροστα μου  οποτε μαζι με τον Τασο η με τον οποιονδηποτε Τασο,Γιαννη,Νικο   ξεστραβωθηκα κι εγω   :mrgreen:  )>>>>>>(Αν το οτι χρησιμοποιω ονοματα στα γραφομενα μου ειναι μεμπτο παρακαλω την διαχειρηση να πραξει τα αναλογα)

::arrowred::Σε ολες τις μοντελιστικες εκθεσεις πιστευω πως θα ητανε καλο να οργανωνετε ενα σεμιναριο μοντελισμου για τους ΜΗ μοντελιστες
Καλο θα ηταν να δειξουμε στον απλο τον κοσμο το δημιουργικο κομματι του χομπι.Να του δειξουμε επιλογη ηθοποιων-πρωταγωνιστων,επιλογη σεναριου,επιλογη σκηνικων και οχι απλα τελεοραση και κινηματογραφικη ταινια.Και για να κοψω το παπατζιλικι προτεινω ο υπερμεγεθης μπεμπης( ::glossa:: ) που με μια γλυκητατη φωνουλα φωναζε "ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ"......"ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ"  πλεον νε βαλει στο ρεπερτοριο του και το "ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΧΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ" (Νικο ξεκινα να κανεις προβες  ::glossa:: ) στο οποιο ενας που να το χει καλα με το λεγειν να παρει ενα πολυ ευκολο κιτ και να δειξει στο κοσμο το ποσο αγωνιζομαστε στους παγκους μας για να ερθουν αυτοι το ΠΣΚ να θαυμασουν αεροπλανακια και τανξακια και ανθρωπακια  (Αληθεια εχεται αναρωτηθει ποτε ποσοι απο τουw απλους θεατες γνωριζουν το πως ειναι ενα κιτ στην αρχικη του μορφη   :?:

Προσωπικα πιστευω πως μ αυτον τον τροπο θα τραβηξουμε πολυ περισσοτερο κοσμο στο να κολλησει τον ιο του μοντελισμου

ΚΑΙ επειδη αρχισα με συναισθηματισμους με αυτους θα ολοκληρωσω  ::arrowred:: Την εκθεση δεν την χαρηκα οσο θα ηθελα.Δεν καταφερα να συγκεωτρωθω στα εκθεματα ωστε να ''χορτασω'' το καθενα ξεχωριστα.Εφτασα στην Αθηνα παρασκευη βραδυ ηρθα στην εκθεση το Σαββατο το πρωι και λογω του πληθους πως και πως περιμενα το μεσημερι του Σαββατου να απολαυσω το οφθαλμολουτρο μου.Σε αυτο ισως να φταιω κι εγω που κλαμπανιζα ωρες ωρες δεξια κι αριστερα..........Δεν πειραζει γεροι να μαστε και του χρονου με συμμετοχες οπως μου επεβαλε ο κυριος Δ.Κ ακα Dimitris 72

ΦΙΛΙΚΑ   Β.Ζ  Wild Bill

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #543 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 11:09:39 μμ »
Όταν σε έναν διαγωνισμό σχεδόν το 99% των κατασκευών είναι πλαστικομοντελισμός, μήπως το Best of Show να απονέμεται σε κάτι από πλαστικό; Γιατί κάποια ξύλινα, κυρίως καράβια, μπορεί να είναι εντυπωσιακά, αλλά άλλες τεχνικές εφαρμόζονται στα πλαστικά και άλλες στα ξύλινα νομίζω.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #544 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 11:36:49 μμ »
Από τη στιγμή που βραβεύεται το αποτέλεσμα και όχι ο τρόπος και τα μέσα,
δικαιούται να πάρει ο οποισδήποτε BOS. Αλλιώς τα διοράματα λόγω dow,
foam θάμνων, γύψου, χώματους, χαρτονιού κλπ θα πρέπει να μένουν απέξω. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #545 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 12:16:39 πμ »
Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει διόραμα που να μην έχει κάτι από πλαστικό μέσα ακόμα και ρητίνες, αλλά και να μην έχει, σε όλα τα άλλα, οι ίδιες τεχνικές βαψίματος, παλαίωσης, weathering κλπ εφαρμόζονται, άρα κατά τη γνώμη μου και αυτά μέσα στην επιλογή πρέπει να είναι.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #546 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 04:01:12 μμ »
Να πω κι εγω την κουτουραδα μου,στο κλιμα του "να φερουμε περισσοτερο κοσμο στο χομπι"(πραγμα καθολου ασχετο με την IPMS,τον ρολο της,τις επιδιωξεις και τους στοχους της)
Θεωρω οτι μπορουμε μεσω της εκθεσης (δηλαδη του επισημου προσωπου της IPMS) να προσελκυσουμε περισσοτερο κοσμο τοσο στο χομπι οσο και στην ιδια την IPMS με μια διαφορετικη προσεγγιση.
Και εξηγουμαι...
Ειναι νομιζω αδιαμφισβητητο γεγονος οτι η IPMS,βρισκεται σημερα μαζι μας,και βρισκεται διαφορετικη απ'οτι ηταν-ανανεωμενη,αναβαθμισμενη,συγκροτημενη κυριως χαρην των μοντελιτικων φορουμ οπως αυτο εδω.
Απο εδω προηλθε η νεα γενια της IPMS,απο αυτο το βημα εξεπεμψε το SOS στις δυσκολιες που προεκυψαν,απο εδω δινεται καθημερινα ο λογος και το βημα στον συλλογο,απο εδω αντλουνται γνωμες ιδεες και προτασεις και το σημαντικοτερο,απο εδω επικοινωνει με ενα μεγαλο μερος των Ελληνων μοντελιστων(ακομη και αυτων που δεν ειναι μελη στο φορουμ,αλλα απλα επισκεπτες!!)
Αυτο ειναι δηλαδη, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ -απ'οσο γνωριζω-επικοινωνιακο μεσο του συλλογου προς τα μη μελη (που δεν υπηρχε παλαιοτερα)!
Συμπερασμα:Ατυπα μεν αλλα ουσιαστικα δε,τα δυο αυτα "ιερα τερατα" του Ελληνικου μοντελισμου,ειναι ενωμενα σε παρα πολλα επιπεδα.
Spoiler (hover to show)
Βρισκω λοιπον λογικο να "προμοταρετε" να κανετε δλδ γνωστα αυτα τα φορουμ και τους συλλογους,ειτε στους απλους επισκεπτες μιας εκθεσης(εν δυναμει μοντελιστες),ειτε στους αυτονομους και μοναχικους μοντελιστες(μοναχικο ηταν παντα το χομπι πρωτου ανακαλυφθουν τα εν λογω site) που δεν γνωριζουν την υπαρξη πχ του modelclub.
(για να μην παρεξηγηθω,αναφερομαι μονο στο mc γιατι ειμαι μελος μονο εδω και δεν γνωριζω τα τι και πως αλλων συλλογων και της σχεσης σας με εκεινους)
Αναλογα site,οπως αυτο του modelclub λοιπον,εχουν δημιουργηθει σε πολλα μερη της Ελλαδας με αρκετους τοπικους συλλογους και νομιζω οτι ειναι καθαρο μοντελιστικο κερδος η ενημερωση και συνεπαγωγικα δικτυωση αυτων των συλλογικων προσπαθειων,ολων των μοντελιστων της Ελλαδας.
Και που μαζευονται ολοι-σχετικοι και ασχετοι,ακομη και περαστικοι?...μα στην εκθεση!!!
ειναι μια win-win περιπτωση,για ολους,η οποια θα καταληξει ξανα πισω στην IPMS!
Οργανωνομενος μοντελιστικος κοσμος,δεν εχει παρα μονο να οφελησει την IPMS(οπως εδειξε η προσφατη ιστορια της)
Και στο δια ταυτα.
Το δικο μου λιθαρακι προς αυτην τη κατευθυνση ηταν,στο ποταπο μοντελακι μου,στο ενημερωτικο χαρτι να αναφερω οτι κατασκευαστικο SBS μπορειτα να βρειτε στο modelclub.gr.
Εσεις,μπορειτε φερ'ειπειν να αναρτησετε, ενα μεγαλο πινακα ανακοινωσεων, στην υποδοχη της εκθεσης, με ΟΛΟΥΣ τους συλλογους και τα site της Ελλαδας με πληροφοριες επιοινωνιας.
Τοσο απλο.
ΕΝΑΣ περιστασιακος μοντελιστης να ερθει πχ απο εδω...δεν θα παραμεινει περιστασιακος...
Αυτοματα λοιπον ειναι και πιθανο μελος της IPMS(στο χερι σας ειναι),μπορει αυριο να ειναι μελος του ΔΣ η στρουμφακι η οτιδηποτε αλλο,γιατι του δωθηκε η ευκαιρια να σας μαθει και να επικοινωνησει μαζι σας,οπως και γινεται τα τελευταια χρονια!!
Αλλα και να μην γινει μελος,τον εχετε ηδη οργανωμενο και κυριως ενημερωμενο!
Προωθειστε λοιπον τους συλλογους για να γυρισει σ'εσας ο καθε μοντελιστης ενημερωμενος!!
Μην περιμενετε μονο να προωθηθειτε απο τους συλλογους!
Προωθειστε τους κι εσεις στην εκθεση σας,να γινουμε ολοι μια τρελη τρελη κατινοπαρεα! :mrgreen:.

Δευτερη κουταμαρα που προτεινω :roll:,αλλα δε βαριεσαι,δε χαλαω και μελανι!! ::glossa:: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #547 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 05:45:55 μμ »
Τάσο, αυτό που λές γινόταν και γίνεται.
Εννοείς φαντάζομαι να γίνεται με ποιο οργανωμένο τρόπο ?
Προσωπικά, γνώρισα το MC, περίπου ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του, μέσω ένός μικρού "φυλλαδίου", που βρήκα στην έκθεση της IPMS Ελλάδος στο Πολεμικό Μουσείο (2005 ή 2006).
Πάντως, από/στη φετινή έκθεση, δυο πραγματα θα σχολιάσω σε σχέση με αυτό που πρότεινες (πολύ ..... γενικότερα):
- τη μικρή ανταπόκριση μελών του mc στην εκτύπωση "name tags" (ταμπελακια με το ονομα και το nickname μας), ώστε να γνωριστούμε καλύτερα (διότι MC δεν είναι μόνο η "παρέα του καφέ της Ιπποκράτους" όπου οι συμμετέχοντες γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καλά),
- τη μικρή ανταπόκριση στη συμμετοχή για τα κοινά βραβεία των Group Builds (δεν κατάλαβα γιατί ...) .
Αν μη τι άλλο, μια πρώτη εξέταση των παραπάνω "περιστατικών", δείχνει ... έλλειψη ενδιαφέροντος ή κάτι άλλο ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #548 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 05:53:33 μμ »
- τη μικρή ανταπόκριση μελών του mc στην εκτύπωση "name tags" (ταμπελακια με το ονομα και το nickname μας), ώστε να γνωριστούμε καλύτερα (διότι MC δεν είναι μόνο η "παρέα του καφέ της Ιπποκράτους" όπου οι συμμετέχοντες γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καλά),
σταυρο το ξέρεις οτι "of the record" πολλοί δεν επιθυμούσαν γιατι ειχαν διαπληκτιστει λεκτικα με καποιον αλλον δεν θέλανε μανούρες γενικότερα?????.....
Ερχοντουσαν άτομα και μου λέγανε...γιατί το φοράς αυτο????? δεν φοβασαι....... "ΑΑΑ εσύ είσαι το Dive.........."  και να γινόταν φασαρία ή να σε κοιτάγανε με μισο ματι.
αλλα θεωρω οτι αυτό ειναι επι προσωπικού και επιλογή του καθενος και δεν μπορει κανεις να πιέσει κάποιον άλλον.
ειπαμε....πρεπει να γινουμε πιο πολιτισμένοι και να γνωρίζεις οτι και εγω συμφωνω με τα λεγομένα σου αλλα η πραγματικότητα και η αρνητικη νοοτροπία υπαρχει και δυσκολα καταπολεμέιται.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #549 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 06:09:17 μμ »
σταυρο το ξέρεις οτι "of the record" πολλοί δεν επιθυμούσαν γιατι ειχαν διαπληκτιστει λεκτικα με καποιον αλλον δεν θέλανε μανούρες γενικότερα?????.....
Ερχοντουσαν άτομα και μου λέγανε...γιατί το φοράς αυτο????? δεν φοβασαι....... "ΑΑΑ εσύ είσαι το Dive.........."  και να γινόταν φασαρία ή να σε κοιτάγανε με μισο ματι.
αλλα θεωρω οτι αυτό ειναι επι προσωπικού και επιλογή του καθενος και δεν μπορει κανεις να πιέσει κάποιον άλλον.
ειπαμε....πρεπει να γινουμε πιο πολιτισμένοι και να γνωρίζεις οτι και εγω συμφωνω με τα λεγομένα σου αλλα η πραγματικότητα και η αρνητικη νοοτροπία υπαρχει και δυσκολα καταπολεμέιται.

εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε???????????????????????????????????  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: