Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα στο χρώμα!  (Αναγνώστηκε 2392 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
    • Netfun Free online Games
Πρόβλημα στο χρώμα!
« στις: Μαρτίου 16, 2009, 05:29:51 μμ »
Καλησπέρα

Αφου τελείωσα  την  βασικη συναρμολόγηση  ειπα  να  ξεκινησω  το μεγαλο γλέντι  του βαψίματος....Περασα  ασταρι  και  κατοπιν  με  αερογραφο πρασινο σκούρο....κ  ιδου  το αποτελεσμα.....

Αυτες  οι  στογγυλες  κηλιδες τι ειναι? κανω  κάτι  λάθος στο  βάψιμο?....  Επίσης  γιατι  δεν μου αρέσει  το  χρώμα?χεχε ..πολυ μουντο  ειναι? καπως  περιεργο.......

Ευχαριστω!!

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
Απ: Πρόβλημα στο χρώμα!
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 16, 2009, 06:40:47 μμ »
Προσπαθησα να  κανω  edit  στο  θεμα  αλλα δεν  εχει  επιλογη...Ετσι  συμπληρωματικα  γραφω  2ο  για  να  σας  πω  τι  χρησιμοποιησα
Ακρυλικο χρώμα Humbrol (117)  σε  αραίωση  με  διαλυτικο  1:1
Νομιζω  οτι  ανακατεψα  καλα  το  μιγμα  αλλα δεν  παιρνω  κ ορκο....
Εκτος  απο τις  κηλιδες ειναι κ  το  γενικο αποτελεσμα  του χρώματος  που δεν  μοθ αρεσει, σαν  μουχλα  μου κανει......χεχε....δεν ξερω  τι κανω  στραβα  (κατι κανω  λαθος σιγουρα)
Περιμενω  τις  υποδειξεις  σας

Ευχαριστώ
Γ.

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 16, 2009, 06:58:16 μμ »
Πρωτη φορα βλεπω αυτη την αναφυλαξια και δεν ξερω τι ειναι , αλλα ειμαι περιεργος να μαθω  γιατι εγινε ετσι.
Τι ασταρι εβαλες ;
Τι διαλυτικο ;
Το μοντελο ηταν καθαρο ;
Το δοχειο που ανακατεψες το χρωμα με το διαλυτικο ηταν καθαρο;
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος jedisefis1

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 16, 2009, 06:59:43 μμ »
Μάλλον το αραίωσες πολύ με διαλυτικό για τις κηλίδες. Εγώ από την φώτο νομίζω πως έριξες πολύ χρώμα και βούλωσαν οι λεπτομέρειες του μοντέλου και έχει μια αίσθηση ματ. Τι αερογράφο έχεις τον απλό με 20-30 ?

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 16, 2009, 07:11:48 μμ »
Θεμα καλης αραιωσης ειναι νομιζω.

Δεν ανακατεψες καλα ή λαθος αναλογιες με αποτελεσμα την ορα που ψεκαζεις να διαχωριζεται το χρωμα με το δυαλυτικο.

Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 16, 2009, 08:16:33 μμ »
gegeor για το 117 γνωριζω οτι η humbrol καποια στιγμη ειχε βγαλει και δευτερη αποχρωση, που οντως εκ' πρωτης ξενιζει λιγο!!! Μαλλων δουλευτηκε και αυτη η αποχρωση καποια στιγμη!! Τωρα για το προβλημα που σου εκανε, μημπως ειναι κομενο χρωμα?

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 16, 2009, 08:31:44 μμ »
Ευχαριστω ολους για τις  απαντησεις ,θα προσπαθησω να  σας  πω  ακριβως  τι εκανα  ομως λαβετε υποψιν οτι  ειναι  το  1ο μου μοντελο που βαφω με  αερογραφο ( εχω βαψει 2 σπιτακια για  μακετα τραινου Κλιμακα ΗΟ χωρις προβλημα στην απεικονιση)

Καταρχην ο  αερογραφος  ειναι  εντελως καινουργιος Graphotech 2πλης , το  20  30  που λεει ο φιλος  δεν ξερω  τι  ειναι?

Ασταρωσα με  Humbrol "Model and craft Hobby spray Acrylic (White MATT 34)

Διαλυτικο βάζω  το :MrHobby , hobby color thinner 400

το μοντελο θεωρω οτι  ήταν  καθαρο  ΟΜΩΣ  ΔΕΝ  το  ειχα πλυνει πριν  το  ασταρωμα ή μετα 

Το δοχείο  μιγματος  σιγουρα  κ  100%  καθαρο (ποση ωρα  πρεπει να  ανακατευω το μίγμα? )

Πριν  λιγο  κ  επειδη  "νευριασα"¨ επιασα κ  το  επλυνα  με  AVA  και  πινελο  , το  αφησα  στεγνωσε  και  το  ξαναπερασα ενα  χερι  χρωμα  με  τον  αερογραφο  απο αποσταση 20 εκατοστα. Οι κηλιδες  δεν  εξαφανιστηκαν  αλλα  καπως (ελαχιστα)βελτιωθηκε..Η  ματ  υφη  παραμενει  ομως......:(
Υπαρχει  περίπτωση να φταίει  το  σπραυ  που ασταρωσα?  Μηπως  όντως  το  Humbrol  117  εχει πρόβλημα....?οπως ειπε  ο  φιλος  εδω..? Δεν ξερω τι να πω.......
Ιδεες  κ προτασεις   αν  εχετε  θα  χαρω  να  τις  εφαρμόσω.....Ακομα κ  χρώμα  να  αλλαξω  εαν  αυτο  ειναι εφικτο.....σιγουρα  παντως  ετσι  οπως  το βλεπω  εδω  μπροστα  μου δεν  με  ενθουσιαζει....χεχε   αισθηση  της  μουχλας  ειναι  ορατη  στο  χρωμα.....

Ευχαριστω παιδια!
Γ.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 16, 2009, 09:05:46 μμ »
εκ πρωτης οψεως δειχνει πολυ διαλυτικο μεγαλη πιεση η κομμενο χρωμα κανε μια προσπαθεια να το ξαναβαψεις (ψεκασε πρωτα ενα φυλλο πλαστικου χωρις ασταρι να δεις πως συμπεριφερεται το χρωμα)
παντως με τις μουχλες που λετε θα πρεπει να μπει σε διοραμα με βαλτο (αν δεν διορθωνεται )δεν μας παιρνει απο κατω το πιτσιλαμε και αλλο φυσωντας το πινελο με τον αερογραφο
το λασπωνουμε το βαζουμε σε νερακι με φυτα και βουρλα  γινεται κουκλι και ο αλλος ρωταει καλα τα πιτσιλισματα πως τα εκανες?

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 16, 2009, 09:24:15 μμ »
Συγνωμη ρε παιδια αλλα ειδα εκ των υστερων κατι σχετικα με το διαλυτικο(ομοιοπαθης) και αν και δεν ειμαι σιγουρος
 ριξτε μια ματια εδω..
http://cs.finescale.com/forums/987425/PrintPost.aspx

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 18, 2009, 01:13:19 μμ »
Kαμια σχεση με το προβλημα σου.Αυτος μπερδεψε τα διαλυτικα.Δοκιμασε να αραιωσεις το χρωμα λιγοτερο και ψεκασε σε πολυ λεπτα στρωματα αφηνοντας 1-2 λεπτα απο χερι σε χερι.Προσεχε την πιεση.Δουλευε απο 12 εως 18 psi.Εχε υποψην οτι τα ακρυλικα της Humbrol ειναι λιγο περιεργα στο θεμα της αραιωσης.Λιγο παραπανω διαλυτικο και αρχιζουν να κανουν τρεξιματα πανω στο μοντελο. :evil:

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 18, 2009, 01:20:31 μμ »
Kαμια σχεση με το προβλημα σου.Αυτος μπερδεψε τα διαλυτικα.Δοκιμασε να αραιωσεις το χρωμα λιγοτερο και ψεκασε σε πολυ λεπτα στρωματα αφηνοντας 1-2 λεπτα απο χερι σε χερι.Προσεχε την πιεση.Δουλευε απο 12 εως 18 psi.Εχε υποψην οτι τα ακρυλικα της Humbrol ειναι λιγο περιεργα στο θεμα της αραιωσης.Λιγο παραπανω διαλυτικο και αρχιζουν να κανουν τρεξιματα πανω στο μοντελο. :evil:
Θα το δοκιμασω ετσι , αραιωση  1 χρωμα 0.5  διαλυτικο?   Ποια  ακρυλικα  ειναι καλα για  τον  αερογραφο?

Γ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 18, 2009, 03:04:23 μμ »
Θα σου προτεινα να δοκιμασεις Gunze.

Tags: