Αποστολέας Θέμα: Bf 109 G-2 - Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 26026 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Bf 109 G-2 - Hasegawa 1/48
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 28, 2009, 08:44:19 μμ »
... :oops:συγχωρήστε με , αλλά η πρώτη φωτό είναι λάθος!...η παρακάτω είναι η σωστή!...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 28, 2009, 09:29:09 μμ »
ενα μικρό reset στο μότλιγκ

ασε τώρα τα μότλιγκ, σαν ambush late style μου μοιάζει  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 28, 2009, 09:37:14 μμ »
ενα μικρό reset στο μότλιγκ

ασε τώρα τα μότλιγκ, σαν ambush late style μου μοιάζει  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::...ας όψετε η μπουγάτσα!! ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 28, 2009, 09:56:23 μμ »
To μοντλιγκ είναι πολύ καλύτερο τώρα, οπότε το κρατάς έτσι. Αλλά... κάπου πρέπει να έχει κάνεις λάθος στη σπλίντερ παραλλαγή.  Δυστυχώς δεν έχω τον φορητό σκληρό που έχω τις φωτο από τα 109 για σου βάλω μια φωτογραφία να δεις. Ψάξτο λίγο.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 28, 2009, 10:12:55 μμ »
To μοντλιγκ είναι πολύ καλύτερο τώρα, οπότε το κρατάς έτσι. Αλλά... κάπου πρέπει να έχει κάνεις λάθος στη σπλίντερ παραλλαγή.  Δυστυχώς δεν έχω τον φορητό σκληρό που έχω τις φωτο από τα 109 για σου βάλω μια φωτογραφία να δεις. Ψάξτο λίγο.

..Στέλιο η σπλίντερ έγινε συμφωνα με το σχέδιο που ποστάρησε ο Γιαβάσης!...δες εδώ:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 28, 2009, 11:32:24 μμ »
Εγώ δεν έγινα σαφής. Στο αριστερό φτερό η περιοχή με το σκούρο χρώμα (στο ακροπτερύγιο αλλά και στο μέσο, αυτό που πάει προς τα πάνω) πρέπει λογικά να είναι λίγο πιο "φαρδιά". Δες στο σχέδιο που έβαλες που βρίσκονται τα όρια σε σχέση με τα πανελς και θα καταλάβεις.
Βγάλε μια φωτο το μοντέλο από πάνω, όπως στο σχέδιο, για να γίνει καλύτερη σύγκριση. 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 28, 2009, 11:38:38 μμ »
Τώρα που το ξαναβλέπω και στο δεξί φτερό δεν έχει οριοθετητθεί σωστά το σκούρο χρώμα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 28, 2009, 11:51:44 μμ »
Στέλιο μου, μην παρεξηγήσεις αυτό που θα σου πω, αλλά μια "μπουγάτσα" φτιάχνω για να την κατεβάσω στον κίτσεν τέλη Μαιου και όχι σε έκθεση! ::dontknow::...το άν η γωνία του σπλίντερ είναι κατα 15 μοίρες αρνητική ή θετική ή το αν οι δυο λωρίδες είναι κατα 2 εκατοστά μακρυτερα ή κοντίτερα σε σχέση με το κανονικό το αφήνω σε εσας τους αεροπλανάδες! ::agree::..αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μπουγάτσα να μην έχεις χοντράδες απο θεμα λαθών και απο εκεί και πέρα να τελειώνω γιατι έχω και κάτι χαλύβδινα "κουτιά" να τελειώσω!!! :mrgreen:....sorry , αλλά δεν θα αφήσω άλλο το συγκεκριμένο κιτ να φύγει απο το  επίπεδο της ευχαρίστησης και να πάει στο επίπεδο της εμμονής !!! ::eusa_naughty::...δεν είναι ο τομέας μου και δεν μου περισεύει χρόνος για να αφιερώσω και σ'αυτό!...και πάλι μην με παρεξηγήσεις !!... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 29, 2009, 12:01:55 πμ »
εμενα μου αρεσει,εξαλλου με τις παραλλαγες της Luftwaffe ακρη δε βρισκεις,"ολες σωστες" ειναι  8)

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 29, 2009, 12:03:34 πμ »
Στέλιο μου, μην παρεξηγήσεις αυτό που θα σου πω, αλλά μια "μπουγάτσα" φτιάχνω για να την κατεβάσω στον κίτσεν τέλη Μαιου και όχι σε έκθεση! ::dontknow::...το άν η γωνία του σπλίντερ είναι κατα 15 μοίρες αρνητική ή θετική ή το αν οι δυο λωρίδες είναι κατα 2 εκατοστά μακρυτερα ή κοντίτερα σε σχέση με το κανονικό το αφήνω σε εσας τους αεροπλανάδες! ::agree::..αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μπουγάτσα να μην έχεις χοντράδες απο θεμα λαθών και απο εκεί και πέρα να τελειώνω γιατι έχω και κάτι χαλύβδινα "κουτιά" να τελειώσω!!! :mrgreen:....sorry , αλλά δεν θα αφήσω άλλο το συγκεκριμένο κιτ να φύγει απο το  επίπεδο της ευχαρίστησης και να πάει στο επίπεδο της εμμονής !!! ::eusa_naughty::...δεν είναι ο τομέας μου και δεν μου περισεύει χρόνος για να αφιερώσω και σ'αυτό!...και πάλι μην με παρεξηγήσεις !!... ::icon_thumright::

Όλα αυτά που σου είπα δεν τα είπα για σου κάνω τον έξυπνο ή τον ειδίμονα. Ποτέ και για τίποτα δεν θα κάνω κάτι τέτοιο.
Βλέπω όμως ότι το έχεις το θέμα και είναι κρίμα κάποιος που δεν σε ξέρει, για τέτοιες μικρολεπτομέρειες, να σου βρίσκει ψεγάδι πάνω σ' αυτό.
Έκανες προσπάθειες να φτιάξεις σωστά το μοντλιγκ και τα κατάφερες. Μη το χαλάσεις τώρα επειδή θες να το τελειώσεις (ξεπετάξεις) ίσως επειδή το βαρέθηκες.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 29, 2009, 12:12:48 πμ »

Όλα αυτά που σου είπα δεν τα είπα για σου κάνω τον έξυπνο ή τον ειδίμονα. Ποτέ και για τίποτα δεν θα κάνω κάτι τέτοιο.
Βλέπω όμως ότι το έχεις το θέμα και είναι κρίμα κάποιος που δεν σε ξέρει, για τέτοιες μικρολεπτομέρειες, να σου βρίσκει ψεγάδι πάνω σ' αυτό.
Έκανες προσπάθειες να φτιάξεις σωστά το μοντλιγκ και τα κατάφερες. Μη το χαλάσεις τώρα επειδή θες να το τελειώσεις (ξεπετάξεις) ίσως επειδή το βαρέθηκες.

...έχεις δικαιο ότι με κούρασε Στέλιο!!...με την έννοια ότι πάω να κάνω την πλάκα μου και όχινα δείξω κάτι! :mrgreen:...δυστυχώς αυτό το καιρό στην δουλειά τα πράματα είναι πολύ ζώρικα και τον μόνο χρόνο που διαθέτω είναι τα πρωινα της Κυριακής (αντε και καμιά φορά το Σάββατο)και σαν να μην εφτανε αυτό έχω απο πίσω 3 ακόμη "κομμάτια" μισοξεκινημένα-μισοτελειωμένα και αυτό με αγχώνει περισσότερο! ::mpr::..πάντως για την πάρτη σου θα προσπαθήσω να το φέρω βάσει του σχεδίου (απο Δευτέρα στην δουλειά θα βγάλω τα κατάλληλα σχέδια για να κάνω τις ακριβής μετρήσεις!).... ::icon_thumright::

εμενα μου αρεσει,εξαλλου με τις παραλλαγες της Luftwaffe ακρη δε βρισκεις,"ολες σωστες" ειναι  8)

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ευχαριστώ πολύ Viper!!!!... ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 29, 2009, 12:31:21 πμ »
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για πάρτη μου ούτε για την πάρτη κανενός, παρά μόνο για την δική σου. Αυτό μετράει και μόνο.
Αν σε κούρασε άστο για λίγο. ʼλλωστε έχεις προχωρήσει περισσότερο από όλους μας (είμαστε και αεροπλανάδες τρομάρα μας), το GB για να τελειώσει έχει δύο μήνες ακόμα, οπότε έχεις καιρό.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 29, 2009, 02:20:24 πμ »
Θανάση, άν και άσχετος με το θέμα, η δουλειά που γίνεται μου φαίνεται καταπληκτική   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Εγώ σου έλεγα να μην μπλέξεις με αεροπλάνα και αεροπλανάδες αλλά εσύ ... εκεί.  ʼκου τώρα τη ... γκρίνια τους  :mrgreen:

::arrowred:: Στέλιο μην τον "τσιτώνεις" γιατί είναι σε κρίσιμη ηλικία και αυτός .....   ::sofos11:: .....  :mrgreen:

Πάντως ρε παιδιά, η νέα μορφή μοντελισμού απ' όλες τις πλευρές, μας έχει προσθέσει επιπλέον άγχος στη ζωή μας.  Αυτό βλέπω τουλάχιστον από τον εαυτό μου !

ʼγχος να μάθεις τις τεχνικές και να τις εφαρμόσεις σωστά, άγχος να τελειώσεις το ένα GB γιατί αρχίζει το επόμενο ενώ έχεις άλλα δύο άσχετα θέματα ανοιχτά, άγχος πότε θα στείλουν lucky ή Moduni ή άλλα site την παραγγελία, άγχος να μην σου την πούνε για τις "πατάτες" που κάνεις ή που δε κάνεις κτλ., κτλ....... 

Μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο ;; :roll:   Και, δε λέω ωραία τα GB, αλλά πλέον δεν τα προλαβαίνουμε ... Μήπως πρέπει να δίνουμε ενδιάμεσα λίγο καιρό για ξεκούραση ή ενασχόληση με τα υπόλοιπα ανοιχτά "projects" ;;;

Θανάση sorry για το  ::spam_emoticon::

::salut::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 29, 2009, 02:25:51 μμ »
Για ΑΚΑΜΑΤΗΣ μια χαρά το πας!  ::glossa::

Μπράβο Θανάση η μπουγάτσα σου προβλέπω να είναι πολύ γευστική και θα την τιμήσω δεόντως!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 29, 2009, 03:31:13 μμ »
Αν θα έπρεπε να βάψεις βάσει του σχεδίου που έχεις ποστάρει το μοντέλο σου φένετε τελείως άβαφτο στην άτρακτο και το ξεθώριασμα στα φτερά υπερβολικό κάνοντας τα σημεία που συναντιούνται τα 2 χρώματα μην φαίνονται και ότι καλύτερο.

Ίσως με το τελευταίο φινίρισμα ματ κάπως να δέσουν (σίγουρα θα είναι ακόμα πιο ξεθωριασμένα).

Μήπως τουλάχιστον να περάσεις ένα χεράκι την άτρακτο γιατί το camo εκεί δείχνει σαν ακατάσχετο molting.   :roll:
Ηλίας

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 29, 2009, 05:11:14 μμ »
Αν θα έπρεπε να βάψεις βάσει του σχεδίου που έχεις ποστάρει το μοντέλο σου φένετε τελείως άβαφτο στην άτρακτο και το ξεθώριασμα στα φτερά υπερβολικό κάνοντας τα σημεία που συναντιούνται τα 2 χρώματα μην φαίνονται και ότι καλύτερο.

Ίσως με το τελευταίο φινίρισμα ματ κάπως να δέσουν (σίγουρα θα είναι ακόμα πιο ξεθωριασμένα).

Μήπως τουλάχιστον να περάσεις ένα χεράκι την άτρακτο γιατί το camo εκεί δείχνει σαν ακατάσχετο molting.   :roll:

σκετικά με την ράχη στο κυρίος σκάφος το περασα (αφού έκανα μασκάρισμα με το μασκόλ της windsor) με ελεύθερο χέρι την παραλλαγή έτσι ωστε τα RLM 74 & 75 να φαίνονται τελείως ξεχωριστά(όπως εμφανίζεται  και στο σχεδιάγραμμα).Έπειτα αρχεισα το μοτλιγκ στις παρυφές του patern αυτού . Όμως απο έλειψη καποιου παραδείγματος μέσω φωτογραφίας απο την "ράχη" , αυτοσχεδίασα, ανακατεύοντας το ξεχωριστό patern με το μότλιγκ.Γιαυτό και το αποτέλεσμα που βλέπετε.....

::arrowred::Γιάννη, Νίκο, ευχαριστώ πολύ!!!.... ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 29, 2009, 05:14:25 μμ »

...και να διευρκρινείσω κάτι!...το σχέδιο το συγκεκριμένο δεν ήταν ο μπούσουλας που είχα αποφασίσει να το βάψω.Απλά ήταν "οδηγός" στο βάψιμο των πάνω επιφανειών στις πτέρυγες και οχι στο κυρίως κορμό!!... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 29, 2009, 07:32:57 μμ »
Θανάση, άν και άσχετος με το θέμα, η δουλειά που γίνεται μου φαίνεται καταπληκτική   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μια διευκρίνηση ........ : άσχετο με το θέμα εννοούσα εμένα  ::glossa::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 29, 2009, 11:05:30 μμ »
Σάκη αγόρι μου μήπως να γινόσουν αεροπλανάς;Λέω εγώ τώρα... :lol:

Μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά σου φίλε.Μην ξεχνάς ότι τα ''pattern'' δεν είναι ποτέ

ίδια,διαφέρουν ακόμα και σε α/φη δίπλα-δίπλα στη γραμμή παραγωγής.Πολύ όμορφο

::eusa_clap:: ::eusa_clap::.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 30, 2009, 11:11:47 μμ »
...Ορέστη να'σαι καλά !...μετα την ακαματοσύνη (όπως λέει κι ο Siva!) που μ'επιασε την Κυριακή,  διόρθωσα σήμερα κανα δυο πράγματα, όπως τις γραμμες της σπλίντερ και  "εριξα" έναν τόνο το μοτλιγκ  για να μην είναι τόσο έντονες οι αντιθέσεις και βαράνε (στο μάτι) άσχημα!!...τέλος , έβαψα το κάτω μέρος των ακροπτερύγιων και του κινητήρα με κίτρινο χρώμα.. ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 30, 2009, 11:27:04 μμ »
πιο χάλια δεν μπορούσες να το κάνεις

μα λύση μένει

ξέβαψε το και κάντο από την αρχή

τι νομίζεις, άρμα είναι ;;;;;;

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 30, 2009, 11:46:31 μμ »
κι εσύ τέκνον Βρούτε;!!! :shock: :shock:...τέλος!!...τα νεύρα μου γίνανε τσατάλια!!!  ::bat::δεν μου μένει αλλο απο το να το βάψω (για τέταρτη φορά!!! :cry:) μαύρο με πορτοκαλί και κόκκινο μότλιγκ!!! :(... ::mpr:: ::mpr::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 31, 2009, 12:03:02 πμ »
Ξέχασε ότι σου είπα στο πμ και προχώρα να το τελειώσεις όπως είναι.  ::salut::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 31, 2009, 12:06:37 πμ »
Θανάση  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Keep modelling  :wink: 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 31, 2009, 12:08:29 πμ »
ΑΜΑ το ξεβάψεις να ξέρεις θα ΣΕ βαρέσω  ::mastigoma:: και θα περιποιηθώ τις πληγές σου με pampers
Spoiler (hover to show)

Tags: bf-109 bf 109 me-109