Μου προκαλεί εντύπωση πως ενώ έχουν γίνει εκθέσεις στην Ελλάδα διεθνούς κύρους (Star Club κλπ) αυτό δεν έχει παραδειγματίσει την IPMS. Εάν η φιγούρα μπόρεσε να συγκεντρώσει τόσο κόσμο (γιατί πόσοι είναι οι φιγουράδες στην Ελλάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους μοντελιστές) φανταστείτε τι μπορεί να κάνει μία IPMS με τόσο back up. Ενώ από θέμα οργάνωσης,μηχανοργάνωσης έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο εντούτοις το εκθεσιακό θέμα έχει παραμείνει σε άλλες εποχές 80's,90's.
Χρήστο, το "διεθνές κύρος" μιας έκθεσης είναι σχετικό και νομίζω δεν μπορούμε να το ορίσουμε απόλυτα με αντικειμενικά κριτήρια.
Παίζει μεγάλο ρόλο το θεμα της προβολής και του πλασαρίσματος της όποιας διοργάνωσης, οι καλές δημόσιες σχεσεις ιδίως με τις ξένες εκθέσεις αντίστοιχου "διεθνούς κύρους" ακόμη και οι χορηγοί (οικονομικής βοήθειας ή επικοινωνίας).
Εαν μόνο κριτήριο είναι τα "μοντέλα διεθνούς κύρους", νομίζω η εμφάνιση και μόνο (στην έκθεση μας) μοντέλων όπως των καλών φίλων Μ.Τσώνου, Α.Πολύζου, τα φετινά διαγωνιζόμενα και βραβευμένα "αστέρια" της έκθεσης του Κ.Πατσαρού, του Μ.Παπαδάκη, του Ν.Πολυχρονόπουλου, του Γ. Φουντούκου, του Γ. Δόξα, του Β.Βασιλόπουλου αλλά και της υπόλοιπης παρέας (μη με παρεξηγήσουν που δεν αναφέρω τα ονόματα τους είναι όλοι φίλοι καλοί

) που κάθε χρόνο συμμετέχει με στάνταρ επιτυχίες στη μεγαλύτερη έκθεση πλαστικομοντελισμού του κόσμου (IPMS UK - Scalemodelworld / Telford) στις πιο ανταγωνιστικές διεθνώς κατηγορίες και με συνεχή , σταθερή παρουσία στην κορυφή, τότε και
η δική μας έκθεση, είναι ανάλογου κύρους.
Ξέρω ότι δε φτάνει όμως μόνο αυτό. Χρειάζονται κι άλλα για τα οποία γίνονται ήδη ενέργειες αλλά χρειάζεται και
η βοήθεια όλων.

Μια μικρη παρενθεση....εγω θελω να κατεβασω τα μοντελα μου σαν εκθεση ...δεν με ενδιαφερει να διαγωνιστω ....ΠΕΙΡΑΖΕΙ ???? η μαλλον επηρεαζει ???
Εσύ Αποστόλη παίζεις στην κατηγορία των Κριτών

τι το παιδεύεις

Καλημέρα σε όλους. Διαβάζω τις σκέψεις σας και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω. Νομίζω οτι μπορεί ένα event επιπέδου που να συναγωνίζεται τα ξένα πρότυπα. Να τολμήσω
να ρίξω μερικές ιδέες και ας τις πάρει το κύμα;
1. Θα μπορούσε η έκθεση να γίνει σε κάποιο χώρο μεγάλων διαστάσεων όπου θα μπορούσαν άραγε να φιλοξενηθούν και παραγματικά εκθέματα .π.χ. Τατόι ;
2. Αν υπάρχει πρόβλημα χώρου / χρόνου, θα μπορούσαν άραγε να βιντεοσκοπηθούν σεμινάρια για διάφορα θέματα και τεχνικές και να παίζονται σε πάνελς καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, πέρα απο κάποια live ;
3. Θα μπορούσε να γίνει ίσως πρόσκληση προσώπων με σκοπό παρουσιάσεις / συζητήσεις όπως π.χ. Mig Jimenez (λέω τώρα
) που θα λειτουργούσαν σαν κράχτης και για μη ελληνικές συμμετοχές.
φίλε ανίβα ωραίες ιδέες και μάλιστα αν και είναι νωρίς και δεν πρόκειται να πω περισσότερα για την ώρα,
το πρώτο ...ψήνεται και συντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση,
το δεύτερο έγινε ήδη και δοκιμαστικά μπορείς να το δεις στα ΝΕΑ Νο20 που μολις κυκλοφόρησαν (στην έκθεση)
το τρίτο το επιχειρήσαμε αλλά ....κοστίζει. η επίσκεψη ενός "μοντελο-celebrity" για την έκθεση μας στοιχίζει απο 900-1000 ευρώ και άνω. είναι καλή περίπτωση αλλά μόνο με χορηγό γιατί διαφορετικά τα εισητήρια που θα απαιτηθούν για να καλύψουν το κόστος δεν ξέρω τι αποδοχής θα τύχουν στη χώρα μας.
σε ευχαριστούμε για τις ιδέες πάντως

Σ.Σ.