Να πω κι εγω την κουτουραδα μου,στο κλιμα του "να φερουμε περισσοτερο κοσμο στο χομπι"(πραγμα καθολου ασχετο με την IPMS,τον ρολο της,τις επιδιωξεις και τους στοχους της)
Θεωρω οτι μπορουμε μεσω της εκθεσης (δηλαδη του επισημου προσωπου της IPMS) να προσελκυσουμε περισσοτερο κοσμο τοσο στο χομπι οσο και στην ιδια την IPMS με μια διαφορετικη προσεγγιση.
Και εξηγουμαι...
Ειναι νομιζω αδιαμφισβητητο γεγονος οτι η IPMS,
βρισκεται σημερα μαζι μας,και βρισκεται διαφορετικη απ'οτι ηταν-ανανεωμενη,αναβαθμισμενη,συγκροτημενη κυριως χαρην των μοντελιτικων φορουμ οπως αυτο εδω.
Απο εδω προηλθε η νεα γενια της IPMS,απο αυτο το βημα εξεπεμψε το SOS στις δυσκολιες που προεκυψαν,απο εδω δινεται καθημερινα ο λογος και το βημα στον συλλογο,απο εδω αντλουνται γνωμες ιδεες και προτασεις και το σημαντικοτερο,απο εδω
επικοινωνει με ενα μεγαλο μερος των Ελληνων μοντελιστων(ακομη και αυτων που δεν ειναι μελη στο φορουμ,αλλα απλα επισκεπτες!!)
Αυτο ειναι δηλαδη, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ -απ'οσο γνωριζω-επικοινωνιακο μεσο του συλλογου προς τα μη μελη (που δεν υπηρχε παλαιοτερα)!
Συμπερασμα:Ατυπα μεν αλλα ουσιαστικα δε,τα δυο αυτα "ιερα τερατα" του Ελληνικου μοντελισμου,ειναι ενωμενα σε παρα πολλα επιπεδα.
Βρισκω λοιπον λογικο να "προμοταρετε" να κανετε δλδ γνωστα αυτα τα φορουμ και τους συλλογους,ειτε στους απλους επισκεπτες μιας εκθεσης(εν δυναμει μοντελιστες),ειτε στους αυτονομους και μοναχικους μοντελιστες(μοναχικο ηταν παντα το χομπι πρωτου ανακαλυφθουν τα εν λογω site) που δεν γνωριζουν την υπαρξη πχ του modelclub.
(για να μην παρεξηγηθω,αναφερομαι μονο στο mc γιατι ειμαι μελος μονο εδω και δεν γνωριζω τα τι και πως αλλων συλλογων και της σχεσης σας με εκεινους)
Αναλογα site,οπως αυτο του modelclub λοιπον,εχουν δημιουργηθει σε πολλα μερη της Ελλαδας με αρκετους τοπικους συλλογους και νομιζω οτι ειναι καθαρο μοντελιστικο κερδος η ενημερωση και συνεπαγωγικα δικτυωση αυτων των συλλογικων προσπαθειων,ολων των μοντελιστων της Ελλαδας.
Και που μαζευονται ολοι-σχετικοι και ασχετοι,ακομη και περαστικοι?...μα στην εκθεση!!!
ειναι μια win-win περιπτωση,για ολους,η οποια θα καταληξει ξανα πισω στην IPMS!
Οργανωνομενος μοντελιστικος κοσμος,δεν εχει παρα μονο να οφελησει την IPMS(οπως εδειξε η προσφατη ιστορια της)
Και στο δια ταυτα.
Το δικο μου λιθαρακι προς αυτην τη κατευθυνση ηταν,στο ποταπο μοντελακι μου,στο ενημερωτικο χαρτι να αναφερω οτι κατασκευαστικο SBS μπορειτα να βρειτε στο modelclub.gr.
Εσεις,μπορειτε φερ'ειπειν να αναρτησετε, ενα μεγαλο πινακα ανακοινωσεων, στην υποδοχη της εκθεσης, με ΟΛΟΥΣ τους συλλογους και τα site της Ελλαδας με πληροφοριες επιοινωνιας.
Τοσο απλο.
ΕΝΑΣ περιστασιακος μοντελιστης να ερθει πχ απο εδω...δεν θα παραμεινει περιστασιακος...
Αυτοματα λοιπον ειναι και πιθανο μελος της IPMS(στο χερι σας ειναι),μπορει αυριο να ειναι μελος του ΔΣ η στρουμφακι η οτιδηποτε αλλο,γιατι του δωθηκε η ευκαιρια να σας μαθει και να
επικοινωνησει μαζι σας,οπως και γινεται τα τελευταια χρονια!!
Αλλα και να μην γινει μελος,τον εχετε ηδη οργανωμενο και κυριως ενημερωμενο!
Προωθειστε λοιπον τους συλλογους για να γυρισει σ'εσας ο καθε μοντελιστης ενημερωμενος!!
Μην περιμενετε μονο να προωθηθειτε απο τους συλλογους!
Προωθειστε τους κι εσεις στην εκθεση σας,να γινουμε ολοι μια τρελη τρελη κατινοπαρεα!

.
Δευτερη κουταμαρα που προτεινω

,αλλα δε βαριεσαι,δε χαλαω και μελανι!!