Αποστολέας Θέμα: WIP Testarossa''s Meeting (Ferrari Testarossa '84, 512TR and Mythos)  (Αναγνώστηκε 11767 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

salonikios

• Επισκέπτης
Απ: WIP Testarossa''s Meeting (Ferrari Testarossa '84, 512TR and Mythos)
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 21, 2009, 11:57:19 μμ »
μπράβο φίλε μου υπέροχος!!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
η testarossa είναι η αγαπημένη μου ferrari και έτσι μαύρη την έχει κάνει και ένας φίλος μου (πρίν 15 χρόνια!)...καλά που είστε και εσείς οι...λιγοι αυτοκινητάδες να ξεφεύγουμε απο τα στρατιωτικά θέματα για λίγο...το μόνο αυτοκίνητο που έχω κάνει είναι το mazda rx-8 (πρίν 3 χρόνια) και αυτό γιατί ήθελα να το πάρω  :wink: -το πραγματικό-, αλλά η δουλειά μου είναι τίποτα μπροστά στη δική σου....και πάλι εύγε

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:11:01 πμ »
Ευχαριστώ καρντάσι...  :lol:  :lol:  :lol:
ΥΓ. Το πήρες τελικά το RΧ-8? Το έβλεπα και έγω κάποτε αλλά στο τέλος μίλησε η ιταλική καρδιά και πήρα μια alfa GT...
Βγήκε και νέα έκδοση πριν λίγο καιρο νομίζω...
 ::salut::  ::salut::  ::salut::  ::salut:: 
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:17:39 πμ »
Ευχαριστώ καρντάσι...  :lol:  :lol:  :lol:
ΥΓ. Το πήρες τελικά το RΧ-8? Το έβλεπα και έγω κάποτε αλλά στο τέλος μίλησε η ιταλική καρδιά και πήρα μια alfa GT...
 ::salut::  ::salut::  ::salut::  ::salut::  

καρντάσι αλλά δέ σε βλέπουμε στις συναντήσεις μας  :?:....το RX-8 το έκανα πρίν 3 χρόνια όπως λέω πιο πάνω (πήρα το 3), η νέα έκδοση βγήκε; δέν το ξερα (την έχω δεί σε φωτό όμως)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:23:01 πμ »
Και μόνο γι'αυτο σε συγχαίρω! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Οι alfisti είναι παντού! ::icon_thumright::
Το μοντέλο πάντως ειναι πολύ προσεγμένο,άψογος!(καρντάσι :mrgreen:) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:25:54 πμ »

καρντάσι αλλά δέ σε βλέπουμε στις συναντήσεις μας  :?:....το RX-8 το έκανα πρίν 3 χρόνια όπως λέω πιο πάνω (πήρα το 3), η νέα έκδοση βγήκε; δέν το ξερα (την έχω δεί σε φωτό όμως)  ::salut::

Για τις συναντήσεις έχεις δίκιο. Θα προσπαθήσω να έρθω κάποια στιγμή.
Μεσοβδόμαδα δουλεύω στην Καβάλα (καθηγητής ) και το ΣΚ δουλέυω σε GIS projects στη Θεσσαλονίκη, οπότε τρέχω...
Θέλω να έρθω πάντως. Ελπίζω σύντομα...  

ΥΓ. Το τριάρι το έχουν 2 φίλοι (ο  natna από έδω). Πρέπει να είναι πολυ κάλο και τέρα αξιοπιστίας...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:28:38 πμ »
Ευχαριστώ καρντάσι...  :lol:  :lol:  :lol:
 ::salut::  ::salut::  ::salut::  ::salut:: 
Και μόνο γι'αυτο σε συγχαίρω! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Οι alfisti είναι παντού! ::icon_thumright::
Το μοντέλο πάντως ειναι πολύ προσεγμένο,άψογος!(καρντάσι :mrgreen:) ::salut::

Forza Alfa...  ::salut::  ::eusa_clap::  ::icon_thumright::

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:34:09 πμ »
Για τις συναντήσεις έχεις δίκιο. Θα προσπαθήσω να έρθω κάποια στιγμή.
Μεσοβδόμαδα δουλεύω στην Καβάλα (καθηγητής ) και το ΣΚ δουλέυω σε GIS projects στη Θεσσαλονίκη, οπότε τρέχω...
Θέλω να έρθω πάντως. Ελπίζω σύντομα...  

ΥΓ. Το τριάρι το έχουν 2 φίλοι (ο  natna από έδω). Πρέπει να είναι πολυ κάλο και τέρα αξιοπιστίας...

Το 3 το έχω 4 χρόνια και δέν έβγαλε κανένα πρόβλημα (άν εξαιρέσεις τις 2 πόρτες που μου χτύπησαν και έφυγαν 2 οδηγοί :twisted:).....άν μπορέσεις έλα όπως και ο Nicolas_mk2, απλά τώρα το καλοκαίρι ούτε εμεις μαζευόμαστε στο κιτσόμπαρο, μόνο άν κανονίσει κάποιος έκτακτα σε άλλα καφέ (βλέπε salonikios,raw shooter :wink:)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 02, 2009, 02:34:25 μμ »
Καλησπέρα και πάλι...
H συνάντηση των Testarossa πλησιάζει στο τέλος της (Επιτέλους!!!), οπότε συγκέντρωσα για εσάς, αγαπητοί συνχομπίστες, ένα πάκο από φωτογραφίες με τα τελευταία στάδια της κατασκευής της Testarossa του '84.

Η αρχή του τέλους περιλαμβάνει την βελτίωση του firewall του κινητήρα με την προσθήκη καλωδίωσης και φύλλων αλουμινίου. Επίσης πρόσθεσα radiator mesh! στα ψυγεια (από την πλευρά των γριλιών του αμαξώματος)

Click to see the original size. Click to see the original size.

Πρόσθεσα τις βαλβίδες αέρα από ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό στις ζάντες των τροχών.

Click to see the original size.

Ο κινητήρας, το firewall, η ανάρτηση, τα φρένα και οι τροχοί κολλήθηκαν στο σασί. Επίσης προστέθηκε η τελική καλωδίωση στο χώρο του κινητήρα.

Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.

Από το μηδέν (με φύλλο πλαστικού) έφτιαξα τα σκιάδια οδηγού και συνοδηγού. Τα επένδυσα με γάζα και τα έβαψα με το χρώμα του εσωτερικού. Με ένα κομμάτι από χαλκλόσυρμα έφταιξα του οδηγούς με τους οποίους ανοιγοκλείνουν και τα κόλλησα στην θέση τους.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Η τελευταία πινελιά στο εσωτερικό, μπήκε με την κατασκευή των ζωνών συγκράτησης των αποσκευών, πίσω από το κάθισμα. Θα μου πείτε βεβαία, κατασκευάζεις μια Testarossa και ασχολείσαι με τις αποσκευές?  Αυτό θα σκέφτηκε και η Tamiya και τις αγνόησε εντελώς...

Επίσης, ξεπερνώντας το προσωπικό ρεκόρ μαζοχισμού :!:, έφτιαξα και τις ασφάλειες στην επένδυση των θυρών. Ναι καλά καταλάβατε, αυτά τα μικρά μαύρα μαραφέτια που είχαν τα παλιά (και όχι μόνο αυτοκίνητα) για να ασφαλίζουν τις πόρτες. Μπορείτε να τις διακρίνεται στην τελευταία φωτογραφία, πίσω από το τζάμι του οδηγού... 

Ταυτόχρονα πρόσθεσα μεταλλικά μέρη για τις κλειδαριές στις πόρτες και την τάπα της βενζίνης. Στου υαλοκαθαριστήρες πρόσθεσα παξιμάδια στο σημείο που εδράζονται. Επίσης κόλλησα και την καθιερωμένη σίτα στις μπροστά γρίλιες.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Η ένωση του αμαξώματος με το σασί, μόνο απροβλημάτιστη δεν ήταν (κάποιες στιγμές ήμουν πεπεισμένος ότι α δύο τμήματα δεν θα έρθουν πότε σε επαφή), αλλά τελικά όλα εξελίχτηκαν ομαλά (τα νευρά μου το ξέρουν  :twisted:)...

Click to see the original size.

Το τέλος της αρχής περιλαμβάνει τις τελικές προσθήκες και βελτιώσεις (π.χ. μεταλλικά κομμάτια για τα λογότυπα testarossa και pinifarina), το διάσιμο αλογάκι της Ferrari και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Ένα τελικό γυάλισμα επιβάλλεται για να φύγουν τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Αυτό είναι η τελευταία ενημέρωση, πριν την φωτογράφηση των πρωταγωνιστών της παρούσας δημοσίευσης. Οπότε μείνετε συντονισμένοι... 8)

Ευχαριστώ για την παρακολούθηση. Περιμένω τα σχόλια σας   :)
Happy Modeling....

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 02, 2009, 08:53:04 μμ »
Πολυ ομορφη και καθαρη δουλεια και υπεροχες,πολυ πολυ πολυ υπεροχες λεπτομερειες. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Το μπραβο ειναι μονο μια λεξη κι'εδω υπαρχουν φωτο που καθε μια ειναι χιλιαδες μπραβο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 03, 2009, 12:54:48 πμ »
Μπραβο για τα αυτοκινητα και ακομα περισσοτερο για την υπομονη σου στην παρουσιαση των κατασκευων βημα-βημα!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αναμενουμε το φιναλε!

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:33:45 μμ »
απλά υπέροχα Γιώργο!
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:47:54 μμ »
Το μικρό μου ταξίδι στο μαγικό κόσμο της σειράς Testarossa, φτάνει στο τέλος του. ::salut:: Οι τελευταίες λεπτομέρειες ολοκληρώθηκαν και τα μοντέλα αναπαύονται στην βιτρίνα (η οποία παρεμπιπτόντως γέμισε ως τα μπούνια..., και πρέπει να βρω μια λύση  :x, άσχετο αλλά πρέπει με κάποιον μα μοιραστώ τον πόνο μου)!

Δεν ξέρω κατά πόσο αντέξατε την παρουσίαση αυτή και πόσο σας επηρέασε ψυχοσωματικά, αλλά ο δημοσιεύων το τίμιο τούτο thread, μετά το κάψιμο του χεριού του  :cry:  (κάπου μεταξύ συναρμολόγησης και βαψίματος της Mythos για όσους συντονισμένους), ταλαιπωρείται με μια λοιμώδη δερματίτιδα (sic)!!! , καθώς όλου του το σώμα (σχεδόν) έχει γίνει σαν το Ferrari Racing Red από τα εξανθήματα  :cry:  :cry:  :cry: . Οι εξηγήσεις στους γιατρούς περί παθήσεως λόγου τις συγκινήσεως για την κατασκευή και επαγγελματικής παραμόρφωσης, απέβησαν άκαρπες και η επιστήμη ακόμα ψάχνει την αιτία...  :evil:
Κοκκινοκέφαλες μου ήθελες, άπιστε, ιερόσυλε, που νομίζεις ότι μπορείς να κλείσεις στην βιτρίνα σου την ιστορία της Ferrari? Καλά να πάθεις... Και πιστέψτε με έπαθα και δυστυχώς έχω μέλλον ακόμη...

Αφήνοντας τα μοιρολατρικά σχόλια σας παρουσιάζω, με χαρά τα αποτελέσματα της κατασκευής...
Το πρώτο σετ φωτογραφιών (για να ανοίξει η όρεξη) αφορά την Testarossa του 1984, που αποτελεί και τελευταίο μοντέλο της τριάδας μας (Η Mythos και η 512TR παρουσιάστηκαν σε προηγούμενα στάδια).  8)
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ακολουθούν αλλά δύο σετ (σύντομα), οπότε μείνετε συντονισμένοι...   :arrow:  :arrow:  ::arrowdown::

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, την υπομονή σας και την υποστήριξη.   ::icon_thumright::  ::icon_thumright::  ::icon_thumright::
Ελπίζω να μην σας απογοήτευσα και υπόσχομαι περισσότερες και καλύτερες κόκκινες, και όχι μόνο, στο μέλλον...  :oops:
Happy Modeling.... :D

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:59:08 μμ »
Αν και δεν είμαι ο πλέον ειδικός στην κατηγορία των αυτοκινήτων, παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι όλες οι δουλειές σου Γιώργο είναι άκρως εντυπωσιακές !!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 06, 2009, 05:40:44 μμ »
Απιστοι και ιεροσυλοι ειναι οσοι ΔΕΝ δοκιμαζουν να κλεισουν την ιστορια της Ferrari στη βιτρινα τους...
Για μια ακομα φορα πολλα συγχαρητηρια.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 06, 2009, 07:15:19 μμ »
Καλησπέρα,
Η καθιερωμένη, πλέον, απογευματινή μας συνάντηση περιλαμβάνει το δεύτερο φωτογραφικό σετ.  ::glossa::
Οι τρεις πρωταγωνίστριες της κατασκευής σε παράθεση...  :D

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.

Ακολουθεί και τρίτο μέρος, οπότε μην το χάσετε και δεν θα χάσετε...  ::salut::  :arrow:  :arrow:  :!:
ΥΓ. Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια. :oops:

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 06, 2009, 07:51:19 μμ »
κούκλες !!!  που να το βλεπε και ο Luigi απο το "CARS" :wink:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 07, 2009, 08:01:24 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Το εντυπωσιακο ειναι οτι τελειωνεις 3 μοντελα σε 3 μηνες (οσα φτιαχνω σε 1 χρονο  :oops: ) και μαλιστα βελτιωνοντας σε μεγαλο βαθμο το επιπεδο σε σχεση με την προηγουμενη κατασκευη σου!!
Μπράβο! Αναμενουμε την συνεχεια που υποσχεθηκες  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:11:25 μμ »
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Το εντυπωσιακο ειναι οτι τελειωνεις 3 μοντελα σε 3 μηνες (οσα φτιαχνω σε 1 χρονο  :oops: ) και μαλιστα βελτιωνοντας σε μεγαλο βαθμο το επιπεδο σε σχεση με την προηγουμενη κατασκευη σου!!
Μπράβο! Αναμενουμε την συνεχεια που υποσχεθηκες  :mrgreen:
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.  :oops:
Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από το Hobby και φιλοσοφώντας την κατάσταση, αποφάσισα ότι δεν έχει κανένα νόημα να σπαταλάς την ζωή σου δουλεύοντας σαν τρελός και να μην κάνεις πράγματα, που σου αρέσουν.  ::icon_thumright::
Έτσι προσπάθησα να ξαναενταχθώ  ::eusa_clap:: στο κόσμο του Μοντελισμού και ταυτόχρονα να βελτιώνομαι...
Όσο για τα τρία μοντέλα σε τρεις μήνες, συνυπολόγισε ότι η κοπέλα μου έλειπε για μεταπτυχιακό οπότε είχα επιπλέον και το χωροχρόνο :D ελεύθερο!
Παρεμπίπτοντος προχθές επιστρέψαμε, με άγριες διαθέσεις  :twisted:, οπότε κάθε κατεργάρης... μακριά από τον πάγκο του... :!: :?:roll:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:44:39 μμ »
Καλησπέρα,
Το τρίτο μέρος ξεκινάει με λίγη Ιστορία...

«Στις «5 ώρες» της Mεσίνα το 1956, ο Φιλ Xιλ νικούσε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε αγώνα αντοχής. Oδηγούσε τότε την 4κύλινδρη Testarossa «TRC» των 4 λίτρων. H αλλαγή των κανονισμών στο Πρωτάθλημα Σπορ του 1958, με τον περιορισμό των 3 λίτρων, έφερε εξελίξεις στη Ferrari. Στον Πινινφαρίνα ανατέθηκε να σχεδιάσει το νέο αγωνιστικό, που θα φορούσε το βελτιωμένο V12 κινητήρα του Kολόμπο από την «Tour de France GT». Mε διαφορές στις κυλινδροκεφαλές και την τοποθέτηση των μπουζί, το σύνολο απέδιδε 290 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. Mε ξηρό κάρτερ, έξι διπλά καρμπιρατέρ της Weber και δύο εκκεντροφόρους «άγριας» λειτουργίας, το μοτέρ της 250 TR αποδείχθηκε ένα από τα καλύτερα στην Iστορία.

Tα κόκκινα καλύμματα των τελευταίων έδωσαν στο αυτοκίνητο το τόσο χαρακτηριστικό του όνομα. Tο σωληνωτό σασί της «290MM», παλιάς νικήτριας στο Mίλε Mίλια, διατηρήθηκε κι εδώ. Oι προσδοκίες από το αυτοκίνητο ήταν απόλυτες, καθώς έπρεπε οι τίτλοι να παραμείνουν στο Mαρανέλο. Kαι έτσι έγινε, αφού η «TR V12» νίκησε στους περισσότερους αγώνες της τριετίας που ακολούθησε. Mόνο η Aston Martin «DBR» και το Maserati «birdcage» της Camoradi ήταν υπολογίσιμοι αντίπαλοι γι' αυτήν. Mε πιλότους τους Mούσο, φον Tριπς, Kόλινς, Zεντεμπιέν, Xιλ, η καταπληκτική Ferrari κυριαρχούσε. Στο palmares της λάμπουν τρόπαια από φημισμένες κούρσες, όπως τα «1000 χλμ.» του Mπουένος Αιρες, οι «12 ώρες» του Σίμπρινγκ, οι «4 ώρες» της Πεσκάρα. Mα, τα πιο αστραφτερά προέρχονται από τις αναμετρήσεις στο Mαν.

Tο δίδυμο Oλιβιέ Zεντεμπιέν-Φιλ Xιλ στο τιμόνι της «Testarossa» έμεινε κλασικό στη θρυλική πίστα, τερματίζοντας τρεις φορές στην πρώτη θέση. Aκόμη μία, για τον πρώτο, κερδήθηκε το 1960 με συνοδηγό το δημοσιογράφο Πολ Φρερ. Tο αυτοκίνητο έφθασε στο απόγειο της ακμής του δύο χρόνια αργότερα, όταν πια είχε αρχίσει η Eποχή των Πρωτοτύπων. Mε 4λιτρο κινητήρα των 360 ίππων κι αεροδυναμική από την «GTO» και το μονοθέσιο της F1, έκανε τον Zεντεμπιέν να μην αναζητήσει άλλες συγκινήσεις. O μεγάλος Bέλγος, θεωρώντας ότι με την «TR V12» ολοκλήρωσε τους στόχους του στους αγώνες, αποσύρθηκε από αυτούς με πλήρη δόξα και τιμή.

Στις αρχές του 1984 η Φεράρι αναβίωσε την «Testarossa», δίνοντας το όνομά της σε ένα από τα αυτοκίνητα παραγωγής...»

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ FERRARI 250 TR 1957-58

Body desing: Scaglietti
Κινητήρας: V12 60o Type 128 LM
Κυβισμός: 2.953 κ.εκ.
Διάμετρος x διαδρομή: 73mm x 58.8mm
Σχέση συμπίεσης: 9.8:1
Iσχύς: 300 ίπποι στις 7.200 σ.α.λ.
Ροπή: 30,6 χλγμ. στις 6.100 σ.α.λ.
Καρμπιρατέρ: 6 Weber 38 DCN
Μετάδοση κίνησης: στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο ταχυτήτων: χειροκίνητο 4 σχέσεων
Ανώτατη ταχύτητα: 270 χλμ/ώρα
Μήκος: 3.959 χλστ.
Πλάτος: 1.523 χλστ.
Ύψος: 964 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.350 χλστ.
Μετατρόχιο εμπρός: 1.308 χλστ.
Μετατρόχιο πίσω: 1.300 χλστ.
Βάρος: 798 κιλά
Περίοδος δράσης: 1957-58
Μονάδες παραγωγής: 19

Καμία συλλογή που αφορά την Testarossa, και σέβεται τον εαυτό της, δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει και την καταπληκτική TR του 1957.  ::eusa_clap::
Η δική μας προέρχεται από το νέο, με αρκετά προβλήματα εφαρμογής  :evil:, κιτ της Hasegawa στην 1/24. Η έμπνευση για την υπόλοιπη σειρά ξεκίνησε από αυτό ακριβώς το μοντέλο (κατασκευάστηκε πέρσι το καλοκαίρι).
Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε...

Φυσικά σήμερα δεν είμαι ικανοποιημένος :( με την Testarossa του 57, και σκοπεύω να την ξαναφτιάξω. Αλλά αυτό αποτελεί θέμα μιας άλλης (μελλοντικής) δημοσίευσης...  ::glossa::
Προς το παρόν ευχαριστώ όλους  σας για τα καλά σας λόγια, την υπομονή και την υποστήριξη.
Ελπίζω να το διασκεδάσατε όσο και εγώ...

Μείνετε συντονισμένοι, μια και το επόμενο μοντέλο βρίσκεται ήδη στον πάγκο εργασίας...   ::arrowred::
Ευχαριστώ και πάλι...  ::salut::
Happy Modeling....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 08, 2009, 11:54:01 μμ »

Όσο για τα τρία μοντέλα σε τρεις μήνες, συνυπολόγισε ότι η κοπέλα μου έλειπε για μεταπτυχιακό οπότε είχα επιπλέον και το χωροχρόνο :D ελεύθερο!
Παρεμπίπτοντος προχθές επιστρέψαμε, με άγριες διαθέσεις  :twisted:, οπότε κάθε κατεργάρης... μακριά από τον πάγκο του... :!: :?:roll:

Συντροφε gtziaf, οσο εχουμε τα "μοντελα" μας, δεν χρειαζομαστε κοπελες  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 09, 2009, 06:41:20 μμ »

Συντροφε gtziaf, οσο εχουμε τα "μοντελα" μας, δεν χρειαζομαστε κοπελες  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Συμφωνώ απόλυτα ::icon_thumright::, τα "μοντέλα μας" δεν κουβαλάν τηγάνι και δεν συνοδεύονται από πεθερά... :twisted:  :D  :D

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 10, 2009, 11:10:11 πμ »
ΧΑ ΧΑ ΧΑ

και εις ανώτερα Γιώργο!

Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 10, 2009, 11:17:14 πμ »
πολύ καλή δουλειά, εντυπωσιακές κατασκευέ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::ς.
Μια ερώτηση μόνο το μαύρο "μπιμπικιασε"  η ετσι ΦΑΙΝΕΤΑΙ στην φώτο?
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 10, 2009, 12:57:49 μμ »
πολύ καλή δουλειά, εντυπωσιακές κατασκευέ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::ς.
Μια ερώτηση μόνο το μαύρο "μπιμπικιασε"  η ετσι ΦΑΙΝΕΤΑΙ στην φώτο?

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τα σχόλια.  :oops:
Το μαύρο (χρώμα αυτοκινήτου από Zero Paints) έχει ένα κόκκο, κάτι σαν το χρώμα που πουλούσαν σε παλιότερα αυτοκίνητα με την ονομασία diamond black (νομίζω)... Γενικά έκατσε σχετικά καλά.
Οι κόκκοι που βλέπεις είναι το βερνίκι που ήθελε και άλλο αραίωμα.. Το έτριψα με ντουκόχαρτα 3200 έως 6000 αλλά δεν είχα χρησιμοποιήσει ακόμα τα polish compounds της Tamiya, για να σμουθάρω την επιφάνεια. Οπότε παρόλο το wax είναι κάπως τραχιά σε μερικά σημεία (ακμές).
Σε κανονικό φωτισμό φαίνεται εντάξει, αλλά σε πολύ έντονο φωτισμό και φυσικά με το φλας αναδεικνύονται οι ατέλειες...  :wink:
Όπως και να έχει, προσπαθώ να βελτιωθώ στο φινίρισμα τον μοντέλων μου...  8)
Σύντομα θα υπάρξει και επόμενη προσπάθεια...  ::arrowred::  ::arrowred::  :!:
Αναμένω και άλλα σχόλια...

Αποσυνδεδεμένος Mikanatofsky

• Alea Jacta Est (ο κύβος ερρίφθη,και καλά)
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ο τρελών (δηλαδή εγώ) νικά...yeehaaaaaaaaaa
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 25, 2009, 02:04:01 μμ »
Υπέροχη δουλειά φίλε gtziaf,το χρώμα πραγματικά έχει "κάτσει" υπέροχα πάνω στην επιφάνεια του μοντέλου...τώρα...το μόνο που μας μένει είναι όλοι μας να αγοράσουμε και από μια αληθινή Testarossa με ή χωρίς τις γυναίκες των φωτογραφιών (όχι ότι θα μας χάλαγε  :wink:)!!!!!!!!!
Σου εύχομαι ολόψυχα:  ::keep_mod::!!!!!!!!!!
A' MAK ή 505 Τ Π/Ν...
Εκεί θα πάω...γιατί στο Πανεπιστήμιο...αποκλείεται!!!!!!
Παρακαλώ...όσοι είστε αρκετά σαλεμένοι, όπως εγώ, ελάτε να γίνουμε μόνιμοι στις Ειδικές δυνάμεις...
κΑΝΑΤέΑΣ ΜιΧαΗλ

Tags: