Το Italeri δεν κυκλοφορεί πια - αλλα σίγουρα θα υπάρξη επανέκδοση στο μέλλον. Ωστόσο το βρίσκεις σχετικά εύκολα εάν ψάξεις. Της Airfix κυκλοφορεί ακόμα ενώ της Matchbox δεν έχει ξαναβγεί μέσω Revell τουλάχιστο. Το εν λόγω άρθρο του Mushroom Magazine το έχω και επιχειρεί kitbash του Airfix με Italeri. Έχει επίσης 2 πολύ καλές φωτογραφίες Ελληνικών Hs-126 με splinter παραλλαγή - θα ανεβάσω τις φωτογραφίες αύριο πρωί δικό σας.
Corto Καλημέρα...
Είμαι νέος στο forum αλλά πολύ παλιός στον μοντελισμό (στατικό και RC). Επιπλέον, είμαι και συλλέκτης αεροπορικών οργάνων Β'ΠΠ αποκλειστικά Luftwaffe!!
Η συλλογή μου είναι συγκριτικά με τις άλλες πανευρωπαικά μεσαίου μεγέθους αφού αριθμεί περί τα 200 περίπου κομμάτια και μάλλον είναι η μοναδική στην Ελλάδα.
Μετά τις συστάσεις, ιδού λοιπόν το ερώτημα:
1. Με δεδομένο ότι έχω στην συλλογή μου σχεδόν όλα τα όργανα, έχω κατασκευάσει σε κλίμακα 1:1 το πάνελ οργάνων ενός Ελληνικού Henschel Hs126-K6 και ενός Heinkel He162 Salamander και σκεφτόμουνα να συμμετάσχω στην 27η έκθεση IPMS για να τα δει και ο κόσμος. Φαντάζομαι θα ενδιαφέρει πολύ κόσμο να δει αληθινά όργανα γερμανικών αεροπλάνων του 2ουΠΠ, έτσι δεν είναι; Τα πάνελ έχουν κατασκευαστεί από ξύλο με απόλυτη ακρίβεια αφού έχω τα εργοστασιακά σχέδια κατασκευής από την Henschel και Heinkel. Ερώτημα: πως μπορώ να έρθω σε επαφή με τα παιδιία που οργανώνουν την έκθεση για να κανονίσουμε την συμμετοχή των πάνελ μου; Τους έγραψα στο site τους
www.ipms-hellas.gr αλλά απάντηση δεν έλαβα εδώ και μία εβδομάδα! Λες να μην ενδιαφέρονται;
2. Προσπάθησα να διαβάσω στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία των Ελληνικών Henschel όπως αυτή γράφτικε στο Mushroom Magazine αλλά δυστυχώς αυτό το pdf δεν έχει την επόμενη σελίδα, έχει μόνο την πρώτη και μου έκοψε το διάβασμα στην μέση. Ερώτημα: Μήπως έχεις και την επόμενη σελίδα;
Αυτά προς το παρόν,
Ευχαριστώ, Σπύρος