Νά 'μαι κι εγώ !!!!

Ένα μήνα πριν από τη λήξη του συγκεκριμένου GB, μού έκανε τη χάρη το Moduni και μου έστειλε το κιτ αφού περίμενα μόνο ..... δύο μήνες

Μιλάμε για το BTR-80A της Zvezda σε κλίμακα 1/35, και είναι το τροχοφόρο με το οποίο κατεβαίνω σ΄αυτό το GB.

Δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για βελτιώσεις και νέες παραγγελίες οπότε ανοίγουμε το κουτάκι και φτιάχνουμε ότι έχει μέσα, μας αρέσει, δεν μας αρέσει

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα προχώρησα με το στάδιο της κατασκευής χωρίς πολλά προβλήματα. Τα δύο πλαίσια του σκάφους εφαρμόσανε αρκετά καλά και χρειάστηκε λίγος στόκος μόνο στην πίσω αριστερή πλευρά. Μία μικροεπέμβαση έγινε στο εσωτερικό της βάσης του πύργου με φύλλο πλαστικού για να περιστρέφεται και να μην μαγκώνει. Επίσης χρειάστηκε να κοπούν και να κοντύνουν αναγκαστικά οι δύο εξατμίσεις γιατί τα μπροστινά τους σημεία πέφτανε πάνω σε πλευρικές θυρίδες ...

Το σύστημα πέδησης απαιτεί αρκετό χρόνο για τη κατασκευή του αλλά γενικά σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα με τους δύο μπροστινούς άξονες να στρέφονται ταυτόχρονα και γενικά όλοι οι τροχοί να κάθονται καλά χωρίς κενά από το έδαφος. Τα ελαστικά που δίνει είναι από σκληρό λάστιχο. Κατά τ' άλλα έχει πάρα πολλά χερούλια, μπάρες, άγκιστρα κτλ. (προσωπικά μου την ψιλοσπάνε αυτά .... είναι και μια σταλιά μερικά

) Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το πρώτο στάδιο κατασκευής. 'Εχει στοκαριστεί και τριφτεί σε αρκετά σημεία και επόμενο βήμα το αστάρωμα (μέσα στη βδομάδα ελπίζω) και επιπλέον στόκο και τρίψιμο αν χρειαστεί ...

Να ρωτήσω: Τα λάστιχα να τα βάψω ή να τα αφήσω όπως είναι μέχρι το στάδιο του σκονίσματος ; Τί λέτε ;
Όσον αφορά το χρώμα θα πάω για τo μονόχρωμo τελικά της "Moscow Federal Security Service" από τις τρείς επιλογές (δύο με παραλλαγή του Ρωσικού στρατού) που δίνει η Zvezda (δεν αντέχω σε τόσο σύντομο διάστημα άλλη τρίχρωμη παραλλαγή μετά το PZh2000.....

.... με πέθανε

)
Αυτά προς το παρόν τα υπόλοιπα σε επόμενο επεισόδιο