Αν είναι να αρχίσουμε τις δηλώσεις περι "απόλυτων βερνικιών" το χασαμε το παιχνίδι αλλά ας κάνω κι εγώ τις δικές μου "απόλυτες δηλώσεις"
Για αερογράφο:
Το MATT ακρυλικό της GUNZE είναι το καλύτερο ΜΑΤΤ.....αρκεί να μη σου πετάξει εκείνα τα "ασπράκια" που συνηθίζει. Εαν το ανακατέψεις καλά, το διαλύσεις σωστά και το σουρώσεις πριν το ψεκάσεις, έχεις μεγάλες πιθανότητες να έχεις τέλειο αποτέλεσμα.
Το καλύτερο GLOSS είναι το γυαλιστερό βερνίκι των ακρυλικών διπλής επίστρωσης των αυτοκινήτων. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τα μοντέλα μας αλλά
πιο GLOSS δεν γίνεται. (εαν γίνεται να το πείτε στους φαναρτζήδες). Πάντα τα GLOSS φινιρίσματος αναφέρομαι.
Η παρκετίνη εξαιρετική, αλλά για ειδικές χρήσεις. τουλάχιστον εγώ δεν έχω καταφέρει ιδιαίτερα γυαλιστερά αποτελέσματα σε σύγκριση με το προηγούμενο. Πάντως για πριν τα σηματα είναι ΚΟΡΥΦΗ.
Για πινέλο, τα βερνίκια της Windsor and Newton και της Lifecolor είναι εξαιρετικά. Στην ίδια κατηγορία και η παρκετίνη (πινελάτη). Το αυτό για τα enamel βερνίκια της Humbrol (όχι τα xxCOTE).
Εχω δει καταπληκτικά αποτελέσματα σε φίλο μοντελιστή με τα βερνίκια της Model Master και της Humbrol (xxCOTE), αλλά μετά το ψέκασμα τους δεν σηκώνουν ....φθορές και μ*λ*κ*ες.
Αυτά.
Τα παραπάνω είναι απολύτως προσωπικές απόψεις. Δηλαδή τι με εξυπηρετεί προσωπικά, για κάθε περίπτωση (συνδυασμός αναγκών, συνθηκών, εργαλείων, πείρας του κάθε μοντελιστή).
Καλά ...βερνικώματα

Σ.Σ.