Καλησπέρα σε όλους,
Μετά από αρκετό καιρό (λόγω διακοπών και τεμπελιάς), αξιώθηκα και ξανάπιασα κοπίδια, κόλλες και μήκη πλαστικού, και (φυσικά) το επόμενο μοντέλο είναι (surprise

) άλλο ένα Churchill. ʼλλωστε πλησιάζει και η έκθεση και υποσχέθηκα στον Σταύρο να κατεβάσω τη συλλογή, όσο πιο ολοκληρωμένη γίνεται
Τελευταίο λοιπόν στη "γραμμή παραγωγής": το Jones Onion. Το εξάμβλωμα αυτό, φτιάχτηκε σε μια προσπάθεια των Βρεττανών να βρουν έναν τρόπο να ανατινάζουν τους παραλιακούς αντιπλημμυρικούς τοίχους της Γαλλικής ακτής. Φυσικά πέρα από τις όποιες δοκιμές το "κρεμμυδάκι" δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ επιχειρησιακά, αφού κανένας σόφρων άνθρωπος δεν ήθελε να βρίσκεται μέσα σε ένα άρμα (έστω καλά θωρακισμένο) που κουβαλούσε (και μάλιστα τελείως εκτεθειμένα

) αρκετά κιλά ισχυρών εκρηκτικών. Παρ΄όλα αυτά οι ιθυνοντες επέμειναν και ανέπτυξαν διάφορες παραλλαγές του (και όλες πήραν ονόματα "αγροτικά", όπως carrot και goat) που βέβαια και αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ (λογικό).
Τέλος πάντων, η λογική (

της χρήσης του ήταν:πλησίαζε τον τοίχο όπου απέθετε όλη την "κορνίζα" με τα εκρηκτικά (που στηριζόταν στα δύο ποδαράκια και το βάρος της), έκανε όπισθεν σε ασφαλή απόσταση και τα πυροδοτούσε με τηλεχειρισμό.
Το μοντέλο είναι πάντα το MkIII της Italeri για το οποίο έχω κάνει την κριτική μου σε άλλο πόστ (

). Το συγκεκριμένο είναι απ΄ ευθείας από το κουτί, εκτός βέβαια από το ικρίωμα που είναι από evergreen και το πυροβόλο που είναι της RB Models. Tα εκρηκτικά δεν τα έχω κολλήσει ακόμα. Και μια και το έφερε η κουβέντα: ξέρει κανείς τι χρώμα είχαν???
Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι τώρα και φυσικά περιμένω σχόλια (και σχολιανά

)

ʼντε πάλι να ζητάω συγγνώμη για τις φωτογραφίες μου (μέσα)

ΔΚ