Αποστολέας Θέμα: Κι άλλα 1/72 Churchill (μας έπρηξες πιά)  (Αναγνώστηκε 3521 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Κι άλλα 1/72 Churchill (μας έπρηξες πιά)
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 07, 2009, 10:35:47 πμ »
Δεν ενθυμούμαι όμως να το έχεις βάλει στις κατασκευές αυτό - μπορείς να κάνεις ένα κόπο να το θαυμάσουμε;

Δυστυχώς, όταν έφτιαχνα τη συλλογή των Σέρμαν (τελείωσε το 2005), δεν είχα ψηφιακή για να τα φωτογραφήσω. Έχω μόνο φωτογραφίες των έτοιμων, που έβγαλε αργότερα όταν ήταν έτοιμα πιά, ο Στ. Δεμηράς, για μια σειρά άρθρων για το Model Expert. Πάντως η ανάρτηση είναι της Italeri, το πήγμα και ο πύργος είναι ρητινένια της MR Modelbau, και το υπόλοιπο είναι σκράτς. Τον καιρό εκείνο δεν υπήρχε ακόμα το (εξαιρετικό) Μ4Α4 της Dragon. Έτσι για την ιστορία (και αν θυμάμαι καλά), η μετασκευή αποτελείται από κάπου 80 σκράτς κομμάτια. Ήταν πολύ δύσκολη κατασκευή, κυρίως οι κόφτες συρματοπλεγμάτων. Oι αλυσσίδες είναι από ψιλό μπρούτζινο αλυσσιδάκι που είχε βρεί ένας φίλος σε μαγαζί με είδη ραπτικής. Αυτές μαύρισαν με βούτηγμα σε οξύ σεληνίου (είναι το υγρό που βαφονται τα όπλα και το βρίσκεις σε οπλοπωλεία).  Τέλος τα βαρίδια στις άκρες είναι ψιλά σκάγια. Νομίζω ότι κάπου είχε βγάλει ο Τρ. Μετσοβίτης κάποιες φωτό υπο κατασκευή. Αν διαβάζει αυτό το ποστ (και τίς έχει ακόμα) ίσως τις ανεβάσει.

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 02:55:21 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από αρκετό καιρό (λόγω διακοπών και τεμπελιάς),  αξιώθηκα και ξανάπιασα κοπίδια, κόλλες και μήκη πλαστικού, και (φυσικά) το επόμενο μοντέλο είναι (surprise ::salut::) άλλο ένα Churchill. ʼλλωστε πλησιάζει και η έκθεση και υποσχέθηκα στον Σταύρο να κατεβάσω τη συλλογή, όσο πιο ολοκληρωμένη γίνεται

Τελευταίο λοιπόν στη "γραμμή παραγωγής": το Jones Onion. Το εξάμβλωμα αυτό, φτιάχτηκε σε μια προσπάθεια των Βρεττανών να βρουν έναν τρόπο να ανατινάζουν τους παραλιακούς αντιπλημμυρικούς τοίχους της Γαλλικής ακτής. Φυσικά πέρα από τις όποιες δοκιμές το "κρεμμυδάκι" δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ επιχειρησιακά, αφού κανένας σόφρων άνθρωπος δεν ήθελε να βρίσκεται μέσα σε ένα άρμα (έστω καλά θωρακισμένο) που κουβαλούσε (και μάλιστα τελείως εκτεθειμένα :shock: :shock: :shock:) αρκετά κιλά ισχυρών εκρηκτικών. Παρ΄όλα αυτά οι ιθυνοντες επέμειναν και ανέπτυξαν διάφορες παραλλαγές του (και όλες πήραν ονόματα "αγροτικά", όπως carrot και goat) που βέβαια και αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ (λογικό).

Τέλος πάντων, η λογική ( :?:) της χρήσης του ήταν:πλησίαζε τον τοίχο όπου απέθετε όλη την "κορνίζα" με τα εκρηκτικά (που στηριζόταν στα δύο ποδαράκια και το βάρος της), έκανε όπισθεν σε ασφαλή απόσταση και τα πυροδοτούσε με τηλεχειρισμό.

Το μοντέλο είναι πάντα το MkIII της Italeri για το οποίο έχω κάνει την κριτική μου σε άλλο πόστ ( :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:). Το συγκεκριμένο είναι απ΄ ευθείας από το κουτί, εκτός βέβαια από το ικρίωμα που είναι από evergreen και το πυροβόλο που είναι της RB Models. Tα εκρηκτικά δεν τα έχω κολλήσει ακόμα. Και μια και το έφερε η κουβέντα: ξέρει κανείς τι χρώμα είχαν???

Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι τώρα και φυσικά περιμένω σχόλια (και σχολιανά :mrgreen:)

ʼντε πάλι να ζητάω συγγνώμη για τις φωτογραφίες μου (μέσα):oops: :oops: :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 06:57:02 μμ »
Εκτός των κιτ που πραγματικά τα μεταμορφώνεις σε μικρά αριστουργήματα......κάνεις καταπληκτική δουλειά με τα evergreen.Συνχαριτηρια, καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 08:27:07 μμ »
 :shock: :shock: Φόρτσα Δημήτρη!!!!  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 09:00:13 μμ »
Εύγε Δημήτρη
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ισχύει η λίστα με τα 27  :shock:
ή θα κατεβάσεις κι άλλα ?
 :wink:
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2009, 09:10:19 μμ »
απο τον ενα τρελο στον αλλο παει το χάνουμε το MC, το βλεπω στο τρελάδικο...  ::brancard:: ::brancard:: ::brancard::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 12:25:55 πμ »
Θελω το Black Prince   ::director::

Θελω το Black Prince  ::director::

::fahr09:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::

Υ.Γ [ να φωναξω κι αλλο ? ] Μα ηταν το καλυτερο  :mrgreen:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 01:21:36 πμ »
Αυτό το είχα πάρει εγώ κάποτε, ρητινάτο σε 1/76.... Που το καταχώνιασα μόνο να βρω...
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 01:44:56 μμ »
Τελείωσε λοιπόν και το  Onion και μαζί με αυτό (μάλλον) τελείωσα και με τη συλλογή των Churchills. Είναι ακόμα μερικά που θα ήθελα να κάνω (ARV Mk I και Mk II, CIRD και Great Eastern) αλλά μάλλον αρκετά σας έπρηξα με αυτά τα τέρατα. Παράλληλα έφτασε και η Έκθεση, οπότε και θα κατεβάσω μόνο όσα είναι ήδη έτοιμα (εντάξει, δεν είναι και λίγα, 27 ζωή νάχουν).

Όσο για το Black Prince, φίλε μου Dragon, μου φαίνεται πολύ πολύ δύσκολο και αφού δεν υπάρχει μοντέλο που να βοηθήσει με κομμάτια στην κατασκευή του (τουλάχιστον στην 1/72), το έβαλα στις καλένδες.

Τέλος πάντων, η συλλογή αυτή, μου "κράτησε παρέα" για περίπου 3 χρόνια, και τώρα αισθάνομαι λίγο περίεργα (αν και ξέρω ήδη το επόμενο προτζεκτ: οχήματα της 79ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας ::sign:: ::sign:: ::sign::. Ήδη ξεκίνησα με το νέο πρότζεκτ, στο οποίο (φυσικά) θα περιληφθούν και αρκετά από τα ήδη έτοιμα Churchill.

Ελπίζω να σας αρέσει το "κρεμμυδάκι". Όπως πάντα τα σχόλια (κάθε είδους) είναι καλοδεχούμενα και οι φωτογραφίες χάλια.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 11:25:27 μμ »
Οι φωτο αδικουν την δουλεια σου . Γρηγορα για μαθηματα φωτο σοπ  :twisted:  [ εχει εδω καλλιτεχνες  που βελτιωνουν τις φωτο, οσο ναναι  :mrgreen : αλλα ξεχασα, θα το κατεβασεις στην εκθεση  8) ]

Ερωτηση! το μεταλλικο ελασμα που ενωνει τα ακουστικα ηταν στο φυσικο του χρωμα ? Κι αν ναι, μηπως γυαλιζει πολυ για την κλιμακα?

Υ.Γ ο Costas λεει για ενα 76αρι !!!! μηπως να το ψαξεις ? ::noidea::  Καλη αρχη με το νεο προτζεκτ, και μετα..... 4αρια   ::danseuse:: γεροι ναμαστε   ::salut::

Dragon

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 09:42:01 πμ »
Έχω την εντύπωση ότι είναι όντως στο φυσικό χρώμα (ασημί). Ούτως ή άλλως ένα απλό ελασματάκι ήταν. Πάντως δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα. "Σπάει" και κάπως (οπτικά) τη μουντίλα του θέματος (καλλιτέχνης και γω :twisted: :twisted: :twisted:).

Όσο για το Black Prince, ναι το βγάζει η Milicast http://www.milicast.com/shop/product.php?productid=205&cat=15&page=3 (και είναι πολύ ωραίο),  αλλά είναι 76άρι, άρα νομίζω ότι δεν θα ταίριαζε με τα 72άρια υπόλοιπα. Η διαφορά στην κλίμακα σε ένα τόσο μεγάλο άρμα, είναι γύρω στα 5mm (τεράστια). Και μένα πάντως μου αρέσει πολύ. Αν ποτέ βγεί 72άρι Comet ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω τον πύργο του, ίσως να κάτσω και να σκρατσάρω το υπόλοιπο. Μεγαλόπνοο πρότζεκτ πάντως ::salut::

Το νέο πρότζεκτ προχωράει. Ήδη ξεκίνησα με ένα Sherman DD. Περισσότερα σε νέο θέμα στο φόρουμ τις επόμενες μέρες.

ΔΚ

Tags: