Αποστολέας Θέμα: Λίγη βοήθεια παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!  (Αναγνώστηκε 3860 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
Λίγη βοήθεια παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!
« στις: Μαΐου 03, 2009, 11:52:19 πμ »
Μπορεί μία μηχανή στην 1/87 ΗΟ να βγάζει καπνούς να έχει ήχους κ.α;;;;;;;
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Λίγη βγοήθεια παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2009, 06:31:02 μμ »
Αν και σε διακοπές, να 'μαι πάλι.  Δεν μπορώ μακριά απ' την παρέα :roll: :roll: :roll:

Φίλε F.K ΝΑΙ

http://www.youtube.com/watch?v=M9T-fMVKH6Y&feature=related

Δες και τις Γερμανικές σελίδες της Maerklin παρακάτω (στις Αγγλικές δεν γράφει τίποτε για τις υποστηριζόμενες λειτουργίες).

http://www.maerklin.de/de/produkte/tools_downloads/produktdatenbank/details.html?art_nr=29010  -  9 λειτουργίες (περιλαμβανομένης της κίνησης)
http://www.maerklin.de/de/produkte/tools_downloads/produktdatenbank/details.html?art_nr=29490  -  14 λειτουργίες (περιλαμβανομένης της κίνησης)
http://www.maerklin.com/en/service/search/details.html?art_nr=29490

Και πριν αρχίσεις να ρωτάς πως δουλεύει (πρόκειται για DCC decoder) να σου πω ότι ή  θέλεις απλώς να ανεβάσεις τον αριθμό των posts σου ή  δεν διαβάζεις τα μαθήματα σου :wink: (δεν μιλώ για το δημοτικό, αλλά για εδώ),  π.χ. το spoiler στο μήνυμα μου http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5597.msg239031.html#msg239031.
Γνώσεις αυτού του είδους μπορείς να πάρεις και από τις απαντήσεις μας σε άλλα θέματα και από εξωτερικά links που βάζουμε, βλέπε την απάντηση που γράφω στον "leukonas" πριν απαντήσω σε σένα http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7009.msg238543.html#msg238543.

Είπαμε  ::book:: ::book:: ::book::

Βέβαια δεν μας έχει πει για τις δυνατότητες σου στα Αγγλικά, που ίσως σε δυσκολεύουν, πάντως θα είμαστε εδώ για κάθε σου απορία.  ::smilieinbox::
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
Απ: Λίγη βοήθεια παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 04, 2009, 09:25:20 πμ »
@ vassilios

Ρε συ μεγάλε ,

μήπως θες εσύ ::book:: .           Που το είδες ΜΑRKLIN και DCC ?   ::violent1:: ::violent1::

Ο πιτσιρίκος θέλει να μάθει.       Αν θες πές του.

Αν οχι μη του κόβεις τα φτερά με φράσεις " δεν διάβασες" κλπ κλπ
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 04, 2009, 05:17:22 μμ »
Καλησπέρα,

Η απάντηση είναι ναι (ήχους,καπνούς,διάφορα είδη φώτων,un-couppling, άνοιγμα παντογράφων κλπ.) και έχει να κάνει με τους αποκωδικοποιητές (decoders).

Επειδή είναι σχετικά δύσκολο (χρονικά) να ξανα-αναλύουμε διαρκώς κάποια θέματα, θα σου πρότεινα να πλοηγηθείς στο forum και να ανατρέξεις σε αντίστοιχες απαντήσεις, όπως ορθά σε προέτρεψαν οι δύο προηγούμενοι φίλοι.

Αυτό ως πρώτο βήμα θα σου λύσει κάποιες απορίες.
Ένα βήμα κάθε φορά!

Πληροφορίες μπορείς να αντλήσεις επίσης από Αμερικάνικη και Γερμανική βιβλιογραφία , με την προυπόθεση , ότι κατέχεις επαρκώς κάποια ή και τις δύο γλώσσες.

Jimmy.k

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 05, 2009, 08:56:15 πμ »
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φίλε μου vasgalanis, πολύ προσωπικά το πήρες.
Μάλλον παρεξήγησες το ύφος μου.  Για αρχή, δες πως "κλείνω" το επίμαχο post   

Τώρα, αν θες την πάσα αλήθεια, το παλικάρι ρωτάει χιλιο-απαντημένα θέματα του forum, όπως διαπιστώνει και ο Jimmy.k, που ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα λόγια μου.
Και γω για να λύσω απορίες μπήκα "εδώ", .  Δεν νομίζω όμως να σας έπριξα, ούτε να ξεσήκωσα "πανάρχαια" θέματα δίνοντας απαντήσεις του στυλ "η αυθεντία σας απαντά".

Και σαφώς ΔΕΝ νομίζω ότι του κόβω τα φτερά παρακινώντας τον να αρχίσει διαβάζοντας...

Όσο για το δικό μου διάβασμα, το έχω κάνει.  Και λαμβάνοντας υπ' όψιν σε ποιον απευθύνομαι, φρόντισα να του δώσω λέξεις κλειδιά και παραδείγματα που δεν σύνδεσα μεταξύ τους με το σύμβολο της ισοδυναμίας <==>.  Γνωρίζω ότι η Maerklin έχει κάποιες πατέντες, αλλά και ότι το DCC είναι της NMRA (National Model Railroad Assoc.).

Εσύ του έδωσες κάποια βοήθεια ή απάντηση;

Μάλλον, λοιπόν, άλλος είναι επιθετικός  και θα το εκτιμούσα αν ανακαλούσες το ίδιο επίσημα όπως με κατηγόρησες.

Εδώ μέσα δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε.

Φιλικά,
Vassilios 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@ vassilios(παραθέτω το pm σου διότι νομίζω οτι εχω το δικαίωμα απο την στιγμή που μου εστάλει.)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ απάντησή μου

1ον     Ο πιτσιρίκος θέλει να μάθει.Όποιος θέλει και έχει χρόνο για να του απαντήσει μπορεί να το κάνει όποτε θέλει. :mrgreen:
2ον     Κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί οταν δεν απαντάει σε κάποιες - ισως- ¨ακαιρες" ερωτήσεις. ::glossa::
3ον     MARKLIN και DCC δεν πάνε μαζί. :evil:
4ον     ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΕΙΣΤΙΚΟΣ . ΑΝ ΕΓΙΝΑ , ΖΗΤΩ Δ Η Μ Ο Σ Ι Α ΣΥΓΝΩΜΗ. :oops:
5ον     Το διάβασμα δεν τελειώνει ποτέ."Γηράσκω,αεί διδασκόμενος" ::salut::
6ον     Ο JIMMY.K έγραψε σωστά. ::icon_thumright::

ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ pm. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Aν σε κατηγόρησα , πράγμα για το οποίο δεν είχα Κ Α Μ Μ Ι Α πρόθεση :oops: ,σου ζητώ και πάλι ΔΗΜΟΣΙΑ συγνώμη ::sorry::

Mε  διάθεση  φιλική
vasgalanis

Επειδη είμαστε OFF TOPIC, ας δηλώσουμε ανακωχή, ΟΚ ?
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 05, 2009, 09:53:33 πμ »
Ψυχραιμία κύριοι... Δεν υπάρχει λόγος, να χαλάσουμε τις καρδιές μας... Back to topic...

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 05, 2009, 10:27:05 πμ »
Ψυχραιμία κύριοι... Δεν υπάρχει λόγος, να χαλάσουμε τις καρδιές μας... Back to topic...

yes , SIR .

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:16:40 πμ »
@ vaslaganis:  έστειλα PM για να μην  ::spam_emoticon::,   ::handshake::

@ melpas:  ::salut::

::offtopic::
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 11, 2009, 02:37:21 μμ »
Πόσο κοστίζει ένα τέτοιο set με ατμομηχανή και βαγόνια επιβατικά εποχής 1962;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ::dontknow::
Σερφάρω αρκετά ::pc024:: αλλά δεν βρίσκω τιμές!!!!!!!!!!!
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 13, 2009, 01:20:52 πμ »
@ F.K

Είτε marklin ή roco ή pico ή trix ή οτιδήποτε άλλο  μια είναι η απάντηση. Πας Ιπποκράτους με το μπαμπά σου χωρίς λεφτά(ειναι πολύ βασικό αυτό) και ρωτας τους εμπόρους τι σου προτείνουν σαν προσφορά (γραπτή).Εσυ γράφεις τους κωδικούς του κάθε προιόντος και μετα ΙΝΤΕRΝΕΤ κατα Γερμανία μεριά.Βέβαια δεν εγγυώμαι οτι θα πιάσει. :mrgreen:Δεν είναι χαζοί οι Ελληνες.Με τους Γερμανούς σίγουρα πιάνει. ::icon_thumright::
Με λίγα αγγλικά τους ρωτάς τα ιδια και σου στέλνουν προσφορά μαζί με ταχυδρομικά.Συγκρίνεις (Ελλάς-Γερμανία= 0-5)και τότε ο μπαμπάς σου παίρνει την κρυάδα.... :lol:      Κοιτα στο  www.lokshop.de

Αν αυτό δεν πιάσει , βάλε στο μπαμπά σου το μικρόβιο  να γίνει τραινάς  :mrgreen: και τα υπόλοιπα θα είναι απλά θέμα χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 13, 2009, 06:06:30 μμ »
vasgalanis

Ευχαριστώ για την συμβουλή, θα το προσπαθήσω. Δεν χρειάζεται να κολλήσω στον πατέρα μου το "μικρόβιο", αφού είναι ήδη τραινάς.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 18, 2009, 06:24:17 μμ »
Ξέρετε πού μπορώ να βρω έναν De Dietrich παλιά αυτοκινητάμαξα (ταχεία) με τα ίδια χαρακτηριστικά ήχους κ.α; Και τιμή.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος Manos T.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:26:06 πμ »
F.K. δεν υπαρχει τετοιο μοντελο που ζητας... αν και πολλοι ειναι αυτοι μαζι και εγω που θα θέλαμε να υπαρχει. Γενικα μοντελα και κυριως μετρικης γραμμης του ΟΣΕ δυσκολα εως καθολου θα βρεις.
Α και για να το πουμε σωστα ειναι το Dedietrich ή "Κροταλιας" οπως το λενε μερικοι.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 21, 2009, 10:17:44 πμ »
Υπάρχουν ντηζελομηχανές Alsthom στην 1/87;;;
Γενικότερα κάποια ντηζελομηχανή που να μοιάζει στην Alsthom;;;
Αν δεν υπάρχει Alsthom δεν πειράζει. ʼμα υπάρχει κάποια άλλη παρόμοια θα την αγοράσω και θα την βάψω.
Επίσης είναι ο De Dietrich, γιατί De Dietrich είναι το όνομα που κατασκεύασε αυτες τις αυτοκινητάμαξες.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος Manos T.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:18:17 μμ »
Εξαρταται για ποιες ALSTHOM μιλας...
Υπαρχουν αυτες τις κανονικης γραμμης και αυτες της μετρικης με διαφορες και στο μεγεθος αλλα και σε αλλες λεπτομερειες...
Προσφατα η balkanmodels www.balkanmodels.biz αμα διαβασεις στην πρωτη σελιδα που σου ανοιγει ανακοινωσε την παραγωγη του μοντελου της Alsthom ή "γαλλιδας", αλλα πρεπει να τους στειλεις ενα mail για να του καταθεσεις παραγγελεια...

Τις μετρικης γραμμης παλι, δεν υπαρχει τετοιο μοντελο αλλα ουτε και παρομοιο, ασε που δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για να παρεις κατι παρομοιο καθοτι ποτε δεν θα ειναι το πραγματικο. Καλυτερα πολλες φορες να περιμενεις...

Η αριθμιση των Alsthom κανονικης ξεκιναει απο την Α-350 ενω της μετρικης απο το Α-9201
ΑΠο τα νουμερα τους μπορεις επισης και να τις ξεχωρισεις...

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 21, 2009, 04:22:36 μμ »
Τις αριθμήσεις των Alsthom της ξέρω. Θα μπορούσα να πάρω τις κανονικής γραμμής και να ξεκολλήσω τους συγκρουστήρες και να βάλω έναν στην μέση (που θα είναι λίγο δύσκολο) και να βάλω δικιά μου αρίθμηση.
Υ.Γ Το μέγεθος και τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν.
Υ.Γ 2 Το μοντέλο που θα βγει, θα έχει ήχους κ.α;;;
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 21, 2009, 04:33:22 μμ »
ʼμα στείλω e-mail θα πρέπει να τους γράψω στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά;;;
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος Manos T.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 21, 2009, 08:48:36 μμ »
Θα μπορούσα να πάρω τις κανονικής γραμμής και να ξεκολλήσω τους συγκρουστήρες και να βάλω έναν στην μέση (που θα είναι λίγο δύσκολο) και να βάλω δικιά μου αρίθμηση.

Υ.Γ Το μέγεθος και τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν.
Υ.Γ 2 Το μοντέλο που θα βγει, θα έχει ήχους κ.α;;;

Αυτο θα σου συνινστουσα να μην το κανεις.... Πρωτα και κυρια γιατι αυτη που θα βγει θα ειναι της κανονικης γραμμης και πολυ διαφορετικη απο την μετρικη που απο οτι καταλαβα εσυ θες. Αν το κανεις θα εχεις κατι το ψευτικο και θα εχεις χαραμησει και τα χρηματα που εδωσες... Ασε που δεν θα μπορει να τρεξει στην μετρικη γραμμη μιας και εχει μεγαλυτερα φορεια που ειναι για κανονικη γραμμη και οχι για μετρικη. Υπαρχουν τα αντιστοιχα με την πραγματικοτητα ευρη γραμμων και στον μοντελισμο... Η μετρικη ειναι HOm ενω η κανονικη οπως θα ξερεις ΗΟ. Επομενως μια μηχανη για ΗΟ δεν μπορει να τρεξει στην ΗΟm
Οσον αφορα το μεγεθος και τα αλλα που λες μαλλον θα πρεπει να σε ενδιαφερουν καθοτι αυτο πραγματικα ειναι ο μοντελισμος...

E-mail στα ελληνικα στειλε το μιας και ο "balkanmodels" ειναι ελληνας απο οτι ξέρω...

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 22, 2009, 08:48:01 μμ »
Επειδή θα ήθελα να φτιάξω Μακέτα στην εποχή 1930-1970, θα βάλω ατμομηχανές και διάφορα άλλα όπως υπερταχείες. Εφόσον υπερταχείες δεν υπάρχουν σε μοντέλα π.χ De Dietrich ή Esslingen ή Linke Hoffman, τότε τα σχέδιά μου ναυάγησαν. :cry: :cry: :cry:.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 31, 2009, 04:35:51 μμ »
Τι σημαίνει το 2rail DC
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 31, 2009, 05:30:10 μμ »
Πιτσιρίκο,

2 rail DC σημαίνει οτι έχεις 2 ράγες για ρευματοδότηση, μια + , μια - , ΧΩΡΙΣ δοντάκια στη μεση για το πεδιλο στις μηχανές , και συνεχές ρεύμα.

DCC = τα ίδια αλλα ψηφιακό.

ΑC= 2 ράγες -   ΚΑΙ δοντάκια στη μέση για ρευματοληψία + απο το πέδιλο της μηχανής.(MARKLIN)

To'πιασες ?

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • ModelTrains
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 31, 2009, 06:33:46 μμ »
Κατάλαβα, ρωτάω γιατί ρώτησα τον Balkanmodels για την αυτοκινητάμαξα M.A.N και μου είπε ότι είναι 2 rail DC. Και εγώ έχω Marklin.
vasgalanis για δες και το θέμα μου Αυτοκινητάμαξα M.A.N A.A του Ο.Σ.Ε.
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Tags: