Αποστολέας Θέμα: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια  (Αναγνώστηκε 61853 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nnikolaou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Απ: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια
« Απάντηση #500 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 02:27:10 μμ »
Δεν διαφωνώ, με μοναδική εξαίρεση τα πλοία. Εκεί τα ρέλια τουλάχιστον είναι απαραίτητη προσθήκη, και κατ' εμέ υποχρεωτική για την συμμετοχή κάποιου σε διαγωνισμό ως Ε ή Π.

Και για να καταλάβετε τι εννοώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21823.25.html
Συμφωνώ απόλυτα με αυτη την προσθήκη - επειδή έχω ήδη προσαρμόσει σε 4 απο αυτα (αν και πολλές...διαμαρτυρίες) έιναι 100% απαραίτητα για έναν μοντελιστή πλοίων που θελει να λέγεται μοντελιστής όπως και οι σήτες στα άρματα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #501 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 02:41:08 μμ »
Μην είσαι και σίγουρος - επειδή φτιάχνω μοντέλα με φωτοχαραγμένα μπορώ να σου πώ ότι στο 50% των περιπτώσεων αποτελούν βασανιστήριο με αμφίβολα αποτελέσματα.
Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ... μπελάς από τους λίγους τα ρημάδια και όντως κάποιες φορές πιο πολύ ζημιά κάνουν παρά καλό :evil:

...αυτό που αναρωτιέμαι πολλές φορές έιναι αν έιμαι ψυχωτικός...
Νίκο, να μην αναρωτιέσαι καθόλου, είσαι! ::glossa::

Πάντως μάθαμε τι μοντέλο φιάχνεις, αντε να δούμε και τίποτα φωτογραφίες ρε φίλε, τι περιμένεις;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #502 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:10:49 μμ »
Να καταθεσω κι εγω μερικες σκεψεις μου.

Κατασκευη
Προσωπικα πιστευω οτι αυτο που πρεπει να μετραει για την κριση ενος μοντελου ειναι το τελικο αποτελεσμα σε σχεση με αυτο που προσπαθει να αναπαραστησει, ανεξαρτητα απο το πώς και με ποιο τροπο εφτασε ως εκει ο μοντελιστης. 
Ανεξαρτητα δηλαδη αν ο κατασκευαστης εριξε πολλη ή λιγη δουλεια η αν εβαλε βελτιωτικα PE ρυτινες κλπ. Βεβαια σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να μην επιβραβευεται η πολυ δουλεια και η λεπτομερεια οταν αυτη ειναι εμφανης.
Να δωσω ενα παραδειγμα.
Ας συγκρινονουμε δυο ιδια μοντελα,  παρ ολο που σωστα αναφερθηκε οτι ΔΕΝ ΘΑ πρεπει να συγκρινονται δυο μοντελα μεταξυ τους. Ας παρουμε για το παραδειγμα μας δυο Tiger της ιδιας εταιρειας η οποια δινει την κανη σε δυο κοματια και λιγο στραβη.
Αν πχ ο Α μοντελιστης εχει προσπαθησει να βελτιωσει την υπαρχουσα κανη του κιτ, ριχνοντας τρελη δουλεια στοκαροντας και τριβοντας και ξανα στοκαροντας και ξανα τριβοντας.... και τελικα εχει φτασει σε ενα αποτελεσμα καλο μεν αλλα οχι τελειο, το οποιο εχει αφησει ισως καποια σημαδια των ενωσεων. Αν ο μοντελιστης Β την εχει αντικαστησει με μια μεταλλικη αφτερ μαρκετ που η συναρμολογηση της δεν του πηρε πανω απο 5 λεπτα δουλειας ολα κι ολα.
Σαν αποτελεσμα θα εχουμε ενα tiger με πολυ δουλεια και κοπο αλλα αμφιβολο αποτελεσμα, και ενα αλλο  με ελαχιστη δουλεια αλλα αψογο αποτελεσμα.
Στο παραδειγμα μας  ΔΕΝ μπορει να ΜΗΝ επιβραβευσεις το αποτελεσμα. Ισως να ειναι αδικο για τον μοντελιστη που παιδευτηκε τριβοντας και στοκαροντας  αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που θα πρεπει να μετρησει. Εχει σημαδια των ενωσεων η κανη? Ειναι μειον.  Αλλωστε οι κριτες δεν μπορει, ουτε ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν πως εφτασε ο καθε ενας στο αποτελεσμα, αλλα αυτο που βλεπουν μπροστα τους. Ειτε την εκανε στον τορνο ειτε την αγορασε ειτε με στοκο ...αυτο που μετραει ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στο πραγματικο.
Βεβαια οταν καποιος εχει ριξει απιστευτη δουλεια  και αυτο φαινεται, οπως για παραδειγμα στο "summer in bastia" οπου το επιπεδο και η ποιοτητα της δουλειας βγαζουνε ματια κ  κανουνε μπαμ σιγουρα θα πρεπει να επιβραβευεται και με το παραπανω.

Βαψιμο:
Νομιζω οτι οτι το "σωστο χρωμα" ή αποφυγη του οβερ σπρευ δεν θα πρεπει να ειναι τα μοναδικα κριτιρια για να θεωρηθει ενα βαψιμο πληρες.  Ειδικα το κριτηριο "σωστο χρωμα"(ας μου επιτραπει η εκφραση), μου ακουγεται λιγο σαν ανεκδοτο ειδικα οταν προκειται για οχηματα ΒΠΠ και γενικα μαχιμα οχηματα.  Ισως αυτα τα κριτηρια να ηταν επαρκη και να λειτουργουσαν πριν 20-25 χρονια, τα πραγματα ομως στον μοντελισμο τα τελευταια χρονια εχουν αλλαξει δραματικα. Ειδικα στο χωρο των οχηματων αρματων, οπου το βαψιμο πλεον εχει πλησιασει τα στανταρ των φιγουρών και η δημιουργια σκιων, φωτισματων, δημιουργια κοντραστ, δεσιμο χρωματων κλπ  ειναι πλεον αναποσπαστο κοματι του βαψιματος και θα πρεπει να λαμβανονται υπ οψιν στην τελικη αξολογηση

Παλαιωση:
Η Τεχνικη παλαιωση ειδικα στα οχηματα πιστευω οτι πρεπει να ειναι και αυτο ξεχωριστο κριτιριο. Οταν λεμε παλαιωση δεν εννοουμε μονο το "ξεφλουσισμα", σκονισμα ή το βρωμισμα ενος μοντελου που εχει να κανει με το βαψιμο αλλα και διαφορα αλλα που ειναι κατασκευαστικα θεματα οπως το στραβωμα επιφανειων το τριπημα η καταστροφη μερων του μοντελου που προκαλουνατι απο τη χρηση.. κλπ Γιαυτο πιστευω οτι η τεχνικη παλαιωση ή wheathering θα πρεπει να ειναι ξεχωριτο κρητιριο.

Αποσυνδεδεμένος nnikolaou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
« Απάντηση #503 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:32:41 μμ »
Κατασκευη
Προσωπικα πιστευω οτι αυτο που πρεπει να μετραει για την κριση ενος μοντελου ειναι το τελικο αποτελεσμα σε σχεση με αυτο που προσπαθει να αναπαραστησει, ανεξαρτητα απο το πώς και με ποιο τροπο εφτασε ως εκει ο μοντελιστης. 
Ανεξαρτητα δηλαδη αν ο κατασκευαστης εριξε πολλη ή λιγη δουλεια η αν εβαλε βελτιωτικα PE ρυτινες κλπ. Βεβαια σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να μην επιβραβευεται η πολυ δουλεια και η λεπτομερεια οταν αυτη ειναι εμφανης.
Να δωσω ενα παραδειγμα.
Στο παραδειγμα μας  ΔΕΝ μπορει να ΜΗΝ επιβραβευσεις το αποτελεσμα. Ισως να ειναι αδικο για τον μοντελιστη που παιδευτηκε τριβοντας και στοκαροντας  αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που θα πρεπει να μετρησει. Εχει σημαδια των ενωσεων η κανη? Ειναι μειον. 

Βαψιμο:
Νομιζω οτι οτι το "σωστο χρωμα" ή αποφυγη του οβερ σπρευ δεν θα πρεπει να ειναι τα μοναδικα κριτιρια για να θεωρηθει ενα βαψιμο πληρες.  Ειδικα το κριτηριο "σωστο χρωμα"(ας μου επιτραπει η εκφραση), μου ακουγεται λιγο σαν ανεκδοτο ειδικα οταν προκειται για οχηματα ΒΠΠ και γενικα μαχιμα οχηματα.  Ισως αυτα τα κριτηρια να ηταν επαρκη και να λειτουργουσαν πριν 20-25 χρονια, τα πραγματα ομως στον μοντελισμο τα τελευταια χρονια εχουν αλλαξει δραματικα. Ειδικα στο χωρο των οχηματων αρματων, οπου το βαψιμο πλεον εχει πλησιασει τα στανταρ των φιγουρών και η δημιουργια σκιων, φωτισματων, δημιουργια κοντραστ, δεσιμο χρωματων κλπ  ειναι πλεον αναποσπαστο κοματι του βαψιματος και θα πρεπει να λαμβανονται υπ οψιν στην τελικη αξολογηση

Παλαιωση:
Η Τεχνικη παλαιωση ειδικα στα οχηματα πιστευω οτι πρεπει να ειναι και αυτο ξεχωριστο κριτιριο. Οταν λεμε παλαιωση δεν εννοουμε μονο το "ξεφλουσισμα", σκονισμα ή το βρωμισμα ενος μοντελου που εχει να κανει με το βαψιμο αλλα και διαφορα αλλα που ειναι κατασκευαστικα θεματα οπως το στραβωμα επιφανειων το τριπημα η καταστροφη μερων του μοντελου που προκαλουνατι απο τη χρηση.. κλπ Γιαυτο πιστευω οτι η τεχνικη παλαιωση ή wheathering θα πρεπει να ειναι ξεχωριτο κρητιριο.

Συμφωνώ και με τα τρια σημεία και ειδικά με την αναγνώριση της προσπάθειας έστω και με κατώτρο του αναμενομένου αποτέλεσμα

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #504 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:33:26 μμ »
Ζητώ συγγνώμη εξαρχής αν αυτό που θα πω είναι βλακεία ή εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι σωστά.
Ειπώθηκε ότι οι κριτές για να βγάλουν την λίστα των προς κρίση μοντέλων περνάνε γενικά πάνω από όλα τα μοντέλα της κατηγορίας και ξεχωρίζουν μερικά που θα μπουν στην δική τους λίστα. Σε αυτό το στάδιο έστω και "άτυπα" δεν συγκρίνονται τα μοντέλα της ίδιας κατηγορίας μεταξύ τους για να βγει η λίστα; Είμαι λάθος; Ή δεν αντιλαμβάνομαι σωστά; Παρακαλώ ας λύσει κάποιος την απορία μου.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #505 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:38:45 μμ »
Να καταθεσω κι εγω μερικες σκεψεις μου.

Κατασκευη
Να δωσω ενα παραδειγμα.
Ας συγκρινονουμε δυο ιδια μοντελα,  παρ ολο που σωστα αναφερθηκε οτι ΔΕΝ ΘΑ πρεπει να συγκρινονται δυο μοντελα μεταξυ τους. Ας παρουμε για το παραδειγμα μας δυο Tiger της ιδιας εταιρειας η οποια δινει την κανη σε δυο κοματια και λιγο στραβη.
Αν πχ ο Α μοντελιστης εχει προσπαθησει να βελτιωσει την υπαρχουσα κανη του κιτ, ριχνοντας τρελη δουλεια στοκαροντας και τριβοντας και ξανα στοκαροντας και ξανα τριβοντας.... και τελικα εχει φτασει σε ενα αποτελεσμα καλο μεν αλλα οχι τελειο, το οποιο εχει αφησει ισως καποια σημαδια των ενωσεων. Αν ο μοντελιστης Β την εχει αντικαστησει με μια μεταλλικη αφτερ μαρκετ που η συναρμολογηση της δεν του πηρε πανω απο 5 λεπτα δουλειας ολα κι ολα.
Σαν αποτελεσμα θα εχουμε ενα tiger με πολυ δουλεια και κοπο αλλα αμφιβολο αποτελεσμα, και ενα αλλο  με ελαχιστη δουλεια αλλα αψογο αποτελεσμα.
Στο παραδειγμα μας  ΔΕΝ μπορει να ΜΗΝ επιβραβευσεις το αποτελεσμα. Ισως να ειναι αδικο για τον μοντελιστη που παιδευτηκε τριβοντας και στοκαροντας  αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που θα πρεπει να μετρησει. Εχει σημαδια των ενωσεων η κανη? Ειναι μειον.  Αλλωστε οι κριτες δεν μπορει, ουτε ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν πως εφτασε ο καθε ενας στο αποτελεσμα, αλλα αυτο που βλεπουν μπροστα τους. Ειτε την εκανε στον τορνο ειτε την αγορασε ειτε με στοκο ...αυτο που μετραει ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στο πραγματικο.
Βεβαια οταν καποιος εχει ριξει απιστευτη δουλεια  και αυτο φαινεται, οπως για παραδειγμα στο "summer in bastia" οπου το επιπεδο και η ποιοτητα της δουλειας βγαζουνε ματια κ  κανουνε μπαμ σιγουρα θα πρεπει να επιβραβευεται και με το παραπανω.

Βαψιμο:

Παλαιωση:
συμφωνω με τη τελικη εικονα κ το ποσο συμβαλλει στο αποτελεσμα της κρισης.  αλλα μηπως στο παραπανω υπεισέρχεται κ ο παραγοντας κοστους? ποιος μοντελιστης που μοντελαρει δεν θα ηθελε να προσθεσει κατιτις παραπανω για να δειξει το μοντελο του ακομα καλυτερο ? αλλα πολλες φορες τα οικονομικα μας δεδομενα αλλαζουν μεσα σε μια στιγμη. αν αυριο μεθαυριο εγω μεινω ανεργος, θα κατσω να σκεφτω πως να παρω ξυλινο καταστρωμα για το Tirpitz ή θα κοιταξω με ο,τι εχω απ το κιτ κ τα υλικα μου να δωσω οσο το δυνατον καλυτερη εικονα κ να προσπαθησω να ευχαριστηθω? επειδη ο εκαστοτε κριτης αλλα κ ο θεατης δεν ειναι υποχρεωμενος να ξερει τετοιες λεπτομερειες , κ επειδη κατα την ταπεινη μου αποψη ουτε κ ο εν λογω διαγωνιζομενος θα πρεπει να αποθαρρυνθει να δειξει το αποτελεσμα του σε κοινη θεα, προτεινα να υπαρξει διαχωρισμος σε βελτιωμενα κ μη. οι υπολοιπες λεπτομερειες ειναι στη κριση των ειδικων εδω.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #506 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:44:31 μμ »
Ζητώ συγγνώμη εξαρχής αν αυτό που θα πω είναι βλακεία ή εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι σωστά.
Ειπώθηκε ότι οι κριτές για να βγάλουν την λίστα των προς κρίση μοντέλων περνάνε γενικά πάνω από όλα τα μοντέλα της κατηγορίας και ξεχωρίζουν μερικά που θα μπουν στην δική τους λίστα. Σε αυτό το στάδιο έστω και "άτυπα" δεν συγκρίνονται τα μοντέλα της ίδιας κατηγορίας μεταξύ τους για να βγει η λίστα; Είμαι λάθος; Ή δεν αντιλαμβάνομαι σωστά; Παρακαλώ ας λύσει κάποιος την απορία μου.

Πάλι δεν συγκρίνονται. Απλώς εξετάζονται εάν θα πρέπει να περάσουν στα ημιτελικά ή όχι.
Νομίζω ότι ειπώθηκε παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #507 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:51:02 μμ »
 Φίλοι μου εάν αρχίσουμε με κατηγορίες και υποκατηγορίες και ανθυποκατηγορίες τότε θα έχουμε μια έκθεση με 600+ μοντέλα και κάθε μοντέλο μια κατηγορία από μόνη της. Λέγοντας OOB και "βελτιωμένο" αυτόματα ο καθένας αποδέχεται ότι μπορεί από το να το "κατεβάσει" ως έχει ή "πειραγμένο" (πχ τρύπημα κάννης, πάτημα τροχών κτλ) για τα OOB και από μια μεταλλική κάννη μέχρι να το "χρυσώσει" από p.e. κομμάτια (χρυσώσει ως προς το χρώμα του μέταλλου των p.e. και όχι ως χρηματική αξία).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #508 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:51:58 μμ »
Πάλι δεν συγκρίνονται. Απλώς εξετάζονται εάν θα πρέπει να περάσουν στα ημιτελικά ή όχι.
Νομίζω ότι ειπώθηκε παραπάνω.
Ακριβώς. Αναμείνατε για διευκρινιστικές επεξηγήσεις σε λίγο.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #509 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:55:36 μμ »
Μήπως στην περίπτωση της κάνης όπου υπάρχει όχι άρτιο αποτέλεσμα αλλά (η επιτροπή αναγνωρίζει ότι έχει γίνει) πολλή δουλειά την λύση τη δίνει ένας Έπαινος; Πρακτικά δηλαδή αναγνωρίζεται η προσπάθεια που ίσως να μην έβγαλε το βραβεύσable (τι ήταν αυτό;... ) αποτέλεσμα χωρίς παρατράγουδα του τύπου "πήρε μέταλο ο στραβοκάνης".

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #510 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:55:40 μμ »
Όσον αφορά τη δουλειά που έχει "ρίξει" ο μοντελιστής στο μοντέλο του είναι στην διακριτική, δική του, ευχέρεια να το σημειώσει στα σχόλια κατά την προεγγραφή, πχ, χρησιμοποιήθηκε μεταλλική κάνη ή έγινε η τάδε βελτίωση με φύλο πλαστικού κλπ.
Αυτό και θα βοηθήσει τους κριτές να αξιολογήσουν κατάλληλα το μοντέλο αλλά και θα δώσει παραπάνω πληροφορίες στους επισκέπτες που πολλές φορές αναρωτιούνται "μα πως είναι αυτό έτσι; ή πως το έκανε αυτό;".
Προσωπικά, πχ, είχα γράψει στα σχόλια των μοντέλων μου σε ποια είχα χρησιμοποιήσει φωτοχαραγμένα. Για 2 λόγους. Και για να ξέρουν οι κριτές γιατί φαίνονται όπως φαίνονται αλλά και για να μην τραυματιστούν καθώς συνήθως αυτά είναι αιχμηρά.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #511 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 03:57:41 μμ »
θα ηταν διοργανωτικα εφικτο το BEST OF SHOW η το καλυτερο ελληνικο να βγαινει απο το κοινο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #512 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 04:06:07 μμ »
θα ηταν διοργανωτικα εφικτο το BEST OF SHOW η το καλυτερο ελληνικο να βγαινει απο το κοινο  ::salut::
Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.
Σαν Best of Show βγαίνει αυτόματα το μοντέλο που έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες.  Αν υπάρχει ισοβαθμία η επιλογή γίνεται από τους κριτές.
Το καλύτερο Ελληνικό θέμα βγαίνει με τον ίδιο τρόπο αλλά μόνο για τα μοντέλα που έχουν δηλωθεί σαν "Ελληνικό θέμα" κατά την προ-εγγραφή.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #513 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 04:10:17 μμ »
εξεταζονται οπως ολα τα αλλα μοντελα
εκτός του τομέα της ιστορικής ακρίβειας, για την οποια δεν εξετάζονται καθόλου
 ::salut::
Σ.Σ.

Ευχαριστω Σταυρο καλυφθηκα πληρως! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #514 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 04:11:21 μμ »
Σαν Best of Show βγαίνει αυτόματα το μοντέλο που έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες.  Αν υπάρχει ισοβαθμία η επιλογή γίνεται από τους κριτές.
Το καλύτερο Ελληνικό θέμα βγαίνει με τον ίδιο τρόπο αλλά μόνο για τα μοντέλα που έχουν δηλωθεί σαν "Ελληνικό θέμα" κατά την προ-εγγραφή.
Μηπως θα ηταν καλυτερο ολοι μαζι οι κριτες να το διαλεγουν απο αυτα που εχουν βγει πρωτα σε καθε κατηγορια?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #515 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 04:14:08 μμ »

Γιώργο δεν είναι ακριβώς όπως το λες.

Το BOS επιλέγεται δια ψηφοφορίας, μεταξύ των Κριτών, ανάμεσα στα Best Category που εχουν οι ίδιοι ψηφίσει/επιλέξει νωρίτερα. 

Τα Καλύτερα Ελληνικά, είναι άλλη επιλογή τών  Κριτων και μπορεί να συμπέσει με τα Best Category (όπως δικαιολογημένα έγινε φέτος με τα 3 από τα 5 Best Category)

To BOS δεν είναι λογικό να επιλέγεται από το κοινό, διότι το κοινό επιλέγει με όχι τεχνικά κριτήρια.
Θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι σαν "Βραβείο Κοινού". Καλή ιδέα. Να το δούμε πως μπορεί να υλοποιηθεί (τεχνικά).

Σ.Σ.

Για το πρώτο

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #516 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 04:19:12 μμ »
Οσον αφορα το διαχωρισμο ΟΟΒ και βελτιωμενα δεν νομιζω οτι πρεπει να επανελθουμε εκει.
Αυτο ισχυε πριν καποια χρονια με αρκετη γκρινια και μουρμουρα,σωστα θυμαμαι προεδρε; ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #517 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 04:20:16 μμ »
Γιώργο δεν είναι ακριβώς όπως το λες.
Το BOS επιλέγεται δια ψηφοφορίας, μεταξύ των Κριτών, ανάμεσα στα Best Category που εχουν οι ίδιοι ψηφίσει/επιλέξει νωρίτερα. 
Τα Καλύτερα Ελληνικά, είναι άλλη επιλογή τών  Κριτων και μπορεί να συμπέσει με τα Best Category (όπως δικαιολογημένα έγινε φέτος με τα 3 από τα 5 Best Category)
To BOS δεν είναι λογικό να επιλέγεται από το κοινό, διότι το κοινό επιλέγει με όχι τεχνικά κριτήρια.
Θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι σαν "Βραβείο Κοινού". Καλή ιδέα. Να το δούμε πως μπορεί να υλοποιηθεί (τεχνικά).
Σ.Σ.
Για το πρώτο
Λάθος είχα καταλάβει λοιπόν.
Το best της κάθε κατηγορίας βγαίνει από τις βαθμολογίες και μετά γίνεται επιλογή ανάμεσα σε αυτά από τους κριτές; Αυτό εννοείς;
Ή και το best της κάθε κατηγορίας είναι επίσης επιλογή των κριτών και όχι βάση της συνολικής βαθμολογίας;

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #518 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 06:01:18 μμ »
Γράφοντας πιο πάνω οτι μπορούμε να επωφεληθούμε απο την γνωση που υπαρχει απο αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού... ειπα να δω τι εχουν να πουν οι αμερικανοι που την τυποποίησης και τις διαδικασιες τις εχουν κανει επιστημη. Επεσα στην AMPS Armor Modeling and Preservation Society κατεβασα το AMPS Rules for Competition Judging .... τι ωραια πράγματα ... και ωραια δομημένα ... υλικο να δουλέψεις οσο θες

επειδη απο ολα τα γραφόμενα φαίνεται οτι το ζητούμενο της κουβεντας ειναι η κριση και αξιολογηση των μοντελων και οχι τοσο γενικα για την ΙΠΜΣ .. εστίασα την μελετη σε αυτα τα θέματα

κλασης (που τοση κουβέντα έγινε)
junior/basic/intermediate/advanced/masters   πηρες χρυσο ανεβαίνει level - τελος   - ειναι η πρώτη φορα που παίρνεις μερος και δεν ξερεις που ανήκεις - o Chief Judge σου προτείνει
η καθε κατηγορια εχει διαφορετικη αναλογια ποντους / χρυσο πχ (στο basic με  26/30 παιρνεις χρυσο ενω στο advanced θες 28/30  κλπ κλπ)
(εδω μπορει να να διαφοροποιηθεί ο σχετικά πιο έμπειρος απο αυτον που κανει καθαρά οοβ

κατηγοριες (επειδη ο συγκεκριμενος συλλος ειναι αρματαδικος .. εχουν μονο αρματικα
ανα ειδος και οχι κλίμακα  (πχ οχηματα WWII) με ειδικες κατηγοριες , ενα για major conversion και ενα για scratchbuild.

και παμε σε αυτο που μας καει πιο πολυ .. κριτες ...
εδω να δεις οργάνωση και συγκεκριμενουν βαθμους .. Chief Judge, Assistant Chief Judge, Table Captain, Field Judge, Scorer, RamRod and Runner
πολλες ομαδες που κανουν αξιολόγηση ταυτόχρονα και με καθε ομαδα να εχει 4 ατομα (team captain + 3 field judges), 
μετα εχει την διαδικασία βαθμολόγησης - αναφέρει αναλυτικά τι βαθμολογείτε και με ποσους πόντους το καθενα

και συνεχίζει πιο κατω .. και με παραδείγματα κλπ κλπ

σταματάω γιατι ηδη νιώθω σαν να προσπαθούσα να ανάψω φωτια τρίβοντας δυο ξυλα ενω διπλα ειχαν αναπτήρα / σπιρτα  κλπ κλπ  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #519 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 06:05:54 μμ »
Εγώ πέρασα 4 καταπληκτικές μέρες.
Σας ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #520 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 06:07:31 μμ »
σταματάω γιατι ηδη νιώθω σαν να προσπαθούσα να ανάψω φωτια τρίβοντας δυο ξυλα ενω διπλα ειχαν αναπτήρα / σπιρτα  κλπ κλπ  :mrgreen: :mrgreen:
Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κουμπώσεις μηχανογραφικά ένα τέτοιο σύστημα. Γενικά όσο πιο δομημένη είναι μία διαδικασία, τόσο πιο εύκολα περνάει στον κώδικα.

Αντε μετά να πείσεις τον κόσμο πως είναι "σωστή" και αδιάβλητη. Και άντε να βρεις κριτές έτοιμους να ακούσουν ότι ακούγεται...

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #521 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 06:18:51 μμ »

Όλα ωραία αυτά που κάνουν οι Αμερικάνοι αλλά νομίζω το τελευταίο σχόλιο σου ήταν λίγο άστοχο (κοίτα μη μου παρεξηγηθείς :oops: )

Εντάξει μπορεί να προσπαθούμε με ξυλαράκια να ανάψουμε τη φωτιά και οι άλλοι να έχουν αναπτήρες αλλά ακόμα και με τα ξυλάκια βλέπαμε και κυρίως μυρίζαμε εδώ και αρκετά χρόνια τον καπνό. ε φέτος είδαμε και της πρώτες φλόγες (δεν νομίζω να ταλαιπωρήθηκε κανείς στην παραλαβή?).

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #522 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 06:59:04 μμ »
Νικο, δεν έπιασες το νόημα της τοποθέτησης μου.

Δεν μειώνω ουτε υποβιβάζω την προσπάθεια που εχει γίνει και γίνεται, απλα με το τρόπος προσέγγισης και αναζήτηση λυσης/λυσεων ειναι που εχω τις ενστάσεις μου.

Πχ προσπαθούμε να ξανα-λύσουμε και να παμε 3 χρόνια πισω νομίζω, το θέμα ΟΟΒ και βελτιωμένα και να ορίσουμε το τι σημαίνει βελτιωμένο (αν αλλάξω χαλκομανίες η οχι, εαν βάλω αλλο pitot επειδη του κιτ μου έσπασε κλπ κλπ) απο την αρχή, την στιγμή που κάποιο έχουν ηδη κάνει αυτή τη προεργασία και ψάξιμο και πρέπει να ωφεληθούμε απο τα αποτελέσματα τους (π.χ. οι συγκεκριμένοι έχουν με της διαφορετικές κλάσεις πείρας, κάποιο αλλοι έχουν άλλο τρόπο)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #523 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:08:55 μμ »
Καλό θα ήταν να έχουμε πάντα κατά νου το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για να γίνει η κριτική, καθώς και το διαθέσιμο προσωπικό.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #524 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 07:21:30 μμ »
σαν ιδεα/κατευθυνση παντως αυτο που προτεινε ο Αρκαδιος ειναι πολυ καλο.ηδη κ αλλα μελη εδω αναφερθηκαν σε περιπτωσεις απο οργανωσεις του εξωτερικου για κατι "καλο" που εφαρμοζουν ηδη.
για το επιπλεον προσωπικο,νομιζω ο Χρηστος(Φου) ανεφερε σε ποστ του οτι ειχε φετος κ "μαθητευομενο"-βοηθο? διορθωστε με αν κανω λαθος τη διατυπωση.απλα μου ακουστηκε πολυ καλο, κ αν οι υπολοιποι κριτες το εφαρμοσουν με αλλο 1 ατομο στο τομεα τους ,διπλασιαζονται αυτοματως οι κριτες.1 επιπλεον ατομο νομιζω μπορει να βρεθει ..