Αποστολέας Θέμα: MIG-3 (1/72)  (Αναγνώστηκε 2866 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
MIG-3 (1/72)
« στις: Μαΐου 02, 2009, 01:29:57 πμ »
Πριν προχωρησω στο παρακατω θεμα θα ηθελα να αφιερωσω την κατασκευη στον αγαπητο και φιλτατο συμφορουμιτη Gkontog  ::salut:: ::salut:: ::salut:: (θα καταλαβετε παρακατω γιατι) και εκφρασω τις βαθυτατες απολογιες μου για την αποχη απο το φορουμ (αν και καθημερινα το σκαναρω για να μην νομιζετε  :lol:) λογω ανηλλειμενων υποχρεωσεων και φορτου εργασιας...

Πριν ενα μηνα λοιπον και εν μεσω βαρυτατου φορτου και ιδιαιτερως στρεσογονου καταστασεως, αποτανθηκα στο αγαπημενο μας και αγχολυτικο χομπυ για μερικες στιγμες χαλαρωσης ...τζιφος...τα μοντελιστικα project βρισκονταν σε πρωιμα και μεσαια σταδια με πολλη δουλεια, σκρατσιες και γενικα τιποτα που να πλησιαζει σε τελειωμα και τεχνητη παλαιωση που τοσο μου αρεσει και με ξεκουραζει (μπιχλα, σκουρια σταχτη και μπουρμπερη)...ο προβληματισμος εντονος...εκτος τουτου ΟΛΑ τα διοραματα και τα μοντελα ερποντος χαρακτηρα τιποτα πετουμενο (μεχρι και πλοιο)....Η αεροπορικη πλευρα του μοντελιστικου σε εξεγερση.....Αναζητωντας για εμπνευση και κατι γρηγορο επεσε το ματι μου στην κατασκευη του Γιωργη με το LA-7 ο οποιος βρισκοταν στην ιδια προαναφερθησα κατασταση.....Hobby boss και κατι πρωτογονα 72αρακια με λιγοτερα κομματια απο βελτιωτικο !!!! ρε λες ????....απο λεπτομερεια και χοντρα λαθη αραγε? καλυπτρα για κλιμακα ? σηματα ? οι εντυπωσεις του Γιωργου καλες (η εμενα μου φανηκε ετσι  :lol: :lol: :lol:)....το ευχαριστηθηκε επισης και το τελειωσε ταχιστα.....ρε ξαναλες ???

Την επομενη μερα κατα συμπτωση υπηρχε μικρο λαικο προσκυνημα στην εμποροπανυγηρι της Ιπποκρατους με λιγα μελη απο την εκλεκτη ομυγηρη τπυ modelclub .... η υποσχεση στον εαυτο μου για σεμνοτητα και ταπεινοτητα κρατουσε μεχρι που ξαφνικα σε ενα ραφι ενα αποαυτα τα διολια τραβηξε το ματι....MIG 3 και μαλιστα με σηματα για χειμερινο !!!! ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.....η τιμη εξευτελιστικοτατη 6ε βιβλιογραφια αφθονη κατι απωθημενα για ξεσκισμενα ασπρα της φρουρας της Μοσχας....εεε ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ !!

ΤΟ ΚΙΤ

για ναμην τα πολυλογουμε ηταν οτι ακριβως ηλπιζα...καλο πλαστικο, ηι λεπτομερεια του σε μεσαια επιπεδα γιατη κλιμακα και προπαντων οχι κατι λαθος  κραυγαλεο !!!!...το κοκπιτ αδειο σαν κελι του αγιου ορους και ταπωμενο απο τον πινακα και μετα, ομως το καθισμα και το προσκεφαλο καλο , δινοταν συσκευες για τη ραφιερα του κοκπιτ πισω απο το κεφαλι του πιλοτου και μια ΑΡΙΣΤΗ καλυπτρα ανοιχτη και μια κλειστη...το υπολοιπο κιτ αξιπρεπεστατο και προπαντων απροβληματιστο απο κοληση και στοκαρισμα αφου με 4 κομματια ειναι ετοιμα φτερα ατρακτος και πισω...

Με τη δεσμευση να γινει οσο πιο S.O.B γινεται ξεκινησα...................
και κατεληξα χωρις ιδιαιτερο κοπο στα παρακατω που ηταν πιο ευκολα απο οτι φιανεται

Για τις αναγκες ''απαλοτροιωθηκε ενα κοκπιτ της AIRES απο spitfire για το πινακα,ζωνες,κονσολες κτλ...ο κλωβος του κοκπιτ απο μηκη πανταπρασινου, preshade με μαυρο, light blue ακρυλικο Tamiya, chipping με panzer grey (ασχετο αλλα θα δειτε παρακατω οτι χρησιμοποιω αρματαδικες τεχνικες στα πετουμενα και αναποδα) washaki με burnt umber λαδακι και voila...

Χαραγμα το Spinner
καινουργια αντενα απο sprue
τριψιμο μεχρι εξαυλωσεως ελικας, καλλυματων ΣΠ, καλυπτρας στα χειλη της για να ρθουν στη κλιμακα (σιγα μην ηρθαν)
κοψιμο των πηδαλιων και επανατοποθετηση τους (απαραιτητο για να δωση ζωη και πολυ φυσικο στα πραγματικα)
τρυπημα προβολεα
τρυπημα εξατμισεων
προσθηκη μιας εξατμισης (η πρωτη μεσα στο καλυμα) απο πανταπρασινο
πριτσινωματα

Ολα αυτα σε 3 μερες....
Καθως εφτασε το πασχα και ενα ταξιδι στη Ινδια δεν κρατιομουν να αρχισω το βαψιμο πριν αναχωρησω...ετσι ενα απογευματακι εγινε αυτο...

συνεχιζεται....

[img]http://i365.photobucket.co

• Scale 1/48
  • *
Απ: MIG 3 (1/72)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 02, 2009, 01:38:16 πμ »
και για ναμην σας εχω σε αγωνια να και τι εκανα 2 μερες αφου γυρισα.....

τρελλα παιχνιδια με τον αερογραφο.........
και μιας και αναμενονται αρματαδικα κολπα στο βαψιμο ............stay tunned   ::Laie_41::    !!!!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 02, 2009, 09:28:15 πμ »
Ετσι ειναι το σεμνα και ταπεινα ρε συ Αποστολη?Αντε γεια μας ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 02, 2009, 10:45:41 πμ »
Μπράβο σου Αποστόλη αλλά τελείωνε το πιο γρήγορα να το θαυμάσουμε να μην μας έχεις σε αγωνία. :mrgreen:
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 02, 2009, 11:55:28 πμ »
Υπομονη....Αυτη τη στιγμη εχει παρει το μπανιο του σε παρκετινη....(οχι οτι το χρειαζοταν καθως εχει λιγα σηματα αλλα δεν γινεται αφιερωση στον Γιωργο χωρις παρκετινη  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:).....μολις στεγνωσει σημερα θα περαστουν σηματα....τα επιμερους κομματια ειναι επισης ετοιμα...αρα στο τελος του ΣΚ πιστευω οτι θα ειναι ετοιμο !!!! (Ναι πετρο το sherman προχωραει)

Αλλωστε και εγω γιαυτο το πηρα ....Για να το τελειωσω γρηγορα !!!!!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 02, 2009, 05:59:51 μμ »
Απόστολε,για να καταλάβω,προσπαθείς να αποδώσεις παραλλαγή, με λευκό distemper βαμμένο από πάνω?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 02, 2009, 08:25:54 μμ »
Ναι.....σε αρχικα σταδια αποσυνθεσης του ασπρου.....(οχι τα μετεπειτα που αρχιζει και φαινεται καθαρα η παραλαγη απο κατω)

μανησυχει το γεγονος οτι ρωτας.... :shock: :shock: :shock:...δε φαινετε ?

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2009, 02:52:26 μμ »
Ναι.....σε αρχικα σταδια αποσυνθεσης του ασπρου.....(οχι τα μετεπειτα που αρχιζει και φαινεται καθαρα η παραλαγη απο κατω)

μανησυχει το γεγονος οτι ρωτας.... :shock: :shock: :shock:...δε φαινετε ?

Νόμιζα οτι έχεις κάνει ένα προσκίασμα πριν το βάψιμο της παραλλαγής,μέχρι που ανέφερες την παρκετίνη!
Αυτό που μου κλώτσησε είναι οτι φαίνεται σα να έχει ξεβάψει το πράσινο πάνω στο λευκό και όχι το αντίθετο, που είναι και το σωστό.
Το λευκό distemper,ήταν ένα υδατοδιαλυτό χρώμα το οποίο ή το περνούσαν στο εργοστάσιο με πιστόλι βαφής,ή στις μονάδες με μπατανόβουρτσες και σκούπες.Το αποτέλεσμα ποίκιλλε ανάλογα με την περίπτωση.
Φθειρόταν πολύ γρήγορα - κυρίως στις επιφάνειες που είχε επαφή το προσωπικό,περιοχή γύρω από το κόκπιτ,αφαιρούμενα πάνελ συντήρησης,επιφάνειες ελέγχου...
Λόγω της φύσης του, δεν γράπωνε γερά πάνω στην επιφάνεια του αεροσκάφους,το ξέβαφε η βροχή και ο αέρας και συχνά κρακελάριζε και έφευγε σε μικρά κομματάκια,γι αυτό και δημιουργούσε έντονες τονικές διαφορές με την αποκάτω παραλλαγή.
Σίγουρα στην 1/72 το εφφέ θα πρέπει να είναι πιο σοφτ ,αλλά εσύ πιστεύω οτι το παρασυγκράτησες.
ΟΚ,ειναι σε αρχικό στάδιο,αλλά η φθορά φαίνεται να έχει ακολουθήσει περίεργο δρόμο:ενώ έχουν πρασινίσει κάπως οι πτέρυγες,η περιοχή γύρω από το κόκπιτ είναι απείραχτη,το ίδιο και τα πάνελ του κινητήρα.
Τα σλατς είναι κάτασπρα ενώ η πτέρυγα ακριβώς πίσω τους έχει ξεβάψει.
Οι επιφάνειες ελέγχου,επίσης έχουν ένα "περίεργο" σκούρο χρώμα.
Τέλος,ανάλογα βέβαια με το ποιό MiG-3 σκέφτεσαι να απεικονίσεις,καλό θα ήταν να έχεις βάλει τις χαλκομανίες,πριν το λευκό,καθώς στο πασάλλειμα με το distemper ,συνήθως άφηναν ένα περίγραμμα γύρω τους, με την παραλλαγή να φαίνεται από κάτω.

Εμπλεξες!! :mrgreen:
Η εγώ θα σε δαγκώσω ή ο Πέτρος! :twisted:
Μήπως να καθυστερίσεις λίγο το Sherman και να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο Μιγκάκι?  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 03, 2009, 04:15:03 μμ »
Σωστα !!! απλως ακολουθω αναποδα τη σειρα (για την ακριβεια ακολουθω τελειως δικη μου σειρα)....αφου ενσωματωθουν τα σηματα και με τα εφφε του preshade και ολα καλυφθουν με παρκετινη (σε περιπτωση που γινει καμμια στραβη) τοτε θα περαστει με το τελευταιο στρωμα του ασπρου (ξερεις αυτο το αραχνουφαντο ) και φωτισματα με ασπρο παστελ.....Γιαυτο και ειναι ολα τοσο εντονα.....(ετσι το πρασινο θα παρει την απο κατω του ασπρου  σειρα)....

οι επιφανειες ελεγχου ειναι σκουρες λογω οτι ειναι αναγλυφες ετσι ωστε με στεγνο ασπρο στο τελευταιο σταδιο (πανω απο το ματ βερνικι να φωτιστουν αναλογα .....

Το shermanaki πηρε τη σειρα του (κοιτα στο πμ σου) και υπομονη μεχρι τα τελικα σταδια για το migακι ... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 03, 2009, 05:37:25 μμ »
(οχι οτι το χρειαζοταν καθως εχει λιγα σηματα αλλα δεν γινεται αφιερωση στον Γιωργο χωρις παρκετινη  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:)
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την αφιέρωση :oops:

Ευτυχώς που δεν έκανες και πολλά στο cockpit γιατί αλλιώς θα παθαίναμε κάτι. Αναμένω με αγωνία τη συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 03, 2009, 07:27:06 μμ »

για να δούμε το βάψιμο - που το πας

Υ.Γ. έχεις και το Μάστορα να ...σε προσέχει  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 03, 2009, 07:44:16 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
πολυ ομορφη δουλεια!
για να το δουμε τελειωμενο!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:25:46 μμ »
Και φτανουμε αισιως σαυτο το σταδιο !!!!!

Το κερμα για να καταλαβουμε για τι μεγεθος μιλαμε......

Ευχαριστω για τα καλα λογια  :oops:   

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:45:20 μμ »
ρε αρματά  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

τι είναι αυτά που κάνεις ;;;

crying for wash, wash, wash

Υ.Γ. τη "μούρη" πως την έκανες;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:50:17 μμ »
ΤΟΣΟ μικρό είναι?????
Πάρα πολύ καλό Αποστόλη, θα το φέρεις στην έκθεση να το δούμε από κοντά,ε?????

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:57:03 μμ »
Μπράβο Απόστολε!Πολύ καλύτερο και ρεαλιστικότερο.

Η ελικα ήταν λευκή και από την πίσω πλευρά?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:06:04 πμ »
πετρο : λιγο υπομονη ...και λαδια και ξυδια.....τστστσ δε σας προλαβαινω

Alex : ειναι τοσο μικρο, θα στο φερω στο καφε το σαββατο, (μεσα στη τσεπη του μπουφαν) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mastora: εμενα ρωτας ???? εσυ εισαι η βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας...δεν το τσεκαρεις και συ να μου πεις και μενα !(προκειται για το μαυρο 36 της 12 GIAP, Vnukovo 1942)......

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:09:01 πμ »
τη "μούρη" πως την έκανες;

χρώματα, τα γνωστά και πως;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:11:08 πμ »
Alex : ειναι τοσο μικρο, θα στο φερω στο καφε το σαββατο, (μεσα στη τσεπη του μπουφαν) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Να το φέρεις μπας και σε δούμε και εσένα!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:16:30 πμ »

mastora: εμενα ρωτας ???? εσυ εισαι η βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας...δεν το τσεκαρεις και συ να μου πεις και μενα !(προκειται για το μαυρο 36 της 12 GIAP, Vnukovo 1942)......

Είχε κάτι πράσινα μπαλώματα στα πλαινά μπροστά από το κόκπιτ και ένα μικρό στο ουραίο πηδάλιο,τώρα για την έλικα,δεν είμαι σίγουρος...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:20:53 πμ »
τη "μούρη" πως την έκανες;

χρώματα, τα γνωστά και πως;

Αν ενοεις το μεταλλικο φυσικα Alclad (white aluminium η chrome  γ..%^&...το δε θυμαμαι) και washaki με λαδι και τριψιμο με πανι να γυαλισει.....τωρα οι γνωμες διιστανται αν ηταν γκρι η αβαφο αλλα σε δουλεια να βρισκομαστε !!!

Alex εχεις δικιο αλλα λογω ελλειψης χρονου και λογω  ::haushalt_001:: τα σαββατα μοντελιζω ...παντως θα ρθω αυτο το σαββατο γιατι ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ (χρωσταω και του arcadiou κατι.....2 μηνες τωρα.... :oops:)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:26:49 πμ »

Είχε κάτι πράσινα μπαλώματα στα πλαινά μπροστά από το κόκπιτ και ένα μικρό στο ουραίο πηδάλιο,τώρα για την έλικα,δεν είμαι σίγουρος...

Μπραβο αυτο !!!

Για την ελικα ειδες πακετο????....ουτε εγω βγαζω ακρη

και σταθερο πισω τροχο με μουσαμα αντι για θυριδα με ανασυρομενο......(κατι που δεν εκανα   :oops:)

Το μπαλωμα εμφανιζεται στη δεξια πλευρα σε μια φωτο και υποθετουμε και για την αριστερη (εγω θα το κανω με τη μια για πιο ''αλητικο'')

πρασινο ζαντικο...και εκτοξευτες ρουκετων !!!! και σταβωμενη ελαφρα την αντενα προς τα πισω ...κατι που επισης εκανα σαν μοντελισταρας που ειμαι......(κατα τυχη  :lol: :lol: :lol:)

ΥΓ Μηπως εχει κανεις κανα νουμερακι να κανω τα ''36'' ??????? ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Tags: