Αποστολέας Θέμα: BTR-80A (ZVEZDA 1/35)  (Αναγνώστηκε 15409 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
BTR-80A (ZVEZDA 1/35)
« στις: Μαρτίου 02, 2009, 02:40:54 μμ »
Νά 'μαι κι εγώ  !!!!  :lol:

Ένα μήνα πριν από τη λήξη του συγκεκριμένου GB, μού έκανε τη χάρη το Moduni και μου έστειλε το κιτ αφού περίμενα μόνο ..... δύο μήνες  :twisted:

Μιλάμε για το BTR-80A της Zvezda σε κλίμακα 1/35, και είναι το τροχοφόρο με το οποίο κατεβαίνω σ΄αυτό το GB.

Δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για βελτιώσεις και νέες παραγγελίες οπότε ανοίγουμε το κουτάκι και φτιάχνουμε ότι έχει μέσα, μας αρέσει, δεν μας αρέσει  :mrgreen:

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα προχώρησα με το στάδιο της κατασκευής χωρίς πολλά προβλήματα. Τα δύο πλαίσια του σκάφους εφαρμόσανε αρκετά καλά και χρειάστηκε λίγος στόκος μόνο στην πίσω αριστερή πλευρά. Μία μικροεπέμβαση έγινε στο εσωτερικό της βάσης του πύργου με φύλλο πλαστικού για να περιστρέφεται και να μην μαγκώνει. Επίσης χρειάστηκε να κοπούν και να κοντύνουν αναγκαστικά οι δύο εξατμίσεις γιατί τα μπροστινά τους σημεία πέφτανε πάνω σε πλευρικές θυρίδες ... :shock: :shock:    Το σύστημα πέδησης απαιτεί αρκετό χρόνο για τη κατασκευή του αλλά γενικά σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα με τους δύο μπροστινούς άξονες να στρέφονται ταυτόχρονα και γενικά όλοι οι τροχοί να κάθονται καλά χωρίς κενά από το έδαφος.  Τα ελαστικά που δίνει είναι από σκληρό λάστιχο. Κατά τ' άλλα έχει πάρα πολλά χερούλια, μπάρες, άγκιστρα κτλ. (προσωπικά μου την ψιλοσπάνε αυτά .... είναι και μια σταλιά μερικά  :evil:) Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το πρώτο στάδιο κατασκευής. 'Εχει στοκαριστεί και τριφτεί σε αρκετά σημεία και επόμενο βήμα το αστάρωμα (μέσα στη βδομάδα ελπίζω) και επιπλέον στόκο και τρίψιμο αν χρειαστεί ... ::cry2::

Να ρωτήσω: Τα λάστιχα να τα βάψω  ή να τα αφήσω όπως είναι μέχρι το στάδιο του σκονίσματος ; Τί λέτε ;

Όσον αφορά το χρώμα θα πάω για τo μονόχρωμo τελικά της "Moscow Federal Security Service"  από τις τρείς επιλογές (δύο με παραλλαγή του Ρωσικού στρατού) που δίνει η Zvezda (δεν αντέχω σε τόσο σύντομο διάστημα άλλη τρίχρωμη παραλλαγή μετά το PZh2000..... ::mpr::.... με πέθανε  ::brancard::)

Αυτά προς το παρόν τα υπόλοιπα σε επόμενο επεισόδιο  ::salut::

Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: BTR-80A 1/35_ZVEZDA
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2009, 02:52:17 μμ »
     Ωραία καθαροδευτεριάτικη έκπληξη καθώς δεν περίμενα άλλη συμμετοχή σ' αυτό το G.B.Το πας καί γρήγορα,οπότε μάλλον θα προλάβεις καί τις ημερομηνίες.

Βέβαια θα κάνω κι εγώ άλλη μία έκπληξη σε λίγο παρουσιάζοντας την 35άρα συμμετοχή μου,αλλά με τους δικούς μου ρυθμούς θα βγω σίγουρα εκτός χρονοδιαγράματος..........

Πάντως εσύ μην ακούς τίποτα..........

Keep modelling............ ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 02, 2009, 02:55:44 μμ »
Προχώρα ακάθεκτος :!:
Χαλαρά προλαβαίνεις.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 02, 2009, 02:59:04 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά !!!

Το γέλιο θα είναι την Πρωταπριλιά που λήγει και το GB. Εκεί να δείτε κάτι ... ψεματάκια περί ολοκλήρωσης του θέματος    :mrgreen: :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 02, 2009, 03:14:12 μμ »
Ελα ελα ασε τα λογια και συνεχισε.
Τασος

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 02, 2009, 09:14:57 μμ »
Ελα ελα ασε τα λογια και συνεχισε.
Τασος

Ναι , ναι Τάσο . Στρώσιμο κ@λ*υ κάτω και δουλειά  !!!  :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 02, 2009, 10:28:41 μμ »
αχα!...τι εχουμε εδώ;!...αφήσαμε τον Γερμανό και πιάσαμε Ρώσο;!...καλή επιτυχία στην συνέχεια Νίκο!... ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 02, 2009, 10:40:12 μμ »
Νικόλα καλή αρχή και καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 02, 2009, 11:11:37 μμ »
Νικο καλη αρχη με τον Ρωσο  και μην     ξεχνας     πρωτα     παρκετινη και μετα σηματα και  λασπη    ::eusa_clap::
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 02, 2009, 11:13:46 μμ »
Νίκο φίλε μου καλή αρχή  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ΜΟΝΟ plz πόσταρε το Pzh 2000  ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ είναι "μέσα" στα 4-5 καλύτερα σύγχρονα άρματα που έχω δεί στην 1/35  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 02, 2009, 11:34:48 μμ »
Καλή συνέχεια, πολύ ωραίο όχημα  ::icon_thumright::
Τα λάστιχα δεν θα τα βάψεις, σκόνισμα ή λάσπωμα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 03, 2009, 10:44:35 πμ »
Νικο επιτελους.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλεί αρχή
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 03, 2009, 06:05:39 μμ »
 ::arrowred:: Θανάση, λές να στείλουν και κανένα διάβημα οι ... Αμερικάνοι που δεν πιάνω τίποτα δικό τους ;

::arrowred:: Γιώργο (μαυροπρόβατε  :mrgreen:), ευχαριστώ !!

::arrowred:: Γιώργο (soumi),   :roll: τώρα που το λές κάτι πρέπει να έχω κάνει λάθος στη διαδικασία. ʼν θυμάμαι καλά πρώτα πέρασα λάσπη όλα τα κομμάτια, μετά παρκετίνη, μετά τα κόλλησα όλα μαζί και πέρασα τα σήματα, έβαψα όλο το μοντέλο με το βασικό χρώμα και μετά στοκάρισα και έτριψα τα κενά ....  :mrgreen: :mrgreen: Να το αφήσω έτσι ;;;;; ... ή να το ασταρώσω κιόλας ...  :mrgreen:

::arrowred:: Παναγιώτη, σ' ευχαριστώ. Χαίρομαι που σας άρεσε και το PZh2000, κυρίως γιατί ήταν πρώτη προσπάθεια ύστερα από αρκετά χρόνια. Φυσικά η βοήθειά σας ήταν σημαντικότατη  ::icon_thumright:: . Και αφού το ζητάει ο λαός .. :mrgreen:.. το βράδυ θα βγάλω φώτο και θα ποστάρω στο αντίστοιχο θέμα.

::arrowred:: Φίλιππε ευχαριστώ και για τη συμβουλή. Κι εγώ λέω να μην τα βάψω  ::salut::

::arrowred:: Γιάννη - Γιάννη, ευχαριστώ . Συγχαρητήρια και για την ωραία δουλειά που έκανες στα Μ113 τα οποία τα είδαμε κι από κοντά το Σάββατο   :wink:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 03, 2009, 09:07:20 μμ »
ʼσε τις ευχαριστίες και συνέχισέ το. Θέλω να φτάσεις στο σημείο που θα λέω "βάλε λάσπη". ʼντε γρήγορα  ::mastigoma::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 03, 2009, 09:15:58 μμ »
Ωραία μοντελάκι καλή συνέχεια απλώς να σου επισημάνω ένα θεματάκι με τους τροχούς  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,6794.0.html και απ' ότι λένε οι ρώσοι το πρόβλημα βρίσκετε στην αντίδραση που κάνει το υλικό που είναι φτιαγμένοι οι τροχοί όταν έρχονται σε κολλιούνται με της ζάντες........  οι λύσεις δυο η ευκολότερη, ρητινένιοι τροχοί και η άλλοι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μεταξύ "ελαστικού" και ζάντας για να μην έρθουν τα δυο υλικά σε επαφή  :wink:

::sprechende_007:: εγώ βέβαια θα προτιμήσω την πρώτη λύση στο δικό μου 79αρι.... :wink:

ΑΑΑ! και άσε τον LIVERPOOL να λέειб όσες φωτογραφίες και αν έχω βρει δεν είδα κανένα φοβερά λασπωμένο ή βρόμικο БТР  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 03, 2009, 11:57:38 μμ »
Ωραία μοντελάκι καλή συνέχεια απλώς να σου επισημάνω ένα θεματάκι με τους τροχούς  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,6794.0.html και απ' ότι λένε οι ρώσοι το πρόβλημα βρίσκετε στην αντίδραση που κάνει το υλικό που είναι φτιαγμένοι οι τροχοί όταν έρχονται σε κολλιούνται με της ζάντες........  οι λύσεις δυο η ευκολότερη, ρητινένιοι τροχοί και η άλλοι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μεταξύ "ελαστικού" και ζάντας για να μην έρθουν τα δυο υλικά σε επαφή  :wink:

::sprechende_007:: εγώ βέβαια θα προτιμήσω την πρώτη λύση στο δικό μου 79αρι.... :wink:

ΑΑΑ! και άσε τον LIVERPOOL να λέειб όσες φωτογραφίες και αν έχω βρει δεν είδα κανένα φοβερά λασπωμένο ή βρόμικο БТР  ::glossa::

:shock: :shock: .... Κώστα ευχαριστώ. Είχα δεί το θέμα του Αρκάδιου άλλα της κατασκευής , αυτό μου είχε ξεφύγει . Περίεργο !!!! Πάντως τα λάστιχα με την ζάντα δεν χρειάζεται να κολληθούν γιατί απλά "κουμπώνουν" με ένα σπρώξιμο.  Αρκάδιε, ρε μπάς και το έριξες για προσάναμμα στο τζάκι και δε μας το λές ;;;;;

Στέλιο ατύχησες  ::eusa_naughty::.... θα μπεί σε διόραμα όπου θα βγαίνει από πλυντήριο αυτοκινήτων τύπου "γουρούνας"    :mrgreen: :mrgreen: ...πεντακάθαρο  ::eusa_dance::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 04, 2009, 12:03:48 πμ »
Αμα δεν σου κάτσι καλά θα αναγκαστείς να το κάνεις την ώρα που μπαίνει στο πλυντήριο, ε τοτε θα πω "βάλε λάσπη", που θα πάει !!!!!!
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 04, 2009, 12:22:03 πμ »
  Αρκάδιε, ρε μπάς και το έριξες για προσάναμμα στο τζάκι και δε μας το λές ;;;;;

::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

παντως πιστεύω οτι η ζημιά έγινε απο την αντίδραση του  αστάρι (το οποιο πρεπει κατι να ειχε γιατι δεν στέγνωνε με τπτ) με το νέφτι που προσπάθησα να βγάλω το αστάρι και με τα χρώματα (enamel).. ...   :? :? :? :?

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 04, 2009, 12:35:46 πμ »
παντως πιστεύω οτι η ζημιά έγινε απο την αντίδραση του  αστάρι (το οποιο πρεπει κατι να ειχε γιατι δεν στέγνωνε με τπτ) με το νέφτι που προσπάθησα να βγάλω το αστάρι και με τα χρώματα (enamel).. ...   :? :? :? :?

Καλά, δεν τό ήξερες ότι δεν βάφουμε με ..... ληγμένο αστάρι ;;;  :mrgreen: :mrgreen:   Πάντως δεν μπορώ να πώ, η χημική ένωση πού έκανες ήταν ... τούρμπο   ::077devil::    ::prioniicon::

Γιά να δούμε τη συμπεριφορά και του δικού μου μετά από λίγο καιρό ώστε να βγάλουμε και τα πορίσματα !!
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
Απ: BTR-80A (ZVEZDA 1/35)
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 05, 2009, 04:35:36 μμ »
Συνέχεια με το BTR-80A.

Αφού ξεπέρασα ένα μικρό ατύχημα, πήρε το δρόμο για το βαφείο και για αστάρωμα. Εκεί που μασκάριζα τα παράθυρα ξαφνικά ξεκόλλησε το διαφανές πλαστικό και χάθηκε μέσα στο εσωτερικό ....  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::     Ωραίο κόλλημα είχα κάνει ... μπράβο μου !!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::..... ::eusa_whistle::   

Με χειρουργικές επεμβάσεις και εργαλεία, λοιπόν, και μέσα από τις θυρίδες (ευτυχώς που είναι αρκετές) έβγαλα το κομμάτι και έβαλα καινούργιο. Ένα σας λέω, μου πήρε τουλάχιστον 1 ώρα για να κολληθεί εκεί που βρίσκεται και φυσικά να μην λερωθεί από τα 3 είδη κόλλας που χρησιμοποίησα  :twisted: :twisted:

Ασταρώθηκε και πάμε για preshading. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά αυτό το HYCOTE βρε παιδί μου δίνει πολύ ωραίο χρώμα σε όλα τα μοντέλα ... δεν σου κάνει κέφι να το βάψεις άλλο ...  :roll:

Παρακάτω φωτογραφίες της προόδου . Έτοιμα και τα ..... σουβλάκια !!!  :mrgreen:   Α ! Τα δύο Μ1 και LEO1 στο βάθος είναι κατασκευασμένα προ 12ετίας τουλάχιστον και βρίσκονται στη "γραμμή νέων εφαρμογών" του ... εργοστασίου μου. :lol:    Δηλαδή, εφαρμογές και πειραματισμοί βερνικιού, wash και όλα τα σχετικά που πρέπει να κατέχει ένας "σύγχρονος" μοντελιστής  ::glossa::

Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 05, 2009, 04:38:32 μμ »
Για σου χειρούργε μου εσύ, καλα το πας
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 05, 2009, 04:39:24 μμ »
Μια χαρά τα πας :!:
Καλή συνέχεια και αναμένουμε το αποτέλεσμα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 05, 2009, 05:11:54 μμ »
Πολύ καλά μέχρι εδώ  ::icon_thumright::

Για το hycote συμφωνώ απόλυτα...όντως λυπάσαι να βάψεις πάνω του  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 05, 2009, 05:43:24 μμ »
Σουβλάκια απο εδώ, μπουγάτσες απο εκεί, ρε μπας και είμαι στο forum του Μαμαλάκη;!! :mrgreen:...καλή επιτυχία στην συνέχεια!....

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 05, 2009, 09:24:44 μμ »
Γιάννη-Γιάννη, Φάνη, Φίλιππε, Θανάση σας ευχαριστώ  ::salut::

Σουβλάκια απο εδώ, μπουγάτσες απο εκεί, ρε μπας και είμαι στο forum του Μαμαλάκη;!! :mrgreen:...καλή επιτυχία στην συνέχεια!....

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ... ρε μπάς και έχουμε καιρό να κανονίσουμε καμιά μπυροκρασομεζεδογυρο - κατάσταση και βλέπουμε παντού ... φαΐ   :?: :?: :?::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk::
Nikolas Kostoulas

Tags: btr-80