Πριν προχωρησω στο παρακατω θεμα θα ηθελα να αφιερωσω την κατασκευη στον αγαπητο και φιλτατο συμφορουμιτη
Gkontog

(θα καταλαβετε παρακατω γιατι) και εκφρασω τις βαθυτατες απολογιες μου για την αποχη απο το φορουμ (αν και καθημερινα το σκαναρω για να μην νομιζετε

) λογω ανηλλειμενων υποχρεωσεων και φορτου εργασιας...
Πριν ενα μηνα λοιπον και εν μεσω βαρυτατου φορτου και ιδιαιτερως στρεσογονου καταστασεως, αποτανθηκα στο αγαπημενο μας και αγχολυτικο χομπυ για μερικες στιγμες χαλαρωσης ...τζιφος...τα μοντελιστικα project βρισκονταν σε πρωιμα και μεσαια σταδια με πολλη δουλεια, σκρατσιες και γενικα τιποτα που να πλησιαζει σε τελειωμα και τεχνητη παλαιωση που τοσο μου αρεσει και με ξεκουραζει (μπιχλα, σκουρια σταχτη και μπουρμπερη)...ο προβληματισμος εντονος...εκτος τουτου ΟΛΑ τα διοραματα και τα μοντελα ερποντος χαρακτηρα τιποτα πετουμενο (μεχρι και πλοιο)....Η αεροπορικη πλευρα του μοντελιστικου σε εξεγερση.....Αναζητωντας για εμπνευση και κατι γρηγορο επεσε το ματι μου στην κατασκευη του Γιωργη με το LA-7 ο οποιος βρισκοταν στην ιδια προαναφερθησα κατασταση.....Hobby boss και κατι πρωτογονα 72αρακια με λιγοτερα κομματια απο βελτιωτικο !!!! ρε λες ????....απο λεπτομερεια και χοντρα λαθη αραγε? καλυπτρα για κλιμακα ? σηματα ? οι εντυπωσεις του Γιωργου καλες (η εμενα μου φανηκε ετσι

)....το ευχαριστηθηκε επισης και το τελειωσε ταχιστα.....ρε ξαναλες ???
Την επομενη μερα κατα συμπτωση υπηρχε μικρο λαικο προσκυνημα στην εμποροπανυγηρι της Ιπποκρατους με λιγα μελη απο την εκλεκτη ομυγηρη τπυ modelclub .... η υποσχεση στον εαυτο μου για σεμνοτητα και ταπεινοτητα κρατουσε μεχρι που ξαφνικα σε ενα ραφι ενα αποαυτα τα διολια τραβηξε το ματι....MIG 3 και μαλιστα με σηματα για χειμερινο !!!! ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.....η τιμη εξευτελιστικοτατη 6ε βιβλιογραφια αφθονη κατι απωθημενα για ξεσκισμενα ασπρα της φρουρας της Μοσχας....εεε ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ !!
ΤΟ ΚΙΤ
για ναμην τα πολυλογουμε ηταν οτι ακριβως ηλπιζα...καλο πλαστικο, ηι λεπτομερεια του σε μεσαια επιπεδα γιατη κλιμακα και προπαντων οχι κατι λαθος κραυγαλεο !!!!...το κοκπιτ αδειο σαν κελι του αγιου ορους και ταπωμενο απο τον πινακα και μετα, ομως το καθισμα και το προσκεφαλο καλο , δινοταν συσκευες για τη ραφιερα του κοκπιτ πισω απο το κεφαλι του πιλοτου και μια ΑΡΙΣΤΗ καλυπτρα ανοιχτη και μια κλειστη...το υπολοιπο κιτ αξιπρεπεστατο και προπαντων απροβληματιστο απο κοληση και στοκαρισμα αφου με 4 κομματια ειναι ετοιμα φτερα ατρακτος και πισω...
Με τη δεσμευση να γινει οσο πιο S.O.B γινεται ξεκινησα...................
και κατεληξα χωρις ιδιαιτερο κοπο στα παρακατω που ηταν πιο ευκολα απο οτι φιανεται
Για τις αναγκες ''απαλοτροιωθηκε ενα κοκπιτ της AIRES απο spitfire για το πινακα,ζωνες,κονσολες κτλ...ο κλωβος του κοκπιτ απο μηκη πανταπρασινου, preshade με μαυρο, light blue ακρυλικο Tamiya, chipping με panzer grey (ασχετο αλλα θα δειτε παρακατω οτι χρησιμοποιω αρματαδικες τεχνικες στα πετουμενα και αναποδα) washaki με burnt umber λαδακι και voila...

Χαραγμα το Spinner
καινουργια αντενα απο sprue
τριψιμο μεχρι εξαυλωσεως ελικας, καλλυματων ΣΠ, καλυπτρας στα χειλη της για να ρθουν στη κλιμακα (σιγα μην ηρθαν)
κοψιμο των πηδαλιων και επανατοποθετηση τους (απαραιτητο για να δωση ζωη και πολυ φυσικο στα πραγματικα)
τρυπημα προβολεα
τρυπημα εξατμισεων
προσθηκη μιας εξατμισης (η πρωτη μεσα στο καλυμα) απο πανταπρασινο
πριτσινωματα

Ολα αυτα σε 3 μερες....
Καθως εφτασε το πασχα και ενα ταξιδι στη Ινδια δεν κρατιομουν να αρχισω το βαψιμο πριν αναχωρησω...ετσι ενα απογευματακι εγινε αυτο...

συνεχιζεται....