Αποστολέας Θέμα: Bf 109 G-2 - Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 24858 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
Απ: Bf 109 G-2 - Hasegawa 1/48
« Απάντηση #125 στις: Απριλίου 17, 2009, 07:09:43 μμ »
Το σεμινάριο υψηλού μοντελισμού συνεχίζεται  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #126 στις: Απριλίου 20, 2009, 04:58:25 μμ »
μικρό update με προσπάθεια τοποθέτησης σημάτων , τα οποία επειδή χρονολογούνται απο το 1991 είχαν ως αποτέλεσμα να διαλύονται πριν καν τοποθετηθούν! :evil:...μόνο οι σβάστικες επιβύωσαν αν και αυτές είναι τοποθετιμένες αποτελούμενες απο 3-4 κομμάτια! :(...τα λευκά νουμερα τα οποία είναι  drytransfers ψεκάστηκαν με ένα "ελαφρύ" στρώμα RLM 76 διοτι το λευκό τους ήταν ποιο έντωνο αυτού των εθνοσήμων...έγινε pinwash και βασικό weathering ..οι έλικες βάφτηκαν με RLM 70, .....εκεί που τα έκανα μαντάρα ήταν στις καπνιές και με τα βερνίκια (πρώτη φορά που χρησιμοποιώ) αλλα ήταν ένα καλό μάθημα, όχι χωρίς λάθη! :lol:...μένει να γίνουν συμπληρωματικες φθορές στις κάτω επιφάνειες, τοποθέτηση τροχών και κάποιων μερών στο εσωτερικό της καλύπτρας, σολύνας pitot (αν το λέω καλά!)...και τέλος!! ::mpr::

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #127 στις: Απριλίου 20, 2009, 05:09:41 μμ »
Φιλε μου η μπουγάτσα σου ειναι καταπληκτική αφου θα προσπαθήσω  να εφαρμοσω τις τεχνικες σου στην δικη μου μπουγατσα  η οποια καθηστερη αρκετα ,  σβάστικες και εγω ψάχνω γιατι η revell δεν έβαλε,
  σίγουρα άρματα φτιάχνεις μονο.   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #128 στις: Απριλίου 20, 2009, 05:30:23 μμ »
Τα πολυκαιρισμένα σήματα καλό είναι να ψεκάζονται από πριν με ένα βερνίκι enamel ή με το υγρό που βγάζει η microscale, για να φιξάρονται και να μην διαλύονται στο νερό.

Σβάστικες έχω αρκετές και μπορούσα να σου δώσω, αλλά αφού βολεύτικες μ' αυτές που έδινε το κιτ, όλα καλά.

Τις καπνιές από τις εξατμίσεις μπορείς να τις προεκτίνεις λίγο ακόμα πιο πίσω και να τις σβήσεις ομαλά. Πέρασε ελαφρά στο κέντρο με κάποια γκρι σκόνη για να σπάσει λίγο το έντονο μαύρο. Θα δείχνουν ακόμα καλύτερες. (Αν θες θα σου φέρω στο Κιστόμπαρο σκόνες του Mig).

Περιμένουμε τα τελειώματα και στο τέλος να χειροκροτήσουμε μια όμορφη κατασκευή.

Μπορεί στην διάρκεια της προσπάθειάς σου να είμουν κάπως υπερβολικά αυστηρός μαζί σου, αλλά πιστεύω ότι άξιζε να το κάνω, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό. Αν και δεν ασχολεισαι πλέον με πετούμενα, φαινόταν ότι έχεις ικανότητες στον μοντελισμό που θα ήταν κρίμα το τελικό αποτέλεσμα να μην βγει ωραίο και να χάνει το σύνολο από κάποιες λεπτομέριες. Ελπίζω να συγχωρέσεις αυτή την στάση μου.

ʼντε τώρα που ξεκίνησες με τα πετούμενα, να συνεχίσεις να φτιάχνεις και άλλα κατά καιρούς.

::arrowred:: Soumi, θα ψάξω να δω αν έχω σβάστικες στην 1/72 για να σου δώσω.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #129 στις: Απριλίου 20, 2009, 05:40:32 μμ »
Τα πολυκαιρισμένα σήματα καλό είναι να ψεκάζονται από πριν με ένα βερνίκι enamel ή με το υγρό που βγάζει η microscale, για να φιξάρονται και να μην διαλύονται στο νερό.

Σβάστικες έχω αρκετές και μπορούσα να σου δώσω, αλλά αφού βολεύτικες μ' αυτές που έδινε το κιτ, όλα καλά.

Τις καπνιές από τις εξατμίσεις μπορείς να τις προεκτίνεις λίγο ακόμα πιο πίσω και να τις σβήσεις ομαλά. Πέρασε ελαφρά στο κέντρο με κάποια γκρι σκόνη για να σπάσει λίγο το έντονο μαύρο. Θα δείχνουν ακόμα καλύτερες. (Αν θες θα σου φέρω στο Κιστόμπαρο σκόνες του Mig).

Περιμένουμε τα τελειώματα και στο τέλος να χειροκροτήσουμε μια όμορφη κατασκευή.

Μπορεί στην διάρκεια της προσπάθειάς σου να είμουν κάπως υπερβολικά αυστηρός μαζί σου, αλλά πιστεύω ότι άξιζε να το κάνω, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό. Αν και δεν ασχολεισαι πλέον με πετούμενα, φαινόταν ότι έχεις ικανότητες στον μοντελισμό που θα ήταν κρίμα το τελικό αποτέλεσμα να μην βγει ωραίο και να χάνει το σύνολο από κάποιες λεπτομέριες. Ελπίζω να συγχωρέσεις αυτή την στάση μου.

ʼντε τώρα που ξεκίνησες με τα πετούμενα, να συνεχίσεις να φτιάχνεις και άλλα κατά καιρούς.

::arrowred:: Soumi, θα ψάξω να δω αν έχω σβάστικες στην 1/72 για να σου δώσω.

Στέλιο σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια σου!..θα τα λάβω σοβαρά υπ'όψιν και θα κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις.Φυσικά ουτε λόγος για να κρατάω κακίες!!!...όσο για το αν θα ξανασχοληθώ με πετούμενο, ήδη ενα FW190 A8/R2 της Tamiya περιμένει την σειρά του!! :lol: :lol: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #130 στις: Απριλίου 20, 2009, 05:52:51 μμ »
Φιλαράκι άψογο το μοντελάκι. ::proskino:: ::proskino::Μπράβο Σάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #131 στις: Απριλίου 20, 2009, 10:11:18 μμ »
.....μιαμ ... μιαμ ... εεεεε συγνώμη αλλά ακόμα μασουλάω ένα κομμάτι αρνί ..  :mrgreen:

Και πάνω που ... μιαμ...μιαμ... είχαμε σκάσει στο φαΐ μας ποστάρεις στο καπάκι τις παραπάνω φωτογραφίες και μας ..... ξανανοίγεις την όρεξη  ::eetsmakelijk:: !!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ειδικά η φωτογραφία της "κοιλιάς" της ατράκτου είναι καταπληκτική !!! Δε .... χορταίνεις να το βλέπεις !! Καταπληκτική δουλειά στα panel lines   ::icon_thumright::  'Eπαιξε wash εκεί ; .... και αν ναί, με τι λάδι ;;;;;

Στέλιο σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια σου!..θα τα λάβω σοβαρά υπ'όψιν και θα κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις.Φυσικά ουτε λόγος για να κρατάω κακίες!!!...όσο για το αν θα ξανασχοληθώ με πετούμενο, ήδη ενα FW190 A8/R2 της Tamiya περιμένει την σειρά του!! :lol: :lol: ::salut:: ::salut::

...... τώρα να μην αρχίσω πάλι !!!!!!   :twisted:

Nikolas Kostoulas

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #132 στις: Απριλίου 20, 2009, 10:33:07 μμ »
.....μιαμ ... μιαμ ... εεεεε συγνώμη αλλά ακόμα μασουλάω ένα κομμάτι αρνί ..  :mrgreen:

Και πάνω που ... μιαμ...μιαμ... είχαμε σκάσει στο φαΐ μας ποστάρεις στο καπάκι τις παραπάνω φωτογραφίες και μας ..... ξανανοίγεις την όρεξη  ::eetsmakelijk:: !!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ειδικά η φωτογραφία της "κοιλιάς" της ατράκτου είναι καταπληκτική !!! Δε .... χορταίνεις να το βλέπεις !! Καταπληκτική δουλειά στα panel lines   ::icon_thumright::  'Eπαιξε wash εκεί ; .... και αν ναί, με τι λάδι ;;;;;

...... τώρα να μην αρχίσω πάλι !!!!!!   :twisted:

..επειδή δεν ξεχνάμε τις συνήθειες μας :wink:, το pinwash έγινε με τo dark wash του Mig..... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #133 στις: Απριλίου 21, 2009, 09:07:56 πμ »
Φοβερή δουλειά, συγχαρητήρια! Εξαιρετικό το preshading, ειδικά από κάτω.

Μοναδική ένσταση το κίτρινο χρώμα στις εξατμίσεις, θα τις περίμενα κάτι σε rust ή steel και ίσως πιο μαυρισμένες, κάθε εξαγωγή "κάπνιζε" τις επόμενες. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις, αν είναι φρεσκοβαμμένο το κίτρινο πιθανόν ο υπόλογος να μην πρόσεξε το overspray...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #134 στις: Απριλίου 21, 2009, 10:23:51 πμ »
Φίλε καταπληκτική δουλειά
εξαιρετικό βάψιμο στο ρύγχος και στις σκιές
εκτιμώ ότι το preshading στο κιτρινο είναι έντονο.
αλλά στο τέλος θα δούμε.
 ::arrowred:: Gkontog, Γιώργο, εκτιμώ ότι ο φίλος το προσεγγίζει "αρματικά" το μοντέλο και θα βάψει αργότερα τις εξατμίσεις.
Εαν πάλι όχι, τότε έχεις δίκιο.
 ::salut::
Σ.Σ.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #135 στις: Απριλίου 21, 2009, 04:47:59 μμ »
Φοβερή δουλειά, συγχαρητήρια! Εξαιρετικό το preshading, ειδικά από κάτω.

Μοναδική ένσταση το κίτρινο χρώμα στις εξατμίσεις, θα τις περίμενα κάτι σε rust ή steel και ίσως πιο μαυρισμένες, κάθε εξαγωγή "κάπνιζε" τις επόμενες. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις, αν είναι φρεσκοβαμμένο το κίτρινο πιθανόν ο υπόλογος να μην πρόσεξε το overspray...

Φίλε καταπληκτική δουλειά
εξαιρετικό βάψιμο στο ρύγχος και στις σκιές
εκτιμώ ότι το preshading στο κιτρινο είναι έντονο.
αλλά στο τέλος θα δούμε.
 ::arrowred:: Gkontog, Γιώργο, εκτιμώ ότι ο φίλος το προσεγγίζει "αρματικά" το μοντέλο και θα βάψει αργότερα τις εξατμίσεις.
Εαν πάλι όχι, τότε έχεις δίκιο.
 ::salut::
Σ.Σ.

Γιώργο ευχαριστώ για την παρατήρηση σου!...σε αυτή την περίπτωση έχει δίκιο ο Στάυρος!...όντως η προσέγγιση μου είναι αρματική (λές και περιμένω μετα να ρίξω τις λάσπες! :mrgreen:)) ...αν και λέω τις καπνιές να τις κάνω απο την αρχή!! :lol:..δεν μου άρεσαν ούτε εμένα!(στην πραγματικότητα τις είχα πετύχει όπως ακριβώς τις ήθελα με το smoke της Tamiya αλλά μετα έκανα την πατάτα με τα βερνίκια - όπως προανέφαιρα - και πήγα να καλύψω τις μακακίες μου!! :x...σας ευχαριστώ και τους δυο για τα καλά σας σχόλια! ::icon_thumright::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #136 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:14:25 πμ »
Νομίζω ότι κατάφερα να βελτιώσω την εμφάνιση απο τα καπνίσματα των εξατμισεων και φυσικά έβαψα τις τελευταίες με το σετ Rust & Dust της Lifecolor....

..τα σχόλια δικά σας!...

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #137 στις: Απριλίου 23, 2009, 12:24:21 πμ »
αν δεν σε ηξερα θα νομιζα οτι εισαι αεροπλανας  :mrgreen:

Φιλε πολυ ωραιο!
 ::eusa_clap::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #138 στις: Απριλίου 23, 2009, 01:11:06 πμ »
αν δεν σε ηξερα θα νομιζα οτι εισαι αεροπλανας  :mrgreen:

Φιλε πολυ ωραιο!
 ::eusa_clap::

Μα είναι, απλά δεν το ήξερε τόσο καιρό. Όπως κι εσύ άλλωστε.
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Χερ Τανάσεν οι καπνιές σου είναι πολύ καλύτερες (αν και εγώ θα τις πήγαινα λίγο πιο πίσω ακόμα), το δε βάψιμο των εξατμίσεων πολύ αληθινό.  ::icon_thumright::

Σημ. Στην δεύτερη (από πάνω) φωτο σα να σου έχει ξεφύγει λίγο χρώμα από τις εξατμίσεις πάνω στο προστατευτικό τους. Διορθώνεται όμως. 

Επίσης μου αρέσει και το κάλυμα της έλικας. (ένα τριγωνικό γκρίζο που φαίνεται ανάμεσα στα φτερά της έλικας στην δεύτερη φωτο, είναι σκιά ή τίποτα άλλο ? )
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #139 στις: Απριλίου 23, 2009, 05:03:42 μμ »

Σημ. Στην δεύτερη (από πάνω) φωτο σα να σου έχει ξεφύγει λίγο χρώμα από τις εξατμίσεις πάνω στο προστατευτικό τους. Διορθώνεται όμως. 

Επίσης μου αρέσει και το κάλυμα της έλικας. (ένα τριγωνικό γκρίζο που φαίνεται ανάμεσα στα φτερά της έλικας στην δεύτερη φωτο, είναι σκιά ή τίποτα άλλο ? )

ʼλβι ευχαριστώ! ::icon_thumright::..Στέλιο, το τρίγωνο στην έλικα είναι σκια, το δε χρώμα στο κάλυμμα της εξάτμισης  ειναι υπολειματα μασκολ με το χρώμα, ηδη τα έχω βγάλει (η βιασύνη για την φωτογράφιση , βλέπεις!) :mrgreen: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #140 στις: Απριλίου 23, 2009, 06:18:50 μμ »
τελικα ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #141 στις: Απριλίου 23, 2009, 07:52:07 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Όλο και καλύτερο γίνεται  !!!!!!!!!!!!!!!

.... τον πύργο πότε θα τον βάλεις  ;;;;;;;;;;;;;; :mrgreen: :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #142 στις: Μαΐου 27, 2009, 10:23:57 μμ »
Τέλος και με την δικιά μου μπουγάτσα όπου με την τοποθέτηση των τροχών, των συρμάτων της κεραίας και του "προσκέφαλου" στο κοκπιτ, ολοκληρόθηκε το μοντέλο!...ευχές και στους υπόλοιπους μπουγατσοκατασκευαστές για να τελειώσουν σύντομα και αυτοί με την σειρά τους και φυσικά ραντεβού στο κίτσεν για την "κοπή" και κατανάλωση των μπουγατσών!  :mrgreen: ::icon_thumright::

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #143 στις: Μαΐου 27, 2009, 10:40:53 μμ »
Μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ακόμα μια ...πειθαρχημένη και συστηματική δουλειά με εκπληκτικό αποτέλεσμα

... φόρεσες γυαλιά σε πολλούς αυτοαποκαλούμενους "αεροπλανάδες"

και τώρα ...back to the roots  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #144 στις: Μαΐου 27, 2009, 10:49:27 μμ »
ʼψογο και εντυπωσιακό  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
...και όπως λέει και ο Πέτρος...γρήγορα στα δικά μας  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #145 στις: Μαΐου 27, 2009, 10:49:28 μμ »
Μπράβο σου ρε Σάκη!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Υπέροχο αποτέλεσμα!
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #146 στις: Μαΐου 27, 2009, 10:59:49 μμ »
Μπορεί στην διάρκεια της κατασκευής να σε "έκραξα" (ίσως και να υπερέβαλα μάλιστα) αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω παρά να παραδεχτώ ότι είσαι μεγάλος μοντελιστής. Ξεπέρασες όλες τις δυσκολίες, έκανες τις διορθώσεις που έπρεπε για να βγει σωστό και μάλιστα σε χρόνο που δεν πήρε κανένας χαμπάρι. Και μας παρουσίασες ένα εξαιρετικό μοντέλο.

Τα συγχαρητήριά μου Θανάση.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #147 στις: Μαΐου 27, 2009, 11:20:56 μμ »
Μπράβο και απο εμένα! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολύ καλή δουλειά! ::icon_thumright::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #148 στις: Μαΐου 28, 2009, 12:09:21 πμ »
Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!...το μόνο που λυπάμαι είναι ότι δεν εχω ακόμη κάποια αξιόλογη φωτογραφική μηχανή (ελπίζω αυτό το θέμα να το λύσω πολύ συντομα! :roll:) για να σας παρουσιάσω καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες.Αυτή που έχω αυτή την στιγμή έχει το ελλάτωμα να τις βγάζει πολύ κόκκινες και δεν με αφήνει να ρυθμίσω το λευκό με αποτέλεσμα να διορθώνω πάντα εκ των υστέρων τις φωτό που προορίζονται για ποστάρισμα!.... ::salut::...και πάλι ευχαριστώ!....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #149 στις: Μαΐου 28, 2009, 12:16:09 πμ »
...........έχει το ελλάτωμα να τις βγάζει πολύ κόκκινες και δεν με αφήνει να ρυθμίσω το λευκό με αποτέλεσμα να διορθώνω πάντα εκ των υστέρων τις φωτό που προορίζονται για ποστάρισμα!.... ::salut::...και πάλι ευχαριστώ!....

για δες το παρακάτω λίνκ
μήπως είναι χρήσιμο  :roll: :roll: :roll:

http://www.dpreview.com/reviews/kodakz650/page3.asp

Tags: bf-109 bf 109 me-109